Майка ми и натякването й че съм дебела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми и натякването й че съм дебела
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2297 пъти
Здравейте! Пише ви жена на почти 40г. Майка ми е обсебена на тема килограми, на постоянни диети е и но стоп това говори. Аз родих наскоро и за съжаление се разболях малко след това и от целия стрес напълнях. Не съм много дебела, но имам за сваляне. Идва да погледа детето за час онзи ден, за да изляза спешно и почва да ме критикува защо пия витамини, щяла съм да надебелея още. А докторът каза да подсиля имунитета. Не ме пита как съм, вижда че нямам сили да сготвя и ми носи 2 буркана с домати и ми вика сготви си. Споделих й, че една приятелка ми каза, че съм надебеляла, и майка ми с една ехидна усмивчица гледа доволно. Като бях малка ми викаше стига си яла, надебеляла си, а аз бях нормална. Тя е обсебена ит теглоти си и все не може да отслабне. Трябваше да излизам и викнах съпруга ми да ми оправи сутиена, защото от майка ми ме е срам. Все ме оглежда, все ме коментира. После обсъжда с приятелки как е вкъщи, как гледаме детето, обсъжда моето житие-битие с хората. Нормално ли е това поведение? Или е време да спра да я допускам толкова близо до себе си. Тая приятелка, което ми каза, че съм дебела, вече не й вдигам. Приятелите не си говорят така. А майка ми.... така ли се държат майките?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6d1eaa3eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Майкати има право да си мисли каквото си иска, а ти си на 40 и тя няма думата. Просто не я слушай и не довай да ти говори.
За приятелката ти, какво да ги кажа, това е манталитета на българина и аз по подобни поводи, отрязах няколко. Защо трябва да мрънкаш, коментираш, да се месиш кой слаб, кой дебел. Искамхжра с които да се видя да си кажа нещо,без ама ти, ама аз обсъждане, интриги, клюки и малоумни коментари.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: de59bc89a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Кажи честно, че си на 40? Да не си на 24?
Това са разсъждения и проблеми за някоя студентка родила изненадващо, която още и дават пари да си плаща квартирата.
Как може на 40 години да слушаш майка ти?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c6f68d02ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, майките не се държат така. Твоята е енергиен вампир и те тормози. Разбира се, че ще напълнееш около бременността. Това е нормално. След бременност се отслабва постепенно 2-3 години, особено и ако си била болна. Така че или не обръщавнимание, или я разкарай от живота си, или веднага и ти й отвърни - и ти си дебела. Винаги й казва, че и тя е дебела.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 74d4583d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Леле, все едно за моята майка пишеш!
Завърших училище с тегло от 40 кг, само кожа и кости, а тя само гледаше какво ям и твърдеше, че ще стана дебела и роклята нямало да ми стои добре. В резултат на този системен тормоз още от детството, така и не изградих нормално отношение към храната, в тийнеджърските си години се криех от нея за да хапна нещо "забранено", а по-късно криех бисквити в стаята си, защото бях непрекъснато гладна. В резултат така и не се научих как да се храня здравословно и след 30, когато вече отдавна не живее с нея, започнах рязко да качвам килограми. И сега съм към 70, а при моя ръст, теглото ми трябва да е към 50. И в момента съм на някакви крайности, решавам, че съм дебела и със седмици карам с по 1 ядене на ден и то супер малко количество. Разбира се свалям, но нямам енергия и следва период да тъпчене с вредни храни. И пак качвам и после пак глад... И така все съм си около 70 кг, но ми е ясно, че рано или късно тялото ми ще си отмъсти за тоя режим. Обаче психологически не знам как да се измъкна от този цикъл. Ходила съм при диетолог, разбира се по настояване на майка ми, с голяма дисциплина свалих 10 кг и бях супер, но разбира се после качих 15. Пробвал съм всякакви диети, зелено кафе, йога... Или няма ефект или е временен. Защото проблемът е в главата ми.
Сега се опитвам да ходя на фитнес, но работя много, а и съм майка така, че общо взето стигам до фитнеса 1 път седмично и не мисля, че това е достатъчно, но поне ми действа добре за отпускане на нервите. А с килограмите вече не знам какво да правя. Май вечно ще си се въртя около 70.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2ac0ab6866
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Оооо, тази не ти е никаква приятелка само ще ти кажа. Приятелите не те ритат докато си на земята, трябва да имаш подкрепа и разбиране от тях, а не критика и съдене! Такива "приятелки" ги режа във въздуха. Имах две такива, и то те знаеха, че лекувам поликистоза и пак "абе нещо си понадебеляла" е*и си майката директно й заявих, станах от масата и си тръгнах, после ми реве по телефона колко съжалява. Тва не са приятели, ти си имаш огледало, виждаш се как изглеждаш и какво и колко имаш за свалвне. А майка ти е токсична и нямаш нужда от нея, реално. Не й говори, не й вдигай телефона и бързо ще се усети да си гледа собствения гъз, ти си на 40, а не на 10 все пак. НЕ се обграждай от токсични хора, които ти пият енергията и те разстройват.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: eb6e2e91f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Точно приятелите се държат така - ако те не ти кажат, че ди дебела, кой друг? Излишните килограми не са само козметичен проблем, а водят и до куп здравословни проблеми. Затова спри да се оправдаваш, хвани се в ръце и ги свали - спорт и здравословно хранене като начин на живот. Диета за една седмица не помага.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9a2b2a54e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Баси, вземи отслабни, наместо да се дразниш на майка си и приятелките си. Това дебелите сте много злобни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9bf47882b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз не бих се обидила ако ми кажат, че съм напълняла. Даже често питам приятеля си и с него си даваме реални мнения. Не харесвам приятели, които ще ти кажат Не, бе, супер си! - и после зад гърба ти да говорят вижте я тая дебелата.. Или като имам някоя дреха, грим, питам добре ли е, размазана ли съм, кажат ми не, нищо ти няма и като се погледна в огледалото, аз цял ден съм ходила размазана примерно. Не харесвам такива хора. И на майка ми й казах да не слуша нейните скъпи приятелки, тя е с къдрава коса и искаше да се подстриже както когато е била 'мома'. Обясних й, че формата на лицето й е закръглена, вече е и по-възрастна, вместо да я подмладява косата, ще я прави да изглежда като бабичка. Значи, не ме послуша изобщо, подстрига се и след фризьора като се окъпа и вече е като зелка. Ама нали приятелките й са казали, че е добре..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 28acf1f4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз също мисля, че именно приятелите са тези, от които може при нужда да разчиташ на честно и обективно мнение.
Много хора не считат килограмите за голям проблем, но я си представи да имаш по-сериозен проблем с алкохола или наркотиците и всичките ти приятели, въпреки че виждат проблема, да ти казват "Абе не се притеснявай, супер си, веднъж се живее. Давай в същия дух! "... Това що за приятели са? Един истински приятел винаги ще ти каже честното си мнение ако го поискаш, защото ще мисли, че го прави за твое добро.
В случая, майка ти наистина прекалява с обсесията си с теглото, но все пак считам, че по някакъв неин изкривен начин ти мисли доброто. Аз като мъж мога да ти кажа, че пълните жени наистина са непривлекателни за мъжете. Просто тя го знае и се е вманиачила на тема килограми, искайки и двете да бъдете харесвани жени. За съжаление, както стана ясно, с постоянния тормоз над теб, по-скоро постига обратен ефект.
Просто престани да и се връзваш, гледай да живееш здравословно заради себе си и собственото си самочувствие, а не защото тя те тормози.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05211ad9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На някои като 1 и 2 може и да им е странно, но има родители, които са такива. Имам едни съседи - двойка над 60 и са вече пенсионери. Преди няколко месеца видях жената беше на нейната си тераса и пушеше, аз бях излязла да проскам пране. Тя и мъжът ѝ са много страстни пушачи. Проскам си аз и по някое време телефонът ѝ звънна и тя заговори. Не слушах внимателно, защото не е културно и защото не ми е интересно, ако искате в обратен ред. Но в един момент чух, то просто ми се наби в ушите, защото ме потресе: "Бях при майка ми и тя като започна: 'Вие нямате пари за ядене, а пушите цигари. Това ново ли ти е, защо си го купила? Имаш си дрехи. '"
Та хора, в първия момент ми стана смешно, но в следващия ми стана гадно за жената, защото си представих властната стара госпожа как реди критиките...
Щом има и над 60 годишни, които страдат от влиянието на родителите си, то не се чудете, че има и 40 годишни такива, а за тези на по-малко години си е направо обичайно в нашето общество. Немалко българи са много обсебващи родители с голяма мания за контрол.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 51a208c417
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   О, моята майка е същата. С тази разлика, че като отслабна започва да пиши: "Ужас! Погледни се, кожа и кости си..." После пък съм подухнала. После кожата ми е жълта, косата ми е рядка, роклята не ми отива, краката ми са кльощави, мъжът ми ще ме зареже, лоша домакиня съм, мързелива съм, прекалено много работя, ям много месо, изобщо не ям месо.... С една дума: няма угодия и аз отдавна съм спряла да й обръщам внимание. Което не значи, че не се дразня, разбира се!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8f854c897b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз предпочитам приятел да ми каже директно в очите ако съм напълняла или не изглеждам добре. Ако го каже на друг човек зад гърба ми много бих се обидила.
След време научих, че едни хора са имали лошо мнение за мен а пред мен са се престрували , че всичко е наред. Ако бях разбрала по-рано какво наистина мислят повече бих си помогнала.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b66fa6c372
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Едно време аз така избягах от моята тиранична майка в чужбина, за да уча висше...
Вече около 30г сме разделени, но продължава с упреци и квалификации под път и над път, няма спирачка!
И обича да повтаря “Да беше слаба, каква рокля щях да ти подаря само!...” WTF?!
И не е само това!
Критикува всичко и всички!
Не мисля, че има спасение!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e4ab1e1206
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 7 - изказването ти беше идиотско.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3c59ed6873
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   14, ти какво искаш - с перце да ги галим, че дебели са се родили ли? Хем дебела, хем я мързи да тренира, хем не иска да се храни здравословно, а накрая се оплаква от другите, че й казват истината в очите и искат да е здрава. Дебеланите нищо освен подигравки не заслужавате - прасе отвън, прасе отвътре.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f0832435de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не, майките не трябва да се държат по този начин. И да, така се държат повечето майки, хапливо и критикарски, все едно децата им са "ВИНОВНИ".
А ти колко кг. си? Не си писала...
Ти и само ти разполагаш с твоето време. Ще готвиш ли, ще спиш ли ще излезеш ли някъде. Как така тя идва и ти дава домати, да си сготвиш, тя ли определя какво и кога да готвиш? Една моя позната ми беше казала. "Никой не се интересува от твоята душа". Така, че стегни се, стискай зъби и напред! Не се оставяй никой да те притиска по този начин! Ти самата трябва да вземеш решение, как ще живееш "здравословно". Важното е да си здрава! А ти ясно си чувствителна и не можеш да отстояваш твърдо мнението си! Щом със съпруга ти се разбирате добре, по-добре се изнесете от там. Ако прехвърли злобата си и на детето и се меси и там!...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 965be64098
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 15, мисля, че прекаляваш вече! Не може да обиждаш така напълнелите хора. Номер 14 съм. Засрами се!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2baf8aa0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Няма от какво да ме е срам, аз не съм мързелива и вечно гладна дебелана и не приемам такива да ми налагат свинщината си като нещо нормално.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0fe834d75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Поинтересуваи се от мнението на съпруга си , има мъже който обичат дами с извивки. И е много относително какво означава дебела си. За мен лично леко пълен е много по добре пред варянта хрътка от кучешки бягания. И да не забравяме все пак си родила детенце, не е никак малко ! Поздрави

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a804d6bd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Нонер 15, дано никога нямаш хормонален проблем или друг здравословен проблем заради, който рязко да напълнееш, че едва тогава ще разбереш колко отвратително звучиш. Когато на теб ти казат "прасе", ще ти просветне.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2831c676dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Масово са такива майките в бг. Ужасни и обсебващи. Моята, като ми гостува, постоянно ми натяква неща от рода : "стара мома си вече, какво разочарование", "малко пари изкарваш,", "сложи малко грим, никой няма да те хареса така", "поне едно дете да си направиш, като не искаш мъж", " не си бършеш праха у вас", "разхвърляна си"," стига си харчила пари за глупости (книги, екскурзии, дрехи) и т.н.т.
Слушам я, не и обръщам внимание и не си го слагам много много. Съветвам те и ти да не и обръщаш внимание - безсмислено е! ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2baf8aa0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   21, не виждам авторката да има здравословен проблем - от мързел и тъпчене е. Двете неща не са сравними. А и познавам много хора с такива проблеми, които се стягат и изглеждат страхотно, но отново си трябва диета и спорт ;).

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c9e6d5b18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторке, не си написала точно колко килограма на какъв ръст си, за да преценим дали майка ти има основание или не. Това "Не съм много дебела, но имам за сваляне" е доста относително.
Аз също мисля, че приятелите и близките хора са тези, които трябва да ти кажат истината в очите, дори да не ти харесва. Проблемът с килограмите изобщо не е само козметичен, а и здравословен. Въобще не става дума дали мъжът ти те харесва, а как това ще се отрази на здравето ти. Няма да е бързо, но за съжаление може да е необратимо. Имах много лош пример в семейството си на човек, който не обръщаше никакво внимание на килограмите си и единственото, което правеше, беше да пие хапчета с шепи. Е. нещата не свършиха добре :-(
Друг е въпросът дали го правят по най-добрия начин - явно не. Може би преиграват и прекаляват, но се постарай да отсееш градивната критика и истината в думите им от заяждането и вземи мерки, вместо да се чудиш дали да не ги отрежеш. Хубаво, ще го направиш, но проблемът няма да изчезне, напротив - ще се задълбочи. Така че по-добре действай вместо да се дразниш и обиждаш, в твой интерес е.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: bc38ac921e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Здравейте, аз имам същият проблем. Вече съм на 60 години и продължавам да получавам критики от майка си /85 г/ че съм дебела.
Аз и отговарям че се харесвам такава каквато съм и че който не ме харесва няма място до мен.
Гледам да се чувствам добре със себе си, да съм благодарна на това което имам и нищо да не ме боли.
За мен най-важно е децата ми да са здрави и щастливи, така съм щастлива и аз.
Имам метаболитни нарушения и независимо, че ям малко и избягвам въглехидратите-не мога да отслабна, затова гледам да се чувствам добре такава каквато съм.
С майка си не споделям /защото тя постоянно ме критикува/
но не съм спряла да се грижа за нея, когато има нужда.
Така че, какво като сме пълни, важно е да се чувстваме добре.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 45b7f90984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Майка ми ме критикува даже за някакви петънца, които ми излязоха по рамената миналото лято.

Също ревнува баща ми от мен, не знам защо.

По принцип рядко се държи като майка. Изживява се като мацка, която е на 20 и няма деца.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 2e6dcf4bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Нямам такъв проблем с майка ми, но имам със свекърва ми. За нея жената трябва да е в перфектна форма, побърква дъщеря си, използва изрази като "освинила си се", "бива ли така да се запуснеш", "виж се - на нищо не приличаш", ако не ѝ говори така, то намира начин да го вметне "видях един панталон в магазина, страхотен, ама на теб няма да ти стане", "направете повече салата, че щерка ми трябва да набляга на зеленчуците, не на пържолите" и др. такива. Смята, че го прави от любов и за доброто на хората.

Към мен си позволи само един коментар, не толкова груб, но много ме засегна. Преживях спонтанен аборт, преживях го тежко психичеки, запуснах се и за два месеца качих 6кг. През тези два месеца не я бях виждала, тя знаеше какво става и въпреки това като ме видя, първите ѝ думи бяха "много си надебеляла". Толкова много се обидих, въпреки че не беше лъжа, просто беше последното нещо, което исках да чуя. Последваха хиляди оправдания от страна на мъжа ми - тя и на дъщеря си (неговата сестра) така говорила, не го правила за лошо, такава си била и т. н. Ами трябва да ви кажа, че килограмите се стопиха, но думите си останаха.

Един път ме видя с една приятелка, която пък минаваше през инвитро процедури и беше качила 20кг от тези хормонални терапии. Слава богу, не я изкоментира пред нея, но после ме пита как можело млада жена така да се запусне... Казах ѝ, че не ѝ влиза в работата.

Та така, не ми е майка, свекърва ми е, но знам за какво говорите. Толкова ме притеснява тази жена, че никога не ходя при нея, когато съм в цикъл, защото много ми се подува корема и не искам да ме коментира...

Ж30

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 688c6b6a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Енергиен вампир! Моята беше същата, което е страшно за едно дете и младо, формиращо се като личност момиче. Никой не заслужава такова детство и пубертет. Да са само подмятанията за килограмите, пак добре. В моя случай нито ми създаде правилни хранителни навици, нито ме записа на спорт, а все "задникът" ми беше коментиран.

Много дълго е за разказване и няма смисъл след толкова години да се предъвкват стари работи. Но моят съвет е просто да сведеш контактите до минимум. Затова е най-добре младият човек по принцип да се изнася след 18-годишна възраст да живее другаде, но тук финансово е ужасно трудно за всички.

И рязко прекъсвай всякакви опити да те обижда, никакви обяснения, никакво мънкане, никакви извинения. "Да, дебела съм", "Да, печеля добре/добре ме гледат", "Да, от теб съм наследила тези гени" и прочие. И ще млъкне. Късно осъзнах как е трябвало да се държа и аз.

Просто някои хора са си такива и докато на чуждите лесно обръщаш гръб, то със своите няма как. Трагедия е да се случи такъв да ти е родител. Да видиш каква веселба настава като поостареят и станат зависими от теб! Това сегашното нищо не е.

Много често наднорменото тегло и прочие проблеми с тялото са вследствие от отровни хора край нас. И когато те изчезнат, буквално започваш да дишаш по-спокойно, самочувствието ти се връща, енергията ти е друга и килограмите като че ли сами започват да се топят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker