Баща ми посрами всички ни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми посрами всички ни!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2611 пъти
Здравейте! Дано чрез като споделя историята си да ми мине, защото мисля, че аз останах най-ощетена от цялата ситуация:
Между баща ми и дядо преди 7 години възникна една кавга поради имот (апартаментът, в който живее дядо). Баща ми искаше от дядо да му го препише, но дядо отказа и му каза, че ще го получи, след като един ден си отиде от този свят, като наследство. Изключително тъпа постъпка от страна на татко, който оттогава БУКВАЛНО намрази дядо и вече 9 години нито си говорят, нито се търсят. През годините всички му говореха да не прави така, все пак му е родител, но баща ми е дявол и половина. Загърби го заради апартамента. Дядо е на 82 години, добър човек е, така се е стекъл животът му, че е останал вдовец твърде млад, баба ми си отишла едва на 38 години от рак, и оттогава е поел грижите за баща ми и по-голямата му сестра /леля ми, която е омъжена и живее в Гърция/. Отгледал ги е, изучил, лишавал се е, за да не мизерстват те.
Баща ми му се отблагодари по-най долният начин, през тия 9 години не го канеше на семейните празници, ни на Великденски, ни на Новогодишни.
Майка ми е заела пък неутрална позиция и нищо не го съветва.
Преди три дни обаче ни позвъня пралеля /сестра на дядо/ и ни съобщи разстроена, че дядо не е никак добре, намерила го паднал в коридора, понеже тя най-често го посещаваше, носеше му храна, извикала е бърза помощ и са установили, че е получил тежък инсулт впоследствие изпаднал в кома. Татко каза, че няма да иде, реагира с думите:
-Да, пукне!
Разбрах що за човек е и се отвратих тотално от него. Пралеля, сега е поела изцяло грижите за дядо, като неотлъчно е до него /ден и нощ, въпреки че и тя си има семейство/, преоблича го, понеже дядо е абсолютно неподвижен и е в тежка кома, на памперси, всичко тя върши. От Бърза помощ са казали, че нямало смисъл да го карат в болница,защото инсултът бил твърде тежък и нямало да му помогнат особено. С няколко думи - ЧАКАТ ДА УМРЕ! Аз самата се разстроих и го понасям твърде тежко, защото дядо ми не заслужаваше такъв край. На другото отгоре, баща ми си кани неговите приятели да гледат футбол вкъщи и се прави, че нищо не е станало.
Не мога да го накарам да отиде да види дядо по никакъв начин и да поеме грижите за него. Такава неблагодарност!
Посрами ни!
Милият ми дядо,
НИКАК не заслужаваше всичко това!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: f433fe8212
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   От историята излиза,че баща ти е един егоист .

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b2eaaaabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Автор/ке ако дядо ти е на 82г, следва баща ти да е на 60, най малко на 55г, от там следва ти да си около 30 годишен/а.
Всеки отговаря за собствените си действия. Ти лично съвсем не си малък/а, да поемеш грижите за дядото или поне да помагаш на въпросната пралеля. Ти носиш отговорност за собствените си решения и действия, решила си да стоиш и да вайкаш отстрани, а само пралелята се грижи, вината за това си е в теб.
Иначе баща ти го разбирам, преди 7 или 9 години се е видяло, че някой трябва да се грижи за въпросния дядо. Знаело се е че сестрата на баща ти от Гърция няма да поеме лична грижа за дядото, затова баща ти се е завъртял и е излязъл с предложение апартамента да остане за вас, за да поемете вие грижите по гледането. Дядото отказал, взел е решение синът и дъщеря му да наследяват поравно след смъртта му, тогава и баща ти е взел решение да се грижи за дядото толкова колкото и другият му равноправен наследник. Тоест решението на баща ти е следствие от решението на дядо ти.
От близо 2 години моят съпруг също не говори с родителите си, те са на по 70г възраст и той е единственото им дете. Преди 2 години мъжът ми разбра, че са продали цялото семейно имущество, ниви, къщи от дядовци, профукали са парите, оставили са си само гарсониерата в която живеят и отделно са се набълбукали с бързи кредити, защото банките не им отпускат заеми. Мъжът ми няма представа за какво са похарчили парите, нито са си купили нещо, нито са отишли на почивки, нито са имали нужди от скъпи лечения, нито са си направили ремонт на гарсониерата. Той не знае и за колко пари са продали имотите. Когато той попитал, как така продадохте 45 декара ниви и къщата на дядо /къща с двор на стойност най малко 60 000лв/, те му отсекли "аз съм наследник на баща си, ти там дял нямаш". Като разбрал, че дължат и около 5 000лв бързи кредити и не си плащат вноските, от тогава не говори с тях и смята че един ден кредиторите ще им продадът апартамента и ще ги изхвърлят на улицата.
Всичко това ти го казвам, за да разбереш, че всяко действие си има първопричина.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4dfbc28567
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Успокой се и повярвай ми има господ на баща ти няма му се размине това което прави. Ти ако можеш отиди виж дядо си и запали свещички в местната църква.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1b0c86f2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Майката му на баща ти, ти върви да видиш дядо си и му говори. Нищо, че е в кома, ще те усети и вероятно чува дори.
А на такъв баща... каквото посял- това ще жъне!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a0ce14af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отиди ти да видиш дядо си и им бъди поне морална подкрепа. Баща ти някой ден ще съжалява, но едва ли можеш да му промениш мнението на този етап.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 18bab1f046
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   №1, не е само егоист, а е нехранимайко! Егоист е, ако не дава неговото, а той иска да вземе чуждото, за мене той е терорист, желае смъртта на баща се!? По скоро е изрод. И майка му ако беше жива, и с нея щеше да постъпи по същият начин, както с баща си. Като толкова иска апартамента, защо не осигори по малко и удобно жилище за баща си и тогава да иска по голямото? Пази Боже сляпо да прогледа, ето това е бащата на авторката. Трогнат съм от нейната загриженост, но защо тя самата не се погрижи за болният си дядо? Щом дядото е на 82, баща й вероятно е около 60, а авторката е око 40, значи е зряла жена и спокойно може да поеме грижите по дядо си, а за това той да препише апартамента на нея. Сега дядото ако е в състояние, да препише апартамента на племенниците си, а това алчно семейство да остане с пръс в устата, щом са толкова алчни и зли!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d26604cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не, го карай, жалко за хората имащи такива деца. Поне едното дете се интересува. За съжаление е много лошо това, хората са по-важни от имотите. Дано поне не получи и апартамент, не го заслужава.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a7132df1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Баща ти е пълен идиот, егоистичен, спор няма. Но сега е важно ти да отидеш да видиш дядо ти дори за малко да те види, ще му стоплиш сърцето.. какво ли не бих дала да видя моя дядо за последен път, преди да си отиде, но не бях там и много съжалявам. Отиди и го виж! Дори за 5 минутки, ще го направиш много щастлив в този така труден момент за него!! Никога не знаем кога ще ни е последния път с близките, особено когато са възрастни, ценете ги докато имате време. На татко ти ще му се върне по един или друг начин, но не се затормозявай с неговата карма сега, живота си знае работата. Ти гледай и се учи каква НЕ трябва да бъдеш!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c9a43f5505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Роднини най-често се изпокарват за имоти, земи и пари.Грозно е, но е често срещано.
Не можеш да караш баща си да се държи добре,не е бебе, достатъчно голям човек е , за да взима решения. Това са си техни отношения, те сами трябва да си решат. Не се сърди на баща си, така го чувства, така го е направил. Не прави грешките му да се отчуждаваш от роднини, макар че никога не се знае как ще се извърти живота.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ef5b49b799
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да. Типично по български.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e3c35c2d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помагай му ти тогава.Ти си негова внучка,ще отмениш леля си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a230a4fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не е хубаво, но има една народна приказка за старите хора, точно като в твоя случай. Надявам се, че си я чела. Общо взето "не прави това, което не искаш на тебе да ти направят."

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: caa2a29d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами отиди ти да го видиш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 57a90685de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   В БГ за една панелка 60 квадрата така се получава. Виждал съм го и покрай мен с очите си и съм бил участник. Всичко идва от мизерното съществуване последните 30 години. Всички си мислят, че това ще им реши проблемите едва ли не......

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1e77c71c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Баща ти е едно лайно, с извинение. Но ти можеш да отидеш и поне в последния момент да си при дядо си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d2c73a7a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 2, родителите на мъжа ти наистина са постъпили безразсъдно като са продали и профукали почти всички имоти. Обаче те са прави за себе си, наистина имотите са техни и не дължат обяснение на мъжа ти. Да, можели са да поговорят с него и да му обяснят, човешко е да ти трябват пари (не е ясно за какво), но не са длъжни. Щом не искат от него да им плаща заемите, какъв е проблемът? Наследство се получава когато някой умре, преди това е тяхна собственост и могат да правят с нея каквото искат.
А бащата на авторът наистина не е прав да иска от баща си да му прехвърли апартамента си. Това си е негово решение и негово право да го държи или прехвърли на когото си иска. Да не говорим за решението да прекъсне всички връзки с човека, който го е гледал, изучил и издържал.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b2eaaaabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   До 17 от 2 мъжът ми е наясно, че имотите са си техни, макар цял живот дядовците му да са му повтаряли тази къща е за тебе, прави ремонт и той правеше, но саморъчно и няма документ за ремонта. Мъжът ми не им прави проблем с това че са продали имотите или че имат кредити, просто не говори с тях и ги е отписал като роднини, казва щом те ме нямат за син, защо аз да ги имам за родители. Повярвай хора които харчат всичко което имат и не мислят за собственото си бъдеще не са били и грижовни родители, нито ти, нито аз знаем колко грижовен родител е бил дядото на автор/ката. Не се знае колко е гледал дали той е изучавал и доколко е издържал сина си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7bb9cdb904
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   По повод на имоти, моето семейство сме в аналогична ситуация, но не съвсем. Аз, майка ми и сестра ми се борим да спасим една къща, в която в момента живее баща ми, но не полага грижи за нея. С мотива, че със сестра ми сме стари моми и нямаме деца и няма смисъл, че живее в кочина, защото нямало внуци да я наследят. Ами ние не сме ли му деца? И аз ако искам да си поканя приятели там? Или всичко да прогнива. Трябвало след като той почине да се продаде, но поради това, че не е поддържана ще се вземат по-малко пари отколкото ако полагаше някаква грижа. Никой не говори да ни се приписва или нещо подобно, искаме да можем да се приберем някъде на чисто, спретнато и комфортно. Но не... Не знам кой е крив и кой прав, по същата логика понеже нямам деца, да живея в кочина, защото няма да има кой да ми наследи апартамента и да провисват паяжини и да изгнива всичко ли?
Да съсипва всичко и да живее в мизерия и кочина! Аз като отида там, единственото нещо, което трябва да правя е да чистя. Ама така е най-лесно - някой друг да върши нещо! Аз като чистя не казва, недей, няма за кого, нали така?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d2c73a7a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   2/18, никъде не е казано в историята, че преди отнощенията между бащата и сина са били лоши или бащата не се е грижел за него. Ако имаше такава предистория, предполагам, че щеше да е споменато, всички подобни предположения са изсмукани от пръстите.
Ти също не пишеш за лоши отношения извън темата за имотите, така че явно това е причината за скъсване на отношенията. Аз лично не бих се отказала от родителите си заради подобно нещо. Но както и да е, само някой ден да не останете неприятно изненадани от собствените си деца, които да ви зачеркнат заради нещо, което сте направили и не им е харесало.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ee414ab514
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Баща ти е постъпил нечовешки с дядо ти. Не е нормално да намрази собствения си баща заради отказът му да му препише апартамента.
Много ми стана мъчно за дядо ти.

Баща ти не е човек.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ee414ab514
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 2 Хората са по-важни от имотите. Ако някой има чувство за синовен дълг той ще се грижи за възрастният си родител без да очаква нещо материално в замяна.
Много алчен човек би намразил някого заради отказът му да му подари апартамент.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f433fe8212
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Благодаря номер 6- просто исках да опиша какъв е характера на бащата на автора. От номер 1

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b2eaaaabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   до 20 от 2 Но никъде в историята не е казано, че дядото е бил перфектния грижовен баща. Така ако моето е предположение, то твоето за грижовния баща също е предположение.
Не писах, но си има пред история, не са били грижовни родители. От 7 годишен заработвал пари, като копае градинки, коси трева, прибира дърва и въглища на баби по мазета, рине сняг пред входове и магазини и т.н. На 13г е започнал първата си редовна ежедневна работа, нощем в печатница да нагъва подрежда и пакетира вестници, за да си купува дрехи и обувки за училище, на 16 се е изнесъл да живее в дома на съученик, при родителите на съученика, а всяко лято е бил по 4 месеца на морето да работи сам. От казармата е нямал пари с какво да се прибере и си е ходил пеш по 10-12км, техните не са му давали пари едно кафе да си вземе в казармата. Така че когато се разказва дадена случка не е задължително да се пише цялата предистория с подробности. Дядовците му цял живот са му говорили че това за него онова за него и най накрая се оказва че нищо не било за него.

22 Ама разбира се че ХОРАТА са по важни от имотите, само трябва да са хора. Въпросния дядо до колкото е разказано в историята е решил да остави апартамента си по равно на двете си деца, до тук нищо лошо. Обаче ако ще даваш поравно би трябвало и да очакваш по равно. И бащата на авторката е решил да обръща внимание на баща си колкото другия наследник (бащата на авторката има сестра в Гърция). В историята не пише лелята на авоторката да е пристигнала от Гърция да се е притеснила за баща си, нито нейните деца. Единствено пралелята, която е сестра на самия дядо го гледа.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e3b56aadfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   24, вадиш от много кладенци вода, за да докажеш, че дядото не заслужава човешко отношение, при това при индикации от самата авторка напълно в противовес на предположенията ти. Не е логично да развиваш хипотези, които не кореспондират с разказаното в историята, за да докажеш малко вероятна теория. Значи според теб дядото на авторката е лош родител, защото такива са били родителите и дядовците на мъжа ти?! Това някаква нова презумпция за виновност ли е?:) Напротив, авторката изтъква факта, че дядото е гледал децата си сам, доколкото са му стигали силите, след трагичната загуба на съпругата му. Нали си напълно наясно, че тези деца са били травмирани от загубата, кой знае как се е отразило на психиката им, може би обвиняват за нещо баща си, може дядото да не е бил перфектния баща, но все пак е правил каквото може, отгледал ги е, изучил ги е и за благодарност не искат да го погледнат и на смъртния му одър... Това не е човешко и дори да е извършил смъртен грях спрямо най-близките си, пак заслужава опрощение в последните си дни, и разбойникът на кръста получава опрощение от Христос, та тук въобще и не коментирам користните мотиви на сина...
М, 43

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b2eaaaabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25 Самата авторка е много вероятно да не знае какво е ставало докато баща й е бил малък, точно както моите деца не знаят и все още контактуват с родителите на мъжа ми. Авторката изтъква само факт, че майката на баща й умира доста млада, а дали дядото е гледал или е очаквал децата да заместят майка си и да му готвят и перът, авторката не знае и тя като теб само предполага, че се е лишавал. Моите деца ако се наложи и те биха писали че родителите на баща им са се грижили за единственото си дете, защото не знаят какво е ставало, решили сме да не им тровим младите души с омраза.
За да има такова отношение един син към баща си винаги си има причина и не е задължително авторката да знае подробности. Особенно щом и лелята от Гърция не е дошла веднага или поне нейните деца. По това си проличава какъв баща е бил дядото, щом нито едно от двете му деца не тича към смъртния одър на баща си, си има причина. Щом и авторката не помага на пралеля си, а гледа отстрани, как сестрата на дядото (сигурно доста възрастна) купува и сменя памперси сама си има причина.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4aa4c3e96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   26, ама ти наистина си се вкопчила в историята на мъжа ти и не можеш да приемеш, че може да има и друга истина? Пак ти казвам НЯМА презумпция за виновност, каквато вменяваш и отделно дори да е извършил смъртен грях, един човек заслужава опрощение на смъртния си одър. Все пак тези идиоти, децата му, ще наследят имота му, па макар и поделен, разбирам че користните подбуди движат сина му, вероятно и дъщеря му, при цените на жилищата днес, верояно двамата "скъпи наследници" ще получат по минимум 20,000 евро заради изключителната си грижовност към баща си... Това е нормално според теб, нали така? Заслужават с последните си сили човекът да разпише пълномощно и декларации на сестра си и да прехвърли имота си на нея, но уви, човекът е в кома и едва ли "скъпите му наследници" ще си получат заслуженото. Това е, друг морал и извод тук няма.
М, 43

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ace733086d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Дори дядото да е допуснал грешки като по-млад това не оправдава сина да каже да пукне собственият му баща. Не е човешко.
Колко от вас биха казали пукни на някого.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ace733086d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ако има други подробности в историята редно е авторката да сподели за да не коментираме без да сме наясно с цялата история.
Не можем да знаем със сигурност, че дядото е виновен за всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1604bd875c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Баща ти те бил посрамил - ти да не си на 5? Ако той вие е посрамил, ти спокойно можеш да се отсрамиш!

Посрамваш се сама във всяка минута, в която не отиваш да видиш дядо си и да поемеш грижите за него. Много лесно от дивана да съдиш баща си, но реално от теб си зависи, дали ще се погрижиш за стария човек или не.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b2eaaaabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   27 По скоро ти не си имал опит с безхаберни родители и затова твърдиш, че всички са като твоите. На подобни деца въобще не им пука за жилището. Толкова са наранени, че отдавна са отписали родителите си, щом и на смъртния му одър не отиват, а гледат футбол, горчивината в тях не е причинена само за имоти. Добрите родители, дори да нямат никакви имоти, ако са прегръщали и обичали децата си, заслужават грижа, ако обаче са били лоши родители и 100 имота да имат, заради имоти не може да се прости, парите не купуват прошка.
Аз съм за дядото да се пробуди и да преписва на сестра си, но щом децата му в този момент не му прощават, се вижда какъв родител е бил.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1fdf16faaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Много е лошо, когато човек остарее.
Бащата на моя приятелка й завеща две жилища, а той отиде да живее на село. Заделяше всеки лев от малката си пенсия, за да й го даде. Преди месец получи инсулт и е трудноподвижен и има нужда от грижи. Тя наду главите на всички, че трябва да го гледа и че му е малка пенсията, за да го прати в старчески дом. А тя взема наем от едното жилище и може да покрие разликата, но пък ще й падне жизнения стандарт.
Явно сме станали неблагодарници и егоисти.
Съветът ми към авторката е да отиде да види дядо си, дори и за морално удовлетворение и успокоение на съвестта, че на някого от семейството все пак му пука за възрастния човек.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1a175d4b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   2, не им се вързвай. Дори и да не са техни имотите, все пак е доста егоистично - те яли, пили и се веселили на гърба на родителите си, а на собственото си дете какво ще оставят? Непогасени кредити? Могат да получават, а не могат да дават, така ли?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: caa2a29d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   2, а аз познавам хора, които пък държат сина с идеята един ден да ги наследи, ама от сега да ги гледа и му запълват времето. Тоя човек си има семейство, което губи от тая липса на време. И това не е нормално, да заплашваш с имоти и да шантажираш. В моето семейство се приема като безусловен факт това, че детето наследява родителите си и разбира се ако имат нужда от подкрепа - винаги, но старите в моето семейство са много деликатни хора - я ще наемат личен асистент и до последно ще се оправят сами. Плюс това, когато има бебе, малко дете то винаги трябва да седи на преден план за майка си и баща си, а не някой да си хукне да прекопава нечия градина, щото му е щукнало, когато детето може да е на слънце. Всякакъв шантаж с да получиш или не имоти е грозни нещо и всякакви възрастни хора, които са обсебени от порасналите си деца и пречат на семействата им също са грозно нещо. Човек трябва да има характер, такт, добра дума да каже, защото ако някой още преди да е твърде остарял се държи сякаш все трябва да му се помага, а някъде има малко дете, то естествено настроени ще има, няма как. Имотите са най-малкото. Важното са отношенията. Който къта три, четири имота с цел да шантажира е тъпичко, ако има младо семейство този който им е дал без условие и когато са били в нужда е за браво. Защото за наследството, те могат да го получат и като са по на 80, а сега им е нужно да не дават за квартира.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker