Не издържам повече! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не издържам повече!
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1207 пъти
Имам нужда да излея всичко някъде, за да не експлодирам.
Живея по стечение на обстоятелствата в един дом с родителите и брат си.
Цял живот брат ми е бил странен и напоследък аз се съмнявам, че той е добре психически. Разбира се, той отказва да отиде на лекар и при всеки малък намек за психичното му здраве агресира и се обижда. Подозренията ми са насочени към параноя и/или лека форма на пародирана шизофрения. Ясно е, че не съм човекът, който да слага диагнози, но на това ми прилича. Той винаги "намира" врагове около себе си, които го ненавиждат, мразят, тормозят и не го харесват. Тези хора са били и все още са родителите ми, съседи и всички, които са около него и могат по някакъв начин да му навредят. Последните негови "мъчители" са съседите под нас. Заради някакъв незначителен конфликт той реши, че те го мразят и му отмъщават за отношението, като всяка вечер му чукат (а те са под нас! ) и по този начин му пречат да спи. Съседите са шумни и несъобразителни, вярно е, но силно се съмнявам да правят нещо умишлено. Подобен проблем имаше и още една съседка. Той тогава живееше над нея и пак имаше същите претенции. Стигна се до викане на полиция, грозни сцени и в крайна сметка тя си продаде жилището и отиде да живее при сина си. Разправиите със съседи не стихват с години. Отделно са непрекъснатите му претенции и недоволство срещу нас вкъщи.
Аз работя от вкъщи и тази сутрин вече бях започнала работа, той излезе да отива също и в един момент чувам някой силно да вика сред тишината на съботната утрин: "Помоооощ! Бият ме!!! ". В следващият момент осъзнах, че това е гласа на брат ми. Излязох на терасата и виждам, че той вече върви и след него викат бащата и сина от долния етаж: "Ела бе! Ела да ти кажа... " и ей такива. После брат ми ми се обади и ми каза, че сина го ударил в главата, а бащата го изритал. Каза, че в понеделник отива в прокуратурата да подава жалба за физическо насилие. Сподели ми, че и без друго непрекъснато го притесняват, а сега и вече го нападат физически и той не издържа и не може да живее тук. Бих била доволна той да се изнесе, ако това щеше да бъде решението, но, уви, не е. Правил го е, не издържа и се прибира отново.
Аз живея сред тази обстановка, обяснимо под неимоверен стрес. Независимо какво е отношението му към мен, аз обичам много брат си и това никога няма да се промени. Желая му само най-доброто и хубавото. Обаче, аз имам чувството, че трудно мога да понасям повече подобни ситуации. Знам, че те ще ескалират, защото следва жалба, показания, полиция, евентуално дело... и аз не желая да се замесвам, а трябва. Заради едни съседи, които знам, че не му тропат умишлено, не мога да пренебрегна брат си. Между чука и наковалнята съм и то те сериозно ме удрят. Майка ми не е добре със здравето и не знам как ще приеме отново тази поредна доза конфронтация. Ако пък споделя с баща ми, който е в дъното на конфликта с тези хора и ги мрази "в червата си", очаквам да се случи нещо още по-страшно. Той изобщо не си поплюва и като му "падне пердето" категорично е способен да отиде и да отговори и с физическо насилие. И най-вероятно ще го направи.
И както казах, аз съм в средата на това торнадо и не мога да се спася от него. Сама съм. Работя на почти минимална заплата, имам кредит и не мога да си позволя да се изнеса на квартира. А и какво като се изнеса? Няма къде да се скрия от близките си, от брат си. Не го мразя, за да го загърбя. Не мога и даже и не искам. Живях в Лондон и неговите проблеми ме застигаха и там.
За Бога, какво да правя? ! На ръба съм!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: acce4adc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ти сама знаеш калво трябва да направиш. Да се изнесеш. Какво работиш? Трябва да си намериш допълнителна работа или по-добре платена. Имай в предвид, че лудостта е заразна - покрай такива хора и ти ще откачиш. Мисли за здравето си и се махай от там.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0d600500ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Без да има медицинско никой никакво внимание няма да му обърне а ако иска и при арменския поп да отиде. Търси си гадже и се изнасяй при него и си гледай живота, остави го брат ти да си блъска главата, защото това че го обичаш не означава да си съсипеш собствения живот защото в един момент ще почнат твойте здравословни проблеми.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 63f93e2520
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дайте го за лечение, дори принудително, на ваше място много отдавна да са го направили.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d4f45d3be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторът до отговор 3
Първо - брат ми не представлява опасност за никого!
Второ - няма доказано заболяване, за да му бъде назначено лечение.
Трето - принудително прибиране в подобна институция става с решение на съд и при неоспорими доказателства за това, че човека е опасен за околните или за себе си.
Четвърто - Водене при лекар става само и единствено със съгласието и желанието на индивида.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker