Към всички родители - бъдете по-добри към децата си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110744)
 Любов и изневяра (26721)
 Секс и интимност (12994)
 Тинейджърски (21243)
 Семейство (5711)
 Здраве (8789)
 Спорт и красота (4501)
 На работното място (2692)
 Образование (6851)
 В чужбина (1468)
 Наркотици и алкохол (1023)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1634)
 Други (16191)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Към всички родители - бъдете по-добри към децата си!
преди: 1 година, 1 ден, прочетена 1108 пъти
Здравейте,
Искам да споделя нещо, което душевно ме терзае и навярно това ще бъде така цял живот.

Родих се, според мен, на грешното място в грешното време.
Когато съм се родил, баща ми си е тръгнал, защото се е уплашил да бъде баща. После се е върнал когато съм бил на 5-6, може би. Имам някакви мътни спомени, че когато започнах училище, от 1 до 3 клас , той живееше с нас.
След това отново изчезна, тогава аз бях 4-ти клас. Тогава станах супер затворено дете, както бях супер разговорливо дете изведнъж се превърнах в най-големият интроверт.
Когато бях на 16-17 разбрах, че баща ми има друга жена, в последствие му се родило и дете.
Спомянм си как един ден отникъде се появи, за да ме види и моята реакция беше - не, не искам да те виждам. Времето в което живееше с нас винаги се е отнасъл с пренебрежение към мен, постоянно си намираше причина, за да ме упрекне за нещо. Единствените спомени, които имам с него са, как постоянно ми повтаря как за нищо не ставам и колко голям тъпанар съм. Може би и затова реакцията ми беше такава, когато го видях тогава.
Все пак реших да се опитам да му дам шанс, защото исках да се опитам да го почувствам като баща, заминах при него да живея в Англия, там беше и новата му жена. Неговото държание към мен там въобще не се промени, беше същото каквото и преди - постоянно все ме упрекваше как съм нямал държание към него, към жена му.
Видях, че няма никакъв смисъл да седя при него в Англия и реших да се върна в България.
От другата страна е майка ми. Да, тя правеше всичко възможно, за да не остана гладен, материално не мога да кажа, че ми е липсвало нещо, но емоционално да. И нейното държание към мен не беше много различно. Не успяхме с нея да си изградим отношението между майка и син. Ходеше цял ден да работи, вечер се прибираше, вечеряме и тя си лягаше.

Може да прозвучи супер гадно и неблагодарно от моя страна, но не мога да кажа че обичам родителите си, знам съжалявам да го кажа, но какво да направя...
Тежко ми е, че нямам изградена връзка с родителите си, чувствам ги емоционално чужди.

Сега не мога да завържа отношение с момиче, да си намеря приятели и среда в която да се чувствам добре.
Мислил съм си за самоубийство, то няма да ми реши проблемите, но поне ще сложи край на цялата ми душевна болка.
Не знам как ще ми се развие животът за вбъдеще, но всичко това го споделям, защото искам да се обърна към всички родители - бъдете по-добри към децата си ако не искате и вашите деца да бъдат като мен, да ви чувстват чужди като родители, защото това се случва когато не говориш с родителите си на време. Бъдете по-добри родители, непозволявайте да се случи това, което се е случило при мен.

ПС. Не се оплаквам, извинявам се ако съм прозвучал като някой, който мрънка. Просто исках да споделя колко лош син съм за моите родители. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 ден
hash: ad6926fa71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Тръгни на психолог или си намери някаква благотворителна кауза. Опитай се да разбереш майка си- тя е била преуморена и вечер не е имала сили да говори с теб. Нямало ли е дядо или баба, чичо, леля, с които да говориш? Сега не се оправдавай с другите, вече си голям и се опитай да направиш нещо по въпроса. Отиди в някоя група по нещо, примерно - планинари и пр. Иначе аз съм на годините на майка ти, но и моето детство беше подобно на твоето, с тази разлика, че баща ми не ме е искал и 6 години работеше в друг град. И той се държеше лошо с мен, дори цял живот не разговаря с мен. Така че се взимай в ръце, потърси психолог и се опитай да поправиш нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 22 часа
hash: a7c44b04ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Моята житейска история е съвсем, съвсем различна, до известна степен даже бих казал че съм късметлия че съм се родил при такива родители като моите, ама в същото време виждам и паралели с авторската история.

Баща ми, например, винаги е бил част от живота ми, но в същото време ми натякваше същите неща. Един пример от когато съм бил малък - казано ми е да си подредя и почистя стаята. И сядам да го правя. Бъхтя се, почиствам усърдно, накрая съм горд с резултата си и казвам - готов съм. Идва баща ми да провери и... с орлов поглед забелязва няква дребна паяжина в далечния ъгъл на стаята ми. И веднага я посочва.

А после ме поглежда все едно не съм изчистил 99% от стаята си и съм пропуснал 1% защото просто не съм го видял, а съм си седял и бъркал в носа през цялото време. След това пуска язвителен коментар и демонстративно я почиства той. Ами сдухващо си беше. И това се отразяваше във всичко - от успехите в училище, до какви задачи са ми дали вкъщи и доколко съм се справил. Ако не съм покрил изискванията на педанта до абсолютно последната йота, значи нищо не съм направил. А че съм хвърлил огромни усилия за нещо - на него не му дремеше, защото гледаше дребнавите проблемчета и правеше от мухата слон за тях.

Сега... Разбирам защо такива бащи го правят. Мислят си, че така си нахъсват децата (сина, в моя случай) и ги кара да си кажат, "Оооо, така ли?!? Сега ще му покажа аз какво мога!" и да се хвърли дечкото в усилия на 150%, ей така от инат, за да докаже на тейко си обратното. Да, ама не. Нахъсването върши работа само донякъде, но има си граници - и прекрачиш ли я, започваш да МАЧКАШ детето си. Караш го да мисли, че каквото и направи, колкото и усилия да хвърли, пак няма да е "достатъчно". А ако няма да е достатъчно, за какво да се изсилва тогава? Защо да прави КАКВОТО и да е било? Абе въобще, като постоянно повтаряш колко не му достига на едно дете, то лесно остава с един комплекс за малоценност като "подарък" от цялото това родителстване.

Така се получи при мен, така гледам е при автора - затворени, интровертни, комплексирани и отказани от живота. Искам и да отбележа, че така се получи и при по-голямата ми сестра. Споделяла ми е, напълно конфиденциално, че когато искала да замине в чужбина, баща ни й е наговорил глупости от сорта на това как нямало да успее там, че била нищо без него и че щяла да се върне като пълен провал. В крайна сметка замина, успя, и с времето се отърва от комплексите си.

За себе си не мога да кажа, защото не обичам да говоря за себе си - и може би това е показателно само по себе си.

Но в крайна сметка ще изразя пълно съгласие, че дребните детайли в отговорността на това да си родител НАИСТИНА имат значение, и то огромно. И също, че колкото и да впрягат майките като най-отговорни в отглеждането на деца, ролята на бащите е също толкова важна.

Специално за автора - има изход и от твоето. Ще отнеме усилия, но стига да имаш волята, ЩЕ стигнеш до там.

 
  ...
преди: 1 година, 19 часа
hash: 4612aef36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не можеш цял живот да обвиняваш родителите си и да се правиш на жертва. Казвам го, защото и аз дълго правех това и наскоро осъзнах каква фатална грешка е това.
Не сме жертви, държим живота си в ръце.
Промяна може да има във всичко, затова просто се отпусни и живей.
Спри да гледаш към миналото и погледни към настоящето и бъдещето си.
В миналото няма да ги намериш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 часа
hash: a31dfed4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не си лош син, родителите ти са тъпанари. Както и моят баща. И мен ме изостави за да ходи да гледа чуждо дете, на друга жена. Появи се когато бях на 7-8, веднъж го засякох съвсем случайно и ми каза на следващия ден, че ще дойде да ме вземе от училище и да го чакам. Е, чаках сигурно цял следобед. :) Майка ми повтаряше "мами, няма да дойде, съжалявам, съжалявам" но аз упорствах, казвах не, ще чакам. И разбира се, не дойде. Това ми е най-пресния спомен от баща ми. Мразя го, не защото си е търсил щастието с друга жена, това го разбирам и приемам, но не приемам факта, че ме заеба и никога не се поинтересува от мен. По-късно си направи и общо дете с нея, след години... и нея заеба, заради друга с чужди деца :) исках и аз да си го излея хаха. Да го духа баща ти, нямаш нужда от него. Знаеш кое поведение НЕ трябва да копираш и прилагаш на твоите деца, научил си по трудния начин кое НЕ е правилно. Това те прави силен, въпреки всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 6 часа
hash: 4137abc3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   А после хетеро семейство били нормална среда за отглеждане на дете

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 часа
hash: e1f76df416
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5, престани вече с твоите глупости. Не всички хетеро са добри родителите, но всички хомота не трябва да са родители и не, защото са лоши хора или лоши родители, а защото е неестествено и вредно и лишаване на детето от избор дали да участва в нещо неестествено. Вече сме го дъвкали 1000 пъти, няма да се повтарям.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 часа
hash: edb9baa2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   6 ти престанете с вашите глупости!!!!
Хомосексуалността е естествено явление в природата научно доказано е, че алтернативната сексуалност е съществувала от както свят светува да ясно е, че това явление е второстепенно,но също е нормално и естествено!!!
Има деца, които никой не са ги питали дали искат да бъдат изоставени в дом и да живеят до 18г.в среда лишена от семейни грижи и топлина.
"Вече сме го дъвкали 1000 пъти, няма да се повтарям."
Ти,ако ще се повтори до безкрай, това няма да ти даде право да съдиш и да отнемаш правото на някой да бъде родител в този живот!!!
Това, че сте ограничени е ваш проблем по света вече има деца отглеждани от хомосексуални двойки и то не малко.
Няма значение пола, важно е какъв човек си и какви грижи полагате за детето си!

 
  ...
преди: 1 година, 4 часа
hash: e1f76df416
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   7, имам предвид, неестествено като семейна среда. Когато видиш два мъжки пингвина да отгледат малко пингвинче, ела ми се обади. Ако беше естествено за семейна среда, щяхме да зачеваме без значение ориентацията. Престанете с глупостите си, икой не ви пречи, проссто не забърквайте трети лица в отношенията си. Не разбирам какъв ви е зора да гледате деца.

 
  ...
преди: 1 година, 4 часа
hash: edb9baa2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   https://www. nytimes. com/2019/08/14/world/europe/male-penguins-adoption-egg-berlin-zoo. html
Ето естествено, че еднополовите животните трябва да намерят изоставено дете, за да мога да бъдат родители!
Има много случаи, на мъжки лебеди, които отглеждат изостави малки лебеди.
Какво имате предвид "имам предвид, неестествено като семейна сред", това, че вие сте възприели дадено нещо за неестествено това не означава, че е факт;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 часа
hash: e1f76df416
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, естествено го определя природата. Това, че не те кефи теб, си е твой личен проблем. Ако беше естествено двама бащи да имат деца, природата щешед а ги дари с матка и яйчници. Правите се на по-велики от природата, само и само да си задоволите егоистичните потребности. Вие не сте Бог, че да смятате, че естественото е това, което на вас ви оттърва.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: b0ab2621a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ето пак злоба на хомосексуални към хетеросексуални. После хомофоби не знам си какво там. Вие сами обръщате тема за семейство, в която няма нищо общо със сексуална ориентация в такава. Използвате всяка възможност, за да се изтъкнете на гърба на хетеросексуалните. Вече разбирате ли защо се отприщва толкова много омраза към вас? Вие сами я предизвиквате. Тук става въпрос за едно момче, което иска да сподели мъката си. Съжалявам авторе за съдбата ти дано създадеш едно сплотено семейство, след като знаеш по трудния начин какео не трябва да правиш. :)
Deutschland

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker