Тик-токът я промени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тик-токът я промени
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2647 пъти
От известно време 9-годишната дъщеря гледа постоянно тик-ток. Усетих как за кратко време се промени. Един ден ме пита дали щял да и се карам, ако е лесбийка. Аз казах, че не и тя ми отговори, че тя е била би. Бях шокиран. То е ясно, че едва ли 9-годишно дете е наясно с това какво е. Нямам против да е такава, ако наистина е такава по рождение, но това, което ме втрещи е, че 9-годишно дете говори за такива неща и което е още по-жалко, сякаш някой и вменява да е такава. Преди обичаше да си играе с по-малки от нея деца, защото обичаше да се грижи за тях. А сега вече няколко пъти казва, че започнала да мрази децата и като пораснела нямало да има деца. Започна и да се комплексира, че еди коя си нейна приятелка била по-висока, другат била не знам си каква. А тя не е грозна, просто се е фискирала да е перфектна. Обяснявам и, че не е грозна и че дори да е, всеки си има някакъв недостатък и не е необходимо да се комплексира за глупости, че е по-важно да е умна и такива неща, че човек ако постоянно се сравнява с другите се обрича на нещастие. Но не, трябвало да се сравнява, да е красива и не знам си какво.

Не съм привърженик на конспиративни теории, но имам чувството, че някой умишлено допуска такива простотии и облъчва децата. Даже се чудя защо няма някакъв контрол и цензура в интернет и всеки може да си пуска каквато си иска простотия, вкл. и вредна за подраставащите. А това, че постоянно гледа като зобмирана и стана мързелива и безотговорна, не иска никаква отговорност да носи и никаква работа не подхваща отделно. Не казвам да работи на равно с нас, но не може да не прави елементарни неща като миене на зъби и да си оставя немитите чинии и поне да не си ги сложи в мивката. Отделно затъпя - например като чете нещо, тя не разбира какво чете, чете го просто като някаква последователност от букви и ако я питаш какво е прочела току-що, тя не знае какво е прочела. Вече и забраних тик-ток и и обясних защо не трябва да се зомбира с такива простотии. Започнах да я уча на трудови навици и всеки ден и давам по няколко страници от някоя книжка да прочете и после да ми преразкаже какво е прочела.

Като се замисля днес наистина повечето деца и младежи са функционално неграмотни, липсва им всякаква отговорност и доста са си внушили, че имат различна сексуална ориентация. Нека всеки си има сексуална ориентация, каквато му е дала природата по рождение, но съм убеден, че на някои им е втълпено изкуствено.

Наистина нямам представа защо това нещо е законно и няма никакъв контрол над него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 90e8386ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ами тик-тока си върши работата, той и затова е създаден, друг е въпросът, че някой се е хванал на въдицата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9bf36e3c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз използвах тик ток в продължение на 10 месеца, но го изтрих, че е безинтересен и скучен. Не се заничавам с това изобщо. Не знам дали момичето ще тане известно с този тик ток.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 70dabe359e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Според вас, нормално ли е 9 годишно дете да бъде в някаква социална мрежа, където да гледа непрекъснато тоалети, гримове, цици, букли и т. н. Децата са с неукрепнала психика и нямат стабилна самооценка. Лесно могат да се комплексират, за това че не са като този или онзи. На практика там те се сравняват и конкурират, не с 2-3 приятелки, а с целия свят.
А вие не сте доволен, че въпросната мрежа трябвало да направи нещо. Ами, мрежата не е за 3-класници. Просто, няма такава мрежа.
Темата за безкрайните полове, дори не знам как да я коментирам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 56f18a042c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не е нормално за нея, но това, което гледа в TikTok е нормално. Пълен е с изродите от америка и проблемът е, че тази идеология за бисексуалност и не знам си още какво все повече и повече навлиза в България. Най-добре е по някакъв начин да се намали достъпа до TikTok, но и не само. Instagram, Snapchat и други също имат влияние.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d41a52e43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напълно си прав. Ограничи достъпа на детето до Тик ток и въобще до социалните мрежи и интернет. Примерно до 1 час на ден. Същото и с телефона. Като порасне да гледа каквото си иска, но сега е малка и както са писоли по-горе е с неукрепнала психика.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 41b310c22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Контролът трябва да го налагаш ти и никой друг!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 082b34be8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Контрола сте вие. Моето дете удържах да е далече от социалните мрежи до 5 клас. Игри навън, съседите ми се подиграваха, че пред блока всеки ден разпъват палатка, да децата играят забавляват се, всяка минута навън. Моя позната направи профил на детето си, когато беше на 5 г. Запишете детето си на нещо, има много възможности. Да много е лесно да си седи родителя и да не се занимава с детето с нищо. Танци, спорт, езици, стени за катарене какво ли не. Кога детето ви за последно кара колело, заведох те го в музей? Естествено, че ще промени детето ви. Някъде прочетох, че това е забавление за простолюдието. И е факт, такива простотии има.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d5ab49f509
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, нормално е средата да я променя, макар и виртуална.
Ролята на възрастните е да контролират тази среда, когато не влияе добре, макар да се сърди.
Ограничи достъпът и до всякакви социални мрежи, наблюдавайте жените - красивата походка, маниери, поведение, облекло - но реалните жени. Коментирайте как се постигат тези качества и че волята, постоянството и правилния начин на живот са много важни.
Дайте й примери - всеки може да си сложи грим, но чистата и красива кожа изисква правилно хранене, достатъчно количество сън, по-малко облъчване на екрана.
Обяснете, че всеки може да отиде и да си купи хубав дондьотен, но не всеки може да положи усилия да изглежда добре, когато го махне.

Всеки може да отиде и да си купи дрехи, но не всеки има волята да тренира, да прави упражнения за хубава стойка, ь се ограничи.

Т.е насочете вниманието и в занимания, които хем ще удовлетворяват нуждите да е красива, хем ще изграждат култура.

Не е нужно да си перфектна на нея и действа отблъскващо, отдалечаващо. Чувства се неразбрана.

Попитайте какво не харесва в себе си, как би искала да изглежда, може ли да се промени на този етап или ще трябва да живее с него.

Вкарайте и темите искаш да си инфлуенсър след време, но освен че си красива какво искаш да знаят хората за теб, з уменията ти, за живота ти. Как смята да го постигне.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f1b52224ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лошото е, че трябва да има доста здрава психика и заобикаляща среда, за да не ѝ действат соц. мрежи по този начин. Аз съм дърта, купиха ми компютър чак в гимназията, нямаше ФБ, Инстаграм, ТикТок и прочее, но и на тия години успявам да си набия страхотни комплекси за 10 минути цъкане. Знаеш, че всичко е фалш, но това се харесва и търси... на днешните момиченца не им завиждам какво ги чака и какви очаквания трябва да покрият. Ако не е интернет, ще е телевизия; ако не е това, ще са рекламите по улицата. Навсякъде ти се втълпява, че не си достатъчно добър... Отделно всички останали дечурлига като киснат по цял ден на телефоните, не знам какво хлапе-бот трябва да си, за да не ти влияе. Говорете с нея, окуражавайте я, доколкото можете, но през голяма част от този проблем, ще трябва да мине сама и с евентуални последствия за самочувствието. Основно за външен вид, но и не само.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85b5a919fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Племенникът ми е на 12 години и родителите му не му позволяват да тегли приложения и игри, без тяхното одобрение. Имаше период, в който постоянно мрънкаше, че заради това съучениците му постоянно го подиграват, бил бавен, скучен и т.н. Сега не го осъзнава, но аз виждам как расте и се развива доста по-добре от зомбитата измежду връстниците си. Движи се с няколко приятелчета, които подобно на него нямат тик тоци, инстаграми и тем подобни простотии и са като аутсайдери. И се замислям как по мое време за такива нарочваха двойкаджиите, онези, които се дразнят и обиждат всички. А сега става обратното - стадото изключва всъщност нормалните...
За жалост родителството не е само да обичаш детето си, а да го предпазваш и да го научиш прекоо сили да бъде качествен и разумен човек. На 9г. е безумно рано да се държи така едно дете, на което мястото му не е в тик ток, а на детската площадка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 71b28ce661
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Не позволявай на 9 годишната ти дъщеря да гледа тея простотии. Той наистина затова е създаден. Леко, тихо да се прокрадват различни идеи на младите, да се зомбират и да мислят еднакво, да действат еднакво. Сега е модерно да си бисексуален, гей, лисбийка и т.н. По какъв друг начин да вкараш в мозъка на децата тея извращения освен чрез уж приложение за забавление. Само ще ти кажа, че няма абсолютно нищо случайно зад подобни приложения.
Момичетата са още по уязвими, защото са много по суетни. При тях външността е всичко и докато стане на 16 вече ще си е изградила образ, който да следва, а ако не го покрива почват комплексите. Почват корекции по външността, грим, процедури, накрая пластични операции, филъри. На 20 вече ще гледа с поглед на застаряваща курва. Огледай се, масово 13-20 годишните са извадени като от калъп, заради тия тиктоци.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 02a4595c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За това има опция "родителски контрол" за всякакви подобни апликации. Можеш да блокираш всичко, което не е подходящо.
Аз не знам с какъв акъл сте позволили на толкова малко дете да гледа подобни "възпитателни" манипулации.
Включително, почти всички детски филмчета са с подсъзнателни съобщения! Не ми вврвайте, проучете!
Дете което още е в етап на възприемане от околният свят без собствено критично мислене е много лесно за всякаква манипулация!
Научете децата си да МИСЛЯТ и изразявят мнение, а не да възприемат сдъфкана информация! Така винаги че поддържате диалог с тях, винаги ше сте еъв връзка с детето и неговият вътрешен свят, но по-всжното е, че ТО ще е във връзка със себе си!
Иначе ще следва други... ще се приспособява към други, ще иска да бъде други хора и обикновено най-скандслните просто защото са известни, показват самочувствие, авантюри т. н. което си е реклама разбира се именно за формиране на новата генерация според търсенето на настоящи "шефове"...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1dac4d3c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Tik Tok изисква потребителят да е на поне 13 години.

Всички модерни смартфони, било то с Android или iOS, имат опции за родителски контрол. Не съм сигурен за първите, но за вторите със сигурност няма как да ги премахне само дете и е малко по-сложно, да инсталираш апликации, които не са от магазина, така че препоръчвам тях.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: de950fa381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Едно е да обесняваш такива неща пред приятелите си и те да те гледат все едно си някакво хахо дето бръщолеви глупости за конспиративни теории, а съвсем друго е да видиш как един обикновен баща споделя своите реални наблюдения над 9 годишното си дете. И той е поредния който забелязва тази ясна и отчетлива промяна и влияние на външната среда, от която реално само можете временно да забавите вредното облъчване. По чиста случайност и аз имам наблюдения върху едно 11 годишно дете което се е вманиачило по този тик ток и забелязвам рязка негативна промяна в поведението му.

Темата за влиянието на медиите върху децата е толкова обширна, че даже не искам да обеснявам. То уж големите хора попадат в мрежите им, какво остава за децата които нямат база за сравнение и необходимите опит и знания за да осъзнаят как точно им влия това.


За мен лично нещата са страшни, макар , че аз не се плаша лесно. И вече са набрали катастрофална скорост, точно като климатичните проблеми.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3d6a1d190f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Дори не прочетох цялата история и ви се чудя за какво 9 годишно лапе е в тик ток. Тик ток е 13 и понякога даже съм попадала на видеа в тая социална мрежа които са 18 . А и то социалните мрежи са 13 по принцип. Защо сте позволили на детето ви да има достъп до тези неща на 9? Асимилирам че е 2 или 3 клас. Прекалено е малка! А и тик ток е мното токсична социална мрежа. На 17 съм и мога да ви кажа какво тик ток ми причини: доста съм несигурна защото лицето ми е асиметрично и като цяло съм несигурна за всяка една черта на лицето ми, същото важи и за тялото и характера ми, и неща които харесвам. Толкова ми стъжни живота тоя тик ток за 6 месеца. Аз принципно винаги мразех тик ток, още преди като беше musically. Изтеглих го от скука. Толкова се пристрастих. Едва успях да изтрия приложението от телефона си. Постоянно го теглих отново и отново, докато един път не си изтрих и профила. И от тогава само един път изтеглих тик ток за да видя профила на едно момиче(по лични причини) и прекарах едва 1 час и след това го изтрих защото попаднах на видеа които ме изнервиха. Съжалявам да го кажа ама сте изпуснали детето си, но може да го вкарате в контрол като му забраните да ползва тик ток или въобще социални мрежи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b19a95a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И аз преди време чух за Тик-ток, имам си го, пускам си го отвреме-навреме, но не съм се зарибил чак толкова, все пак съм на 38 вече, не съм онова дете, което бях през 1993! Е, тогава нямаше такива неща! На почит бяха тамагочитата, касетофоните и домашното видео! А мобифони (тогава така се наричаха мобилните телефони) имаха само мутрите и бизнесмените, защото месечните такси бяха космически и обикновения гражданин нямаше как да си позволи такова разточителство! Какво представлява Тик-ток за мен-там разни момичета танцуват под звуците на кючеци, други снимат колите си и т.н., нищо интересно за мен! Бързо ми омръзва и си излизам от него най-спокойно! Не знам как другите не могат да живеят без него! Веднъж в месеца влизам там, само за да видя нещо! Повечето време чета темите тук, защото те са ми по-интересни и поне мога да науча нещо!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2c905955f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Въпросът е господине, защо въобще сте допуснали толкова малко дете да има достъп до социални мрежи като долната граница за тях е 13 г.? Добре, че сте се усети ли навреме дано щетите от тиктока се поправят. В последните години забелязвам и друга негативна тенденция дечица на възрастта на дъщеря ви даже и по - малки си разказват личния живот в YouTube само и само да се харесат на маса непознати хора. Показват си стаята, какво са им купили родителите например за училище, веднъж останах в потрес, че 11 г. момиче е имало 10 телефона за крехката си възраст. Къде са родителите на тези деца се питам та ги са оставили без контрол в мрежата където като нищо могат да попаднат на някой педофил?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 928f26d605
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Абе на тия деца много им знаят устите за тва онова, много са отворени и нахални обаче не знаят таблицата за умножение. Не знаят кой е Ботев, кой е Левски и нямат никакво уважение, ценности и възпитание.
Наскоро видях едно дете да псува и бие друго и учителката като му направи забележка я удари по ръката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ce9722001f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не знам дали е вярно, но имаше нещо за Стив Джонс, където не е позволявал на децата си да влизат в интернет до определена възраст.

А относно за комплеските при едно дете, ми за всяко нещо си има решение. Тъй като те постоянно растат и във времето ще се издължи, няма да е все ниска. Нека да се вгледа в това, което има, а не което трябва да има. Ако може да спортува, да излизате по-често на разходки. Да знае, че това е полезно за нея. Трябва да бъде поощрявана и да им се правят комплименти. Важното е да не оставяте интернет да й формира психиката. Да, в интернет индустрията всичко е с някаква цел. А за сексуалната ориентация, според мен е още малка, може и да й е насадено какво точно трябва да харесва и как да се възприема. Това тя трябва да си речи, а не да се сравнява. Едно време като бях малка харесвах да стоя пред огледалото и се занимавах с косата си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 73aaf31699
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Защо сте допуснали едно 9 годишно момиче да ползва Tik Tok. Трябва вие да я контролирате.

Моята дъщеря е на 10 години и самата тя не иска да ползва Tik Tok. Според нея е простотия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker