Защо Бог ме дари отново с дъщеря след като оставих едно дете да расте без мен! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо Бог ме дари отново с дъщеря след като оставих едно дете да расте без мен!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2110 пъти
Добър ден! Искам да споделя с вас моята история ,защото се чувствам като най-пропадналата жена на света!
Омъжих се на 18 години ,защото живота ми беше тежък и мислех с детския си акъл,че това ,ще ме избави от мъките,но уви....не мина много време и забременях!
Точно на 19-я си рожден ден родих прекрасно момиченце!
Нещата вървяха докато той не започна да се държи арогантно взимаше майчинството на детето започна да обижда да ме бие и тормози психически .Била съм като слон не може да ме гледа.Детето растеше тръгна на детска градина ....аз бях просто детегледачка! На родителските срещи той се изявяваше аз само трябваше да поддържам външния вид на детето той купуваше дрехи,обувки принадлежности ...не даваше да работя и нямах възможност да се включа в разходите.
Учителите в детската градина не ме познаваха ,защото никога той не ме допусна до това да бъда майка като майка!
Не издържах повече и се прибрах при родителите ми времето минаваше той звънеше,че съжалява аз давах шансове след шансове ..прибирах се пак тръгвах!
Последния път пак се събрахме две седмици ок и се започна пак същото!
Не издържах детето тръгна на детска аз си събрах багажа и си тръгнах! Отседнах при приятелка бях като умряла не се хранех не спях плачех 24/7.Обаждах се да чуя детето той тартора ме обиждаше и не даваше да говоря с нея!
Запознах се с мъжа с който живея сега.Той ме обича никога не ми е повишил тон или да ме обиди.Той се бори заедно с мен за детето,но уви не уапяхме да я вземем.Забременях родих красиво момиченце ,но два месеца след раждането получих призовка за съда в която бащата на дъщеря ми иска правата.
Чисто финансово едвам се справяхме с мъжа ми той беше съкратен от работа с бебе нямах възможност да пътувам 300 км за делото.Какво се е случвало на заседнанието не знам и до днес,но той успя да ме лиши от правата.
Молих се плаках да видя детето,но дотам.
Мъжа ми заедно с мен плачеше и ме утешаваше!
Бяхме на дъното с бебе и дете което не ми позволяваха да виждам въпреки че имам право два пъти в месецА.
Нямах пари да плащам издържка и той ме осъди за издръжка за една година назад....до тук добре.
С майчинство от 200 лева как да я платя ?
Не е минал ден без да мисля за детенцето ми,което вече 4 години не ме е виждало ! Аз съм изрод аз съм най-долната жена ,но кажете ми приятели Защо Бог ме дари отново с дъщеря ? С какво заслужих това?
На 06:05:2021г .напрвих зверска катастрофа с моя мъж от която се измъкнах със счупена ключица! Всеки,който видя колата казва,че не е възможно да сме оцелели!
Защо Бог ме спаси с какво заслужих това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 898f29013d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Очевидно Бог те е спасил, за да погледнеш трезво над нещата и да промениш живота си към по-добро. И по-страшни случаи е имало! Според мен много по-жалко и тежко е, когато родителят не изпитва обич към детето и му съсипва живота. В твоя случай любовта е налице, просто пречка между детето и теб е бившият ти.
Дай максимума от себе си като сили, като енергия и ще напреднеш. Клиширано е, да, но нищо не пада даром и се искат усилия, опити. Има социални, има безплатни правни помощи за лица, които нямат средства. Намери компетентен човек, който да ти издейства на първо време срещи с детето. В началото сигурно ще са ви хладни отношеният, той ще я е настроил против теб, но с чиста, силна майчинска любов и загриженост ще докажеш, че това не е така.
Не се подценявай и не се обвинявай до такава степен, че да станеш жертва и да не можеш да действаш. Имаш подкрепата на добрия си мъж, Бог ви е спасил, колко повече знаци искаш да получиш?
Можеш да оправиш нещата така, че да станат по-нормални и да не ти тежи миналото. Ти вече миналото няма кал да промениш. Работи и се старай настоящето да става все по-добро.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4d3f7de3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имам дъщеря и като майка ти влизам в положение. Мога да ти кажа, че ако така постъпят с мен като танк ще мина през всички и пак ще помагам на детето си. Нищо не оправдава това, че не си отишла на делото. Твоята липса там е била решаваща, защото излиза, че и на делото за попечителство не си успяла да отидеш. Пари назаем за път, начини има. Грижи се за дъщеря си и отдалеч колкото можеш и не се предавай. И другото детенце гледай. Не се предавай. Горе главата!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8bf59580db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моя проблем е подобен на твоя. Аз мисля, че ще имам момченце, за което се радвам изключително много, но майка му, която е в чужбина, не иска да оправим отношенията си. И аз така като теб, плаках, молих се, но накрая без никаква вина аз станах виновния. Опитвах се по всякакъв начин да я накарам да размисли, защото ако сме и двамата в чужбина, ще бъде много по-лесно и за мен и за нея, но тя вероятно е намерила някой друг, но Господ гледа, забавя, но не забравя. Надявам се, че един ден ще се оправим и ще се съберем, защото ми липсва и си я обичам страшно много.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e6431e1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Как може да си позволиш да се наречеш така? Та така хулиш Бог и даровете, които ти е дал! Недей, грехота е. Имала си голямо изпитание с този мъж, браво че си намерила сили да започнеш наново. Гледай новото семейство и детето си, а на бившия ти ще му се върне, че не те допуска до дъщеря ти - един ден може би самата тя ще му търси сметка. В живота обаче не е само Бог - има място и за нашата личност и нашите грешки. Бъди достатъчно смела да вземеш живота си в свойте ръце - Господ ще помага когато реши, но без самата ти и собствената ти помощ - до никъде няма да стигнеш. Излез от самосъжалението, да порастне малко детето и търси работа. Здрави и прави сте, колко по-страшни неща има на света, че да се ожалваш така! Всички сте живи и здрави, един ден ще се оправят нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eff5066b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да те научи да си вземеш живота в ръце. Само раждаш деца от някакви мъже, но не пишеш ,че работиш, или си направила нещо да учиш, да изкараш курсове и т.н. Жената може и друго освен да ражда и да е домакиня. Ти не си обърнала внимание на себе си, не си си взела живота в ръце.
Това първото дете можеше да го вземеш, ако работеше, имаше финанси и стабилност. Само внимавай да не се повтори същия сценарий,да не попадаш на същия тип мъж.
Този може да е добричък , ама ако привличаш един и същ типаж мъже и се изживяваш като невинната и беззащитна жена все ще си така.
Търси го това дете, какво си го зарязала? За адвокати не си ли чувала, нещо? Просто явно си слаба и бързо си се отказала. Грам майчински инстинкт няма, щом си го зарязала и си си събрала багажа и у вашите без детето.
Господ ти дава знаци с това произшествие, дано да се промениш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 32df4e5422
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не си чак толкова виновна. Помоли родителите си за помощ да гледат детето и си намери работа, а също така запиши да учиш нещо, което ще ти е приятно и ще можеш да и скараш достатъчно пари, че да гледаш сегашното си дете. Когато имаш възможност да караш 300 км кажи на съда, че той не ти дава да виждаш детето и си намери добър адвокат с който да вземеш правата над детето. Бог ти дава втори шанс не го пропилявай. Бог те дарява с второ дете и те спасява от смъртта. Купи си книгата ,,вълшебството” на Ронда Бърн и започни да го правиш това помага. Казвай отче наш всяка вечер и се погрижи за второто си дете. Направи я щастлива. Пак ти казвам запиши нещо и учи, ама много. Можеш да опиташ да станеш IT специалист ако ти е интересно можеш да станеш доста добре платена. Знаеш ли други езици освен български? Не се обвинявай, а продължи напред!:) Ще ти кажа нещо от името на дете, най гадно е да виждаш майка си сасипана, не го позволявай. Обличай я с хубави дрехи и за по-лесно купи малко дрехи и пери често. Косара е много хубав магазин. Имаш късмет, че сега е лято и можеш да я обличаш с тънки неща както и не е нужно да имаш много дрехи. Не пътувай много и се ограничи. Бог ти дава втори шанс не го пропилявай и късмет! Знай, че ако се трудиш всичко ще се нареди! :)
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1fddd3bfff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Стига си се оплаквала . Здрава си, права си. Господ те е дарил с две здрави деца. Започни да работиш. Дай детето на детска градина и ралоти. Първият ти мъж ти е взел детето, защото е доказал в съда, че си безработна и не можеш да го издържаш. Какво означава, че не ти е давал да работиш? Ти си пълнолетна и решаваш сама за себе си. Не се оправдавай с другите хора. Стегни се, започни работа и никога не оставай без работа, дори да си чистачка. Лека полека можеш да спестиш пари за адвокат и да се опиташ да вземеш първото си дете.
И какво означава, че на 19 г си родила дете? Не знаеш ли, че има противазачатъчни, спирали и пр? Дръж се като възрастен човек и поеми отговорност за постъпките си. А този ти е причинил лошо детство, онзи не ти е давал да работиш...- Ти взимаш решения за живота си иси носиш последствията. Поне отгледай второто си дете добре, а не си причинявайте катастрофа. И не тормози второто дете и мъжа си с плач и ревове за първото дете. Те не са виновни за грешките ти. Не превръщай им живота в драма.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a869a36e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има нещо много, много грешно в мисленето ти!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e1415c0ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Който е роден да се мъчи, не умира преди да се е измъчил достатъчно ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d5a5868412
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Може би имаш втори шанс защото първият ти е отнет несправедливо.
Не се терзай, а се освободи от горчилката която си насъбрала и бъди щастлива, само така ще можеш с любов да продължиш живота си и отгледаш второто си дете.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d4d4f9a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз като номер 1 мисля, че още имаш шанс да създадеш отношения с първото си дете. Вместо да се изживяваш като мъченица, бъди активна и търси начини под дърво и камък. Детето още е малко, при това момиче, и ще докажеш, че има нужда от майка си. А междувременно учи или изкарай някакъв курс и започни работа, това има тежест в съда. Радвай се на новото си семейство, но не забравяй и за първото ти дете, което тепърва ще има голяма нужда от теб. Но е много важно да станете финансово стабилни, а това може да стане само с твоя помощ.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b3346d4916
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Не знам но не ми идват сили да те подкрепя.
Защото според мен за всичко което ти се случва имаш вина само ти, с изключение на катастрофата, там не знам кой е виновен.
Първия мъж е бил грижовен баща и до колкото разбрах като го наречеш тартор в лицето и той скача да обижда и да те тормози, разбира се че всеки мъж би постъпил така, ти какво очакваш ти да го обиждаш той да ти целува краката ли.
Искала си да участваш в разходите, но нямаш проблем с това че не си участвала в приходите. Говориш че той вземал майчинството, но всъщност ти без трудов стаж майчинство си нямала, навярно майчинство наричаш социалната помощ, която сама казваш че той харчил за детето. Искаше ти да я вземаш да харчиш за себе си но той те възпрял.
И не на последно място вместо като пратиш детето на градина да мислиш как да търсиш редовна работа за да можеш при раздяла да си вземеш детето, ти просто си го изоставила в детската градина и не си отишла вечерта да го прибереш, това ли наричаш майчина обич? Майките авторке мислят за децата си, мислят как довечера ако тя закъснее то ще чака на прозореца да я види и съответно тичат да си вземат детето.
С години не плащаш издръжка, но си искаш правата да виждаш детето, разбирам че си с ниски доходи, но като не можеш цялата издръжка, прати на детето си поне 20-50 лв месечно, а ти от нямане на хляб за първото, второ дете роди, защо. Не е обич към дете това ти днес да си купиш да се нахраниш, а да не пратиш 5 лв на детето си да яде и то, или какво си мислиш, аз я обичам но баща й да мисли за храната и дрехите й. В такъв случай ти обичаш дъщеря си колкото обичаш всяко китайче, колкото пращаш на тях толкова и на нея, нищо!
Моя мъж има 1800лв заплата и аз родих само едно дете, защото не можем да си позволим второ дете, ти раждаш второ без никакви доходи надявайки се социалните да ти дадат 200лв че да ядеш и ти, а децата ти, не те интересуват.
Радвам се че поне първото ти дете има баща на място, който се грижи за дъщеря си, купува й дрехи, храни я, интересува се от образованието й като говори с учителките.

И не авторке не господ ти дава децата, ти си ги правиш с вдигане на крака без умисъл.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 66831a6a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Много драма, много нещо. Като махнем емоционалните писания, по същество е следното: жениш се и раждаш много млада и незряла, съответно бракът ти очаквано не върви, развеждате се и мъжът ти взема детето, защото ти не си в състояние да го гледаш. Жениш се втори път, този път сполучливо, раждаш още 1 дете, искаш да виждаш и първото.
Дотук нищо чак толкова драматично, направила си грешки, но никой не е умрял, никой не е пострадал, не е късно да поправиш нещата. Млада и здрава жена си, стегни се и спри да се правиш на жертва. За първото ти дете е важно да поддържа контакт с теб, но това ще стане когато насреща си има стабилна и отговорна майка, не ревяща жена, която обвинява целия свят и скача от мъж на мъж. Гледай си детето, хвани се на работа, учи, образовай се, изобщо развивай се, в това време установи контакт и с първото дете.
Много хора минават през проблеми и обрати в живота, не си първата, няма и да си последната. Стягай се, и двете деца имат нужда от теб.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 285b92fbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Майка съм на 2 деца. Първото от друг мъж, но и ден не съм го изоставяла. Изобщо не мога да си представя да не го виждам 4 години. Иначе сме свидетели много жени раждат и по 10 деца и не се грижат за тях. Малкото ти майчинство не е причина да не полагаш грижи за детето си. За тези 4 години в които не си си виждала детето нищо ли не работи, не натрупа ли стаж да взимаш поне минимална заплата? Извинявай, но не те разбирам. Обричаш децата си. А и мъжа ти вместо да реве, да си търси работа.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2ce4cba229
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами мила, научила си по трудния начин, че животът не е любовен роман.
Сега остава да си вземеш поука и да си гледаш детето. А първата ти дъщеря... Е, дано някой ден успееш да оправиш нещата, но така става като ражда без да си готова. Нито доходи си имала, нито си познавала човека до себе си. Кофти звучи, но е факт. Дано поне този път си случила на мъж, но ако не работиш, при първа възможност си намери работа за да не си пак зависима.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6d265b5ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Явно животът ти е като компютърна игра - повтаряш нивото, докато го минеш така, както трябва.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d903ed4bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Твърде много емоции и необмислените постъпки. Типично поведение на глупав човек. Сега имаш два варианта. Или продължаваш да хленчиш, да обвшняваш съдбата и дргите хора и да си караш по стара му. Или се взимаш в ръце и отиваш да си видиш детето. Пиши й писма, обаждай се, намери си работа. И как 4 години не можа да я видиш? Нямаш оправдание. Като майка не мога да си представя да си оставя детето и да избягам. Където съм аз, там е то. Стана ми жал за момиченцето ти. Дано поне към второто не допскаш такива грашки, въпреки че натам отиват нещата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 03ba499210
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке ако трябва пари назаем ше взема ше вървя пеш ако трябва 300 км. но пак ше стигна до съда да заседанието на което се решават моите родителски права.

Колкото и да е лош бившия ти не е трябвало да изоставяш детето си. Трябваше да се пребориш за детето си и после да си търсиш мъж и да раждаш още едно дете. което не можеш и ти да издържаш. „

Все пак храниш второто си дете но не мислиш и за първото има ли какво да яде няма ли. Колкото и да си бедна все ще намериш поне 20 лв. да пратиш на първото си дете. Колкото и да нямаш.

Липсата ти е била решаваща на делото.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: e203d89652
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз пък се изучих, заплатата ми е чисто 3000лв, имам прекрасен съпруг и два спонтанни аборта. Авторката е благословена с две здрави деца. Единственото, което се изисква от нея е да стъпи малко на земята... Това е първия случай, за който чувам, да отнемат родителските права на майката.

Авторке, имаш късмет, за който много жени мечтаем и бихме дали всичко за да имаме поне едно дете. Ти си благословена! Останалото си зависи от теб. С първия съпруг, Господ е искал да те научи да не разчиташ на други хора (аз лично не съм вярваща, но виждам, че ти си). Ти обаче не си си взела поука и си направила същото - легнала си на гърба на втори мъж. Да, може би е по-сполучлив втория брак, но все пак... Стегни се, имаш вече две деца, всичко е в твоите ръце!

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker