Мисля, че снахите ще ме разберат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мисля, че снахите ще ме разберат?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2044 пъти
Здравейте!
Как бихте постъпили в моята ситуация?
По същество аз и мъжа ми сме женени от почти 1 година и общо 4 години живеем заедно. Живеем с родителите му.
В последно време все повече и повече не се чувствам добре тук, чувствам се излишна-не на място. Като мъжа ми го няма аз си седя в наща стая не искам да се срещам или разговарям със свекърите защото при всеки разговор ми дават наклон и постоянно се месеят и остроумничат, ок по-възрастни са минали са през много повече от нас ама те не дават съвети ами направо налагат мнение. Влизат ни в спалнята. Светърва ми ни рови в шкафчетата с предтекст, че не съм си вдигнала телефона да и кажа къде имам нещо си. Отделно има ситуации в които направо се заяждат с мен говорили сме с мъжа ми няколко пъти и той само ми повтаря че той е в средата между чука и наковалнята да съм изчакала още малко да си оправят етажа горе и нямало да е така. Като аз му казах това че ще си оправят етажа не означава че всичко ще приключи. Казвах му че заради родителите му ние се караме и върху нас рефлектира всичко. Той го осъзнава и повтаря едно и също и че ако се скара с тях до никъде няма да се стигне, аз не искам да се кара с тях а просто да се изложат някви ясни граници за личното пространство.
Аз съм в чужда къща и може би всички снахи ще ме разберат за какво говоря, премълчавам си защото както каза свекър ми в едно от спречкванята аз съм си в нас и никой не може да ми каже какво да правя. Така е той си е ВКЪЩИ, а аз ли аз се чувствам чужда не на място и не мога да нареча това място мой дом или вкъщи защото не мога да го почувствам така аз просто живея тук заради мъжа си. Не мога да се прибера вкъщи моят дом защото съм се омъжила и не искам да разстройвам и родителите си с наще драми. Въпреки че те забелязват че свекърите са малко особени хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 477942b3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Уви колкото и да обичаме свекъра си и свекървата си живеене то под един покрив съсипва отношенията. По-добе в малка гарсониера, отколкото при родителите на когото и да е.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 28ba74288c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Напълно те разбирам.От една стана съм снаха,а от друга свекърва.Старая се това,което съм изпитвала като млада снаха,да го имам в предвид и да не повтарям някои неща,които навремето са ме наранявали.Старая се да не се натрапвам и да давам непоискано мнение на младите.Ако мога с нещо да помогна без да се бия после в гърдите.Но те са си самостоятелни от първия ден в отделно жилище и така никой на никой не се меси.
И да,мъжът ти е този,който трябва да постави някакви граници в случая.Да им обясни,кое е ок и кое не.Не може по всяко време да ти нахълтват в стаята.За съжаление мъжете много често избягват конфронтация на тая тема,правят се,че са над тези неща и не искат да говорят с родителите си и така се създават скандали и се разтурват много семейства.
Истината е,че щом живеете на техен терен и най-вече ако хората са груби и нетактични като характери е много трудно да проявят разбиране.Но трябва да им се каже,иначе все ще се карате заради тях.Винаги ще използват случай да те поставят в ситуация,за да ти напомнят,че си чуждата там...На мен моя свекър навремето ми е казвал,че ако не ми харесва така както е (да ни се меси) да си тръгвам от там.На което пък аз му отговорих,че доколкото си спомням,не съм се оженила за него,че той да ми казва кога да си тръгна...и че с това силно его и доминантен характер,с постоянното си натрапване ще развали семейството на сина си.Ако иска да продължава да се бута носа навсякъде,но да знае,че ако продължава, заради него ще се разделим....Май се стрестна от тогава.Но и по-късно ние се изнесохме и така си реших проблема.
За това е най-добре да сте си самостоятено и да не зависите от тях нито финансово,нито жилищно.Това е най-доброто решение за вас в дългосрочен план.Там никога няма да се чувстваш спокойна или като стопанка,защото те са такива и от фактическа гледна точка винаги ще си в чужда къща.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81a7d8d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Съгласна съм с горните коментари! Аз съм снаха и още от началото съм нежелана.. За щастие се разбирам с мъжа ми и сме самостоятелни, както и финансово независими. Докато не сте направили деца, трябва да се изнесете на квартира и да сте самостоятелни! Иначе в бъдеще ще е по-зле и ще трябва да се разделите или да живееш в постоянна депресия..

Bebivita

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9925dee3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Напълно е прав свекърът ти, той си е строил дом, за се чувства независим. Като искаш да си независима, построявате си дом и тогава- пей сърце. Сега си траеш и ще се съобразяваш със собствениците на къщата. Защо младите не си довършите вторият етаж, а чакате свекърите да се изнесат!? Тогава разправиите ще станат още по големи. Излизайте на квартира и тогава ще оцениш дали е по добре, но тогава друга песен ще запееш. На неблагодарници не може да се угоди!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e1bee318d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторке дано разбираш, че и всички свкърви са били снахи! А и ти вероятно ще бъдеш свекърва.
На теб ти бъркат в шкафовете, твоите шкафове, които ти си купила с изкарани от теб пари, така ли? А на свекър ти как му е да не може в домът си да се разхожда гол по пишка, да не може да пръдне в собствения си коридор, да не може да плесне жена си еротично през задника, заради теб? Или те право на оплаквания нямат, те са длъжни да търпят и да мълчат?
Както и да е, проблемът е в теб, не е в свекърите, нито в мъжа ти. Омъжена си, а се държиш като дете, очакваш някой да ти осигури покрив, обзавеждане, облекло и храна на масата. Очакваш не само да ти дадът етаж, но и да си оправят те етажа а ти само да се нанесеш, е докато се държиш като дете, ще се отнасят с теб, като с малко дете. Даже много те търпят, намъкнала си се в домът им, лежиш по цял ден и чакаш за да похарчиш на мъжа си заплатата.
Ако обаче поемеш отговорност за живота си като възрастен, и го докажеш, ще се държат с теб като с възрастен. Като за начало започни работа, после започни ти да купуваш вещи за дома с пари изкарани от теб, готви, шетай, помогни на мъжа си за етажа, ако трябва боядисвай стаи. На твоята възраст в новия ми дом аз не само боясисах, а преди това шпакловах, след това сама си наредих контактите и ключовете за включване на лампите с една обикновенна отвертка. Ти тъй като си, и ще бъдеш, в къща построена от свекърите покажи благодарност, помагай им, старай се да ги зарадваш, подарявай на свекърва си подаръци. Оцени какво са направили тези хора за теб, не само са те приели в домът си, а и етаж ти подготвят.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 407b428bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   При нас българите е пословична липсата на хигиенни отношения между майка и син. Подобно на други южни страни. Прекомерно прекрачване на граници от майката, присвояване на сина, смачкване на егото му със задушаваща любов, задължаването му до гроб с помощта й, с добротата й без условия, ако е добър син (а кой не иска да бъде?)... Ако майката и сина не са интелигентни да се справят с тези житейски възли по разумен начин, след това назряват скандали и караници, само от неподозирана неадекватност. В случая, мъжа ти трябва да постави граници, това е недопустимо да му се месят. И ти си длъжна да влезеш в конфликт със свекървата - такак е устроен светът, за да създадете семейство, трябва да сте обособени. Ако тя е интелигентна, ще ви даде пространство, няма да го иска за себе си, ще преживее, че не е нейн... Особено ако има други деца, това би било по-лесно за нея. Трудно е за всички, имай пред вид, не го праив със лошо, но вие имате нужда от здравословни граници ако искате да оцелеете в тази ситуация. Или се преместете, но в случая мъжа ти не е наясно, че трябва да избере. Че майка му го манипулира без да съзнава самата тя, със любовта си, със услугите си. Успех! м30

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c1acb93353
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От авторката
До 1
Единственото което ни задържа че не плащаме наеми а само сметки къщата си е тяхна.
До 2
Те не влизат по всяко едно време не са глупави, влизат когато ни няма.(забелязвам че някакви неща са преместени или била е затворена вратата те са я отворили или обратното)
До колкото финансово не зависим от тях делим си битовите сметки.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 53ff5dff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторке, ти си си виновна, че си се хванала с мамин златен, който живее при родители, че и жена си е довел у детската стая. А ти защо си седиш вкъщи? Работа, учене?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fe3db694e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Напълно те разбира и е ясно, че е супер неприятно постоянно някой да ти се бърка и рови в нещата. За това 2 поколения под един покрив не трябва да живеят. Това, че живееш в тяхната къща, не означава, че трябва да ти ровят във вещите. Нито поставяне на граници ще помогне, нито етажи. Това е златно правило - 2 поколения под един покрив - НЕ!

Решението е просто и е само едно - изнасяте се и това е. На квартира ли, жилище ли си купите, изнасяте се. Иначе няма оправия, гаранция ти давам.

Ако мъжа ти те разбере и се съгласи - добре. Ако не - или се спасяваш сама, или търпиш и толкова. Ама колко ще изтърпиш, не знам, защото е много неприятно и просто те съсипва психически ден след ден. И да изтърпиш, ще е на висока цена.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d6d1af4436
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Никога не бих отишла да живея в дом на свекъри!
Живяла съм и по квартири, накрая и собствен дом си купих, но и да не бях- със свекъри пор един покрив никога!
Иначе те са си прави хората, в техният дом-техните правила!
Аз под чужд покрив, с техни правила няма да живея за нищо на света- зс това и съм си купила мой си дом.
Щом си отишла там...не си у вас и никога няма да бъдеш. Колкото по-рсно го осъзнаеш, толкова по-малко време от живота си ще изгубиш в нерви, влагане на труд и средства в чужд дом, че и с "господари".
Ти си решаваш!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fe3db694e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   В един дом да има правила е едно (като домашни любимци, хигиена, слушане на силна музика), да ти ровят в личните вещи и да ти дават наклон постоянно е друго. Никой няма право да ти рови във вещите. Ако ще и 5 палата да ти остави.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c1acb93353
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката
Благодаря за съветите на всички

До 5 ще се постарая подробно да отговоря на твоите избити комплекси тук

да разбирам че всички свекърви са били снахи и се надявам един ден и аз да съм свекърва

На теб ти бъркат в шкафовете, твоите шкафове, които ти си купила с изкарани от теб пари, така ли?
Да точно така, точно моите шкафове, защото съм купила с изкарани от мен пари и с пари от бала ми, аз съм обзавеждала техния дом когато дори не бяхме нито сгодени още по-малко женени разбира се те бяха съгласни и нямаха нищо против.

А на свекър ти как му е да не може в домът си да се разхожда гол по пишка, да не може да пръдне в собствения си коридор, да не може да плесне жена си еротично през задника, заради теб? Или те право на оплаквания нямат, те са длъжни да търпят и да мълчат?
Единственото което не прави е да се разхожда по пишка. И защо да нямат право на оплакваня и защо си мислиш, че те си мълчат?

Както и да е, проблемът е в теб, не е в свекърите, нито в мъжа ти. Омъжена си, а се държиш като дете, очакваш някой да ти осигури покрив, обзавеждане, облекло и храна на масата.
1.Не мисля че се държа като дете
2. Не очаквам някой да ми осигури покрив те сами ни караха да сме при тях
3. За обзавеждането го казах, но за по-подробно
Едната спалня купих с парите от балаи малко от заплати мебели и латекс пребоядисахме я с мъжа ми и сглобихме мебелите
За другата спалня с баня трябваше да се прави от 0 до ключ дет се казва, всичко е закупено благодарение на мен и малко от мъжа ми който тогава завърши и парите от бала му използвахме, защото тогава аз работех, а той ходеше на училище и цялото обзавеждане на стая и баня е направено от мен. Къртих за прозорче, шпакловах гипсокартон, мазах с хидроизолация, сглабях мебели, лепих таванки, ламинат редих и всичко което трябваше да се прави съм го правила наравно с мъжа ми докато той ми се караше да не влача тежко и се кара с мен за това. А да не говориме, че след сватбата направихме ремонт на кухнята и хола на стойност 10 000лв от които само 5 000 са от сватбата за които сама съм си сглабяла цялата 4 метрова кухня и секция за хола и т. Н.
4. За облекло и 1ст. Не са ми дали а и няма да позволя да ми дадат.
5. За храната на масата само ние пазаруваме.

Очакваш не само да ти дадът етаж, но и да си оправят те етажа а ти само да се нанесеш, е докато се държиш като дете, ще се отнасят с теб, като с малко дете. Даже много те търпят, намъкнала си се в домът им, лежиш по цял ден и чакаш за да похарчиш на мъжа си заплатата.
Не очаквам да ми дадат етаж, те искаха да си оправят етаж не ни позволиха ние да го правим и те да си останат в обзаведения от нас етаж. Не лежа по цял ден и да чакам да похарча на мъжа ми заплатата ами работя по цял ден и когато не съм на работа си седя в стаята за да не се срещаме, колкото до заплатата му докато съм жива и здрава и мога да си изкарвам парите с 2те си ръце няма да чакам някой да изкарва пари и аз да се моля за пари.

Ако обаче поемеш отговорност за живота си като възрастен, и го докажеш, ще се държат с теб като с възрастен. Като за начало започни работа, после започни ти да купуваш вещи за дома с пари изкарани от теб, готви, шетай, помогни на мъжа си за етажа, ако трябва боядисвай стаи.
За повечето неща ти отговорих по-горе колкото до готвенето 90% аз готвя. Колкото до шетането всяка сутрин малко ли е??

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: efb135e2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ами за съжаление е така,когато си под един покрив с други хора,пък и били те твои роднини винаги е трудно.Затова аз уважавам американците,при тях златно правило е детето на 18-19г. най-късно вече да се е изнесло и да свиква с живота,така според мен е най-правилно и все пак по-добре на 40кв. с любимия/любимата,но самостоятелно,едно семейство си иска интимност,няма как иначе!!!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d6d1af4436
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Авторке, не забравяй също, че ще се очаква да ги гледаш на стари години защото си в техния дом. Реално твой дом не е, при евентуален развод, ти си на улицата, това е наследствена къща. Каквото си вложила- пари, труд и време, си остават "дарение".
Но дори и така ще има "ние ВИ оставяме къща" - рекета е гарантиран.
Говори с мъжът си. Или самостоятелен живот и си купувате нещо общо или ти започваш да отделяш от твоите си пари за поне някоя евтина къща в околностите. Но не допускай да "слугуваш" физически и емоционално в/на чужда къща и накрая не се знае дали няма да седнеш на улицата.
Щом и сега не поставя граници мъжът ти...мисли навреме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 07dae5e6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Жените се хващате с разни мухльовци къде си жевеят с техните още после ревете. Единственето решение да си купите нещо ваше, какви втори етажи какви глупости.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 20e01f2a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ако се преместите на друг етаж, пак ще е същото. Не инвестирайте парите си в тази къща, а за квартира.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a6b5a791b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   И защо да влага пари в къща, която няма да види нищо. Всички давате акъли, само където още малко ще кажете даже и бой да търпи, че има покрив. Селски манталитет видях на няколко от коментарите, живеете още в онова време, Аман от селяндурници.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: d129e294cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   най-добре се изнесете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker