ЛГБТ+ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

ЛГБТ+
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2909 пъти
Здравейте!! Исках да попитам умно разсъждаващата аудитория на Сподели. нет един въпрос:

Вие бихте ли подкрепили детето си ако си сменя биологичния пол? Такива хора се наричат транс. Говоря, ако детето Ви е на възраст над 13 и се сигурно в решението си след като разговаря с вас. И моля, не приемам отговори от типа на: "Ще го убия", "Ще го дам на дом за осиновяване" и тем подобни. Ако можете дайте културен отговор. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: fb9a682598
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Бих го убедила да изчака до пълнолетие поне като покажа подкрепата си.
Тези деца в цивилизованите страни са длъжни да посещават психолог известно време, да живеят като пола който чувстват, че са няколко години преди да се позволи законно интервенция.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 81c3eb6a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Категорично не. На 13 години не може да реши нищо.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2ddcb7e1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Да.
И с мъжа ми сме го обсъждали. Казвал ми е, че няма да спре да обича и уважава сина ни ако е гей, стига да не е "педераст". Тоест, да се лигави и знаете по кой начин да се държи пред родителите си, тва и за мен не е ок. За момичетата е ясно, там е по-"меко" отношението. Колкото до транс хората, ние много гледаме такива хора напоследък, проучваме ги, точно защото не знаеш утре детето ти какво ще ти сервира и трябва да си подготвен. Още не сме стигнали до крайно мнение по въпроса, индикатор, че не сме и готови за деца. Той е на мнение, че в 90% от случаите когато родено момче иска да е момиче или обратното има някакъв проблем в детството и/или семейството, затова и иска да се стараем да няма такива проблеми. От друга страна, вярваме и че съществуват наистина такива хора, но във всички случаи ще подкрепим детето си. На първо място трябва да е щастлив/а, нашето мнение е на заден план. Стига да НЕ наранява и да не пречи на никого, ще бъдем винаги там за него/нея. Независимо дали е гей, лесбийка или транс.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3e5cc867d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами бих го/я подкрепил, но само ако е на 18 или над 18, защото първо то може да размисли и второ защото такива интервенции не са препоръчителни при непълнолетни, но ако е по малко бих му/ѝ казал да изчака до 18, да помисли добре и ако още иска ще го подкрепя с каквото мога.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f126f26028
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей,
Това несъмнено е тежко за един родител.

Бих му казала, че ще го подкрепя, но държа да изчака една определена възраст. Дори до 20-21-23 хората са сигурни в много неща, че искат татуировка, че сегашната любов е единствената, че знаят как да управляват парите си, че са готови да поемат отговорности. На 26-27 осъзнаваш, че не е баш така. На 30, че си постъпил правилно или безумно.

На 13 или 15 или 17 можеш да си сигурен, че искаш и си готов да смениш пола си, но това решение е много сериозно и мисля, че трябва да се вземе в един по-зрял етап на живота. Защото сигурните неща на този етап от живота се сменят твърде бързо.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 626ed34899
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз не.

М35

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e812dfd47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Не разбира се, особено с днешното промиване на мозъци, където всеки трети в америка вече е въпросен "ЛГБТ". Особено дете в такава възраст е крайно податливо на манипулации и лесно би се захласнало към подобни култове и извращения, не случайно навсякъде и въведена минимална възраст за дееспособност. А и да не говорим колко голям процент от т.нар трансджендъри съжаляват после за техния "трънзишън". Ако изобщо има такива изроди родители, които са съгласни да си осакатят детето по този начин, трябва незабавно да се уведоми закрила на детето.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bdab6373ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Него няма да го убия, но ще открия и унищожа тези, които са му напълнили главата с глупости... И непременно ще се замисля за ново дете, ако с жена ми сме още в детеродна възраст, та дано то да е успешен човешки експеримент...

"Смяната на пола" (засега), не е нищо друго, освен ОСАКАТЯВАНЕ - и физическо, а и ментално. Ако жена си смени пола, почти сигурно е, че ще загуби репродуктивни способности, което автоматично е прави зомби - жив мъетвец, който няма да остави поколение след себе си...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 22aa0968ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Напълно бих подкрепил детето си, но при навършване на 18 годишна възраст.
Подкрепям ЛГБТ обществото напълно; не съм хомофоб или трансфоб. Човек се ражда транс, не му скимва ей така. Но в подобни случаи, според мен, трябва да се изчака. Не защото гледната точка на детето Ви не е правилна, а това, че то само може да не е сигурно в решението си (т.е. да си смени пола). В подобни случаи трябва да подкрепите детето си; да го окуражавате и насърчавате, но да не се стига чак до смяна на пол по време на тийнейджърските му години. Според мен, на 18 години детето Ви ще бъде сигурно в решенията и изборите си, и отговорността за действията му ще бъда само негова; а ако е щастлив(а) с избора си - това е страхотно! Да бъде жив(а) и здрав(а) :)

Ако детето Ви се възприема като транс, оставете го просто да приеме себе си такъв, какъвто е. Защото на него със сигурност не му е лесно, особено в държава, обладана от токсичната мъжественост и т.нар. "любители на казармата".

Силно се надявам да не съм засегнал никой с отговора си. Но винаги в живота трябва да очакваме неочакваното и да приемаме реалността и обстоятелствата такива, каквито са.

Приятен ден на всички.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 66156faea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Това е последното нещо, което би очаквал някой родител. Много хора на запад вече са свикнали с тази мисъл. Тук не е така, но няма да бъдат вече толкова изненадани. Как е възможно някой, който през живота си не е виждал ЛГБТ човек да приеме нещо подобно. Това ще е същински шок. Разбира се, такъв родител няма да подкрепи детето си. В Америка това е нормално защото там ЛГБГ хора има на всеки ъгъл. Така че сравнения са невъзможни.

Аз лично не бих подкрепил детето си, но ако това се случи, това ще е моя грешка като на родител. Ще трябва да се съглася и смиря. Но не бих го подкрепил, няма да му давам увереност в неговото решение. Това за мен не е нормално.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a63729aa90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Като стане на 18 да прави каквото иска. Но да се трови с хормони от дете - не!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9d1562a200
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, бих го изгонил от нас.
Бих желал да е добре финансово и да не мизерства, затова бих му давал някой лев но не бих искал да е около мен. Определено ще стана студен към него.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f1b23b092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не, не бих го подкрепил да си сменя пола преди да е навършил 20 години! Чисто по здравословни причини, заради още неукрепналия детски организъм.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 741129bda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Към номер 8:
Знаете ли че на ден се самоубиват поне 5 деца защото не им е дадена определна терапия на хормони и не са подкрепяни от родителите си или по точно такива като теб? А знаеше ли че хормоните са МНОГО по опасни при напреднала възраст отколкото при децата? Даже е безвредно и препоръчително. Според мен едно транс дете ще е много по ментално и физически здраво когато е щастливо и подкрепяно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bde98b0b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Преди 18 не подкрепям нищо. След 18, да прави каквото иска, но ако не ми харесва какво прави няма да получи финансовата ми подкрепа. Иначе смятам, че както да си ЛГБТ е човешко, така и да си затворник е човешко, все пак затворите за хора са направени.
Жена съм и цял живот страдам от факта че баща ми е искал да съм момче. Имам две по големи сестри. Отглеждаше мен, като момчето в семейството, даваше ми да си играя с отвертки и чукчета, учеше ме да ремонтирам мотори, автомобилни двигатели и домакинска техника, говореше ми постоянно че съм неговото момче и цял живот не мога да се отпусна и да бъда нежна жена каквато съм. Особенно са ми дейсвали думите му че съм неговото момче, това кара детето да се старае да отговори на очакванията на родителя и започва несъзнателно да се държи като момче. Като дете вместо да мечтая да стана майка и да се уча да шия и гладя, аз мечтаех да стана кранист за да се горедее той с мен. Жена съм чувствам се 100% жена сексуално, но ме влечат мъжки професии и не се чувствам конфортно в рокля или пола.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d2a781d566
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не, защото в тийнейджърка възраст човек не може дс е сигурен за нищо. Някои си правят татуировки и след няколко месеца съжаляват. Представи си за смяна на пола. Като стане пълнолетно, да си сменя каквото иска, но без моята финансова помощ.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9f779f7357
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Много взехме да се правим на богове, а понятието да работиш с каквото ти е дадено вече се разми. Аз категорично забранявам, дори нямаше да го поставям на въпрос. Има граници, които не се прекрачват - последствия.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1460e46fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "Не бих подкрепил детето си" и спирам да чета. Заслужавате да сте стерилни

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6a83acf9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   "Подкрепям" не е точната дума за моите разбирания.
Да подкрепиш нещо, означава да насърчиш и окуражиш този, който го е решил. Аз бих го нарекла "съгласие".
Може би по-скоро бих провела разговор с дъщеря си, в която да й обясня и попитам, дали осъзнава последствията от това, което иска. Природата е дала на всекиго пол, след като той или тя желае да го промени, ще си носи цялата отговорност за това.
Да, може би бих била съгласна, но финансово няма да подкрепя подобни интервенции, нито бих издържала детето си финансово, щото от Лили е станала на Евтим и не я искат никъде на работа, понеже това си личи.
А ти, авторе? Малко ми приличаш на неподкрепеното дете, а?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1da28060c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Няма да ми е приятно. Не за друго, а защото съм работила и продължавам да работя с такива хора и ми е пределно ясно, че по-голямата част от тях стигат до психиятрията или по-лошото - до гроба.
Някъде по света, може би, но тук, в България, обществото все още не е готово да възприеме тези хора и животът им никак не е лек. По телевизията показват лустросани и захаросани варинти, как всички им се радват и ги приемат с отворени обятия, но на практика далеч не е така - за наемане на работа, за наемане на жилище, на тия хора се гледа с лошо око, като на ненандеждни и никой не ги предпочита като наематели или служители. Едно е да си гей, но друго е да си транссексуален. Ипо тая причина, трансесксуалните свършват най-често на улицата или в разни незаконни бардаци, интернет платформи за секс и прочее. Животът на различните в България не е лек, за това не бих била доволна и щастлива, ако детето ми доброволно пожелае да се причисли към тази незавидна категория.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f1b23b092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Н14,
Хайде ти провери колко хора се самоубиват дневно по всякакви причини, и ще разбереш, че първо, това е нищожно число спрямо всички самоубийства, и второ- хората имат далеч по- сериозни тревоги от джендъросващите се лапета!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fcbe3c957b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз бих подкрепила детето си. Обаче, това не е нормално - нали знаете какво Бог направи със Содом и Гомор?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1d4d24f98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ще се сърдя. Преди 18 не бих подписала документ, че разрешавам такова нещо, след това да прави каквото си иска. Но без мои пари, като ще прави така нека си изкара пари за операцията. Но преди това ще му/и кажа, че няма такова нещо като 3-ти пол както някой казват. Няма да стане по-интересен/на. Наистина ли иска гласът му да е от единия пол, а тялото от другия. Ако трябва ще остане без телефон и интернет, за да не чете глупости от интернет.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bc289e7b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не, не подкрепям подобни трансформации. Който иска нещо трябва да си приема последствията, т. е. да е пълнолетен. И да си плаща трансформацията. Имам приятели гей, приемам различните им сексуални желания. Нито един от тях мъж или жена не иска биологична промяна на пола.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f18db585aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Заведете детето си на психолог. Това се дължи на денонощната хомо - пропаганда, в никакъв случай не го оставяйте и го измъкнете от токсичната среда в която се намира.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9176bb5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Здравейте,
чела съм, че осъзнатите момчета или момичета, знаят каква ориентация имат. Това не се променя от психолог, не е болест.
Аз подкрепям с "Да". Но според мен детето да изчака пълнолетие, за да има права! Това е! Много е скъпо подобна промяна!
Ако не е много лично, кое те мотивира за това? Точно пък трансформация? Може в бъдеще да си намериш човек, който да те приема в образа, който си и без крайно драстични промени!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d769e9e995
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Разбира се бих подкрепила, защото няма нищо лошо в различните сексуалности. Любовта си е любов, трябва да се подкрепя. Въпросът е дали детето е сигурно, може просто да изпитва симпатии към някой от същия пол, но не значи че в транс. Може просто да мисли някой за симпатичен. Ако е напълно сигурно че иска да се смени пола, аз бих подкрепила с две ръце. Но това е моето мнение. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3ab9dd557b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не! Аман от хомо пропаганда! А колко има, които си сменят пола и после осъзнават, че са направили грешка?! Да ми прави фасони после, защо съм го позволила! Да стане човек, да си хване хляба в ръцете, да вземе самостоятелно решение и отговорност за постъпките си, но докато отговорям за него/нея- не!
Жена 36

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bdab6373ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   И като си "смениш" пола, и си наблъскаш тялото с хормони, това променя ли ти структурата на мозъка (която се формира още при ембрионалното развитие и е полово обусловена)?

С колегите се бъзикаме, че жените ще станат равни на мъжете тогава и само тогава, когато достатъчно на брой мъже се трас-джендерират като жени! :)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1460e46fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   29, хомо и транс не е едно и също

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 411a9289aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Ктегорично не! Полът е неизменен, независимо дали някой ще си отреже топките и ще се осактаи. Неговите y-хромозоми си остават. Момченцата се раждат с хy-хромозоми, момиченцата с хх-хромозоми.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 04e0ba46ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   По принцип съм напълно наясно, че това съществува. Че може да се чувстваш жена в мъжко тяло, както и обратното. Предполагам, че е много мъчително. Но абсолютно не вярвам тези хора да са толкова голям процент от човечеството, че чак да се налага "трети пол" да приемаме. Това са хора единици, всичко останало е резултат от пропаганда. Детската психика е много крехка, податлива на внушения и манипулация. Затова подкрепям повечето от коментиращите. Подкрепа евентуално след навършване на пълнолетие. Освен това не съм наясно, поне не мога да си спомня, чела съм, че този проблем възниква още в ембрионалното развитие. Към днешна дата могат ли да се направят изследвания, които да докажат, че действително става въпрос за това, а не просто за объркано дете, попаднало на неподходяща за възрастта му информация?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ace91837f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Не.

Особено ако става въпрос за оперативна "смяна на пола". Така наречената смяна на пола е невъзможна, ако човек иска да си отреже например крак, ръка, несъмнено бива смятан за психично болен, защо това е по-различно? Не е. Хромозомите си няма как да промениш на този етап, та дори кожата при мъже и жени има различна структура. По скелета и специално тазобедрената става и черепа, дължина и дебелина на фемура и други. Трансджендърите са изключително дегенерирали хора, голяма част от тях имат и наклонности към деца, хора, на които голяма част от живота им се движи около фетиши и да казват на обществото колко са щастливи и освободени (не са). Наблюдавал съм какво ги интересува и какво правят, противно е всичко това.

Имам познати гейове, много свестни хора са. Преди време бях слушал интервюта на Milo Stevens - гей, който вижда какви утайки са така наречените транс хора.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 605bf7a8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Не. За мен това не е нормално.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: e57b54972e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Не бих подкрепила детето си дори и да има 18 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker