Приятелят ми - нечистоплътен или скъперник? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приятелят ми - нечистоплътен или скъперник?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 3129 пъти
Проблемът, над който започвам да се замислям, е защо приятелят ми не се къпе достатъчно често - самият той е казвал, че зимата се къпе веднъж в седмицата, а лятото - два пъти в седмицата, отделно когато има уговорка да излезе с някой добавя по още едно къпане. Поради причини, които няма да уточнявам, прекарваме повечето дни заедно, и поне половината нощи също и забелязвам как намирисва на пот, но често не си взима душ, ами си слага пижамата, която вече носена няколко дни също започва да мирише, а на сутринта облича домашните дрехи, и те носени за пореден ден... Не е като да е най немарливия - държи в къщата да му е подредено и почистено, миенето на зъби и лице сутрин веднага след ставане също му е задължително, само с къпането не мога да разбера защо така се получава.
Един фактор, който мисля, че също има влияние, защото си пада малко по стиснат, е плащането на сметките после, но някак не мога да си го обясня - той взима повече от хубава заплата, няма проблем да пръска много пари за телефони и друга техника, но за сметките за вода и ток не обича да плаща - и оттам явно е решил да прави икономии с по малкото къпане, а с него и по малкото пускане на перални . Чудя се как да подхвана темата с него, защото не искам да го обидя. Нечистотата убива желанието за интимности, било то даже за обикновена прегръдка. Една вечер след като си сложи понамирисващата пижама, след като няколко дни спа в нея без да взима душ, ме попита да му направя малко масаж на гърба (който пък явно от поддържания доста време навик е като на пъпки), отказах, направо се чудя как посмя да ме попита.. Но не може да се избягва въпроса. В останалите отношения си е перфектен, само къпането да оправим

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 62a2cfe7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Не е единствен, много мъже в България са така - стиснати и рядко се къпят. Обида е от негова страна към теб да не се къпе, а да иска интимност. Липсата на добра хигиена е проява и на разхлабена психика. Кажи му директно. Както той може да е скръндза и да прави секс без да се къпе, няма какво да мислиш да не го обиждаш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 397ff6bba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Хващат си най-големите смотльовци, дето не се къпат по цяла година и после питат къде да са истинските мъже.
Е, със сигурност не са при жени, които търпят по цяла седмица да не се къпеш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a22c343fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Абе на какво трябва да приличате такива, че да се занимавате с дебили нямащи едната хигиена?! Такъв урод не може дори да ми пише, пък камо ли да ми е приятел и да лежа до него. Тея с емоционалните проблеми попадащи все на психопати и токсични твари сме ясни ама да имаш отношения със смръдливец?! Wtf...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 082db7610d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Лятото може и с хладка вода. То си има нужда от баня човек. Иначе може и рядко да се къпе човек и да не мирише. Ние зимата децата ги къпем по веднъж седмично, но не миришат мръсно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5d7495aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Кое му е перфектното?
Нехигиеничен скъперник!
Единственото хубаво е, че докато си го държиш ти, спасяваш други жени от загубя на малко време.
А иначе какво ти пречи да му кажеш директно?

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dcab271f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ох, като се сетя към мен колко са били директни всички мъже и по всякакви въпроси, касаещи неща, които не мога да променя, изобщо не виждам причина да го жалиш. Както казаха - много от българите са така. Предишният ми шеф нямаше свян да обяснява как все по-рядко се къпел, защото нямал време... Та кажи му го както си е без да му казваш, че смърди или нещо такова. Просто едно "трябва да се изкъпеш, миришеш твърде много на мъж" и край. Той пък да не е женка да се кисне по 3 часа, мъжете са готови за 5 минути.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cd5378c6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Номер 1 това, че ти и авторката и подобни си падате по мизерници, далече не значи миличка, че повечето мъже в България рядко се къпят. Аз лично се къпя апсолютно всеки ден след сутрешните тренировки ,само парфюмите са ми около 5-6 различни и още толкова дезодоранти. Любия ми парфюм е Y на Ив Се Лоран и Еуфория на Келвин Клайн. Аз обаче спокойно мога да кажа, че повечето българки никога не ползват парфюм. Не мога да ги разбера, пари за цигари да думкат по една кутия имат. Обаче пари за едно парфюмче да си сложат нямат. После ревете по сайтовете ,че само мизерници искат да ви чукат и българина е нечистоплътен или пък стиснат.







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6c651cb57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Проблема с къпането е, че ако почне редовно да се къпе и други жени също ще почнат да го заглеждат и да го свалят. Ей, затова по добре веднъж в седмицата, ама да си спокойна че си е само твой

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cb2dcb16bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И ти спиш и целуваш този човек?! Леле, толкова ли са ти ниски критериите и толкова ли се мразиш?!
Пичът пръска пари за глезотийки, гъзарщини , не е социолно слаб, ама пести водичка. Че са скъпи сметките, скъпи са. Ама млад човек така да се излага и да иска секс, си е чисто нахалство. То има възрастни хора, които гледат въпреки ниските пенсии и т.н да изглеждат прилично, този съвсем се е запуснал. Перфектен бил. Сто про е прогонил той всяка жена в живота си и ги плюе после.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3fad29091c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Какво значи "само къпането да оправим"? Това не е малко дете, което тепърва да учиш на хигиенни навици. Като добавим и евентуалната причина за нежеланието му да си взима душ поне веднъж дневно и да пуска пералня става направо отвратителна комбинация, която не знам какъв мазохист трябва да си, за да я търпиш. Секс с миришещ на пот мъж, пък за интимната област не искам и да си помислям... брррр, би ми се догадило на секундата!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e03e8c1524
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом по принцип си го харесваш и единствения ти проблем е къпането, му намеквай да се къпе. Или го кани в банята му да се къпете заедно, или му кажи че много ти се иска да се гушкате но ти душка на мъжко или на дизелово гориво (някаква миризма свързана с работата му, ако е шофьор на камион му кажи че мирише на камион)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: de136a8922
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Перфектен бил... Имах такава колежка, не беше лоша, само дето не се дишаше покрай нея. Честно казано ще ме е гнус да легна с такъв.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b94a6b8694
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Тези две неща са само индикатори за други, по-сериозни проблеми, които ще откриеш след време. Бъди нащрек!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fde368b703
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Че на мен половината ми познати са такива. Скъперници, смръдльовци и почие. Но пък и претенциите и мрънкането са им на ниво също.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f5dd20ebc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   7, то парфюма не прикривам нечистоплътност, даже я подчертава. Има много хора, алергични към парфюми, в това число и аз. Въпреки всичко приятелят за толкова години така и не го запомни и имам 2 неразпечатани парфюма подарък от него. Майките на бебета и малки деца също избягват парфюми заради децата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc08ee0058
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторке, аз също директно си казвам. Мъжът ми е безукорно чистоплътен: душ веднага след ставане, после пак привечер след прибиране; ризи, тениски, панталони, чорапи, бельо и т. н. се обличат само по веднъж и отиват за пране. Но много рядко, да речем два пъти в годината може да се случи да се поизпоти или да му се запарят краката. Веднага казвам. Помолила съм го да прави същото, ако му лъхна на нещо. Лично аз не виждам нищо неудобно в това, ако хората са достатъчно близки.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 17a9e1fabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Другари, не забравяйте, че къпането в Неделя е задължително!! (комунистически лозунг)

А сега сериозно - обясняваш му, че ако не започен да се къпе всеки ден, няма да има повече с****и, с**с и че другите хора също забелязват хигиената му го отбягват. Ако не започне да се съобразява - зарязваш го. Но трябва да му обясниш като на бавноразвиващ се, защото ако беше достатъчно интелигентен, щеше да се сети сам.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 17a9e1fabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Съгласна съм с Чингиз Хан тук. И аз не познавам подобни индивиди, като описания. Българският мъж има добра хигиена, да ги похвалим за нещата, които правят правилно. Такива като описания са изключения.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8c6804dc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Един човек визуално, дори и да не е твой тип, обаче, ако ти замирише на готино започва да те привлича. И обратното. Хигиенните навици се изграждат в първите седем до десет години. После е изпуснат влак. Скандинавците те са най-големите пинтии и са ходещи калкулатори. Включително и с водата. Бързо се къпят често само с вода за няколко минути, но много рядко някой да ми е засмърдявал. Но без хич къпане, не въобще да не ми влиза в къщата и да ми сяда по диваните, ка моли полов контакт.








Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 082db7610d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   8 голям майтап, то ако ставаше с приятен мириз само секс ще правят тия мъже, ама и парфюма не помага.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: de136a8922
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Представям си какви аромати се носят около този перфектния в сегашните 38-40 градусови жеги! Има една анимация за скункса Пепе Смрадльото /Pepe Le Pew/...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06febd7fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Най-парадоксалното е, че има и жени, които не се къпят често. Прочетете подобната тема от сайта "Къпете ли се често" и ще разберете. Една обясняваше как се къпе на три дни един път и е с малко дете, а иначе въобще не мирише, а когато прави секс се подмина. Фантазия.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a4c139b286
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Лятото се къпя три пъти на ден. Не бих го траяла. Пращам го в банята, ако не иска, чао. Вие заедно ли живеете? Обирай му дрехите и ги Пери ти. Имам мъж и двама сина. Постоянно ги юркам. Особено тийнейджъра, говоря му, обяснявам му. Хигиената е нещо супер важно. Може да не си с модерни дрехи, но трябва да си винаги изпран и чист.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6ae4d8e08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Чингисе даваш акъл, а пишеш като първолак. Разбрахме за скандинавците. Толко са вързали и те в тяхната държава, че ...
Внимавай само с третия пол, че оттам тръгва всичко.
И аПсолютно се пише абсолютно, това е коментарът ти от друга тема, ама нали си навсякъде

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 89522da767
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Инфо за всички чистофайници:

"Според д-р Брандън Мичъл, асистент по дерматология в Университета "Джордж Вашингтон", за повечето хора е достатъчно да се къпят веднъж или два пъти седмично, като дори не сапунисват агресивно цялото си тяло, а да наблягат основно на тези места, за които е характерно да не ухаят особено добре.
На тези, които все пак държат да къпят цялото си тяло всеки ден, д-р Мичъл да го правят само ако наистина кожата им не страда от това."

Естествено трябва да се поддържа добра интимна хигиена, но за това не е нужен всекидневен душ, а просто подмиване. А който иска нека да се търка всеки ден по пет пъти с химии, не е мой проблем.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: de71bde77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Кажи му директно. Комуникацията и искреността са много важни. В началото ще почне да се къпе, после пак ще разреди баните. Напомняш колкото е нужно. Няма да се сети иначе. В момента той си мисли, че всичко е нормално и си живеете щастливо.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c6dd1ed68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   25 Нищо не си разбрал за скандинавците, защото си още в загубеното село в Родопите. Там ще си и останеш цял живот, добре, че го има Гугъл да видиш малко свят.








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0c3746093
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Личната хигиена си е въпрос на навици и себеусещане. "Скъперничеството" е страх, човек да не изпадне в бедност! Дори бедния може да бъде чист.
Скъперничеството <=> личната хигиена?

Защо не поговорите двамата? И да, може да се обиди! Трябвало е по-рано да поговорите, а не след време, в което ти си го приемала такъв. Има едно нещо. Според мен ти не понасяш миризмата му! Малко сме като животните с тези миризми. Когато е намесена и интимна тема... това ще те отблъсква и за напред. Покажи му с жест, с мимика, че ти е неприятно. Да не се налага да търпиш с години. Гледайте да не се обърне на скандал. Ако той не забелязва това....и си трае..., означава, че за него не е проблем, нито е било. По-лошо е, ако го забелязва!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c1ffa25f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Много ме кефи как авторката има проблем с това, че мъжлето ѝ е стиснато /и съответно едва ли може да му цоца пари/, но тактично започва отдалеч - къпе се само по веднъж в седмицата... или по два пъти - според сезона. Колко от вас мислят, че това щеше да се забелязва, ако нашият не беше стиснат въпреки "повече от хубавата си заплата"?

Добър опит, но не ти се получи! Та вместо да разправям как да го променим лошият, ще те посъветвам: щом е толкова фатално, намери си някой който се къпе достатъчно редовно за теб и с каквато и да е заплата - нали проблемът е къпането? Може да е и клошар, но всеки ден да ходи в някой фитнес и да се къпе /защото няма собствен дом/. Вярваме в теб! Пък този го остави на останалите жени - все някоя ще се прежали! Над определена възраст го правят - претенциите са до време. Доказано от личен опит - и аз дълги години не бях достоен за жените, ама после изведнъж станах. О, чудо! И то без да се променям и на йота!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 002a39ea35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   30 не къпането прави впечатление. Особено лятото. Аз се къпя по три пъти дневно, нормално е човек да се изкъпе поне веднъж. Жените гледат и доходите, да не мислиш, че са много желани мъже без нищо в джоба.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f5dd20ebc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Чингис Хан, номер 1 е. Не си падам по мизерници, а констатирам, че на много българи мъже им куца хигиената, включително миенето на зъбите го няма никакво и на по 40 са с прогнили и изпопадали зъби.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b134762e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   И двете! И нечистоплътен, и скъперник. С годините ще се влошава.
Ж

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6048f59aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Еее, 30., разкри ме направо.
Предпочитам да остана сама някой ден, вместо да се обрека да търпя някой, мислещ като тебе. Даже имам съмнения относно твоята хигиена, след гениалното прозрение. Чак сама си се смея.
Очаквам човекът така както обича да си купува материални неща, които не са първа необходимост, но остават във времето , да може да отдели и достатъчно, че да си вземе душ, от който вярно не остава нищо, освен миризма на чистичко и намаляване на шансът да развие кожни проблеми като гъбички. Следователно, разбира се, искам да му цоцам парите.

Благодаря на всички коментирали. Откакто пуснах темата, не сме се виждали ( и помирисвали :D), но официално ще заживяваме заедно с него 24/7 и ще трябва да се обсъди и включването на бойлера, което може и да изпревари следващи ароматни ситуации, а и може би не би го усетил така нападателно. Стискайте палци.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b0443cb57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Да де, този нямал хигиена, ама повечето жени ги ебат в гъза, гълтат сперма, чукат се в коли, тоалетни и по бунгала и това било хигиенично, не им пречи. Колко сте лицемерни само! Бившият ми шеф - 140 кг. рунтясъл шопар чукаше моя колежка в колата си след работа в един гараж, докато приятелят и в къщи приготвяше романтична вечеря.
Аз с такъв не бих легнала? Айде, бе, я пак си помислете.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 3949ac6c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   И аз се къпя веднъж в седмицата през зимата но не мириша.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 50d4bc89c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Къде ги намирате тези мизерници? С конкурс ли? Това е недопустимо, вярно любовта е сляпа, но с миризливец нищо не може да ме накара да легна. Водата му била скъпа. Един душ колко вода хаби? Един сапун 2лв. Я се осъзнайте.
Чингизе, какво им е на селата в Родопите? Много по-модерно мислене имат някои хора там в сравнение с уж гражданите. И всичко живо вече иска да ходи на селски туризъм там.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ad93c207b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Не знам откъде проникна тая мода напоследък - на свръхчестото къпане. И това чак се стремят да го налагат като норма? !

Аз съм отраснал в семейство, където хората се къпеха веднъж седмично - говоря за цялостно къпане, не да се подмият. И хорат си живеха нормално и нямаше никакъв проблем с това. А и останалите семейства тогава процедираха така - и никой не бе умрял от това, нито пък хората миришеха по-лошо, отколкото сега.
(А и да кажа на по-младите, че преди време повечето хора нямаха топла вода, а някои - дори и баня... Затова се ходеше на градската баня веднъж седмично. )

А и според съвременните учени - честото къпане е вредно за кожата!

Аз също практикувам като приятеля на авторката - зимата се къпя веднъж седмично. Лятото, може и по-често, особено когато се изпотя повече, и също така в зависимост от това дали плувам някъде. Когато плувам в морето или в басейн се къпя винаги след това, така че, когато съм на море се къпя всеки ден.

Иначе си сменям дрехите и бельото всекидневно, ползвам парфюмии и дезодоранти, не мириша лошо и никога не съм имал проблем с това. Имам два брака и няколко приятелки съм имал преди това, и никога не съм виждал или усещал негативна реакция от тях по този повод.

Естествено винаги се измивам преди интимен контакт и след това също.

И още нещо важно - за да се ожениш/омъжиш за даден човек, освен всички други фактори има още един, за който малко се пише и говори(но е съществен) - необходимо е естествената му миризма да не ти е неприятна!


Освен всичко горенаписано, по мои наблюдения - има хора, на които потта им мирише по-силно, и за тях вероятно е по-добре да се къпят по-често. И обратното - на баща ми потта не миришеше изобщо и майка ми казваше, че няма никакъв проблем дори да е много изпотен... (Бог да ги прости и двамата! )

Но да се налага мнение, че трябва да се къпем всеки ден - е грешно и неправилно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker