Може би съм една от многото... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Може би съм една от многото...
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2187 пъти
Споделям историята си с цел да получа обективно мнение, защото понякога сами не виждаме проблем, докато отвън някой не ти каже, че има такъв.
Омъжена съм от 20 години. 5 години преди това сме били гаджета с моя съпруг. Още в началото на връзката ни ми правеше впечатление пресметливостта и постоянната мисъл "да не се мине". Започнах работа на 19 години и учех задочно, защото родителите ми не можех да си позволят да ме издържат да живея в София и да уча като редовен студент. Записах се на обучение, което ми беше нужно за работата и тогава приятеля ми, сега съпруг, ми помогна с пари, които каза, че очаква да му върна. Впоследствие много други дребни неща, свързани с плащане, подаръци, ми подсказваше, че той е доста "стиснат" към човека, който заявяваше, че обича.
В годините на брака ни започнаха проблемите и караниците, свързани със семейния бюджет. И преди и сега взимам 1/4 от неговия доход. Винаги ме е обвинявал, че харча много пари. Всеки път, когато му исках пари за нещо, се започват натяквания и въпроси какво съм купувала, къде са ми парите. В момента мой ангажимент е да плащам сметките, което е почти 1/2 от заплатата ми, а с останалите се очаква да осигурявам храна, джобни на децата, дрехи за децата, рождени дни за приятели на децата, лични нужди. А това няма как да стане с 300-400 лв, колкото ми остават след като платя сметките. Не смея да кажа, че нямам пари, защото започват обвинения, че не мога да си правя сметки, че харча пари за глупости. Трябва да заявя, че нямам вече пари, за да започне той да дава и то като за всяко казвам колко ми трябват, защото аз пазарувам. Не ми е приятно да искам за всяко нещо - храна, дреха за децата или мен, за каквото и да е. Да, с моята заплата няма как да се оправям сама с децата. Но затова сме семейство. Негласната ни договорка е аз да плащам всичко, докато ми свършат парите, а след това да искам. Не се чувствам добре като искам пари от него. А и винаги е съпроводено със въпроса "Кога успя да отупаш всичко?"
Чувствам се зависима и непълноценна. От неговото благоволение зависи как ще изкарам месеца, след като моите 600 лв свършат. А за неговите 2000 лв заплата никой не му води сметка. Спестява ги, нямам против. Отношението ми е обидно.
Знам, че така няма как да се направи реална преценка за ситуацията, защото това е моята гледна точка. Но въпреки всичко искам вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 40e19722c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Това звучи адски стресиращо, искрено ти съчувствам. За мен е неприемливо да ти говори така, след 20г брак, деца и т.н. и да те кара да се чувстваш жалка. Съвета би бил да седнете и да поговорите, но не ми звучи като човек, с който ще успееш да излезеш на глава.
Личното ми мнение е че и двамата имате ниски заплати и може би на него му тежи, че не може да ви издържа напълно, и избива комплекси, като те обвинява теб.
Аз сама няма да оцелея с 600лв на месец, не знам какво очаква той от теб (в който и град да живеете).
Ако не успееш да говориш с него, бих посъветвала да опиташ да накараш някой друг (който той слуша) да поговори с него. Може би майка, сестра, брат, близък приятел? Някой, който ще застане на твоя страна.
Просто ми е абсурдна тази ситуация и че си оставила да бъде така 20г, не знам какво си чакала досега!
А все пак ако се съгласи да говорите, бъди мила, сподели че не се чувстваш добре, стресирана си и имаж нужда нещо да се промени. Предложи му да си имате общ бюджет за семейството от двете заплати, като и двамата спествявате сума за себе си извън това. Примерно - ти пестиш 60лв на месец, той 200, останалите ги смесвате в общ акаунт и си обсъждате заедно покупки и тн. Със спестените пари на месец, вече решавате дали да си ги харчите отделно, един за друг, за почивки и тн.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f8d7bf930f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Ми.. ето ти мнение - закъснЕла си едни има-няма 24 години да си правиш равносметните и да взимаш генерални решения за живота си. Не че нещо, ама НИИИИКОЙ не ти е набутал мъжлето в обятията, като не си могла да поставиш себе си на първо място (както трябва да прави всеки човек) сега ще си сърбаш попарата и туй то.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 83b240277f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, нали сте семейство? Тия деца и той ги е правил, нали и той яде, как така чака на теб да покриеш сметки, дрехи и храна, а накрая, учудващо, като не ти стигнат парите, ти държи сметка?! Събрали сте се, за да си помагате, да се поддържате и т.н., това включва и делене на разходите по домакинството и децата. Не единият да плаща всичко, а другият да къта.
Донякъде това си е твоя вина - отдавна е трябвало да го заставиш да поеме половината от разходите. Съвсем доброволно си се примирила да плащаш за всичко, а той само това и чака. Не знам на тия години как се превъзпитава стиснат човек, който не смята за нужно да се грижи финансово за семейството си.
Няма какво да се чудиш - сядаш и му поставяш въпроса ребром. Вадиш един лист и смятате колко пари ще дава той, колко ти и без мрънкане. Ако ти взимаше няколко хиляди - ок, да те пита как си успяла да ги изхарчиш, ама с тая клета заплата да седи и да ти държи сметка?! Ебаси нахалството. Сменяй плочата, този ти се е качил на главата. Няма защо да се срамуваш да искаш пари от него, това е абсурдно.
Майка ми е същата и за всеки изхарчен лев изпада в истерия, всичко се пести ожесточено.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cc1c7315a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Повечето жени правят една и съща основна грешка. Виждат, че човека отсреща е неподходящ за семейно съжителство и за дълготрайна връзка и въпреки това се хващате с него и му раждате деца. Защо? Защото са ви пърхали пеперудите и ви размеквал коленцата в началото, а вие сте се надявали да го промените, като заживеете заедно и му родите деца. Миличка ти живееш с един скъперник и егоист, който обича само себе си. Един мъж способен да дава любов на семейството си той дава всичко за него.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e2ec999637
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Амиии сменете си ролите. Той да пазарува, готви и плаща сметките. Стига толкова ти. Нека той поеме ролята. Време му е. Някак е нечестно 2000 на 600лв. Тоя е бахти ненормалника. За собствените му деца се стиска да дава пари. Че той мисли, че 600лв. са много явно след като платиш сметките и купиш храната. Ми да си купува той храната само за себе си, да не яде от вашта. Я му тегли една. Ти ще се оправиш без него, ама той... Децата му един ден няма да го погледнат ако продължава така. Те виждат всичко.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e029043797
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1 - благодаря за съвета! Не знам защо, но ми е трудно да говоря с него по въпроса с приходите и разходите в семейството. Може да е откачено, но изпитвам чувства за вина, защото наистина много бързо харча своите пари. Винаги има какво да се вземе на децата, те търсят мен за джобни и т.н., дрехи, а и за себе си купувам дрехи, обувки, козметика и парите естествено свършват за ден-два. Иска ми се всички да са доволни, но не става. Към номер 2 - да, прав си. Всеки си носи последствията от грешките. Но човека до мен има и добродетели, няма как да съм с него толкова време и да не го обичам и уважавам. Но недостатъците му са факт. Моите също. Ще говорим по този въпрос, то е ясно. Не че не сме и преди, но явно не съм достатъчно уверена в себе си. Винаги се сещам за думите на една учителка, която казваше на момичетата, че трябва да направят всичко възможно да си подсигурят финансова независимост. Благодаря за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fa5978a407
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Авторке, пробвай така:
Нека той поеме пазаруването, сметките, децата т.н. тоест, всичко което ти си правила досега. Да поема той, примерно за някакъв срок от 6 месеца и след това да си поговорите за ситуацията и какъв би бил среден вариант, удобен и за двамата. Ако не му стигнат парите, чак тогава да иска от теб, разбира се с отчет за какво ще ги харчи.
За мен е абсурден начинът по който удобно се е наместил мъжът ти и от позицията на наблюдаващ, но нр актиено участващ да сочи с пръст и критикува. Доста нагло от негова страна, но ти си позволила и приела от самото начало без никакви опити за корекции до сега.
Скоро че стават 17 г откакто сме заедно с мъжът ми и никога не е имало "мое-твое"
Казваш че, имаш причини да го обичаш и уважаваш... Дори от унизителнста позиция е която те е поставил?! Да се молиш да се включва за общи домашни нужди, за нуждите на децата ви?!
Ако пък искаш малко по "дълбок" съвет, посети психолог и сподели това...ти си жертва на манипулациите (емоционално малтретиране) на мъжът си и дори не го осъзнаваш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d813d59f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Първо искам да ти кажа, авторке, че не знам какви курсове си взимала за да си по-квалифицирана в работата си, но зрелият ти начин на мислене показва, че заслужаваш повече. Много малко хора биха се дори СЕТИЛИ, че им трябва трето мнение, както и че представената история е изцяло от тяхната камбанария.

В тази връзка... "Чувствам се зависима и непълноценна." Ами единственият начин да се чувстваш независима и пълноценна е да се преквалифицираш в нещо, което плаща повече пари. Доколкото разбирам не си от София, така че явно възможностите ти са ограничени, но това е единственият изход според мен.

От друга страна: "Кога успя да отупаш всичко?" Това и на мен са ми го казвали. И решението намерих като отделих няколко дни да понауча Excel, да събирам ВСИЧКИ касови бележки и да си водя подробен отчет за деня, седмицата или месеца. С времето научих и се адаптирах спрямо всякакви "лични нужди", които съвсем определено можех да отрежа - като например, да пия кафе на крак/на работата. Взех си един термос и ми се изплати за само един месец. За пушенето много бързо забравих, след като видях колко дълбоко ми бърка в джоба.

Нямам деца, но ако ще давам джобни... ще зависи за какво. Ако е само за храна - забрави! Ще приготвям обедите собственоръчно. И ще се погрижа да са хем по-икономични, хем по-здравословни. Ако мъжо-то не одобрява - ами да дава той пари, бе! Нали разполага с 2000 лв. Аз като съм с 600 (като теб), ще се съобразявам с бюджета МИ. Ако той иска допълнителни кроасани и т.н., той да му го мисли. Аз съм покрила задължителния и здравословен обяд, пък на който му изнася.

Лично на мен не ми се струва честно ТИ да покриваш и децата, и домашните сметки. Всичко което се отнася за ток, вода, парно, храна и деца - трябва най-малкото да се дели на две.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6f01351ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо той не плаща сметките, аз доскоро взима 60,лв, сега понякога и 2000лв. Според мен е редно той да дава повече или като взима да ти остави поне 500лв и като изхарчи да харчиш твойте. Моят мъж също е стиснат, но аз имам винаги спестени. Разпределение нещата. 600лвне стигат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 58dd268eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напускай го. Никога не е късно. Той е целял да си зависима от него и го е постигнал. Може и да ти се струва, че няма да се справиш, но повярвай ми щом взима 2 бона ще поддържа децата си с издръжки! А ти твоите 600лв да са си за теб или не знам де, ти прецени това! Нл тва не е семейство. Ще ти държи сметка какво си купуваш, ама да не би да ти го купува той?? Моят мъж преди 2-3г един единствен път си позволи да ми държи сметка, че съм си позволила някаква мини козметична процедура и отговора ми беше именно когато той започне да ми ги плаща може да има претенции. Не казвам да си пренебрегваш семейството, знаеш какво имам предвид много добре. Или му поставяш ултиматум: или променяме нещата или довиждане. Това не е живот, не е самостоятелност, не е семейство. Като не ти дава сама да си купиш едни обувки, съм убедена на 99%, че не ти купува и той. МЪЖ ЦИЦИЯ НЕ. Като цяло и човек циция, независимо от пола е грозно и малоумно, особено пък ако става и въпрос за семейство...... децата му ще викат тати е стиснат цял живот и с право. Не ти е късно да си събереш багажа, но все пак опитвай с разговор. Казваш, че ти е трудно да говориш с него. Как обичаш и живееш 20г с някой с когото ти е трудно да водиш разговор?! Та то в комуникацията е всичко! Тва е основата на едни отношения. Хората трябва да се изслушват и разбират, ти правиш компромис, после той прави компромис. Никога няма как да имаме 100%, но именно затова отношенията трябва да се надграждат с времето, а не да пропадат. Да влизаш в обувките на другия, да усетиш неговата гледна точка и ако можеш да го приемеш го обичаш истински и продължавате да сте заедно. В противен случай всеки поема по своя път.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 585a0e50e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке, интелигентна си, но изглежда сякаш проблемът е, че прекомерно се стараеш да угодиш. “Иска ми се всички да са доволни” - няма как всички да са доволни. Не те съветвам да излизаш на нож с мъжа ти, но много добре се замисли върху твърде отстъпчивия ти и съобразителен характер. Просто си позволи да не си “удобната”, да се поставяш едно известно време на първо място, да видим как мъж, деца, роднини, комшии ще се държат: бас ловя, че сама ще видиш промяна.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6f01351ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   А, защо трябва да му искаш, нека да остави няква сума в шкафа?
Дори той трябва да покрие сметките и храната, а ти да харчиш за теб и за децата, за другите нужди. В собствено жилище ли сте?
Той може би има и доста спестени, но някак си е глупаво да трябва да му искаш постоянно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b850800ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мнението ми се припокрива с номер 1. И преди съм го писала, но - от жена курва, по-лошо е само стиснат мъж.
Ж

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 04f22dc478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Направи подробни сметки какви пари за какво харчите за месеца. Така ще видиш истинската картина, включително и твоите лични разходи. Не смятам, че е нормално,мъжът ти да те хързулне теб с малката заплата, а след това да пинкя колко харчиш. Разходите на всички ги слага на твоя сметка, без да обяснява с неговата заплата какво става. Изпуснала си много време, но трябва да ти е пределно ясно, че това е финансов тормоз и зависимост. Можеш да потърсиш и да прочетеш по темата за домашно насилие. А, то, не е само някой да те бие.
Ако той не иска да плаща по-голям дял, тогава му връчваш половината домашни задължения .

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8be23a6664
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Е, как така му позволяваш на тоя да не си плаща сметките и да не дава издръжка на децата.? Това никъде го няма, ти го издържаш... От утре - сметките на две, плюс издръжка за децата или развод. Ако се разведеш, повече пари ще имаш, защото няма да го издържаш и ще си плаща издръжката. Ти си си виновна, че му позволяваш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5095f88f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Грозно е това което чета. Като е такъв стеснат как ще гледа демейство ?Едно дете изисква много раходи образовение и тн ,качествените неща не са безплатни .Щом мисли само за себе си ,и е чак такъв проблем дa ти купи една рокля или подърък, да те накара да се чувсваш добре какъв мъж е ? Да си стои сам далеч от такива. Голяма грешка си направила като си си загубила младoстта с него по -добре сама да беше стояла ,но да имаш нищо не да разчиташ на такъв.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 50f87f5ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Съгласна съм с ном 7. Разменете си позициите. Кажи му, примерно, че той трябва да ти даде пример как да се харчат парите. И нека той плаща сметките и да поеме разходите на децата. Предложи му това да трае 6 месеца. И тогава пак ще се смените. Само когато той бъде поставен в тази ситуация ще може да прецени. Иначе 600 лв за нищо не стигат. Битовите Сметки са 300 лв плюс храната и тези пари отлитат.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 604c6f15bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке, на жената работата и е да харчи парите на мъжа си. Доста глупаво си постъпила и ми се струва, че вече е късничко за промени. Ти си тази, която трябва да спестява заплатата си и да се подсигури, защото утре не знаеш на мъжа ти какво може да му хрумне и да те остави сама с децата, а той да стане много щедър към някоя любовница

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6f01351ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Винаги ли сте били така или сега взима повече?
Той знае ли колко взимаш или мисли, че е колкото него?
Все пак той взима 4 пъти колкото теб. Нека той плаща сметките и по-голяма част от храната. Винаги ли е бил стиснат или сега го усети? А, ако не му искаш пита ли те?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6f01351ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Прочетох още веднъж.
Започни с това първо той да плаща изцяло сметките, а не ти. Ако не, ще я карате на романтика със свещи.
Пращай го и до магазина със списък за пазаруване. По този начин ще останеш с доста спестени пари.... Измисля си големи харчове за зъби и някакви други неща и си останала без пари. Или бавят нещо заплатата. Изморена си много си чистила, скапан си, да напазарува, да сготви, от ресторанта да вземе.
Как нещо си си харесала много, ама са ти свършили парите, ако може да ти го купи или поне на заем да ти заеме.
Цени себе си, за да те ценят и другите.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f023815009
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Докато има балами, ще има и тарикати.
Щом 20 години авторката се е оставила да е от първата категория, значи не е чак толкова интелигентна.
И аз мисля, че бедата не е, че има много разходи, а малко приходи. 600 лв означава, че си на минимална заплата, тоест работиш неквалифицирана работа или в някаква съвсем загубена фирмичка? Потърси работа за повече пари. Няма нито да се разведеш с мъжа си, нито ще спреш да си даваш цялата заплата за сметките и за децата, то е ясно, иначе щеше да си го направила до сега, вместо да се държиш така безгръбначно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c417651cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Как живеете с такива, бе, и деца им раждате. Той никого не обича освен себе си, ако ще и сто деца да има. Ти си робиня, ако не знаеш. Ако децата са пълнолетни, драскай нанякъде. Един живот имаш и ти го живееш в робство.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: acfdb8f291
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 10 е абсолютно права. Не може да ти държи сметка и да очаква от теб да плащаш всички смeтки с 600лв и след това да разчиташ ва негово благоволение да си купиш нещо за самата теб. Значи ти работиш за едно нищо, ако се разделите ще е най-добре. Ти и в момента водиш живот на самотна майка ти плащаш всичко а той пестял. Тoва е семейство не е всеки за себе си. Точно че иска да си зависима и да ти пропилее живота. Напусни го и направи услуга и на децата и на себе си, така щe праща издръжка и няма да има нужда да му се молиш за пари, които са по прави твои и на децата, а той да си живее като ерген щом ни знае как да бъде съпруг и баща.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 31806b21ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Това е една лъжлива история. Никой не може да ме увери че авторката казва цялата истина. Не е за пръв път да четем подобни истории в които жените обвиняват съпруга си или приятеля си че са много скръндзи относно парите. Целта на историята е да хвърли черно петно върху мъжете, да ги унижи най-много по възможност. Жалко че всички коментиращи й вяват.
Авторке ти наистина си една от многото... неблагодарни жени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e6d36131ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Намери си работа за повече пари. Аз и 500лв не бих ти дал.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: acdb653df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Авторке ако искаш реален съвет по добре си признай, тези съвети да си сменяте ролите и той да стане домакинята ще ти създадът повече скандали и може да ти докарат развод, а истината е че ти се ползваш от доходите му, но ти е трудно и малко обидно да ти натякват че много харчиш.
Колко са големи децата ви? след 25 годишна връзка вероятно са пълнолетни или близо до пълнолетие.
Специализацията която ти е платил в началото за 600лв заплата ли я ползваш?
Плюс това когато ти е казал, че парите за образование очаква да му ги върнеш, е бил прав. Той тогава е бил само гадже, приятел, плюс това никой приятел, родител, или съпруг не е длъжен да плаща висше образование на децата си, на приятелка или съпруга. Висшето образование е длъжен да плаща самия студент, ако някой родител или съпруг плати образованието ви трябва да сте му много благодарни, а ако е само приятел докато плаща образованието ви е желателно да му върнете парите.
Та най добре за да получиш съвет да си кажеш истината, когато даваш лъжливи факти, че едва ли не с 600лв издържаш семейство с деца и плащаш сметките можеш да получиш съвет само да се разведеш за да се отървеш от храненето на едно гърло за да ти е по леко. Ако обаче седнеш и кажеш, че твоите 600-800лв заплата ги похарчваш за два дни и започваш да искаш от мъжа си и той 28 дни в месеца, трудно но дава за семейството нещата изглеждат съвсем различно и съветите ще са различни.
И още нещо за мен ти наистина нямаш никаква финансова култура, хем си продаваш труда за прекалено малко пари, а уж си с висше, хем при харченето търсиш всички да били доволни, което е голяма грешка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81349d0565
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Защо да е лъжа, една позната беше с мъж дето той и държи бснкоматната карта, а тя два лева няма в себе си, но го заряза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 82a7aa9520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Н 27, ти и 5 лева не можеш да дадеш сигурно, майка ти едва ли ще ти даде, нали така?! Сульо!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ece8c6f53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ами естествено. че не е добре. Не може ти да плащаш сметките и нещата на децата да не може да си купиш неща за лични нужди. а когато му искаш ти да ти казва че много харчиш.
Уговорката може би не е толкова лоша но при това положение не би трябвало да ти казва. че много харчиш. Би трябвало да ти дава колкото искаш стига естествено до може да си го позволи и да не е за прекалено скъпи неща да. Но да се циганяви за някакви си дребни неща не съм съгласна.
Разбирам. че не искаш да го напуснеш но това не може да продължава повече.
Кажи му че не се чувстваш О. К с това положение.

А и поне нещата на децата да купува. Нека той поеме нещата на децата а ти плащай сметките и твоите лични разходи. Или събирай касовите бележки. които си похарчила за децата и искай той да ти ги осребрява. Защото не е редно ти да оставаш без пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker