Майка ми и мъжа, на който му е добре дошло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми и мъжа, на който му е добре дошло
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2070 пъти
Родителите ми са разделени от 2009 г. Преди три години баба ми почина и поканих майка си да живее при мен и съпруга ми. Делим си разходите, нямаме проблеми. Със съпруга ми вършим повечето домакинска работа. Понякога тя помага, но през повечето време си стои в стаята, на телефона виси, във Фейсбук. тази година се пенсионира като детска учителка.
От 2018 подържа връзка с мъж от турски произход. От както живее с нас, постоянно чувам по телефона неприлични коментари, грозно е. Чувам как ще му изпрати пари, обръща се към него с "маменце", а той и говори цинично, без уважение, в пияно състояние и т.н. Към мен се е обръщала така, когато бях малка...! За нея е по-важен телефона, фейсбука, в който си говорят. Една вечер и се развиках казах и, че такъв разговор и отношение не го приемам. А тя ми се изрепчи, все едно коя съм аз да и държа сметка. Понякога се държи съвсем различно, загрижено, помага ни, друг път по цели дни не излиза от стаята си. Това продължи близо една година. Преди една седмица ми каза, че е заминал да работи извън България и е било по-добре за нея той да не я търси повече, щяла да си смени номера и т.н., сподели ми без да съм я питала за него. За един период всичко спря, до снощи. Тогава не издържах и се разкрещях, че едно говори а друго се получава, не можах да се побера в кожата си, защото знам, че пак ще започне всичко. За мен това е неприемливо. Взех и телефона и й казах, че ми е писнало от нейните номера, и че ако говори отново с него ще се изнесе. На другият ден и го дадох, като и казах, че не приемам това неморално, долно държане, и ако не си смени номера, вече моето отношение няма да е същото, няма да ме интересува нейното състояние, от какво има нужда и т.н. Това ме съсипва психически, защото не съм такъв човек за да я изпратя на квартира, но не мога да приема и този мъж да я манипулира.
Благодаря, че изчетохте всичко това! Моля, за вашите най-искрени коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: d01c91df5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Изкукала е

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81bc118357
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Когато члвек няма работа, бвга в удоволствията, които най-често му изяждат главата. Нека си намери нещо да върши, ако има някакво желание за това. Прекалените удобства водят дотам, права си да й бъдеш ядосана на вулгарното поведения, тя, която някога е била най-святото нещо за теб, Права е й тя, ако си е изгубила вярата по пътя на живота, да се утешава в търсене на удоволствия. А в днешно време удоволствията са навсякъде, и е трудно да надигнеш глава от тях. Много е лошо само това - че имаш такова лошо отношение към нея, крясъци и викове - това е срамно, независимо какво е направила. Ако ще да се изходи в коридора (това между другото е реална възможност) - пак остава твоя майка, и ако искаш самата ти да си в мир със себе си - никога не й викай така. Ще съжаляваш после. Бъди снизходителна към нуждите й, към стила й. Нейната стойност като човек не идва от стила й на живот. Замисли се, по телевизията този вулгарен стил е представен едва ли не като героизъм. Така че няма много промери за друго. Слуша ли музика тя? Класика?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5a559aff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте, в отговор към номер 2 ще кажа, че за мен физическите нужди нямат нищо общо с моралните! Баба ми почина от лимфом, и да обслужвала съм й физическите нужди. В това няма нищо срамно! Да, слуша музика, но не класическа, а всякаква! Занимание имаше, до края на Май месец, защото с тези електронни дневници учителите станаха на бръм. Аз готвя, чистя, не я притеснявам да й е спокойно, а този човек заема почти централни място, без да показва УВАЖЕНИЕ! Да ще крещя, защото трябва да знае, че зад нея стои дъщеря й. Крещях, когато говориха по телефона, за да ме чуе ясно какво й казвам! Ако не ми пукаше щях да гледам от страни, като лицемер, осъзнавайки, че той я подритва като играчка! Нали така! Не един път сме разговаряли! Излиза, че се държа с нея като с мъченица! Нещата с времето се трупат и в един момент става ясно какво има над повърхността! Има морални граници и норми, които са търпими, други не! Ако Вие сте в моето положение как ще се чувствате? Майка ми имаше друг човек, за 5 години. Но за съжаление той почина! Много точен и разбран! Уважавахме се! А този? И да се гаври с майка ми, все едно е някое хлапе, на което може да се умилква, да я обижда, да и затръшва телефона, да не я търпи когато иска да му сподели как е минал деня и т.н., и на всичко отгоре да се оплаква, че ето пак няма пари, изхарчил е тези които му е изпратила "онзи" ден!? Да и казва с кое момиче се е запилял в поредната дискотека. И да го търпя? Унизително е да го пиша анонимно, унизително е да търпя всичко в къщи! Да продължавам ли да пиша? Чете ли ви се МАТЕРИАЛА? Спестявам подробностите и пак излизам лоша! Нали мъжете са силният пол! А когато един мъж има тези качества е просто жалък! Да всяка жена има нужда от внимание, разбираемо е, но внимание от Свестен мъж, който да я УВАЖАВА! Много ли искам за майка ми? Благодаря за разбирането! Отчасти съм съгласна, от части не съм!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0eb6c491b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Първо,защо я покани да живее при нас.
Тона не е добро, това не е редно. В Библията пише почитай родителите си, а не ги отглеждай. Следващото нещо, нямаш право да и крешиш, контролираш и държиш с нея, като с малко дете. Това е нейният живот и избор, да прави каквото си иска. Ти гледай себе си, съсипваш си брака, семейството, вреш си носа в чужд живот, контролираш и т.н. Майка ти е здрава, права за какво е при теб да едни сметки ли за си делите? Изчете молко по въпроса за отношенията с родителити какви трабва да бъдат, изглидай някое видео. Ти не трабва да се превръщаш в майка и бавачка, на собствената ти майка.
Тя може да е в стаята си, но ти се съобразяваш с нея. На майка ти и трабва нейн си живот, мъж и тона трябва тя да си го организира. Ти чуваш, но и децата ти чуват и утре за тях това ще и нормално, някакъв да обижда майка ти ги да и Срещи и. Просто супер.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ecb2b8852e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Държиш се, не като дъщеря, а като лоша свекърва.
"Ако не ми пукаше щях" Ако ти пукаше за майка ти щеше ти да я изслушваш, а не да се налага да си плаща на човек да й обръща внимание, щеше да я каниш да домакинствате заедно, да я питаш какво й се яде и да я поканиш да сготвите, да й правиш комплимент че само тя умее да прави такива хубави палачинки примерно. Така тя ще има по малка нужда от измамни ухажори, пък вече ако срещне някой по време на разходка в парка или хипермаркета за да си говорят е друго нещо.
Но със сигурност скандала не е правилния път. Колкото повече викаш на един човек толкова повече той остава с впечатлението че единствената ти цел е той да е нещастен, със скандал не можеш да убедиш никого че е за негово добро.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e2cc391dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За мен е грешка, че си я взела да живее у вас. Оттам нататък и цялата намеса в живота ѝ. Тя отговаря за себе си и за избора си , не ти. Майка ти не е малолетна и ти не си ѝ опекун. За да се хване с простак като приятеля ѝ и да понася такова отношение, си е виновна самата тя. Какво уважение да изпитва онзи към нея, след като тя не уважава себе си? Съпругът ти трябва да е много добър и разбран, щом търпи подобни драми. Представи си, че той ти натресе свекърва ти и започнат такива сцени с нея. Ти ок ли ще си с това? Едва ли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5a559aff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравейте, интересно ми е да прочета коментар на някой с опит, ако има някой, който е преживял подобен случай! Моля да сподели! Моля не си вадете изводи, от неща, които не съм описала? Да, разбира се, че когато има време помага, това го написах, и да ГОВОРИМ СИ, и я изслушвам! Да не си мислите, че само и крещя! Писах в коментарите, че сме говорили няколко пъти, но ефект няма от това! Казва ми: "Да, добре де, добре"! А това, че я поканих да живее при нас, е мой морален и личен избор. Предложих да се изнесе на квартира, когато започнаха споровете с баба ми след 2009г. И ако майка ми толкова е искала да води свой личен живот, да е още в същата квартира, ако е била щастлива там! Да, тя се съгласи да живее с нас! Не съм очаквала, че ще се появят такива проблеми, затова пиша тук! Нали семейството трябва да се подкрепя! И според повечето хора изглежда, ще трябва да я изхвърля на квартира отново, да си живее живота, без други варианти!? Пък да става каквото ще...!

В следващите години няма да става по млада, на кого ще разчита, на хората от някой супермаркет ли?

Благодаря ви за коментарите! Слагаме звукоизолирана врата и всичко е шест! ;)

Авторката....

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81bc118357
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От номер две. Прости ми, не знаех. Не сикам да звуча с упрек, просто то казвам, че единственият път когато викнах на баба ми, в последните у дни, зашоот не можеше да си контролира нуждите, съжалявам още за него... Да, понякога човек има нужда да вика, дори и на родител, ясно че това е по-добре да го няма... Но в случая ти не викаш на нея, ти викаш на човека, в който тя се превръща, заради влиянието си с този турчин, викаш на турчина де факто, викаш за да се опомни коя е тя... Трябва да с счупи сама главата, но тя не е малка за да не знае... Просто решението е, че тя сега ще има активна фаза, ще говори с него, т.н., псоле обаче сама ще разбере ч той я е лугал, ще й бъде много тъжно... но това си е нейн процес, няма как да го предотвратиш, тя явно има нуждата да се опари...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81bc118357
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   а, чакай само този цитат е доста притеснителен: - “крещя, за да знае, че зад нея стои дъшвря й” ... Какво имаш пред вид? Слагаш се над майка си? Мислиш ли, че не знае всяка секунда, че ти си нейното дете? Не е ли това точно, което те ядосва, че макар да виждаш грешките й, тя остава твоя майка..? Извини ме, но отивам по-дълбоко - помисли, какво те кара да й се ядосаш, освен стила? Та живота си е нейн, нима не може да прави каквото реши с него? И защо мислиш, че като живее при теб е длъжна да изпълни очакванията ти за нея? Сигурен съм, не демонстрира незачитане за дома си, но това да й държиш сметка кога излизала от стаята си, с кого говорила в стаята си... Признаваш ли я въпбще за достойна за лично пространство, какво те кара да искаш да разполагаш ти с него?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a5e40f49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 9. Да, аз чакам. Дочети и следващото изречение. Крещя, когато те двамата си говореха по телефона, да уточня след една седмица застой, за да може да чуе съответния мъж, че дъщеря й няма да тъпи неговото държане, поведение и т.н. Имам в предвид, с думите "стоя зад майка ми", че има човек до нея който я подкрепя, и за първи път исках той да ме чуе, когато те говорят!
Кога прочете, че и държа сметка , когато излиза от стаята си. Алоо?
От авторката....

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c19d642026
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, и аз забелязвам истеричното отношение на авторката и настървено налагане.
Защо, авторке? Сега ти е паднало да отмъщаваш за нещо?
За майка ти ще е най- добре ссма да си излезе на квартира, иначе твоята истерия ще в довърши.
Нормално е в такъв случай да не излиза с дни от стаята си и да се забърква с отрепки дори в опит за някаква соц. комуникация.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a5e40f49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 2 или 8. Няма за какво да се извиняваш. Да, така е. Тя ще си изтрада, това. Но аз се ядосвам, защото той е нагъл, не му пука и т.н. И да, рано или късно всеки човек си прови равносметка, осъзнава нещата. Надявам се това да се случи по-рано с майка ми.
Аз нямам нищо против да си има някой. Не мога да спра никой и нищо, мога само да се възмощавам, да реагирам. Защото, това беше реакция, коята се провокира от много техни разговори, които няма за описвам и, на които не съм се месила нито веднъж.

От авторката....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a5e40f49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте, спирам да пиша и да чета повече, защото нещата започнаха да се озлобяват. Явно, всеки тълкува по различен начин. Не отмъщавам. Това пък защо? Майка ми си стои в стаята, защото си говори с колежки, приятелки, рови из фейса, а не след пореден скандал с мен. И да истерична бях, когато бях афектирана от случая. Сякаш има човек, който никога не е повишавал тон, никога не се е карал с техните и т.н.
Благодаря на тези, които вникнаха в проблема ми! Искрено благодаря! Ще се замисля над думите ви! Към номер 2 или 8, това че си повишила тон или си крещяла на баба си, единствено може да си простиш. Тя е знаела, че палагаш грижи за нея!
За другите мога да кажа само едно. Да дадеш адекватен съвет е едно, а да оставиш злобен коментар и да съдиш е съвсем друго! По малко злоба българи, по-малко злоба и нападки!
Бъдете здрави!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ff0f1b9b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В чужбина гласи : всяка жаба да си знае гьола.. Грешка си направила, че си я взела да живее при вас. Грешка е да се бъркаш в живота й. Ако човек се набута, то е защото е негово желание и на никой не му дреме кой какво мисли. Просто човек има нужда от време на време да сподели. Всеки се усеща рано или късно, че е използван и не е нужно, да му се "отварят" очите. Недей се бърка на майка си, по-добре отделни да живеете и да си ходите на гости. Аз не се бъркам на никой и не искам да ми се бъркат.

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06dd1d644d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най -добре е да спреш да пишеш наистина! Толкова неясно пишеш, а обвиняваш другите, че не те разбират!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e75d210ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз пак се върнах да прочета историята, че да видя с какво точно този мъж обижда майката. Ами... те двамата дори не се виждат, т.е. само си говорят. Не разбирам какъв е проблемът на авторката?
Ние също живеем с възрастната ми майка. Между другото, също пенсионирана детска учителка. Тя прави каквото й е приятно и никой нищо не й казва. Ако й се говори по телефона, говори си в стаята, ако й се гледа телевизия - гледа, ако й се вечеря с нас - ок, ако пък огладнее по-рано - нейна си работа. Никой никого не ограничава, не му се налага. Естествено, че тя ще има свой собствен живот. Аз дори поощрявам това - купувам й билети за разни културни събития и винаги два, с кого ходи, нямам представа - може с приятелка, може с кавалер, тя си знае. Как тя се държи със своите познати и как те се държат с нея - също не ме касае мен, голям човек е - има глава на раменете си.
Аз лично съжалявам майката на авторката. Оказала се е практически в затвор, в който надзирателката определя времето за разговори и контролира контактите. Представям си майка ми пък на свой ред да започне да филтрира нашите приятели, според това дали ги одобрява или не...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c19d642026
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, с последният си коментар потвърждаваш че, си истеричка която не приема странично мнение. Не знам защо питаш тогава изобщо. Логично би било поне да се замислиш щом всички виждаме проблем в отношението ти към майка ти.
И друго което преди умишлено пропуснах дс не ровя но... сама казваш е, си делите разходи т.н. после обаче се изкара света вода ненапита защото "мой морален и личен избор" уважи и нейното право на лично пространство и живот!
Ти си я вписала в сайт за запознанства, ти искаш да определяш с кой може, с кой не, позволяваш си да и крещиш, да истеричиш докато тя говори по телефона...
Ами не си права! Ти имаш по- голям проблем от нея, може би в твоят си личен живот...а нея ползваш за буфер или кошче за душевни отпадъци.
Надявам се и двете да намерите начин да си разделите коректно лично пространство и живот въобще.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e7d48e4c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Разбирам те. И моята майка някога имаше приятел, който я използваше материално, но тя не го разбираше, не ми вярваше, когато й казвах. Не ме слушаше изобщо, а слушаше колежките си, които й пълнеха главата, че трябва да гледа себе си.
Да, винаги съм искала да има мъж до нея, но мъж, която я обича и уважава, а не който я прави на маймуна.
Как се очаква от мен да стоя и да наблюдавам безмълвно как издържа някакъв, докато тя се трепе цял ден на работа, а той отива при майка си да обядва и после седи цял ден вкъщи. Млад, здрав, но мързелив. А майка ми влюбена и с розови очила не виждаше истината.
Молех се на Господ да посреди нещата, молех се да направи нещо. И Бог чу молитвите ми. Но мама много страда, много плака...
Любимият й мъж залюбил най-добрата й приятелка. Отново не повярва на мен, но добре че странични хора й казаха.
Голям урок й беше. Казах й, че винаги ще й мисля доброто и по-добре да се вслушва в думите на близките си, защото често приятелите и колежките демонстрират загриженост, но само привидно. Лицемерно. Убеди се. И на приятелките не вярва вече, защото я разочароваха с поведението си. Пак бърсах сълзите й, пак я успокоявах.
Сега си взе поука.
На твое място също ще се боря да го разкарам този човек. Убедих се, че влюбената жена е много глупава, за жалост.
Как ще му праща пари? Да не е банкомат?
Ако ще поддържа връзка с този, й търси квартира и да се оправя сама в живота. Щом мисли за мъже, значи няма нужда от теб в момента.
Не казвам да я изоставяш, а да я отделиш да живее самостоятелно, поне да не й гледаш глупостите, които върши.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7073284d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Държиш се така сякаш си й майка. Ако пенсията й е малка, да се хваща на работа и да се изнася.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 66637ed7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Дори и да греши. дори и онзи да я използва Разбери. че ти не си й майка.
Тя ти е майка и ще прави това. което тя реши дори и да е грешно.

Все пак тя те е възпитавала теб. Тя по този начин ли ти крещеше. така ли те пазеше. крещяла ли е някога на гаджетата ти. които са неподходящи според нея. Понякога човек трябва сам да си счупи главата.

Разбери не можеш да предпазиш майка си от всичко. Остави я намира. Дори и онзи да я използва по-добре сама да го разбере отколкото ти да й се месиш. Нека си говори с него каквото иска.
Постави се на нейно място и на теб няма да ти е приятно някой да вика по телефона на неподходящото ти гадже според него нали.
Затова ли си я взела да я контролираш. Тя не е малко дете.
Ако съм на нейно място моментално се изнасям от вас. Защото не съм вече малко дете.
Тя си има свое лично пространство в дома ти и стая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker