Отново бременна? А сега какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отново бременна? А сега какво?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6532 пъти
Аз съм на 23, мъжа ми също. Имаме син на 8 месеца и сега разбрах, че отново съм бременна. И двамата искаме второ дете, но истината е че не можем да си го позволим, нямаме пари едно да гледаме, а с второ направо загиваме.

Много ми е тежко, не искам да правя аборт, но не виждам друг изход. Знам че има и други като мен, знам колко е тежко, знам че болката от аборта и спомена за това никога няма да ми дадат мира. Толкова е трудно. Чувствам се толкова безсилна и боли...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: b9a110d8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задръж детето намира се начин когато човек иска

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: daac703d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като не искате, тогава защо не сте се пазили, а? Първо правим белята, а после олелееееее, какво ще правим сега? ! А и това с нямането на възможност е универсално оправдание на българите. Само като чуя нещо от сортоа на "ние едвам смогваме с едно, камоли с повече"... и вече ми е ясна истинската причина да нямат повече деца-страхът. Страхът, че няма да се справите финансово, страхът, че нещо ще се промени, страхът, че спокойствието ви ще се наруши. В днешно време, кое лесно? Ако имате желание всичко става, ако ли не и оставате страхът да надделее, страната ни скоро няма да се населява от българи а от турци и роми-особено. Няма начин да няма начин. Пожелавам ви успех и не забравяй, че финансовото положение се променя, и имате шанса да печелите по-добре, но детето, което расте в утробата ти има само един единствен шанс, който ако не му дадеш сега, няма да има втори път!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 563dcf9b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма нищо... спокойно. Просто не мисли за него още като за дете.. защото не е. Аборт се прави преди да започне да се оформя като такова.
Щом не можете да си позволите да го гледате по-добре го махни. По-добре едно добре отгледано дете от колкото две едвам, едвам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 991cadfe09
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си българка те съветвам да родиш детето колкото и да е трудно все ще се справите някак!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7e8805f87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Запази го.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f240f46cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз съм мъж. Можеби не съм аз този, който ще ти дава акъл, но недей абортира. Всички имат трудности в тоя живот, не сте само вие. Пък и виж демографската криза. Ромите още малко ще ни завладеят. Просто трябва да се раждат българчета и българки на тая земя. Пък и да не мислиш, че едно време е било по- лесно. Едно време нашите пра- баби са раждали по нивите. Да не мислиш, че им е лено. След освобождението сме били страната с най- висока раждаемост в Европа. Всяка майка е имала по 10 деца.
И виж сега. По добре да си гладна, но с чиста съвест. Не знам дали си вярваща, но това е грях да убиеш едно дете.
Ще ти го кажа направо, ако моята приятелка абортира умишлено поради някаква причина, направо ще й тегля една майна, и ще се махна от нея.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип харесвам малка разлика м-у децата, самата аз така съм го планирала, но - трябва да може човек да си го позволи. Малко ли мизерия има в тази страна? Освен това, с нарастване на лишенията, децата ви ще се изправят едно с-у друго, няма да можете да си позволите еднакви неща - едното е на 16 иска комп, другото е на 15 иска комп - 2 компютъра.
И сега - всичко двойно.
Забрави - по-добре едно да си изгледате, ама да не е лишено от елементарни работи , да му осигурите и образование. Децата са скъпо удоволствие, трябва да можеш да им предложиш бъдеще и перспективи, иначе само създаваш нещастници на тази земя.
Колкото до демографията - не живеем и не работим на нивите, днес не ни трябват 10 деца. Най-развитите страни са такива заради образованието си, не заради броят на децата - качество , не количесто.
Нека националистите сами се плодят. Мисли за роденото си дете, не за клетките, които ще абортираш

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: edb38e4e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6, положението ни е тежко, но е много лесно да кажеш на човек да се жертва за страната. Много бих искала нещата да се променят, но да караш човек да живее лош живот, заради това, че едно време, когато са живяли по 40 години, били раждали не-знам-си къде и кой знае колко са умирали, не е толкова добра идея. Защо ти не износиш и родиш 10 деца с минимални доходи?
Авторке, съгласна съм с 3 и мисля, че той ти е дал най-добър съвет. Никой тук няма да помисли за теб или за бъдещото ти дете. Хората си приказват, че абортът бил убийство. Не е вярно, че няма да можеш да го преживееш. Зависи от нагласата ти. Ако са те учили, че е убийство, тогава няма, да. Не е вярно и че жена, която е правила аборт(или мъжът до нея) задължително трябва да е злодей, който не може да се грижи за деца. Има майки, които са го правили по една или друга причина, но имат деца и биха дали живота си за тях.
Не е истина, че ако човек иска може да намери начин. Ако беше така, щеше ли да има толкова семейства в бедност.
Хората просто искат да се раждат деца и то от колкото се може по-млади родители, без значение какво ще стане с техния живот или този на децата.
Абортът не е убийство и ако ти искаш, ще го преживееш. Това, което трябва да направиш, е да се замислиш какво наистина искаш и до колко ще се справиш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c180ded6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката.
не си търся оправдания,нямаме пари,родителите ни помагат. ние с мъжа ми още учим,а той едновременно с това и работи.
и не е вярно че не сме се пазили,пазехме се,но нищо не дава 100% сигурност нали така

номер 4,аз съм помакиня а мъжа ми християнин. децата-ще решат когато пораснат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f409d9207f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, ти какво искаш да кажеш сега? ! Че когато има едно дете в семейството и то получава цялата любов на мама и тати, всички удобства, образование и т. н., ще стане човек??? НЕ!! От това дете ще стане само едно алчно, надменно човекоподобно!!

С брат ми до сега сме делели винаги един компютър. Тва не означава, че е имало кой знае какви проблеми вкъщи!


А авторката ще я посъветвам да задържи това фъстъче, което расте вътре в нея.. Моите родители също не са заможни хора, но смело мога да твърдя, че са се справили отлично в професията си на родители!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке, много им се впрягаш на душманите!
Аз самата не съм помакиня, но всичките ми приятелки са, е и? Нищо интересно, бих казала - българка си като нас, националистите тук имаха предвид ромките, които имат 10 деца, българките да сме раждали - ти включително - за да не ни притопили (ха ха ха).
Гледай своя собствен живот.
Не те оправдавам. Аз водя от 10 г. полов живот и нямам нито един аборт, нито едно раждане, значи е възможно, но ниска ни е сексуалната култура на нас - БЪЛГАРИТЕ. Сигурна съм, че сте занемарили пазенето, защото си кърмила и менструацията ти е била нередовна - мит български, че не можело да се забременее тогава - може, може.
И макар, че не те оправдавам за липсата на елементарна полова култура, все пак имаш правото да си решиш.
Моята майка навремето е искала да ме абортира, защото и ток е нямало тогава - режим, да не говорим за елементарни условия за живот, но не го е сторила, заради амбицията на баща ми да имал син. Радвам се, че така е решила, тя също, но знаем като семейство през какви лишения сме минали. Има ли смисъл?
Не.
Казвам го съвсем отговорно. Аз не бих родила дете без да мога да го осигуря за в бъдеще. Ами ако е болно това дете? Имаш ли как да гледаш например дете с малформации, дефектно сърце, бъбреци, умствено изостанало? Всичко се случва нали, а вие и сега разчитате на старите. До кога, питам?

Аз бих направила аборт без много да му мисля, но бих внимавала за в бъдеще. Вече си раждала жена. Като не си била успешна в контрацепцията до сега, не е зле да си сложиш една спирала за в бъдеще, за да няма повече дилеми. Когато си стъпите на краката с мъжа ти - вие, млади българи - тогава, можете да мислите за второ, без да се лишавате и лишавате детето си от елементарни неща в този живот!
Успех
(не драматизирай, става дума тук за няколко клетки, това НЕ Е ДЕТЕ. Но ако ще абортираш, прави го сега, защото в това време плодът се развива, нервната дейност също - нерви, значи болка. Ако абортираш легално, то сроковете са такива, че е доказано, че плодът няма мозък, мозъчна дейност! )

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съм привърженик на абортите, аз самата не считам, че мога да се справя с психическите последици, затова пък внимавам много и не съм забременявала. Но по-важно от нашето егоистично желание за деца е бъдещето на тези хора, номер 10.
Не считам, че материалното лишение е позитивно за характера на един човек. Авторката знае сигурно за какво говоря - щом още са зависими от старите, едва ли са израстнали заможно.

Днес парите са дори по-важни от преди - не става дума само за дрехи и храна (това и така ще се намери), а за образование, достъп до качествено здравеопазване, възможност да осигуриш бъдещето на това дете - възможности, които много от нашите родители не са ни дали. Питай се и за бъдещето на бебето си? Какво за него? Ще можеш ли след 6 години да го изпратиш нормално на училище, къде ще живеете? Още ли ще на хранилката на възрастите? Ще сте в състояние ли сами да си изгледате собствената си челяд? - това са въпроси, достойни за размисъл, авторке.
решавай! всеки има право на избор, но аз лично не разбирам родителите, които после реват по телевизията, че са били бедни и един телевизор не можели да си купят - съжалявам, но за мен едно лишено от всичко дете има много по-малък шанс в живота. Особено скъпи са образованието и здрвеопазването на такъв един малък човек. Вие може ли да му го осигурите?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b76a7329ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   В коя седмица си? Ако си преди 9тата има и медикаментозен аборт. Гинеколога го назначава с 3 приема, но трябва да побързаш.

По темата аборт или не и аз бях твърдо против, докато не родих. Сега имам 2 дечица, забременея ли и аз ще направя. До преди година бях категорична че не мога да направя аборт, но живота учи. Аз знам какво е да си майка (ти също) прекрасно е, и искаш да дадеш всичко на детето си, ако това бебе ще накара детето ти да има липси, не смятам че е нужно да го раждаш. Всеки разбира се сам решава, аз просто давам своята теза...
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: daac703d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Еййй кото започнете да драматизирате с тази "мизерия" все едно няма да гледат две деца, а 10 и нема да има пари за телевизор, за обуща и ще ходят сополиви! Не, че няма да е трудно, но чак пък толкоз... Така кото гледам младото поколение от много родителски грижи не става за нищо. С нашите деца ще бъде още по-зле!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b473c7968e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Задръж го. Знам че ще ти е страшно трудно, и на теб и на мъжът ти, но да го убиеш, това направо не е човешко... нека ти кажа нещо, ако имахте пари, детето ви щеше да е точно като мен... разглезено, надуто, надменно... децата който нямат такива скъпотий и разни екстри са по-добре, у нас има на всеки по 1 лаптоп... и какво да не си мислиш че ни е по-добре -не... всеки блее предлаптопа и не обелва и дума... трагично е ;h, а да ти кажа нещо... преди аз да се родя, майка ми и баща ми са нямали пари, баща ми е нямал пукната стотинка и е бил в село, майка ми в малък град, но в момента сме в прекрасен апартамент в стара загора! и имаме много пари, но това само ни е съсипало.. именно те -парите, но майка ми и баща ни също са ни изгледали страшно трудно! Аз имам по-голям брат, така че, повярвай ми - времената се променят! Роди го, ще ти тежи страшно много, ако направиш аборт! УСПЕХ!!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c180ded6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   В 6 седмица съм. тези дни ще направя аборта

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e292e9daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Стискам палци всичко да е наред. Ти си знаеш кое е най-добро за вас.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6ec91b2c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Подкрепям авторката и решението й, защото първо трябва да помисли какво може да осигури на детенцето. А щом няма възможност по - добре да не го прави. То ще избере отново друго семейство.
Слушай сърцето си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5807bc5c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Когато студентка забременее по време на обучението си в университета, университетът и изплаща сума, с единственото условие, след изтичането на определн период (който сега не се сещам точно колко е) да се върне отново към обучението си.
Дете се гледа и с много, и с малко...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fcedb4e621
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   На твое място не бих направила аборт. Не казвам, че би било лесно да го гледаш, още по-малко с малката разлика между двете, но си е убийство. Много жени в твоето положение са се справяли и с 3 деца. Когато майка ми забременя с брат ми у нас нямаше кухня и всекидневна карахме на 2 спални и баня, много сметки и какво ли не, но времената се менят. Той се роди, всичко се беше стегнало и сега си го гледаме тримата и няма проблеми. И повярвай ми не е от града понеже и аз съм в града на номер 15 . Повечето ми приятелки имат брат/сестра и не са кой знае колко заможни, но всички се справят. Не е редно да убиваш детето само от страх, че не си достатъчно силна за да се справиш.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4b853e4d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Остави Детето и ще видиш, как всичко ще се подреди в живота ти. При мен беше същото, сега съм щасливец, какво ли бих направил без това Дете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Подкрепям авторката също в решението ?, но трябваше да не чака толкова дълго. Хайде, дано всичко мине ОК и нека не драматизира много. Не е убийство, иначе щеше да се ходи в затвора, ДОКАЗАНО е, че няма мозъчна дейност такъв един зародиш. Не можеш да ограбиш и бъдещето на роденото си дете, за да подобриш демографията на България. В света има достатачно същества, които не получават никакво бъдеще, никаква перспектива!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f240f46cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Еййййй еманципирани жени. Извършвате убийство- съжалявам но аз така го приемам. Ромките в катуните раждат и оцеляват, вие ли няма да оцелеете. Хем с две деца, които ще си делят нещата, няма да станат разглезени дришльовци. Ще се научат да ценят и най- малкото. Вие пък вече за телевизори и компютри мислите. Дайте им оютен дом и обич на децата ви, и ще видите как ще ви ценят и обичат.
Много драматизирате, две деца не са десет.
По добре гладна да си, но с чиста съвест.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   24, няма „оютен“ дом, в който няма елементарни условия за живот.
Всяко дете има нужда от дрехи, храна, училищни пособия, ток, вода, парно, почивка....

Лишаваните деца не стават по-добри хора, напротив - озлобяват се, че съучениците им имат всичко, а те нищо.
В класа на племенника ми (10г) има дечица, които дори за закуска нямат пари. Има и деца с по 20 лв. джобни на ден, които не могат да изхарчат и купуват закуски и напитки, както и учебници на бедните си съученици. За мен такива деца не са лошо възпитани, напротив.

Каква е истината - богатите родители дават на децата си толкова джобни, защото са чули за децата без закуски. Кое дете е по-възпитано - бедното, което от малко свежда глава и има комплекси, или богатото, което има самочувствието, но и е свикнало да поема отговорност за други, другите да разчитат на него не само за пари, а и за домашни например (то е ходило на часни уроци и е решило да кажем и най-трудинте задачи).

Няма какво да се лъжем, ако поне един среден стандарт на живот не можете да осигурите на децата си, не вярвайте, че от тях ще излезне нещо. Дори да се измъкнат от спиралата на бедността, ще е с много труд, усилия и едва ли ще искат да имат деца, на които да не са осигурили вичко.

Ето затова днес имат дечицата много повече - просто нашата генерация, която е растла през хаоса на 90-те иска да осигури всичко, което сме нямали.
Браво на авторката, тя мисли като българка, не като циганка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f240f46cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз съм номер 24. Номер 25 да знаеш, че най- добрите хора са бедните хора. Аз съм от нормално семейство, лишавали са ме от доста работи, но никога не сме били от най- бедните (така да се каже). Всичките ми приятели са бедни. И всички в момента сме приети в университет, и то с добри оценки. Познавах сумати богаташчета, които сега киснат по пейките с бира в ръка, и без никаква цел в живота. Да знаеш, най- добрите българи са бедните такива. Всеки ще ти го каже. Ние "нормалните" сме изживели повече неща и това ни е направило добри и състрадателни хора. За какво ти е някое богаташче, което ще ти кара мерцедеса с 160км/ч и ще блъска хора.
Винаги бедните хора в България са продължавали напред, и са развивали нещо. Примери затова много ;).
На авторката ще кажа, по- добре роди детето. Някой ден като одъртееш да има кой да те гледа ;)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fd66f646cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Нека помислим за гледната точка на детето - от една страна е хубаво да имаш много братя и сестри, че да ти помагат. От друга обаче е по-хубаво да не делиш родителската обич с тях и е по-добре да си само дете. Така можеш да станеш по-самостоятелен. Според мен трябва хората да има или по 1 или по 3 и повече деца. Най-глупаво е да са 2 според мен.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 28f3e341c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   @ 25, "Всяко дете има нужда от дрехи, храна, училищни пособия, ток, вода, парно, почивка.... " Защо всички си мислите, че второто се гледа толкова трудно като първото, когато веднъж осигурявайки на едното дадени неща, второто ги доизносва, ако става дума за дрехи, пособия и пр. А и колко пък толкова изяжда едно дете? Токът, водата и парното си вървят и без него, почивките могат да се организират като се редуват децата например и бабите и дядовците помагат, докато родителите са с другото дете, и пр.

Има ли желание, намира се и начин. Купуват се играчки, като се разделят половината на едното, другата половина на другото, след което, ако искат да си играят с нещо, което не е тяхно, трябва да дадат и нещо свое на другото дете, така хем им е по-интересно на децата, хем е възпитателно, хем играчките не са много повече, отколкото биха били, ако детето е едно, особено с такава малка разлика! Така че, решения има, стига човек да реши да ги търси, а не егоистично да си намира извинения защо е оправдано да се отнеме един човешки живот! Независимо в коя седмица е детето, аз твърдо вярвам, че има душа от момента на създаването си и не е в нашите правомощия да решаваме дали да се роди на белия свят или не.

А авторката я съветвам да изгледа ето този 15 минутен филм, който макар и правен преди почти 20 години, дава сравнително акруална представа какво се случва по време на аборт. Това, че в слъчая е по-рано от 12 седмица и още не е така добре оформено като външен вид, не означава, че няма да усети нищо (било при отравяне с медикаменти, било при премахване с вакуум)! Ето и линковете към трите части на филма и после ще поспорим дали не е убийство, само защото според нашите представи не изглежда още като човек в 6-та седмица:

http://tihiatvik. blog. bg/drugi/2009/02/22/tihiiat-vik-1. 294740
http://tihiatvik. blog. bg/drugi/2009/02/22/tihiiat-vik-2. 294738
http://tihiatvik. blog. bg/drugi/2009/02/22/tihiiat-vik-3. 294734

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Здравейте, номер 28, аз съм 25

По-горе споменах, че майка ми не е искала да ме ражда, заради меко казано сложните условия на живот тогава, баща ми е искал син. Е, не съм се родила син, сега не съжаляват, защото се оказах голяма тяхна помощ, за разлика от по-голямата си сестра, ноооо

„че второто се гледа толкова трудно като първото, когато веднъж осигурявайки на едното дадени неща, второто ги доизносва, ако става дума за дрехи, пособия и пр. “

това не е вярно!

Няма да казвам, че нашите почти се разведоха заради мизерията, живяхме с баба ми и сме пестили всичко - от парно до вода - къпала съм се с ледена, защото исках да се къпя!!!, но и просто като малка много ме смачка вечното износване на неща. Мислих си като дете, че нашите не ме обичат, защото винаги за сестра ми имаше нова раница за училище, ново яке или обувки, а за мен не. Сестра ми от своя страна свикна винаги да има всичко за нея и като в гимназията започнах да взимам свои пари като стипендия за отличен успех, тя се разсърди, че имам нови неща, а тя не и ги изхрърли през прозореца. Кажете, така ли е редно да растем? Не може ли всяко дете да е задоволено и да няма такива глупости?
Не сме ходили на почивки, само на станция в Хисаря, защото майка имаше болни бибреци - последната е била, когато съм била на 6. Сестра ми ме обвиняваше, че заради мен не се е ходило на почивки, нямало пари, откакто съм се била родила. И аз ? вярвах. Казваше ми, че сме били осиновени дори, не са ме искали - и вярно, имах две бебешки снимки като второ дете, едната със сестра ми, а тя имаше няколко албума. Май пари са нямали, ама откъде да го разбера, това беше за мен липса на желание да ме имат в това семейство. И всичко ми го доказваше, просто не се чувстваш добре в такова семейство.
Нямаше пари за
- частни уроци, когато кандидатствах за елитна гимназия
- нови обувки, когато ми се скъсваха или ги израствах - редовно съм си лепила обувките с Прома
- бельо, когато ми порастнаха гърди, дамски превръзки, всякаква козметика
- компютър
- за медикаменти се намираха, но когато станехме доста болни
- за родителите ми никога нищо нямаше. Купуваше се за голямото дете, аз износвах, а за тях - нищо!
- имахме село, от там месо и зеленчук, правихме зимнина, имахме картофена нива, нива с фасул, които обработвахме по начин, характерен за каменната ера. Дори с муле не разполагахме, а си обработвахме всичко на ръка, нямаше събота и неделя за нас, както и ваканции.
- нямаше пари, за да продължа образованието си. Имаше за сестра ми, но не и за мен.
- на 18 напуснах родителите си, сестра си, града си и държавата си. Говорих с тях веднъж седмично по телефона, идвах си 2 пъти в годината.
Сега съм им всела 2 компютъра и си говорим по скайп, върнах се в България, но в далечен град.

Мразя мизерното си детство.

Никога няма да позволя да липсва нещо от първа необходимост на детето ми (децата ми), нито пари за образованието им, нито за здравеопазване и почивки.
Против абортите съм, внимавам много и никога не съм правила, но бих реагирала като авторката.

Няма да имам дете, докато не съм в състояние да го осигуря отвсякъде, за да може не само да му спестя мизерното детство, а и мизерното студентстване и младини. Спестявам си, правя си кариера, както си и създавам връзки, за да е лесно един ден на децата ми.

За мен мизерното съществуване, каранците за пари, са излишни. Никога няма да създам дете, което да няма перспективи, т. е. една минимална матариална база.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   24, вярваш ли, че само бедните хора са добри?

Това е повърхностно.

Аз обичам да имам покрай себе си пък успяли и заможни хора и са също добри. Дали човек ще е човек не зависи от материалното. Лошото е, че бедните са толкова озверени в борбата си за оцеляване, че парите им стават най-важното - завиждат, дори мразят хората, който имат, защото го намират за несправедливо.
Човек, който няма елементарни условия за живот, става вълк.
Средното за страната по принцип трябва да е цел.
Аз се стремя над средното, защото съм живяла под него и изпитвам страх, че пак мога да попадна там. Не чакайте един ден детето ви да ви благодари, че не сте го абортирали - то ще си спомня ужасните условия за живот и липсата на перспектива, подигравките и погледите на съучениците му, когато обувките му са били скъсани. Забравете идиалите и думите на баби и попове - беднякът е овълчен човек, той няма сили и желание за красивото в живота, не може да оцени една симфония, красив пейзаж и как ще има, когато коремът е празен.
Прочетете „Престъпление и наказание“ - много добре е описана психиката на бедния. Има ли там място за възвишена човечност, философски поглед към живота и реалността - НЕ! Мисли се със стомаха, не със сърцето или мозъка.

НИКОГА няма да създам такъв живот.

Никога не искам и да чакам на държавата, обществото, дарения, ако детето ми се разболее.
Докато нямам пари да му осигуря всичко материално и нематериално, няма да го раждам!
Това е моята гледна точка, вие си имате вашата. Аз съм била второто родено и неабортирано дете. Знам мизерно детство, не мерси!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f240f46cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз съм номер 26. Номер 28, напълно съм съгласен с теб. Ще споделя нещо. Като малки аз и братовчед ми бяхме съседи- нормални семейства. Той беше три години по- голям от мене, но аз се развивах по- бързо- бях по висок и по едър. И за това давах старите си дрехи на него. А той пък ми даваше старите си учебници. Той имаше и сестра (в момента има и още една сестра- общо са три деца). Тя като порасна, давах учебниците си на нея. Иначе всичките играчки сме си ги деляли взаимно. Ето виждате ли каква симбиоза се е получавала. Трябва да ви кажа, че това бяха едни от най- добрите ми години от живота. Аз баба и дядо нямах, а те не разчитаха на тяхните и затова си помагахме взаимно. Наистина и аз не знам какъв е проблемът второто дете, според мен второ дете не е чак такъв голям разход. Друго си е да имаш примерно 5-6 деца. Е тогава вече няма да смогвате ;). В моят блок вече доста млади майки имат второ дете, и разликата им с първото е 1-2 годинки ;)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fd66f646cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Съгласявам се с 30, бедните обикновено не само че не са добри, ами са зли и подмолни. Готови са да ти забият нож в гърба.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fd66f646cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Напротив, бедните хора са озлобени и с изкривени физиономии. Бедността озлобява.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: daac703d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   (не драматизирай, става дума тук за няколко клетки, това НЕ Е ДЕТЕ. Но ако ще абортираш, прави го сега, защото в това време плодът се развива, нервната дейност също - нерви, значи болка. Ако абортираш легално, то сроковете са такива, че е доказано, че плодът няма мозък, мозъчна дейност! ) Това абсолютно не е вярно. Образовай се малко преди да пишеш подобни неща!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8c19ddad74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Pначи когато човек иска може. не знам дали вие сте се родили с компютър в ръце щото аз не съм. аз си купих компютър и не съм се оплаквала. не това какво си имал или нямал като дете те прави лош или добър а самия ти характер и поглед към живота. ако си завистлив ще се чустваш пренебрегнат. парите и вещите не са наи важното. да необходими са но и никога едно задоволено от всичко дете няма да оцени парите така както това което ги е нямало в такива количества.

На изказването по горе че богатите деца купували закуски на бедните и че на родителите им пукало за бедните съученици радвам се ако в този клас децата са възпитани така. факт обаче е че ако на тези родители им пукаше наистина биха постъпили по друг начин биха показали на децата си какво е да отидеш на училище без пари. именно това купуване на закуски на бедните по може да накара бедния да се почуства унижен и да се озлоби. години наред хората са раждали и са имали деца и не винаги децата са били задоволени и не винаги родителите са имали възможност.

Но ако всички мислеха колко трудно е да се гледа дете с малко сега нямаше да водим тази дискусия, просто защото нямаше да ни има. не упреквам авторката изказвам своето мнение. преди всичко когато не искаш дете има си начини за предпазване не един и два.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6512a777a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Като си толкова умен защо не си богат?

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f07f6625b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Вие пък големи патриции станахте. Бедните били озлобени, бедните били с криви физиономии и не знам си какво... Значи всеки втори българин е с крива муцуна, така ли... Карайте си джиповете и не влизайте тука- за номер 32 и 33 говоря.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6512a777a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Джип нямам. Не съм богаташ. Но съм имал приятели, с родители бедни - например шофьор от градския транспорт. И разбира се те бяха двулични, подмолни и завистливи. И ми откраднаха много неща. Мързеше ги да учат, бягаха от училище. Има една поговорка за такива като тях: "Като си толкова умен защо не си богат?" И е факт, че бедните са по-озлобени. По градския транспорт почти всеки ден има скандали.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bac93979b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Прав си 37, всеки втори българин наистина е с крива муцуна и бедността има много общо с това. Народопсихологията ни също допринася.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c180ded6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   от авторката:
днес направих аборта, неискам децата ми да мизерстват, чувствам се зле, но знам че така е по добре. освен това то още нямаше сърдечна дейност, лекарката каза че най-вероятно е спряло да се развива, което ми се е случвало вече преди да родя сина си

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: af2d04b2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   37, мерси, ще си ги караме - карах си Кайенът до скоро, докато една без книжка с Кадет на 30 г. не ме удари, сега си имам работа само по сервизите. Защо? Нито книжка имаше, нито застраховка, нищо? Ами сега?
Като нямаш пари,няма да караш кола, няма да имаш деца. Толкова ли е трудно това? И аз деца нямам, защото още мисля, че нямам достатачно пари, ще се лишавам, ще имам един ден, но ще се спести, ще се работи едни 10 годинки, ще се купят и жилища, коли - тогава идват децата (Кайенът ми беше на 2 дена, много хубаво!)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b76a7329ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   А медикаментозен аборт ли направи, или кйортаж?
Ако е медикаментозен би ли описала какво се случва?
Взела си правилното решение, със сигурност ти е тежко, но детето ти заслужава по - добър живот... :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 81990544a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Направиха ми кюртаж с пълна упойка, заспах и когато се събудих всичко беше свършило. Сега знам че постъпих правилно, ще мога спокойно да си гледам момченцето, ще завърша образованието си, ще си подредя живота, а някой ден може би ще си имам още една рожбичка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 02af3b16f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Не си помисляй за аборти... знаеш ли колко хора се молят да забременеят? А ти го получаваш даром... аз бих дала всичко за да съм на твойто място....

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9ff34668ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Поздравления за авторката, взела си правилното решение!
Даром, номер 45, можеш да получиш и 10 деца, какво ги правим? Да не сме циганки да се плодим като зайци и да ги пускаме по улиците да джебчийстват. Който ражда деца, трябва да може да им предложи бъдеще или да постъпи като авторката.
Най-добре е да се пазим от нежелана бременност.
Съжалявам хората, които не могат да имат деца, но в страната ни има над 60 000 деца без родители, може би трябва да си вземат едно от тях - много по-голямо благо ще направят, отколкото да се плодят неконтлируемо.
Ето, 45 - 60 000 са те послушали и са родили. Избирай едно и си го гледкай

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 03beff1dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   И, Аз мисля, че си взела правелното решение. УСПЕХ! <ЛУДКАРКАТА>

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: daac703d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   То дали ще е аборт или изоставяне в дом... все тая е! Все едно да избереш кое е по-добре- да те обесят или да те удавят. В единия случай осъкатяваш живота на едно дете, в другия лишаваш от право на живот едно човешко същество. Както и да го въртим и да го сучем това е реалността. Пределно ясно ми, че повечето тук сравняват ембриона с купчинка клетки, но са много далеч от истината за съжаление. Нито едното, нито другото би могло да бъде правилно решение. В много редки случаи мога да приема аборта, като такова, но не и случаят който описва авторката. Естествено тук всеки си има глава на раменете и сам си взима решенията, но в никакъв случай не бих я поздравила за решението.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1872649983
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   48, тогава си вземи едно детенце от дом да си го гледаш, ето - майка му е решила да си го роди и го е оставила на държавата, тоест НА НАС, да ? го гледа.
Лесно е да говориш, вземи си едно детенце и бъди добър пример в обществото.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 394725c453
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   До авторката,

Здравей, не прави тази грешка, за да не съжаляваш после

Аз съм израснал в бедно семейство с един родител, не съм се озлобил, научих се да съм щастлив с това, което имам.

Сега имам доста кинти и пак не се радвам толкова на тях, а на онова, на което се радвах преди :) Истината е, че Бог ни подкрепя, стига да сме достойни хора, и ни дава всичко, от което имаме нужда, стига да имаме вяра като синапено семе, дори :) Трябва да учите децата си да се уповават на Господа Иисуса Христа и успеха им е гарантиран в живота!

Това детенце, дано не си сгрешила да го махнеш, ще ви бъде страшна опора в бъдеще

Поздрави

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker