Мразя да ходя на село - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя да ходя на село
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1786 пъти
Още от малък родителите ми са ме карали да ходя на село през летните ваканции. И тази година няма да е по-различно, след няколко дни заминавам. Умирам от скука там и съм пълен аутсайдер, понеже така и не успях да се сприятеля с децата на моята възраст там. Не искам да ходя! Как да убедя майка ми... В града е толкова хубаво, а там само ще гледам поляните, кравите и овцете...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f0fc19009
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Поляните, кравите и овцете са нещо прекрасно, и нещо, което страшно много ще ти липсва в по-късните етапи от живота ти!

Но майка ти наистина не е права, като те насилва да ходиш там... За човек, свикнал с градския начин на живот и с приятели в града наистина може да е отегчително.

Но погледни нещата и от друга гледна точка... Апелирам те да промениш мислнето си! Хубаво е да се научиш във всяка ситуация да виждаш нова възможност - да свършиш или да научиш нещо ново. Според мен е вредно човек да живее с постоянното усещане, че му е криво, кофти, скучно, че все не става това, което той иска...
Например - отиваш на село, веднага превключваш в някакъв друг режим, тръгваш из горите (или поляните) и се учиш да се съсредоточаваш, да медитираш. Или разпитваш роднините си как се отглеждат зеленчуци, животни... това са неща безкрайно интересни, ако човек погледне с любопитство на тях! Къде в града можеш да видиш или научиш подобно нещо? Научи се да превръщаш всеки дефект в предимство, всяка неудача в нова възможност... Така ще изживееш живота си много по-пълноценно, любопитно, иновативно.
Не бъди консуматор! Бъди изследовател, откривател, творец..

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8520b93cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Можеш да помагаш на баба си и на дядо си да правят консерви и да обработват градината и така няма да ти е скучно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 48085b051f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Като бях дете и аз бях така! Скука, ужас и времето сякаш беше безкрайно. Чудех им се на нашите как им харесва тая дивотия. Обаче, минаха години и сега си умирам няколко дни буквално да изчезна и да се скрия там, без интернет, без кабелна... и просто да си лежа в хамака и да не мисля за нищо! А и най-хубавото е, че дори и да ме намери шефът по мобилния, пак няма как да р5аботя, защото умишлено не съм си прекарала интернет. Да, не говорим колко лесно се гледа детето там. Играе си по двора, джапа си в поточето, краде си джанки и освен това всички баби го познават, така, че не е без контрол.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f64be0d4be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз пък обожавах като дете да си ходя и на двете ми села. Отгледан съм от баба ми и дядо ми и с тях имах доста по-голяма емоционална връзка от колкото с нашите. Дори като се скарам с нашите бягах на село. Адски много занимания имах там. Земеделие, животновъдство. Всеки ден се събирахме да ритаме. Обожавам футбола. Научих ги на село да играят белот и постоянно се събирахме в нас лятото в гаража на сянка и ладовина и цъкахме яко. За риба постоянно. На село имах свободата, която нямам в града. Думкам си музиката 24 часа никой не може да ми каже вафла. Там се научих и да яздя и да управлявам каруца. Най-обичах да си ходя с каруцата до кръчмата. Вие сега младите нищо не знаете от живота. Живеете като в икубатор. Не знаете какво е истинската свобода.




Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ccc33684e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз пък си мечтаех да ме пратят на село, но за жалост нямах баби и дядовци, които да живеят там. И лятото си оставах в града, беше адска скука, защото приятелите все ги бяха пратили на някъде. Та... Вземи ги книги или каквото ти е интересно да правиш, всичко е в главата ти, както ти си го украсиш в ума си, така ще е. Опитай се да се сприятелиш с някое дете там, вярвам, че все ще се намери. И тогава съм сигурна, че ще ти хареса.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c2e7b234d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Момченце, един ден ще даваш мило и драго да ходиш там да се спасяваш поне за малко от лудницата на града. Няма по - хубаво нещо за едниндете от това да лудува цюцяло лято на воля, да се радва на животните и да яде истинска храна вместо преработени боклуци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0b53b08e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз пък никога не съм имала село, на което да ходя и страшно много ми липсва. Не познавам нито една баба или дядо, защото са починали преди да се родя. Винаги съм съжалявала, че не съм изживяла тези моменти с типичните селски неща, на които само баба и дядо могат да те научат. Явно си прекалено малък, за дс осъзнаеш какво богатство имаш. Използвай времето там да научиш кое как се прави, защото може някой ден да ти потрябва. Ще ядеш био храна, ще дишаш чист въздух и ще си почнеш от градската лудница. Все пак няма да си на село завинаги. Така че се постарай да извлечеш позитивите и не бъди толкова черноглед. Научи някоя вкусна рецепта, как се гледат зеленчуци, животни и т. н. Помагай на баба си и дядо си и бъди благодарен, че ги имаш. Човек не оценява нещо, докато не го изгуби. Някой ден те ще си отидат, а ти цял живот ще плачеш за тези моменти, прекарани с тях на омразното ти сега село.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 48c5d4befb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
Можеш да си занесеш книги или нещо друго, което ти е хоби, но е добре и да се социализираш. Щом имаш връстници там, все някой ще има интереси като твоите. А и баба ти и дядо ти сигурно много те обичат- ще ти разказват истории, ще те учат на различни неща... А природата може много да те отпусне.
Надявам се да си прекараш добре!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 119a149806
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 5

В коя шибана година се развива това действие? Ти не беше ли в чужбина от 20 години насам? Баща ти не беше ли некъф богаташ? И каква каруца и какво яздене? Какви глупсоти приказваш? На какво земеделие се научи? Бахти некадърното копеле лъжливо копеленце си!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a814ccd0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен най-топлите ми детски спомени са точно моментите прекарани на село.. Даже като си помисля за детството ми първо с тях ги свързвам, а не толкова със спомените в града. На село всичко беше различно - дълги летни дни, безгрижие и игри.. Не мога да го сравня с нищо друго.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3325d47258
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз не разбирам защо на всяка цена трябва да пращате децата си някъде през ваканцията? Разнообразие, почивка.. Добре, но ако детето го иска и се чувства добре там. Иначе мястото му е вкъщи при родителите.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2c9519fef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Защото номер 13 пътуванията малко или много обогатяват общата им култура.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: f20d3e0c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Подкрепям изцяло номер 13. Кой си има деца да си ги гледа.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: f20d3e0c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами скучно му е на детето. Аз ако нямам интернет и телевизия ще изперкам.
Момче вземи си поне книга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker