Не виждам за какво да живея, излишен съм за този свят, не съм създаден за тук! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не виждам за какво да живея, излишен съм за този свят, не съм създаден за тук!
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1813 пъти
Здравейте,

Да разкажа малко за мен! Самотен и сам съм (30 години), честно казано досега не съм намерил човек с когото да се увствам истински и вече съм се примирил че такъв няма и да намеря. Просто по погрешка съм попаднал в този свят и искам да се махна, просто не съм за тук. И не харесвам никого, всички са дебили, чалгари и идиоти. Дано този модерен свят да спре, къде са истинските ценности. Винаги съм бил капо през живота си. Защо даже съм се родил в тази лайняна държава с тези гадни интересчии хора. Бих искал да умра, а да не си губя времето, защото никои не искам от тази планета. Само аз ли не съм наред и виждам че тоя свят не го очаква нищо хубаво. Единствените хора които харесвах и са ме обичали са мама, баба и дядо, но те умряха. Не бих искал да живея в този искуствен свят, може би такива като мен трябва да умрат за да не се мъчат повече. Нямам никакво желание за никой и за нищо, от този лайнян свят. Писна ми от баналните хора, свят и фалшива реалност. Такива като мен по-добре да ги няма, просто няма смисъл да сме тук. Чувствам се безполезен и не на място. Най-добре да ме няма, за какво да живея остатъка от живота си пак така, за какво да се мъча, никой не ме разбира и никой не ме обича и иска. Нормално моят път е сигурно в някакъв друг свят (дано да има такъв) свят пълен с добри и стойностни хора. Найстина не виждам смисъл да продължавам да продължавам в този фалшив свят. Мисля да се самоубия, просто защото не се чувствам тук на мястото си, а когато не си на мястото си е време да се махнеш от този свят. Никого си нямам и е време да умра или да се махна. Безполезен съм и нямам нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7d09a1ff08
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Безполезен си защото не искаш да си полезен. А да си полезен не значи да очакваш нещо насреща.
Лесно е когсто наистина си чист душевно да намериш правилните хора около които да се чувстваш на място. Но правилните подобни, а не правилните попълващи емоционални дупки и липси.
Създай група или влез е такава, променяй, помагай на по-младите за един по-пълноценен живот, формирай спортни групи дори навън- събиране е парк 3 пъти в седмицата за спорт примерно.
Или слушане и опознаване на истинска музика, не чалгиите.
Ако искаш-можеш!
Ако пък искаше само да се оплачеш, е, хубаво, такъв е животът (типичното клише)!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6630468a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Само мрънкаш. Има добри и стойностни хора дори и в България . Отиди във Фейсбк има организация Гората.бг. Доброволци, които залесяват страната. Отиди в групата Приятели, помагайте на Лео Кадели. Непознати хора се събират и безвъзмездно помагат на бедни и болни хора. Пък ако толкова не ит харесва у нас, понаучи език и занаят и заминавай в чужбина, в Западна Европа. Там има повече нормални хора. Та, мисълта ми е спри да си слаб и предаващ се, има добри хора, намери ги.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 88e3a1caa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто се чувстваш много самотен и пречупваш всичко през тази призма. Много е трудно, когато си сам, знам. Но ще се справиш! Опитай да огледаш хората около себе си, все някой читав ще има и ще се спогодите. Не се отказвай така лесно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 09b3bb2848
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Номер 1! Да помагам на кои хора обаче, на използвачите, които няма да го оценят ли? Щото то само такива има! Никога нищо не ми се е получавало, всичко което съм искал ми е било взимано. И не харесвам хората е слабо казано. Изкуствения живот ще продължи да бъде такъв. Много ти е лесно да кажеш такива неща, ако съдбата ти е била по-добра. А да се оплаквам от какво, то всичко е скапано!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 09b3bb2848
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 2 и 3! Къде ги видяхте тези готини хора? Мойте готини хора са вече на небето и аз искам да отида при тях. Пожелавам си го. За какво да се занимавам с тази скапана планета, или пурво рушим, после измислени организации залесяват и се правят на добри. Това тук не е живот, дано час по скоро се махна от тук, безмислено е.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eff8c462b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разстроен си. Умен и добър човек, чувствителен...
Има много гадняри, но има и свестни. Не поставяй всички под общ знаменател! Продължи заради хората, които са те обичали. Едва ли би им харесало да те видят така...Предал се, да трудно е. Да не мислиш,че само на теб ти е трудно...На 30 години не си престарял, има време, ще срещнеш някой. При едни се случва по-рано, при други по- късно, правила няма. Така че се успокой и се опитай да оправиш настроението си, общувай с хората. Не се изпълвай с омраза, нищо няма да ти донесе

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 21a8e8ecc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Щях да те разубеждавам, но видях, че ползваш тъпата обида "чалгар" /обида, любима на хора, които нямат с какво да блеснат пред другите/ и пишеш наистина с "й", затова просто ще си замълча. Нито ще те разубеждавам, нито ще те навивам - все ми е едно какво ще правиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8570b40f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Глупости говориш. :)
Ничий живот няма смисъл, абсолютно всички ще умрем и ще бъдем забравени.
Важен е промеждутъкът между раждането и смъртта.
Прави онова, което обичаш да правиш и спри да мислиш за другите или за смисъла на живота - такъв няма.
Просто си роден и живееш както ти харесва.
Защо си губиш времето с драми?
Хващай се за работа и прави всичко, което ти харесва.
И излизай малко повече сред природата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673f365a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 7, ти пък много знаеш какви хора използват думата чалгар. И защо трябва да " блеснеш пред другите"? Душевните страдания от всякакъв вид са в голяма степен заради "другите". Човек трябва да живее заради себе си, не заради другите, най- вече ей такива като теб. На авторът му е достатъчно тежко и без да се появява някакъв " разбирач" като теб, но явно не можеш да си представиш как се чувстват хората, които са в състоянието на автора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1889419c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигорно няма да ми повярваш, но се чуствам като теб по абсолюто същия начин. Цял живот съм бил жертва на нарцистични, злобни личности. Навидял съм се от тормоз от други хора. Дори не знам защо Бог ме е създал и мен. За тва ли съм на тая шибана планета. В тая шибана държава. За да бъда мачкан сам не обичан. Другите го съдите, че драматизира. Но като ти се натрупат гадостите от живота и като срещаш 99.9 % от времето си гадни и токсични хора. И бъдете през цялото време сами и мразени без причина. Тогава вас ще ви видя дали няма да мрънкате. Авторе и аз не съм искал да се раждам в тази държава. При мен проблемът не е чалгата. При мен проблемът е простотията, злобата на хората. Всеки е лицемерен, всеки гледа да ти направи мръсно. Какво да правим ние добрите да се мъчим ?
И за кво ? Те лошите си намират себеподобни. А ние добрите не. Защото вселената е гадна кучка и и ние разпръсанала нас по света. Такаче ние добрите да не можем да се намерим. И да стоим самотни нещастни, истормозени, демотивирани. Изобщо не знам защо Бог ме е създал точно в тази държава, но го намирам за изключително жестоко нещо. И всеки път си мисля, че лошите и тъпите са по - щастливи като им гледам статусите и постовете им на почивки...

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 09b3bb2848
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 7! Кой не е ЧАЛГАР? Слави Трифонов ли? Каква според теб е държава/хора, които гласуват за човек (чалгар), който плюеше това в което иска да се превърне (с пари от някой друг) например? Или теб те кефи тая чалга ситуация и всички, които БЛЕСТЯТ в нея? А, и не забравяй, че вече децата мечтаят да БЛЕСНАТ, Коцето шмъркалника, Слави и други толупи, задай си въпроса, защо не мечтаят да блеснат като Бербатов, Стилиян Петров, Балъков или Стойчков? Ако си зададеш тези въпроси, ще намериш „Й-то”

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3912ed382c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Самоубийството не прекъсва болката, само я пренася върху някой друг.
Винаги си струва да живееш, хвани се за нещо, което харесваш и/или обичаш и му се отдай. На 30 си, животът е пред теб, може да срещнеш голямата си любов и на 50-60 години. И да си кажеш леле какъв тъпак бях, какво щях да изпусна! Самоубийството е най-тъжната смърт, не го прави. Поговори с психолог, работи над това, знам, че е клише, но не заслужаваш да умреш млад само защото си загубил надежда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 12744c1227
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ей, малоумник!!!! Я се стегни и се хвани с нещо полезно и стига си мрънкал!!! На 30 г самотен бил. Ами излез навън, седни в някое кафе и помисли какво ще правиш с живота си. Щял да се самоубива. Кой си ти, че да решаваш за това, дали да живееш или да умреш??? Затова нямаш приятели, защото си мързелив и не знаеш какво да правиш. Аз съм жена на 57г. Имам две големи деца и трима внука. За жалост, преди 7м. загубих мъжа си от ковид, това е най голямата болка, която съм изпитала в живота си. И какво, да се самоубия ли???? Примирих се и продължих напред. Работя, гледам си децата и внуците, шия гоблени, имам приятели, и така. Живота е хубав. Ако нещо не ти харесва, промени го. Не мисли за самоубийство. Млад си още. Помисли си А аз ти желая успех.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f5476c37ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13, съмнявам се, че ще оцени подхода ти предвид състоянието си. А и нали знаеш, че е по-лесно да се мрънка, вместо да се предприеме нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 09b3bb2848
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Номер 13! Загубих най-близките си хора, майка ми баба ми и дядо ми! С другите не.съм се чувствал никога добре. Загубила била тя на 57 мъжа си! По-готино ли е да.загубиш най-близките хора на 25? Аз какво трябва да кажа за загубите според теб? Да живея за какво, за слънцето и за да срещна ЛЮБОВТА, такива банални приказки като искам да.чуя си пускам ФЕРМАТА. А за пожелаването на успех, то това е най-лесно! За какво трябва да живея и да се мъча още 30 години? Честно казано не виждам как ще се оправят нещата. Не мисля, че има някакъв смисъл да живея, поне аз!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673f365a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   до 14, то пък един подход.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6d8c89281d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторе, ами хубаво, де!
Твой живот-твоя воля!
Много поздрави за другата страна!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 41d7af46c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Пич, специално самоубийството е грях номер 1 в тоя свят. Болката ти на земята може да спре, обаче ще имаш много по тежка съдба, където и да отидеш. Представи си да си "жив" в нашия свят, само че да не можеш да общуваш с хората и да не те виждат. Да се луташ невидим безкрайно, докато земният ти отреден път не изтече. Тоест, ако трябва да умреш на 60 още 30 години да се луташ по земята като душа, защото точно това става. По-гаден затвор от това не знам дали ще има.
Борете се бе хора, най-лесно е мрънкаме. И моя живот е пълен хаос, и аз съм зле в много отношения, ама борете се бе майка му стара.
Така или иначе всички ще умрем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b20ee6968f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Самотен си, защото сам отблъскваш хората. Хората усещат, когато се имаш за нещо повече, и им завиждаш. Няма как да общувам с някого дето ме мисли за дебил, чалгар и тн. Просто не си приятна компания. Вместо да се съжаляваш започни някаква работа и там се социализирай малко от малко. Не ми се и вярва да си на 30г., няма как просто да си толкова ограничен на тази възраст.

Емили

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3a3aa65523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Потърси Бог. Смисълът не е просто да ти и хубаво. Има една глава за Йов от Стария завет. Прочети я.

Прочети и Повест за Настрадин Ходжа. Най-тъмно е преди разсъмване, а след всяка зима идва пролет.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b593e2bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Забрави идеята за служенето на обществото и хората , които ти повтарят , че трябва да си полезен. Живей за собствената си слава , за собствените си цели и мечти. Запомни , че хората , които ти повтарят , че трябва да си полезен на другите и да им помагаш са едни наивни хора и запомни , че внушаването на чувство за вина е един от най-използваните инструменти за манипулиране. Запомни ,че никой не се интересува от твоето щастие , цели и мечти и за това ти не се интересувай от ничие друго щастие , цели и мечти. Запомни , че това което хорат наричат любов в най-добрият случай е слабост и грешка в преценката , а в най-лошият случай открвенна лъжа с която единият човек в една връзка използва другият. Не си мисли да създаваш семейство - то е една отживелица и до 15-20 години ще колапсира като социална структура в обществото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4d8d173143
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Имал съм такъв период да се мразиш толкова, че да си мислиш, че целия свят е черен и гаден. Даден ти е един живот, живей го. Никога не е късно да си създадеш полезен навик. От опит ще ти кажа, че добър психолог би ти решил проблема. Няма човек на планетата, който да не е загубвал смисъл в живота и да не е мислил самоубийство. Светът е такъв, какъвто си го направиш. Вътрешния ти свят страда, защото нямаш вътрешен покой. Загубил си близки. Всички в някакъв етап от живота си губим близки. Това е живота! Дали има нещо отвъд, че да бързаш за натам, според мен не го насилвай, да не си " капо " накрая пак и да те пратят наново в " играта" ако вярваш в ония теории и за прераждане. В момента си в дупка. Явно ти липсва и бащиния модел, понеже не споменаваш баща си. Отиди на добър психолог, някои неща човек не може да си ги изясни сам без помощ. Щом пишеш тук ти я търсиш! Успех и си забрани да бъдеш черноглед... Също не бъди и краен оптимист. Животът не е черен и бял, а сив.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7c68fb1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 23! Можеш ли да препоръчаш добър психолог?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ea0fb1340
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Бих те посъветвал 1-2 пъти да посетиш компаньонка. Секса с непознат човек без обвързване помага доста. Иначе аз на времето много обичах да чета исторически романи. В крайна сметка човек трябва да прави нещо отпускащо и разтърсващо го от напрежението. Фантастичните филми от 90-те помагат доста, особено Stargate SG-1. Наблюдаването на залезите или нощните разходки през Зимата също. Но като цяло не е нужно да помагаш на хората и да ги считаш за стойностни - аз отдавна съм ги отписал. Използвай ги като инструмент за постигане на целите си и помни, че в днешно време няма любов, само интереси. Чети книги по психология и се самоусъвършенствай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7b628b9cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   До 12

Не знам, брат! Имаше един боклук в даскала, ама БАЯТ боклук, да ит кажа и са наяде с некви хапове и са утрпа и ... всички бяха щастливи. Даже и баща му.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 526c75c0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Значи за пореден път се убеждавам, че хората усетят ли те слаб в даден момент, направо се нахвърлят да те доразкъсат. Не мога да повярвам какви коментари са писани. Абе хора вие давате ли си сметка, че никой застрахован няма да изпадне в такава дупка? Я да загубите всичко, което обичате, което е ценно за вас, да останете с едно нищо и тогава пак да поговорим? Комплекси ли са, какво са, не мога да си обясня. Толкова сме оскотели масово, че е страшно. Напълно съм съгласна с автора. Тази дума "чалгар" е манталитет, за мен лично е равно на въздухар, който го вълнува само да се покаже пред други такива като него. Но истината е, че такива хора са неудовлетворени от себе си и си създават фалшиви образи. Да не продължавам. За пореден път се убеждавам, че не отива на добре този свят, напротив. Човекът си изля болката да му олекне малко поне, да го сподели на някого, което го мъчи, с надежда да се почувства по-добре. И какво получи???? Авторе, на твое място... Щеше да ми е същото. Само ти си знаеш как се справяш. Истината е, че каквото и да правим, все ще се мре. Когато ме обземат такива мисли, това си казвам - и без това ще умра, жива няма да изляза, поне да изкретам още, пък каквото такова. Някой хубаво го каза - самоубийството според християнството е най-тежкия грях. Имал си да патиш. Някак трябва да се закрепиш. Трябва ти да достигнеш спокойствие и известен мир със себе си. Може и психолог да помогне, не зная. Не пречи да опиташ. Та дори и онлайн може да потърсиш консултации. Претърпял си тежки загуби, вероятно от стреса и мъката ти е разклатен организма. Чисто физически. Потънал си в дълбока депресия, ясно е, че това отчаяние и чувство за безизходица са от там. Според мен наистина трябва да опиташ с психолог, може би антидепресанти за известно време ще ти дадат начален тласък да се закрепиш. Хич не ги харесвам антидепресантите, но на твое място в този случай, бих опитала.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: a147dbeffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Отиди на психиатър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker