Дядо ми не се търпи вече! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дядо ми не се търпи вече!
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1439 пъти
Здравейте, скъпи читатели!
От известно време насам, се наложи да гледаме дядо ми - ту децата му, ту ние, внуците, ту негови приятели. Той тази година навършва 88 години, но проблемът е, че е доста буквално - дебел. Теглото му е точно 208 кг. На времето е бил нормален мъж, по-набит, съдейки по снимките, но започнал да наддава сериозно след като преминал 45 години, и в момента е нещо страшно. Преди баба ми се грижеше и занимаваше с него, защото той буквално е почти неподвижен, но тя почина преди 6 години и оттогава всеки ден се полагат всячески грижи за него, кой когато е свободен - деца, внуци, приятели наминават. Опитва се да излиза навън, едвам с помощта на бастун прави крачки. Предвид възрастта му, понеже страда от тежък диабет, лекарите му каза да отслабва колкото се може повече. Но вече избягва и да излиза, защото губи равновесие, а не дай си Боже да падне, травмите ще са необратими! И буквалния проблем - постоянно се храни, ходи при него някакъв негов стар приятел и му носи все сладки неща - вафли, торти, понички. Явно го изнудва. Всеки път, когато отидем да го видим, яде нещо подобно. Тежко диша, не може да спи нощем, задушава се, все някой трябва да е при него. До тоалетна вече сам не може да ходи, да се къпе не може. Наложи се дори да се разшири банята, защото не го хващаше.
Изпуска се, понеже не може да отиде бързо до тоалетната. Просто някакъв страшен ужас е! Съседите му в блока, и те хората, от време на време звънят на вратата му, поне да проверят дали е добре и дали е жив. Родителите ми постоянно умуват какво да го правят. С неговите размери никой старчески дом не би го взел, защото трябва ежедневно само с него да се занимава с човек.
Наистина всички сме вдигнали ръце! Изобщо с вързани ръце сме. Нито той иска да ни улесни, като се вземе в ръце и отслабне, защото всеки от нас трябва понякога по време на работа да ходи при него, изоставяйки всичко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: f039640a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   По говорете с него, че ако обичате и искате да прекарате още време заедно, но това няма как да стане ако не се вземе в ръце. Продължи ли в този дух просто сърцето му един ден няма да издържи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3eba62f162
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Успокой се - краят е много близо!
Щом с тежък диабет и постоянно се тъпче със сладки и тестени неща, тялото му буквално ще се разпадне. Чак ми звучи невероятно, че с такова тегло и заболявания е доживял до 88 години... Много по-здрави, спортуващи и т.н. хора си отиват далеч по-рано (на по 65-75 години).
Жалко и изключително безотговорно (спрямо близките си) е човек да се запусне до такава степен, и да се докара до подобно положение...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c0fc812457
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не искам да те отчайвам, но няма начин да му помогнете, още повече на тази възраст. Той е свикнал да живее по определен начин и няма да се промени на тази възраст. Дори е доживял доста повече, обикновено докарват хора с подобни размери.
Мога само да ви пожелая когато получи инфаркт или инсулт, защото това е неизбежно, да не се залежи, защото гледането на легло на такъв човек ще е мъка и за него, и за вас, а поне бързо да си отиде, колкото и кофти да звучи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b4b8a8ec97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторът съм:
Благодаря Ви за коментарите!
Да, дядо ми е изключително безотговорен! Все гледаме как да му е добре, нищо да не го боли, притесняваме се за неговото здраве, а не полага никакви усилия поне да свали килограми! Ние си го обичаме, защото от една страна много е начетен, интелигентен човек е, бивш учител, но за жалост хранителните му навици го превърнаха буквално в подвижно желе! Не знам колко още така ще изкара, защото повярвайте, като хванати в кръг около него сме! Дори казва, че за 90-годишния си юбилей иска шоколадова торта, според него - Веднъж се става на 90! Обичаме го, но това вече, се превръща в мъчилка!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 50516f5d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На тази възраст е трудно да се промени.
Решението е да наемете социален асистент но незнам дали ще ссе намерят понеже все пак е много тежък.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fcc0d89ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Опитайте се да намерите болногледач - силен мъж, който да го гледа поне през деня. Организирайте се всички роднини с парите и дори може да намерите и друг за нощна смяна. И наистина говорете с него, че не ви е по силите да му помагате, ако не се вземе в ръце да отслабне. Говорете с този негов приятел да не му носи отрови, които го убиват. И според мен краят му наближава и дано наистина почине изведнъж, а да не остане на легло. Много е кофти със старите хора, но няма как да ги изоставим.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9a7dbf9753
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз не бих се грижила за такъв човек. Хем дебел и чака да му бършат задника, хем не прави грам усилие да облекчи хората, които се грижат за него и се тъпче със сладко. Той не се грижи сам за себе си, не мисли и за вас, а вие сте се наредили няколко поколения да го гледате…

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eccfc51c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съберете пари и наемете някоя жена или две жени да го гледат. Не еваша работа да се занимавате с него. А той, човекът явно си казва - малко ми остава, поне да ям каквото ми душа иска...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c0fc812457
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, аз наистина те разбирам, защото бях в подобно положение - не можеш да оставиш човека на произвола, защото го обичаш, обаче те вбесява безотговорното му отношение към собственото му здраве и това какво причинява на останалите. Майка ми беше около 120 кг, накрая много трудно подвижна, не можеше 2 крачки да направи без да реве от болки в ставите, дори до тоалетна трудно стигаше. В същото време никога не пожела да направи дори минимално усилие да опита да отслабне. Аз не й купувах нищо сладко, ограничавах тестените, тя пращаше жената, която идваше да й чисти, да купува сладки неща, газирано, ракия и т.н. да си имала. Мога много да пиша, дори сега още се ядосвам, но е безсмислено.
Не можеш да се справиш с такъв човек, просто лакомията им е водеща. Ако имате възможност, наемете гледач поне през деня, за да ви облекчи в грижите. Макар че не знам кой ни се справил с такава тежест. Като знам как сме опитвали с мъжа ми и съседката да вдигнем майка ми (120 кг напълно отпусната маса...), мога само да съчувствам :-(
номер 3

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 027e829641
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не разбирам такива хора. Тъпчат се с храна, станат 120 кг. И после легнат на ръцете на близките си.
Говорете с онзи приятел да не му носи сладки неща. Той не трябва да яде сладко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker