Нормално ли е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли е
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1934 пъти
Нормално ли е млади хора-30-ина годишни, високо образовани да не се забавляват? Не обичат да излизат, освен до магазина, да не си купуват дрехи, само в краен случай, да живеят в голям град и да нямат кола, защото се страхуват да шофират. Имат пари, трупат още, а не харчат за никакви развлечения. Като ученици в категория-зубур. Студентски живот-само учене. Работят от дома. Събират се само с родителите, лели и вуйчовци.
Без да твърдя със сигурност, но не е ли леко социопатско такова поведение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: ec2e4e84e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз съм такъв човек.. Навярно е социопатско, не знам. Израстнах не много богата,да не кажа скромно, подиграваха ми се за това.. Стараех се много в ученето инямах много приятели в класа. Като отидох да уча в София започнах да работя 2 курс и изкарах цяло студентство магистратура докато рабботя. С толкова стрес искаш да спиш, ако имаш свободен ден.. Сега съм на 30 и имам детте на 2 г. Къде да излзиам да купонясвам в тая пандемия? :) Искам, но нямам сили, нямам и баби да оставя дететто при тях.. Освен да си ходя сама по мъже, а бащаата да гледа сам детето вкъщи :D А да, и работя 60ч седмично от вкъщи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 20a0148417
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Всичко, което му харесва на човек и с което не пречи на други хора, е нормално. И аз донякъде попадам в описанието. На 32 съм, имам дете на година и половина и чакам второ. Но и като студентка не бях по купони и компании. Винаги съм била по-спокойна натура, домошарка и семейно ориентирана. Така че за мен и другите като мен няма нищо ненормално в този начин на живот.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4c32571df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм на 22 и съм същата, обичам да се разхождам из природата и да пътувам лятото и толкова. Нямам абсолютно никакъв интерес за т.нар. "забавления" като дискотеки, барове и селски кръчми. Не се правя на интелектуалка, не вися и в библиотеки и галерии 24/7, просто имам други интереси. Явно определящото за забавление сега е да не се прибираш у вас почти, не знам. Аз лично предпочитам да си остана в нас да си гледам нетфликс, пияни идиоти съм виждала достатъчно. Също така напоследък ми се иска да прекарвам повече време със семейството, отколкото с приятели, просто ми е по-приятно. Пък ако за някой е ненормално си е негов проблем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9219f714d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Зависи кой как ги разбира забавленията. За някои е забавно и да шмъркат, да се друсат, да се напият, да се чукат в кенефа в дискотеката, едни обикалят моловете, други планините, едни играят на компа, други седят по кафетата на клюки, едни се потят във фитнеса, трети ловят риба. Моето забавление са книгите и музиката (класика и рок), по магазини не обичам да се шматкам, нито да стоя по заведенията.
Разни хора, разни идеали. Щом не ти пречат, гледай си живота и не се занимавай с чуждия.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a42d668408
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Напълно нормално! Ти не разбираш техния вид развлечения, проблема който търсиш е в теб.
Ако за теб развлечение е да идеш да се напиеш в дискотека, за други хора развлечение е да се разходят в гората, за трети да карат колело, да летят с делтапланер, или да катерят планини, за четвърти най приятното развлечение е да четат книга, или да гледат филми с чаша вино в ръка и т.н. развлечения има хиляди. Може да не ти се вярва но на света има хора които се забавляват да решават математиччски или физични задачи, има хора които се забавляват да изследват звездите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ef58b7395e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, има, аз също съм такъв. Ходя на работа, гледам дете и нямам желание за излизания и купони. Най - добре се чувствам сред природата, вкъщи с книга или филм, обичам спокойствието. Човек не бива да харчи всичките си пари, защото се случват здравословни проблеми или липса на доходи за някакъв период, или допълнителни нужди. Много по-спокоен съм като инвестирам в земеделски земи и недвижимо имущество. Мъж съм.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cd2bd6a60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   И защо да е социопатско? Всеки човек сам решава как да живее! За мен лично няма нищо интересно в това да ходя по дискотеки и да се напивам като животно. Намалил съм приятелския си кръг до 4-5 човека. В днешно време по-добре да си сам и да си трупаш пари, отколкото в лоша компания и да прахосваш на поразия, докато в един момент парите не свършат и не станеш роб на банковата система!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f5845ca4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Специално за 30 (начало на средна възраст) е нормално и в реда на нещата, на тази възраст човек вече определено предпочита по-спокойни занимания и е семейно ориентиран. По не е нормално за 19-27 годишни. Това си е най-социалният период и тогава са характернни интензивните нощни забавления, разбира се в границите на веднъж седмично диско/ кръчма и няколко кафета. разходки с приятели.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3c3d11d741
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам защо въпрос зададен без агресия предизвиква такава.Никъде не е казано/написано,че под забавления се разбира дискотеки,пиене и другаде.Прощавайте,но не разбирам как не искаш да излезеш никъде,как не отиваш на море,планина,танци,да се срещнеш с приятели,а не само мама и тате да са ти среда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5390ebd346
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   високообразовани, Имат пари, трупат още, Работят от дома - на бас, че точно и само това те човърка доста силно ;-)
Ама работата е там, че на такива като теб съвсем не ти понасят и тези, които са социални, харчат и си угаждат щедро и няколко пъти годишно постват снимки от някоя яка дестинация ;) ... 'щото ИМАТ ПАРИ... :)

Абе ти да не си някой назлобен покрай ковида собственик на селска дискотека... или там някаква подобна дупка...

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c4ddbc7828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ами нормално е ако имат 100 бона заем за апартамент и сами се оправят. Ти си мислиш че трупат ама и живота поскъпна.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5390ebd346
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Добре 10 (предполагам автора на темата), аз преди малко ти писах. Сега ще пиша пак, за да отговоря защо и какво ме провокира да ти пиша това, което казах преди малко, макар че не намирам да е чак точно агресивно, но подозирам, че ти така ще го изтълкуваш...
Значи ти за конкретни твои близки хора ли говориш или за хора, които наблюдаваш...
Защото ако е второто - ами не мислиш ли, че е леко психарско да наблюдаваш разни хора дали и кога излизат, къде и с кого, че и дали/колко дрехи си купуват? И откога ги дебнеш тези хора, казваш около 30тина годишни, щом и за студентските им години споменаваш, че си информиран/а? Знаеш, че имат пари, че и трупат пари, че и "не харчат за никакви развлечения" . Е и това ли си намерил/а начин да следиш - дали и за какво харчат? Ами замисли се след тези няколко реда нормален човек какво би си помислил за теб?
В случай, че е първото, т.е. става дума за някакви твои близки хора, ами просто ги попитай лично. Всеки човек си е различен и случайните хора в мрежата няма как да ти отговорим обективно и с точност.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b7e2bc0352
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всеки решава сам как да се забавлява, с кого да общува. Независимо от възрастта. Аз съм Ph.D, ИТ, работя от къщи от години за чужди компании. Не вярвам в приятелството, нямам приятелки, само хора, с които ходим заедно по планините, подкрепяме се. Не съм омъжена, не завързвам сериозни връзки, продукти купувам с доставка у дома, мразя скитане по моловете, не пия, не пуша. Общувам с роднини, вярвам на родителите си и брат си -ерген, планинар и инженер. Защо да харча пари за излишни парцали и заведения с безинтересни хора? Днес сутринта тичахме с непознат 8 км и се разбираме без думи, беше приятно, но дотолкова. Има интраверти, затворени хора, нърдове. Такива сме, не те одобрявам, ти мене също.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: da83a9e6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Защото работата ни изцежда като лимони.
Заплатите не са особено високи и се чудиш откъде да скъташ някой лев.
Онези ухилените във фейсбук. Цяла година пестят за да прекарат една седмица у гръчко..

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 54af4ccae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Защо някои хора не разбират че не за всички ходенето по кръчми и доскотеки е забавление. Има хора за които е по-голямо удовлетворение да прекарват времето със семейството и приятелите си, вместо да се направят на свиня в дискотеката и да изхарчат 2-3 хилядарки за салфетки.

Интересното е че 'скучните' хора най-често биват обвинявани в тесногръдие, а същевременно 'забавните' не можете изобщо да вникнете в нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 47d9253dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 13- Не става въпрос за непознати хора, а за роднини. Това обяснява защо познавам живота им преди и сега. Да задам темата тук стана спонтанно. Много пъти сме разисквали темата с други роднини и приятели, темата между нас е била предизвикана от странното(според нас)поведение на въпросните хора, от откази за излизания. Пример-Нова година (лично за мен не е никак важно точно този ден), ние сме с приятели, те избират с родителите-пак. Примери безброй. Всичко не може да се разкаже с няколко изречения. Нежеланието им за излизане, пътуване и други дейности, категорично не е заради липса на пари.
И последно-относно агресията(пак според мен)-имаше за кратко агресивен и обиден коментар, който беше изтрит впоследствие(може би не си успял да го видиш).

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 00bc5cd443
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Начи.... много сме.... ама сме пръснати. Какво да гледаш навънка- деградация на обществото, упадък, простотия, чалгализация....

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 7fe79d4f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Е все пак зависи кой какво разбира под забавление.
Аз също не обичам да излизам. Забавлявам се по свой си начин.
Много ми пука кой какво мисли. Решил е че съм психопат само защото не се забавлявам както той се забавлява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker