Бъркам ли се или майка ми се конкурира с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бъркам ли се или майка ми се конкурира с мен
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1718 пъти
Здравейте. От малка имам проблемни отношения с майка ми. Все иска да се налага и да правя каквото тя иска. С баща ми цял живот се караха, той й изневеряваше, но тя продължаваше да стои с него. Биеха се като тя му посягаше първа.... Много обичаше скандалите. Те се разведоха в крайна сметка, той си намери друга жена, направи го за повече пари и изгода и има 2 деца, които изобщо не познавам и не ме интересуват. Той беше толкова незаинтересован спрямо мен. Нищо не получих от него нито финансова помощ нито емоционална връзка. Взе всичко при развода. Майка ми пък всичко на мен си го изкарваше... сега вече е малко над 50 и се кротна малко... сега пък се е вкопчила в мен, иска да ходим на почивки заедно, аз съм на 28 години имам си личен живот, но тя не го разбира. Сърди се, че не съм искала да ходя никъде с нея. Аз не искам, напрягам се покрай нея. Като ходя някъде с приятелки
Се започват страшни физиономии и фасони. Често ходя в чужбина и много искам да се преместя там. Опитвам се да завръзвам контакти на това място, защото мн ми харесва, а и единственото ми спасение е това. Цял живот съм в техните филми и проблеми. Като съм си в Бг все ми намира някакви нейни задължения, които трябва да върша, иначе се сърди, тя толкова работела, а аз не съм искала да и помагам. Понеже моята работа е много разчупена и имам свободно време. Последния път като бях в чужбина за няколко дни просто не ме остави на мира. Съобщения от сорта на а браво, ти не ме смяташ за нищо, не питаш никой дали можело да отида, т. е дали тя е съгласна. Който работел си било негов проблем, а пък аз съм си гледала кефа. Аз не и обръщам внимание, но това ми съсипва всякакво желание за всичко. Как може такава злоба. Нищо не и споделям. Тя само ме разпитва и ако й кажа нещо за някой мъж случайно ако спомена преди вече не го правя, започва да ме гледа накриво. Проблема, е че живеем в една къща, а аз нямам друго жилище. Баща ми строи в целия град, на мен 1 апартамент не ми остави. Майка ми има пари искаше да ми купувала апартамент, но не го прави., за да нямам нищо свое. И без това съм казала, че не искам нищо от тях, сама ще се спасявам както мога. Не разчитам финансово на нея и затова се опитвам в най-скоро време да се преместя на друго място далеч от нея. Тогава не си й представям какви скандали ще са. Като чуе, че искам да отида в чужбина и се почва какво ще правиш там, тука българи не останаха ли, ти затова ли ходиш и т. н. Тъжното е, че всичко това, което прави ми насажда чувство на вина и много нерви си хабя, а и в крайна сметка си провалям и моите неща, не мога да се зарадвам и да се наслаждавам където и да отида, не защото я слушам, а просто такова чувство се е насадило в мен. Аз и в друго жилище да отида, пак ще си предава номерата докато не се омъжа най вероятно.... Вие как се справяте с такива родители?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 40efc3d345
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не се конкурира, а вероятно ти си й най- близкия човек
и затова постоянно те търси.
Няма си компания, може да е самотна;
Включвай я понякога

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: be924a4581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не се конкурира, а по скоро й тежи, че не е направила отговорен човек от теб.
Само говориш че не искаш нищо от тях и сама ще се спасяваш, както можеш, но това са празни приказки. Реалността е че на 28г все още живееш в къщата на мама и вместо да помагаш с плащането на сметките и пълненето на хладилника, като пълнолетен човек, ти си харчиш доходите по екскурзии в чужбина. И не само не си направила все още нищо за бъдещето си, но и ей така между другото споменаваш, че би трябвало "да ти дадът апартамент за да имаш нещо свое".
Защо до сега не си видяла и започнала да действаш по друг вариант да имаш нещо свое? С труд и пестене примерно, което е правилния вариант за постигане на свои неща.
От целия ти текст лъха огромна алчност, баща ти не ти помагал с апртамент, не ти помагал финансово и взел всичко при развода (това пък какво значи, какво ти е взел на теб при развода).

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1b5aa21915
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз съм на същата възраст като майка ти и също имам дъщеря, малко по-малка от теб, която учи в друг град. Осъзнавам как, когато си дойде, също я обсебвам, искам да си говорим, да излиза с мен на разходка, на събития.
За нейно щастие, тя си идва един път в месеца. В нейно отсъствие, си имам свой социален живот, въпреки че покрай тази пандемия, хората станахме по-асоциални.
Кажи деликатно на майка ти, че е хубаво да има свой собствен живот - да излиза с приятелки, някакво хоби, а не да се вкопчва в теб и да ти вменява чувство за вина, че не й обръщаш достатъчно внимание.
Най-хубавото е, че си решила да се изнесеш. Ще има драми в началото, но ще свикне.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5135ea73cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисля, че се конкурира, но е доста самотна със сигурност. Посъветвай я да посети психолог, вместо да те трови с нейните вътрешни терзания. Не й се сърди, опитай се да си поговориш добре с нея, бъди твърда, разбира се. Все пак си на 28г., а не на 16, трябва да те чуе. Ако не, ограничете контакт и тя сама ще се усети.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6297dfb825
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз тотално игнорирам манипулативни и злобни хора, независимо дали са ми роднини или не. Те достатъчно са наказани с лошия си характер и нарцистична природа, и всъщност това са техни прожекции за техния живот върху невинни хора.

Аз лично също помагам на роднини с пари и оказвам морална подкрепа, но когато започнат да ме манипулират и обвиняват за техните си проблеми и живот, мълча и се дистанцирам от тях. Да видиш като не им звъня седмица и как откачат без вниманието ми и грижите ми :)

Но пак казвам, аз лично си живея живота и си го правя щастлив без да завися от никого, освен от собственото ми семейство. На лошите хора, винаги отвръщам с безразличие. Това ги вбесява разбира се, но ако някой стигне далеч в лошотията си към мен и семейството ми, си има съдилища и затвор в крайна сметка.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 9757c85798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мани я. Това. че е самотна си е неин личен проблем. Ти не си длъжна да страдаш заради нея.
Не й позмолявай да те манипулира.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: d1d0a6ebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 9

Абсолютно вярно. Може да си намери хоби и покрай него нови приятелки. Щом не ти е приятна, значи остава по стечение на обстоятелствата майка, но не и приятелка. Мисли за себе си и своето здраве. Не не се конкурира с теб, живота и е тъп и безмислен и тя вместо да направи нещо, гледа да се бърка в твоя да ти всява чувство на вина и т. н, абе да има драми да й е интересно, ти си и новия сериал дето се вика.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 13115777d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   В чужбина ли имаш по разчупена работа?
Аз мисля, че ако искаш твое жилище наистина да поработиш в чужбина и да си купиш. Майка ти, ще се оправи. Млада е още. Тя ходи ли на работа, има ли приятелки? Не и разказвай подробности за теб. Ако се научиш да водиш с нея кратки разговори, тя ще свикне, а ти ще се чувстваш по добре. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker