Перипетии с роднини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Перипетии с роднини
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1315 пъти
Обичам съпруга си и сме заедно от 10 години. Имаме дете на 5 години и очакваме още две деца . Живяхме с моите родители в малък град. Не се разбирахме особено. Решението беше нов дом, купен от моите родители. Бяхме открили триетажна къща с огромен двор и мъжът ми имаше хубава работа. Толкова бяхме сърдити и решихме да живеем надалеч, послушах свекъра си че там не ни е мястото .Моят свекър ни повика в големия град и се преместихме при него. Надявах се, че така мъжа ми ще е щастлив покрай своите роднини. Свекър ми живее с майка си и имахме и там неразбирателство, защото детето вдигало шум , не стояло мирно и било без уважение към възрастните. Не ме приеха особено добре, нито аз тях. Бабата на мъжа ми не разговаря с мен , нито аз с нея. Грижа се за детето си, а те се сърдят, че не съм разговорлива и не ги забавлявам. И разбира се детето било разлигавено и невъзпитано. Отстрани най- добре се виждало.
Когато разбра, че съм бременна, свекър ми ни прати при майката на мъжа ми. Това бил неговия план от самото начало, защото имал мечти да ремонтира апартамента си и майка му да види преди да умре готовия апартамент. Апартамента на свекърва ми е малък с две стаи и кухня. Мъжът ми прави ремонти след работа от 1 година и още не живеем там, но с нея не се разбирам особено. Тя налага мнението си за всичко и сме с различни разбирания. Щяла да превъзпитава внучето си , когато заживеем там, а дори не го поглежда . Мъжът ми се зарадва първоначално за децата, които очакваме, но баща му поиска да ги махнем и след това и мъжът ми настояваше да абортирам. Вече взех решение да ги родя , макар 3 деца да отглеждам в една стая . Моите родители ни купиха къща в малкия град, за да има всяко дете стая , а мъжът ми никога не би се върнал вече там.
Ако голямото ми дете тръгне на градина , което тук е някаква мисия невъзможна, няма и кой да я взима от градината, освен аз със децата. Докато в малкия град училищата и градините не са толкова недостъпни и са близо. Мъжът ми настоява след година да започна работа и да събираме средства за жилище. А от година влага всичко в ремонти по апартамента на майка си. Иска ми се и този път да ме последва и да заживеем като нормално семейство, отделени от всички. Никога не са ми били в помощ и така няма да се тровим взаимно.
Моля за съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 514ebda808
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Тоя, оня, абе хора в кой век живеете, всеки да си гледа
себе си, да не се меси и възпитава чужди деца. И вие с мъжа ти сте на ниво 5 годишни емоции. Далеч от всички, без никой да ви командва.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1d40bfed0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Типичното мамино синче, любима българска порода. Тези мъжки майки, колко семейства разделиха, колко бракове съсипаха и колко деца без бащи оставиха. Снахите все са лоши и са много зле. Не го ли е грях мъжа ти да дава пари по майка си като чака 3 деца,? Не я ли е грях тая баба да лишава от залък децата? Колко позната родна картинка, колко мъже са така. Роди се дете и бащата вместо да се радва на детето търчи по задачите на майка си, които изведнъж много са нарастнали. И парички дава, а снахата - винаги мразена, винаги лоша майка, неразбрана и ненужна. Мамино синче си имаш, лошо, много лошо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb86e9f16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Чета и единственото кето разбирам, че си живяла навсякъде и с никой от хората които са те прибрали не си се разбирала. Според мен е добре да се замислиш дали проблема не е в теб.
вашите не си се разбирала купили ви къща. Със майката на свекъра не си се разбирала намерил си е причина човека да ви накара да се изнесете, последно се намествате при свекървата, но и с нея не намираш разбирателство. С мъжа си не можеш да се разбереш да ползвате новата триетажна къща. Затова стигам до извода, че имаш проблемен характер.
Иначе не би трябвало да раждате деца преди да имате силите за ваш собствен дом, а да забременееш втори път с близнаци в чужд дом е още по голяма грешка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 556dd90512
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Да беше искала съвети преди да напуснете града на родителите ти и да се набутате при неговите. Чакат те много неприятности, скандали и безпаричие. Съжалявам, но така го виждам. Търси начин да се върнеш в твоя град. Там все пак ще живеете отделно от тях. А тук ще се врете при свекървата с ежедневни конфликти. Иначе с три деца и една заплата, знаеш ли кога мъжът ти ще спести за жилище? В някой друг живот...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 22edbf192e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами вие от трън, та на глог!
Защо не си живеете сами някъде, А се натрисате ту в едни роднини, ту в други? !
Много ясно че, ще ви се месят, вие им ходите в къщите. Да са ти и живи и здрави децата, ама три деца без дом дори? !
Кой ви е крив че, не мислите първо да си стъпите на краката, а после да се размножават?

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b43d404568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Голяма грешка е да се врете в дома на тоя и ония, при положение че можете да се отделите като нормално младо семейство. Ще имате 3 деца, а мъжът ти се държи като мамино синче. Дори те е карал да правиш аборт, защото дъртите му казали. Wtf!? И не си мисли, че е голямо геройство да отглеждаш 3 деца в една стая. Всяко дете има нужда от пространство и докато голямото иска да си играе и да учи, на главата ще му реват бебета денонощно и ще му мирише на повръщано и ако. Изобщо как си се съгласила на подобни схеми? Убеди мъжа си, че децата са най-важни и се отделете по най-бързия начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 52b29a45a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Как можахте да се набухате от къща с двор в някакви кутийки? Няма как, ако разчитате постоянно на чуждата помощ, ще се налага да търпите "съвети".

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9fc3dd0f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е защо не излезете на квартира? Толкова ли държите да живеете в собствено жилище?

К'ви са тия ремонти в тази криза? Хващате една квартира и толкоз.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab714d4d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тоя мъж 3 деца ти е направил, ама не иска да живее отделно с тебе. Не е ли нормално вече отдавна да се е отделил, семейство сте, цяло десетилетие сте заедно, 3 деца ще имате. Прави ти деца постоянно, а не иска самостоятелност.
Най-добре ще е да живееш с децата в тази къща, купена от вашите, пък той ако иска да идва. Някои мъже така и не узряват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8bafaa4562
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката. Всеки иска в дома му да е чисто, тихо, подредено. С моите родители не се разбирахме именно поради тази причина и детския рев и че окупирахме целият им дом. Детето порастна вече, но афектиран от родителите ми е мъжа ми. С бабата на мъжа ми, която иска да си гледа сериалите на спокойствие е същото, вдига кръвно от детето, че тича подскача и не пази тишина. Трябвало да ги поздравява и да говори интелигентно. Вместо да се порадват и да разговарят с детето, те искат да е тихо, все едно живеят без дете. Моя е задачата постоянно да следя да е тихо и да занимавам детето. След 17 часа не се готви, а в 22 часа всички спят. Бабата все намръщена и си мърмори. При моите родители поне знам, че детето 1-2 часа може да поиграе с баба или дядо. С другата баба отново същото. Детето да е пред телевизора, за да не й пречи и много нарядко го взима на разходка, защото е свикнало само с мама. Кой ще изтърпи детски рев денонощно умножен по две, като всички са много заети и искат спокойствие? Ходя на работа с детето. Когато ми е лошо, никой не ме поглежда, дори и мъжа ми, защото е зает с ремонт, гледат и да ме ядосват. Готвя, чистя, пазарувам в две къщи и вечно в хладилника няма място или са с претенции. Излизам с детето, когато не съм на работа, за да може бабата да не мърмори и да й става лошо. Свекъра ми си позволи да каже на мъжа ми, че щял да ми бъде роб, щом съм бременна и на него да не разчитам.
Родителите ми купиха по-малка и по- скъпа къща, но за семейство с 3 деца е идеална. На квартира мъжа ми не би живял, не би се върнал и в малкия град. А за жилище не виждам как ще се спестява. Апартамента на майка му, който ремонтира не е виждал ремонт от 40 години. Всичко е за смяна от подовете до таваните и инсталации и покъщнина. Още 5 години ще оправя апартамента. Децата също ще имат нужди. А къщата в малкия град, която ни купиха е с котел, изолирана и самостоятелна. Послушах свекъра си и много сгреших. Отстрани наистина най-добре се вижда. Като им гостувахме много се разбирахме и обичахме и като бяхме надалеч. Сега съвсем ги опознах. Помощ ще търсят като остареят, а сега децата са наша грижа. Сега и с моите родители много се обичаме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker