Семейство на мъжа ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейство на мъжа ми
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 3126 пъти
Здравейте. Започвам с това, че съм жена, на 26 години, ако въобще има значение. Бременна съм и с мъжа ми очакваме първото си дете. Щастливи сме и нямаме търпение да се роди. В момента строим къща и скоро се нанасяме. Баща ми започна преди няколко години строежа и малко по малко сме на финала :)
До тук всичко е супер, обаче единствено моето семейство и мъжа ми се включваме в почистването и подреждането на дома ни. Мъжа ми работи 6 дни в седмицата, баща ми всеки ден, аз съм бременна, както вече споменах и всичко пада върху майка ми, която от 3 години се занимава с домакинство и градинарство. Изключително ми е неприятно, че тя поема почти цялата работа. Тя отделно поддържа още 2 къщи и 2 градини. Аз доколкото мога върша нещо, макар и малко и основно. Но родителите на мъжа ми изобщо не проявяват интерес дори да попитат как върви, да не говорим да се обадят, да ни предположат помощ или направо да дойдат (живеем в един град и двете семейства). От една страна ги разбирам, тъй като всеки ден са на работа, но поне да се обадят, да се поинтересуват. Само ни казват "не се обаждаме, защото знаем, че имате работа". Преди време садихме растения, подравнихме земята, прекопахме, подготвихме почвата за насяването на трева и засадихме храсти. Това стана в рамките на 3 дни, аз майка ми и мъжа ми и накрая им изпращам снимка, и получавам майтап за отговор, че нищо не сме направили. Ами за мен е неуместно след 3 дена работа в жегата, да виждаш сина ти, че едва се движи и да се майтапиш. За себе си няма да коментирам дори ... А на баща му постоянно му е смешно.
Преди се виждахме по-често с тях, сега спряхме, защото аз просто нямам желание да отида да ги видя...
Сега следва разбира се да направим освещаване на дома в най-скоро време, но аз дори не искам... как ще ги поканя и как ще дойдат. Казват, че им е неудобно, баща ми да прави всичко и до там. И на мен не ми е удобно вече.
Не бих казала, че искам съвет, а просто споделям, защото знам, че нито ще кажа на тях, нито на мъжа ми. Нещата няма да се променят. Ще се примиря в последствие и това е. Ще направим освещаване, ще мине някак, все пак ще е просто едно семейно събиране за няколко часа ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2e2f9836a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Извинявам се, но не виждам защо са длъжни да ви помагат. Съответно не виждам защо ти се чувстваш обидена. Вие сте си отделно семейство. Това, че баща ти ви строи къщата е даже малко странно. Не е лошо, чудесно е даже, еваларка на баща ти... обаче не си права да искаш същото и от родителите на мъжа ти.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e79f3808c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Радвай се на семейството си, а който иска и може, нека да помага, никой не е длъжен! На мен пък ми помагат повече свекърът и свекървата. Аз от години нямам баща и бих се радвала ако още беше жив и ми помагаше.
И ние така ремонтирахме докато бях бременна. Беше едно катерене, махане на тапети, боядисване, чистене..... Дойдоха и много наши приятели, както и някои роднини. Мъжът ми също им е помагал стотици пъти. Следващият път като правите ремонт направи една група в whats app (или подобно) и я озаглави ''Новото семейно гнездо'' Покани приятели и роднини някой уикенд да помагат. Направи нещо бързо за ядене например сандвичи. Почерпи с една каса бира след работата. Ако ти трябва още помощ го направи и следващата седмица. Много щастие и здраве и се опитай да обикнеш поне малко родителите на съпруга ти, все пак те са го създали и отгледали.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0b5e5d9bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами смешно му е на баща му, като гледа как го гърбят сина му в “новото му семейство”.
И кога ли ще му дойде акъла в тъпата тиква на сина му.
Тая къща е на име или на дъртите или на теб , или земята под нея или няква друга вързация, ама тия не ни ги казваш а те -ония чуждите трябва да помагат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bdc6af070e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ъъъъъ, в момента НЯМА твое и негово семейство, а само ВАШЕ!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Мисля че имаш прекалени очаквания и затова се разочароваш. Който няма очаквания, никога не се разочарова. Родителите му (ви) не са длъжни да ви помагат, приеми този факт и бъди благодарна ако въобще някой ви помогне с нещо. Ти когато са строили или изплащали техния дом не си им помагала, защо очакваш те да помагат за твоя дом?
Преди да нападаш хората погледни себе си, твърдиш че не можеш да си подреждаш защото си бременна, нима си първата бременна на този свят? Хората едно време са раждали по нивите, защото са работили до момента на раждането, ти сега се освобождаваш от работене, защото си бременна........ бременноста не е болест и всички го знаем, не е нужно да извиняваш мързела си с бременност.
Аз никога не бих отишла да шетам и подреждам къщата на младите, млади и здрави са за щастие, могат и сами. Не мога да си представя аз да копая дупки за храсти тя да седи да ме командва с ръце на кръста как да го правя, че била бременна, сякаш аз не знам какво е да си бременна.
Чудя се на майка ти защо ти играе по свирката, но знам че по този начин изплаща грешките във възпитанието ти. Срамота е ти на 26 да се пазиш от работа а тя на 50г да работи по цял ден в твоята къща.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 66cd03573e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Имаш прекалено големи очаквания. Хубаво е роднините да помагат, но в никакъв случай не са ви длъжни. Твоите родители също са се издължили към теб, след като са те отгледали до 18. Всичко останало е на добра воля. Само ти и мъжът ти имате задължението да си построите къщата. Щом знаеш, че коментарите им са на шега, защо се обиждаш? Някои хора имат по-странно чувство за хумор. Отговаряй им и ти в същия дух.
Аз съм омъжена за германец и като съобщихме на родителите му, че чакаме дете, те казаха, че който иска деца, той ще си ги гледа. И наистина не помагат особено. Взимат го, само когато на тях им е кеф, а не когато ние имаме нужда. И аз имах нереалистични очаквания, но с времето разбрах, че са прави да поставят себе си на първо място. Сигурно си единствено дете, щом твоите така се грижат за теб, но си помисли, ако имаха още няколко деца. На всички ли ще трябва да им помагат да строят къщи? Разбери, че всичко, което получаваш от родителите си, е подарък, а не тяхно задължение. А другите си гледат своето удобство, за което не можеш да ги виниш. Така че ги покани и се дръж нормално. Не си разваляйте отношенията заради подробно нещо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 05453837f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Родителите са длъжни да отглеждат децата си докато завършат средно образование, оттам нататък всеки си взема живота в ръцете си. Това, че твоите продължават да се трепят заради вас с мъжа ти си е техен избор, не и задължение. Щом сте решили да създавате семейство и дом, значи трябва сте достатъчно способни да се оправяте сами. Като не можете- наемате майстори и работници. Ако живеехте в чужбина, например, как щяхте да се оправяте без вашите? Като родиш сигурно ще идват да ви гледат и детето, вместо да си почиват и да си гледат своя живот. Ако родителите на мъжа ти идваха през ден у вас или ти се обаждаха нон стоп, щеше пък да пишеш, че ти досаждат и се месят.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fa4197e077
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Вие сте вече семейство с ВАШИТЕ отговорности. Къщата е ВАШ проблем, с който трябва да се справите по някакъв начин.
Това, че твоите родители помагат, в никакъв случай не задължава и другата страна да го прави.
Неправилно е въобще да имаш очаквания - така се пораждат конфликти и се развалят уваженията.
Хората не искат да се месят с право - искат да ви оставят да си го направите по ваш вкус както искате.
Щом чакате сете, трябва да пораснете - мама и тати трябва да идват само на гости, не да ви шетат. Ако имат желание, могат да свършат нещо, но НЕ СА ДЛЪЖНИ.
Обратното - вие сте длъжни да им помагате, когато те са немощни.
Ако трябва си наемете работници, за да свършите по-скоро.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 59c22e7d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Хората не са ти длъжни с нищо. Според мен имаш доста сбъркан поглед над нещата. Щом твоите родители са решили да ти помагат - добре, но не ги сравнявай с родителите на мъжа ти. А това, че не ходите да ги виждате, един вид като наказание, защото били “весели” хора и си имат свое чувство за хумор изобщо няма да го коментирам..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 45215b374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не се безпокой те ще ви дойдат на гости и то н само веднъж нека свърши работата. За удоволствия всеки е на линия.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5c79bb7367
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, когато вече сте отделно семейство, те не са длъжни да ви помагат. Ако твоите родители го правят, това си е лично тяхна воля, но и те не са длъжни. Разбира се, не казвам, че роднините не е хубаво да си помагат. Хубаво е и се радвам, когато го правят, но става въпрос, че не са длъжни. Естествено, медала има две страни и вие на свой ред също не сте длъжни да помагате на тях, когато те имат нужда. Така че от една страна това, че не ви помагат е добре, защото ще си постигнете всичко без тях и няма да им дължите нищо. Което не е малко, защото нали се сещаш, един ден като клекнат кого ще дърпат да ги гледа. Така поне нямате ангажимент към тях. Ако ви бяха помагали, пък нямаше да имате моралното право да не ги гледате. Така че всичко си има две страни.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c0ae602a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Една тема няма, без да се споменат раждане на ниви, 10 деца и 5 поколения на едно място...Айде спрете се с тия ниви.
Авторката не е права,ясно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f6212ced2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Изненадана съм от коментарите... Очаквах да се почне едно недоволство откъм семейството на мъжа, но се радвам, че всички са на едно мнение. И аз съм на мнение, че никой не е длъжен да помага, камо ли да строи къщи на когото и да е. И аз съм бременна и бях в болница, отслабнах 15кг. и бях на легло няколко месеца. Никой не ни е помагал, сестра ми дойде 2 пъти, първия път й поех разнозките, а втория път за рождения ми ден. Тогава тя поприбра малко ама и гледаме да не оставаме длъжни и предпочитаме поне пътните най-малкото да й поемаме. И ние сме й помагали доста. Сега съм малко по-добре и приготвяне на детската стая, купуване и абсолютно всичко сами си правим. Никой не ни е длъжен, както и ние не сме им длъжни. Най-добре чисти сметки и добри приятели. Утре или в други ден няма кой да ни натяква, че са ни строили къщи, копали или ремонтирвали били.

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d5ed7129ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Зависи от рода и ценностите му ...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6fa8d9f79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   13, ето - тука поне нямаше, но ти ги спомена, за да не остане наистина нито една тема без тях! :)

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fe591acca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Една тема няма, без да се споменат раждане на ниви, 10 деца и 5 поколения на едно място...Айде спрете се с тия ниви.
Авторката не е права,ясно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08733749bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Аз съм бременна вика и край значи. Нвма да си мръднеш пръста за нищо, като си бременна.
За жените няма угодия батко. Ако не е мъжа ше е семейството му.
Добре, че нямам намерение да се женя и занимавам с такива глупости.
Длъжен ти е някой на твбв да дойде да ти строи къщата, шото ти така си решила.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1d49c407e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   От авторката: Аз съм възпитана да си помагаме с каквото можем. Явно проблема е в моето възпитание и очаквания

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 46d47a08bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Авторке, чакай да се роди детето. Само майка ти ще ти помага, а роднините на мъжа ти само ще се смеят отстрани. Супер странни коментари! Очаквате бащата на авторката, който строи къща за младото семейство да я препише на името на зетя, а не на дъщеря си, за да може ако се разделят да й я вземе ли? Никой не ти е длъжен на някаква си теория,. но на практика в България за младото семейство винаги помагат само и единствено родителите на жената, родителите на мъжа помагат колкото по празници да се снимат с детето или ако не го виждат често да плюят жената, че не им го дава. Бащата на авторката е направил нещо чудесно за дъщеря си, моят направи същото, по този начин ще имаш покрив над главата и няма да зависиш от милостта и шегите на роднините на мъжа ти. Доживяхме в тази държава бащи на дъщери да осигуряват дом на зетьове, а срещу това само шегички. Моралът е нещо много необходимо и ти ще видиш с раждането, че роднините на мъжа ти не го притежават.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f2a7622bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм снаха, тормозена от свекърва, но изобщо не те подкрепям. Никой не ти е длъжен. Това е вашето семейство, вие трябва да си съградите дом. Защо не сте го направили преди да забременееш? И не се извинявай с бременоостта да не работиш, не си първата бременна. Нагла си.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e25344c829
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Вие поискахте ли им помощ? Наистина има хора, които не биха се месили, ако изрично не се уговорите. И това е нормално.
И още нещо. Мъжът ти има ли някакъв дял в този имот по документи или по право на наследяване?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8a57ac0e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Съгласна с номер 1.Не можеш да си представиш каква късметлийка си, че семейството на мъжа ти не ви се меси. Само може да се радваш от това!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   До 19 Аторке след като си възпитана да помагаш с какво им помогна на свекърите си досега ти лично? Кажи си иистината, възпитана си околните да ти помагат, а не ти да ппомагаш. Онзи който е научен да помага не очаква да му помагат, както правиш ти.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c8ebd9b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Н. 16 чети!
Н. 5 какво е писал на 10 и 11 ред. Пръв споменава ниви преди мен...
От тия ниви ще получа инфаркт вече. Удобно се пропуска фактът, че тогава хората са живяли до 40 години горе-долу... И не е имало медицина като сега... та от 10 деца я оживеят 5, я не... Тежкият физически труд и раждане коя къде свари са водели до висока смъртност.
13 съм.
/и 17 по погрешка/
Бих те посъветвала, авторке, да пазиш здравето, своето и на бебето ви, да се абстрахираш от приказки на други /или кой какво мислел, помагал... /, също така и да говориш с мъжа си. Той ти е най-близкият човек, не ние тук.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   13, 17, 26 няма нужда да фантазираш специално в коментар 5 редове 10 и 11 няма думата ниви, дано можеш да броиш, защото опитът ти с броенето до 10 е неуспешен.
Пък на 8 ред споменах ниви не защото са раждали по нивите, а защото са работили тежък физически труд до последно преди раждане. А днес жените все повтарят "бременна съм не трябва да работя", което е пълна изява на мързел и нищо друго, ясно е че бременните не трябва да вдигат 20 килограма наведнъж, но това не ги освобождава от копаене на дупки за храсти в градината или сеене на трева. В днешни времена и на не бременните не им се налага да вдигат 20 кила.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fd84cefec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Не разбрах, ти от 3 години ли си бременна, че казваш, че майка ти от 3 години се грижи за тези къщи сама? Като цяло не са ви длъжни да ви помагат. А и ти не си ги помолила. А и каква помощ очакваш от възрастни хора. Аз също на скоро бях бременна, не очакваме помощ от никого за това и си купихме готова къща, построена и с градина. А на моите родители помагам финансово и морално. Мъжът ми помага на неговоте. Изобщо ми е под достойнството да карам свекърва ми да чисти и прочие. Просто си викаш една чистачка. Аз така съм правила като съм била бременна. През първата бременност ремонтирахме апартамент, а през втората купихме къща и се преместихме. Свекървата само за помощ за децата съм молила. Аз бих се срамувала да превърна майка ми в чистачка на стари години, както си направила ти.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fd84cefec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Ехеее, за първи път чувам, че бременните не могат да чистят. Почти всички бременни правят ремонти през бремеността и се подготвят. А ако имаш и друго дете, трябва и него да гледаш. Как може да гърбиш родителите си така. Бас ловя и че и пари си ги оръсила за тая къща. Една позната бременна изнуди родителите си да се охарчат с огромни суми за бебето, за частна болница, за маркови колички и накрая се разсърди на свекърва си, че е дала по малко пари от родителите й. Жената каза, че не е виновна с нищо, че родителите й не са я възпитали. Та и твоите свекъри не са виновни, че родителите ти не са те възпитали.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2769be99b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27 ...айде да не се караме ..:)
Видно е на реда ,че пише НИВИ.
А 10 ред е споменат заради цялото изречение. 12 също.
Не се знае коя бременност е лека,коя тежка.
Аз извадих късмет,че бяха леки моите,и двете. ..ама това не важи за всяка жена.
Лека нощ и бъдете здрави:)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f2a7622bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Авторке, като си възпитана да помагаш с каквото можеш, точно ти с какво помагаш?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 79ec6c0a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   29, Ами чуй го за първи път. Мен ме караха да лежа за задържане цялата бременност, като ми даваха да ставам само до тоалетната. Нападате авторката сякаш тя е глава на семейство и е длъжна да осигури дом. Не е превърнала майка си в чистачка, това, че майка й помага не значи, че е превърнала в чистачка. Разбрахме, мили свекърви, че никой не е длъжен на авторката, спете спокойно. Добре, че е баща й да й построи дом и майка й да я подкрепи, че иначе ще опре до шегите на свекърите.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   32 Айде сега карали те да лежиш 9 месеца, и за 9 месеца не излезе от домът си. Интересно гинеколозите у вас ли идваха да те преглеждат и да ти препоръчват да лежиш? И ние сме майки и ние сме лежали в патологията за задържане и на нас са ни били инжекции Утрогестан, Папаверин, Магнерич и Но-шпа. Децата са на по 25 години, а аз още имам твърди топки на ханша от инжекциите за задържане. Но не съм позволила някой да ми шета къщата, докато бях бременна, камо ли да изисквам свекървата да ми шета, лека полека на почивки си шетах и ремонти правихме, шпакловах бременна. Повярвай не сте първите или последните бременни на този свят и няма смисъл да лъжете, защото това което пишете го четът жени които или са били бременни някога или някога ще бъдат бременни и лъжите ви лъсват. Бременността не е болест!
Това с главата в семейството отдавна не е валидно, от както жените не са бяла домашна техника, а са с равни права на мъжа в семейството си имат и равни отговорности. А осигуряването на дом се случва от двамата млади, не трябва да очакват на родителите си, още по малко да очакват родителите им да им подреждат дома и градината. Осигуряването на дом е колкото мъжка толкова и женска работа в младото семейство, двамата трябва да пестят за да плащат къщата, нима мислиш че с едно раждане, жената си осигурява доживотен покрив и издръжка? Жената е наравно родител заедно с бащата и трябва наравно с него да подсигурят покрив и издръжка за поколението си.
Едно време мъжът е бил глава на семейство когато се е налагало да иззида къща сам, да си прави тухли сам и т. н., а жената е трябвало да пере на ръка, да меси ръчен хляб и да носи вода от селската чешма, била е достатъчно заета за да не може да му помага в зидарията. Днес всички имаме машина за пране, машина за хляб и налична вода в дома, затова можем да помагаме на мъжете ако не в зидарията поне финансово да изкарваме пари и да пестим за майстори. Ако някой изяви желание да помага добре дошъл, но в никакъв случай не трябва да задължаваме никого да помагал на мъжа ни безплатно, докато ние бременеем.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f2a7622bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   32, авторката не е на легло за задържане и никъде не е споменала, че има тежка бременност - просто е от тези, които смятат, че като надуят корема и всички са им длъжни - изненада - и уличните кучета раждат! Освен това, ти в кой век живееш, че смяташ, че “главата” на семейството трябва да “осигури дом”? Жените имат равен достъп до образование и работа, да не кажа, че някои са на доста по-високи позиции от мъжете, и е съвсем нормално дом да се осигурява и от двата партньора - няма значение дали ипотека, наем и т. н. Плащат и двамата. Кой знае каква си готованка и ти…

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ed05c1b990
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Авторке, много по-добре ти е така, без намеса от страна на свекърите. Жалко, че не можеш да оцениш, какъв късмет имаш да не сте зависими от тях. Внимавай, какво си пожелаваш, за да не се оплакваш тук после, ако пък започнат да ви "помагат". А и какво очакваш от тях? Това е строеж, финансиран и осъществяван от вашите, те каква работа имат в чужд имот?
Според мен като не ви се месят, предвид ситуацията, правят възможно най-доброто. Много млади семейства за разлика от вас, са в позиция в която не само не им се помага, но им се и пречи от страна на едните или другите свекъри. Вие сте късметлии.
Внимавай много да не започнеш да вменяваш вина на съпруга си, заради нереалните ти очаквания към родителите му.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79ec6c0a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   34, затова сме на тоя хал, в България бременна се сравнява с улично куче. Само искам да те уведомя, че бременна, нейното физическо и психическо здраве са под опеката на закона и който психически тормози или притиска бременна се явява подсъдим. Това с надуването на корема няма да го коментирам даже - ти или си жена, никога неродила, или мъж с много, много комплекси. По-злобен коментар отдавна не бях чела тук, а те са много, пишете под тема на бременна, имайте грам човечност и съвест. Но все пак живеем в държава, в която пост във фейсбук на улично куче ще умилява много хора, но бременните жени и младите майки са третирани по един отвратителен, сметкаджийски и арогантен начин. Все пак е хубаво, че тези жени си имат бащи, които са предвидили дом за тях и покрив над главите им, иначе положението е жалка история.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79ec6c0a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   33, чакай, чакай. Вие май само разбрахте "свекърва" и "лутане", авторката не е очаквала някой да й шъта, а в край на сметка да прави сте, защо нещо е очаквала! Едно да ти кажа, авторке, оттука нищо не очаквай от свекърви и свекърви! Роди си детето без очаквания, така ще ти е по-лесно. В тая държава ще ти се обяснява от жени как е редно ти да купиш дом, да го обзаведен с твои пари, от майчинските мизерни да делиш сметките с мъжа ти, да нямаш за едни превръзки, за да може той да дава на майка си. Знай какво те чака. Така че запретвай ръкави, така възпитават в България мъжа, само дето биберон не му слагат в устата. Помаците до 35 са купили и обзавели къща за семейството си, ние тука понеже сме много еманципирани в майчинство и пет лева да нямаме в джоба за да си пуши мъжа и пие кафето и да дава на мама, горката. Ето авторке какво те чака! Честито!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8c0f87fad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Не са длъжни да помагат.
Радвай се, че не се бъркат във всичко.
Оцени на време.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7ba5cfe94
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   36, затова сме на този хал - трябва да се учи и работи, да се купува жилище, да се почиства, да се готви, я не да забременееш и да очакваш, че хората са ти длъжни. Не е голямо геройство да се размножиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   До 36 аз пък искам да те уведомя, че няма специален закон за бременни и закона за тормоз пази всички по равно, без значение дали става въпрос за бременна или ялова или за мъж закона е еднакъв за всички.
И 34 се е изразил по този начин за да накара младите жени малко да се замислят, и да не търсят съжаление за себе си на база бременност. По простата причина че на обществото вече му дотегна от "бременна съм съжалете ме" или "Майка с количка съм, каквото и да направя защитете ме" е не става да те съжаляват или защитават само защото си забременяла или защото буташ количка. В карйна сметка всички хора на този свят се раждат от майки и са били бутани в колички и бъдещите майки не заслужават по голямо защита от другите хора, те са обикновенни хора като всички други.
По голямата глупост е че твърдиш, че добре, че бременните, имали бащи да им осигурят покрив. Покрив би трябвало да си осигурят всяко младо семейство сами и ако някой им помогне да му бъдат благодарни, но не и да изискват или да задължават свекъри или тъстове да им помагат. Помощтта е нещо което се прави по женание, а не по задължение.
37 Разбира се че е редно младото семейство да си купят дом сами и да си го обзаведът и това не важи само за тази държава, а за навсякъде по света. Кой мислиш осигурява дом на младото помашко семейство? Ако мислиш че е по лесно да си помакиня, свободна си да се омъжиш за помак, да видиш там за какъв гърч над жената става въпрос, само тогава ще оцениш свободата на християнката.
Трябва обаче да знаеш че всяка свобода носи със себе си и отговорности които хич не са леки. Свободния човек трябва сам да си осигури храна и покрив, затова се събират и младите в едно семейство, двамата с общи сили да си осигурят покрив и покъщнина.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 96f4378c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Аз не разбрах това е една къща, в която ще живеете ти, мъжа ти и родителите ти ли? Защото ако е така е нормално да не се интересуват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 412a62f8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Не мога да повярвам! Какви коментари само! Може да не са длъжни, но от човешка гледна точка биха могли малко да се понапънат и те да помогнат.
Аз съм в подобно положение. Имам три теца, с мъжът ми живеем в къщата на родителите ми и за всичко разчитаме само на тях. Свекървите хич не ги интересува за децата и синът им, обаждат се единствено, когато имат нужда от нещо.
Обаче живота е кръговрат и не се знае... може след време те да имат нужда от помощ. Недай си боже се разболеят... Кой ще ги гледа тогава...!?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   42 Болните възрастни ще ги гледа онзи, който ще наследи техните имоти естествено. Ако законният им наследник откаже да ги гледа, предписват жилище и имоти на чужд човек срещу гледане и готово. Желаещи да приемат жилище и други имоти срещу гледане ще се намерят.
И не забравяй сама казваш, че ти имаш три деца, те са твои и отговорността за тях е твоя, не на секърите ти. Решението да имаш деца и колко деца да имаш си е твое, не на свекърите ти!
Аз имам едно дете, защото преценихме, че силите ми стигат за толкова, не че не можех да народя 5-6 деца, но трябваше да си купим дом сами, да осигурим на детето си удобства и образовение, и решихме, че не можем да си позволим повече деца.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: af55d8600e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Номер 40, бременните жени и жените бутащи колички се пазят, тъй като и в двата случая става въпрос за бебе. Едва зародил се живот, който е изцяло беззащитен и много крехък. Направо съм възмутена в дън душа от написаното. На хората било им писнало... Ако напиша каквото ми се иска, няма да ми одобрят коментара. Само много нещастен човек или такъв с огромни липси може да напише тая глупост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 745c1623a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   39, за етика и морал говорим, а не някой да очаква, че хората са му длъжни. То това хора ли са да започнем от това. И да, има такъв закон за защита на бременните и който не вярва сам да провери. Каква е тая тенденция да се нападат бременни и майки в тази държава не знам, много завист и злоба и лоши чувства

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d2d2f9e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   44 А кои хора не трябва да ги пазиш? Не казвам че не трябва да се пазят бременни или жени с колички, а че трябва да пазим всички хора еднакво и постоянно! Всеки човек е ценен, без значение на каква възраст е!
Покажи го този закон, който задължава да пазиш бременни, а не всички хора еднакво! Няма специален закон, който да задължава обикновенните хора да опазват на бременните.
Няма такава тенденция, някой да напада бременни или майки, просто бременните или майките си мислят, че имат повече права от останалите. Те имат повече свободно време и съответно повече време да ревът в нета за правата на човека, защитавайки себе си. Иначе живота и здравето на бабата с бастуна, живота и здравето на бащата на бебето са също толкова важни, колкото и на бременната.
Някой жени като надуят корема и се мислят за нещо повече от другите, а реално всеки на този свят е роден по същия начин от бременната си майка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 862ba210ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Номер 46, към бременни и стари хора, трудно подвижни, както и малки деца на улицата, трябва да се отнасяш с повишено внимание. Нужен ли ти е специален закон, за да се сетиш защо??? От 44

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f2a7622bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   44, всеки има права, както е обяснил 46. На хората вече до гуша им е дошло от бременни жени, които смятат, че имат повече права от останалите и че като забременят са свършили велика работа и всички са им длъжни. Има много примери за това как се бутат по опашките, пререждат, наглеят към родителите и свекърите си. Не е голямо геройство да забременееш и родиш. Много е важно какво правиш и през останалото време, за да допринасяш на обществото - образована ли си, работиш ли, уважаваш ли останалите хора? Преди да правиш секс с цел размножаване, изградила ли си дом за детето си, имаш ли средства, с които да го гледаш? Отминаха вековете, в които се чакаше само на мъжа да работи и да носи пари вкъщи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: afb148c2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   48, виж какво ще ти кажа комплексирана душицо, твое морално право е да пуснеш бременна на опашката пред теб. През моята бременност никой не прередих, единственият човек, който ме пусна веднъж беше циганин. На мен също ми е писнало от правата на разхождащите кучета, но си мълча, обичат си ги като деца, да си ги гледат. Но като цяло българки и българи, едно дете струва повече от една булонка и когато го разберете няма да ви тежи да пуснете веднъж в живота си бременна на опашката пред вас.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f2a7622bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   48, едно дете обаче не струва повече от образована и работеща майка. Никой не е длъжен на бременна жена да й целува ръка и да й осигурява всичко наготово (както, ако забрави, авторката изисква от всички около себе си). Недей да обиждаш 48 на комплексирана душица, защото единствената комплексирана душица тук си ти - 100% си или необразовано майче без нито един трудов ден стаж, или такова, което се е пробвало, но му се е сторило много тежко или не е успяло да постигне нищо професионално и понеже нямаш за какво да се хванеш, си надула корема и сега поддържаш тезата на всички некадърници като теб - че това е голямо чудо и си свършила най-важното.
Освен това искам само да ти споделя, че и аз съм майка, и аз съм била бременна и съм раждала, но до последно съм работила, а една година след раждането се върнах директно, без оправдания. Никой с нищо не ни е помагал, не са и длъжни. Недей да лежиш на тая кълка, че 9 месеца изнасят цял живот. Аз съм дала и дете, но и плащам данъци в тази държава. Ти какво си дала?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 79ec6c0a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Никой не е казал, че 9 месеца издържат цял живот и си правите поредните съчинения по картинка. Съсредоточихте се върху свекърите, понеже трябва да ги оправдаем, че пръста си не мърдат. Авторката изисква елементарно уважение, каквото трябва да се даде на всяка майка на внуче или внуци, тя нищо лошо не е направила на свекърите си. Като цяло, който иска да уважава майката на внуците си, а който иска не (уважение не значи целуване на ръка), днес тоя човек ще плаче, че примерно е обиждан, изолиран и тем подобни, утре тези хора ще опрат до шегите на собствените си внуци. Плюете по майките и ги изолирате, да, тя днес ще пострада за неуместните шеги, но един ден тези хора ще са искали по нормален начин да са се отнесли и с нея, и с децата й (защото майка и дете са свързани).

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 8966e4900f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Абе вие нормални ли сте. Естествено, че бременни жени и деца трябва да се пазят. Не случайно има стикер на седалката майките с деца, бременните и хората с увреждания са с предимство.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker