Как се примирявате с недостатъците на половинките си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се примирявате с недостатъците на половинките си?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2174 пъти
Няма идеални хора, но въпреки това някои си намират партньори и успяват да се задържат дълго с тях. Как се постига това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4650c936d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Ами как - със шопинг. Моя хубостник ме нагрубява, изневерява на поразия, има 2 деца от предишни бракове, които ми се налага да търпя по 2 уикенда в месеца. Обаче, каквото съм поискала всичко имам - джип, вила в Гърция, мезонет в София, ежемесечно само дрехите, козметиката и джобните ми са над 10 000 лв.
И аз си имам един младеж, с който се забавляваме няколко пъти в месеца и те така.
Моля псевдо - моралистките да не се включват а да обличат пеньоарите и да започват да пържат кюфтета, че барба - ганьосите ще се приберат скоро от цеха и ще търсят да ядат хахах

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f3a932e2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Е, зависи за какви недостатъци иде реч.
Много е важно да сме подобни, но и да се допълваме, да няма крайни разлики в начина на мислене и живот в ежедневието.
Например не бих търпяла за нищо на света алкохолик, дрогираш, човек със закостеняло мислене който не уважава чуждото мнение, който се опитва да налага на всяка цена, лъжец.
Имаме да речем някои хобита с мъжът ми в които другият не се включва защото не е "неговото" но не си пречим да си се занимаваме с на кой каквото му харесва.
Той се прави на луд за някои домашни задължения, но аз съм му хванала цаката- хващам го на момента да свърши каквото трябва, остане ли поръчка за после, винаги е "забравих".
Със сигурност не му е ок като кажа нещо да се направи СЕГА, но даже и с мрънкане го прави защото сме минали през етапа "писна ми, колко пъти трябва да повтарям едни и същи неща" и съответно един час разтягане на локуми като може да се свърши без излишни нерви и да си се наслаждаваме на остатъка от деня.
Не обича да обикаля и се застоява в магазини, преди го правеше заради мен, но и аз не се чувствам добре като знам, че вътрешно почти го хваща клаустрофобия. За това ако сме заедно той си ходи нанякъде или си стои в колата с кафе и си пуска музика, аз като съм готова ме взема.
Като цяло обаче имаме много общи интереси, винаги имаме за какво да си говорим. И двамата обичаме да ни е чисто- съответно и двамата поддържаме. Често готвим заедно или на който му се готви в момента, а другият може да прави компания или да си гледа нещо друго (примерно той като има мач или формула, аз сега съм запалила много със сериала the black list).
Не разрешавам да се повишава тон, да се дискутира с крясъци! Той си знае, а е посмял да вдигне децибела, а съм креснала така, че ще усети цунами в кръвта си. Всичко което може да се изкрещи, може да се каже и с нормален тон. По този повод, наскоро бяхме неволно свидетели на жена която се разкрещя на децата си. Беше ужасен момент, исках да гушна децата и да ги скрия от нея, но ... А мъжът ми така се стресна, че приклекна все едно го обстрелват. После сам си каза, че "такова чудо не трая и две минути, страх ме е" говорим за голям, здрав мъж.
И така, де! Нямаме такива крайни разминавания които НЕ бихме търпели! Стигне ли се до там, ще се разделим, с това и двамата сме наясно, обичаме се достатъчно за да искаме всеки от двамата да е щастлив и спокоен.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5a8c2d2c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Никак. Свободното време си прекарва при мама и рязко се замислям да си хвана любовник. Държи на своето и няма позиция за семейство, неговото семейство е майка му и всичко извън това е чуждо и враждебно. Скоро ще си остане при нея.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a50ba8b5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   3, добре защо ти е любовник, като може направо да се разделите, щом не ти оттърва? Веднага първата мисъл на Ганьовката е "ще си хвана любовник". И като си хванеш, онзи ще спре ли да стои до полата на мама? Не, само и ти ще станеш същия, че и по-голям парцал от него.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5638d86f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Просто се разбирате и се харесвате.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 57a655bc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Как се примирявате с недостатъците на половинките си?

Както те се примиряват с нашите недостатъци! Осъзнавам че съм нормален човек, че вероятно имам собствени недостатъци и половинката ми ги търпи. Който търпи моите недостатъци заслужава аз да търпя неговите. Обгрижва ме, разбира ме , помага ми, измисля начини да ми е по леко ежедневието и аз правя същото за него.
За №1 от жените с пенюар съм и не съжалявам, че не съм обиждана, изнервена, не гледам две чужди деца и не ми е нужно да търся сексуално обгрижване от младежи като теб, Предпочитам пенюара и това което имам. Не ти завиждам нито за колата, нито за жилищата, нито за козметиката и парцалките, защото аз имам нещо много по ценно, чувствам се обичана. Така или иначе имам само едно тяло и съответно нужда от един покрив, вила не ми е нужна, защото не ми е нужно да поддържам още един дом заради едната почивка, а и идеята да обвържа почивките със само едно място не ми харесва, предпочитам да наема вила, все на различни места и да ми шета камериерка. Достатъчно красива се чувствам и без козметика за 10 бона, защото съм обичана и без макияж. И младеж не ми е нужен, мъжът ми се справя доста добре. Ставам че трябва да му изпържа кюфтетата :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5a8c2d2c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   4, когато някой изневерява и си изкарва и свободното време при мама защо да няма мисъл за любовник? Естествено, че ще се разделим и дори и тогава Ганьо няма да отиде на квартира, а ще си е при мама.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a50ba8b5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7, разделете си и тогава палувай. Всичко друго си е падане на неговото ниво.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bcf27bed7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Трудно. Преди година някъде пуснах тема точно за това как се оплакваме от половинките си за всякакви неща, но реално много малко от нас поглеждат себе си - колко сме добри наистина, какво толкова можем да предложим на човека до нас и прочее самовглеждане и критика. За себе си установих, че не съм кой знае какво - има по-умни, по-красиви, по-интересни и забавни, както и аз съм по-добра и по-привлекателна от други, но не съм най-великата жена на света. Какво да очаквам тогава? Приятелят ми покрива минимума - не ме тормози, не ме бие, интелигентен е, забавен, не е лош човек, привлича ме. Има проблеми, има неща, които ме вбесяват, но от позицията на каква мога да го съдя, коя съм аз чак толкова, че да вдигам скандали и да му държа сметка? Повече реална преценка трябва и от двете страни. Та така се "примирявам" с недостатъците му - като погледна честно първо себе си и своята позиция в този свят. Колкото по-нагоре, толкова повече мога да изисквам, колкото по-надолу... ясно. Но самокритиката е нещо недостижимо за маса народ, всеки се стреми към най-доброто, към повече, отколкото реално заслужава, просто защото е изключително трудно да седнеш и да признаеш пред себе си всичките си недостатъци и да погледнеш трезво на ситуацията. На всеки му се иска да е по-по-най, никой не иска да приеме, че е тъп, грозен или посредствен. А дали изобщо има нещо по-добро за теб на общия фон и докога има смисъл да търсиш, за да получиш отново още от същото, е съвсем отделен въпрос.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 845693a565
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто си намираш половинка, чиито недостатъци не те дразнят и не ти е трудно да преглътнеш. Има недостатъци, които са ок и такива, които не са. Съответно разчиташ, че и половинката ти и е лесно да живее с твоите. Насила хубост не става. Ако се налага постоянно да правиш компромиси или пък непрекъснато се дразниш на половинката си, значи това просто не е твоя човек.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 75ce12e818
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н.1. То па един живот водиш. Не си за завиждане въобще.
Човек трябва да погледне себе си преди да има претенции към друг.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2007b33fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Намираме си половинки, чийто недостатъци можем да търпим.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8abad9d2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До номер 1

Толко ти е акъла и на тебе щом изобщо си правиш труда да го плюеш. И ти си същата, като мъжа ти, защо го плюеш?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5003fb9ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Бърз въпрос: защо ти трябва да се примиряваш с нечии недостатъци? Искаш да ми кажеш, че ти нямаш такива ли? А щом имаш, кой реши, че ти си човека, който да се примирява с нечии недостатъци? Другата страна е щастлива от твоите?

Самата тема лъха на нездраво самочувствие. Всеки има недостатъци, а да не говорим, че понякога недостатъкът за един е качество за друг, т.е. нещата са силно субективни. В общи линии: като не те влече, си заминаваш и готово! Какви примирявания и други "достойни за ореол" дейности ти се въртят в главата? Никой няма нужда от хора, които се чувстват повече от половинката си, защото това ще се натяква цял живот - с думи, действия и т.н. Повярвай ми и си гледай връх Олимп, откъдето си се появил/а в тази тема!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 812350a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не се постига това, цял живот само мрънкане като ти писне от някой недостатък.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ee26725f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Напомням си, защо го обичам и защо съм с него. А и, в крайна сметка, и аз не съм идеална.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ee26725f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 1, дано поне си се подсигурила за бъдещето, защото скоро ще станеш следващата "бивша съпруга". Нали се сещаш, че няма вечно да си на 20 и в някой слънчев ден мъжът ще си намери по-млада от теб. Е, тогава за какво да ти търпи капризите?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5af92651cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Номер 1, какви "псевдо-моралистки", бре, жена? Та ти не вършиш абсолютно нищо неморално. Единствено набавяш нужното си чрез достъпните за теб средства. Това е честна сделка! В живота са ти нужни: джип, вила, мезонет, дрехи, козметика, джобни и младеж. В замяна предлагаш да търпиш обиди и унижения. Ами ти си жена-мечта, нищо кой знае какво не искаш, а даваш всичко - свободата си.
Като зная аз какво искам, направо ме е срам пред твоите скромни потребности. Аз не бих се задоволила с нищо по-малко от щастието да се събудиш през нощта в топла прегръдка, да слушаш в мрака равномерното дишане на любимия човек, а познатият му дъх да гали рамото ти. И срещу това не давам нищо, защото отдавна вече съм го подарила.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5bc3b77be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ние сме от дългогодишните. Не се чувствам примирена. Напаснали сме се. Чак ми е странно за какви глупости се карат хората, изневери, скандали, драми. Вместо да идем на почивка, на вечеря, да гледаме някой филм, да излезем на разходка с приятели, с децата, или просто да си стоим и да си почиваме, ще тръгна да крещя и да правя панаири и да ровя кусури. Я, стига. В повечето случаи недостатъците ни са повод за смях или мотивация за самоусъвършенстване. Не говоря за крайности като алкохолизъм, наркотици, агресия и т. н. С такива хора не бих се занимавала.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ae4d7c0e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ами както е написал един напомняш си някоя добра страна на човека и просто си ангажираш вниманието с нещо важно било за работа, за детето, за теб. Изобщо няма смисъл от разправии, излишно е, нерви и здраве отиват на майната си. Ако нещо те дразни в човека или искаш от него с най-просотото изречение на света го питаш и така.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f1d800e21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Да не дава Господ съдбата на номер 1. Веднъж в един сайт за покупко-продажби на стари вещи попаднах на една дама, от която си накупих на безценица сума ти неща. Имам предвид неща от дамския гардероб - обувки, части, дрехи и т.н. И накрая, защото вече започнахме даже да се сприятеляваме, я попитах в прав текст: "Абе, мила, ти нали знаеш, че тези обувки, които ми ги даваш за 20 лева в оригинална кутия с етикет и гаранционна карта струват 350 лева? Чанта "Прада" за 15 лева, ти луда ли си?" Тя вика: знам, но съм принудена. Какво се оказа? Въпросната жена - омъжена за супер богаташ. Неограничен бюджет за покупки, обаче - пари кеш не. Само кредитни карти, които той може да проследи. Да работи й е забранено. И тя не разполага с един лев. Онзи като види, че хиляда лева са хвръкнали в мола, си мълчи, но заподозре ли я, че разполата с лични средства, става страшно. Те били цяла компания такива приятелки. Като ги гледаш отстрани - богашки съпруги, а всъщност - пазаруват на корем, за да могат после да продадат нещата и да си позволят един трамваен билет, без преговори с мъжа за това. Въпросното момиче имаше болна баба в Пловдив и тези пари й бяха нужни за лекарства на старицата. Ето такъв е "лъскавият живот" на държанките, на които завиждате.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 47c94b3011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Е има разлика от малки недостатъци или сериозни алкохол, наркотици и др.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 47c94b3011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   просто се примиряваме. Всеки човек има недостатъци.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: b0aed257e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И аз съм като ном. 1. С тази разлика че нямам вила в Гърция (засега) и моя няма други деца. Не ме и нагрубява, но ми изневерява. Мекушав е като характер, но са му слаби ангелите. А на мен пък не ми пука. Престръвам се на много разтроена и инсцинирам скандали, но нищо не ми трепва отвътре. Той чувства вина и следва голям подарък :D :D Всеки ден съм в мола, няколко пъти в годината почивки в чужбина, не готвя, не чистя... Нямам нужда от любовник. Най-ми е кеф като обикалям по цял ден и си купувам каквото ми хареса. Него го устройва да е женан за мен, мен ме устройва да съм омъжена за него и така.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: d8350a6ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   1, парцалките са ти заместител на любов, в твоите отношения няма любов. Почти 10 години заедно, не се примирявам, отстоявам себе си повече от началото на връзката, с някои неща в неговия характер се примирявам, но за разлика от преди (това са все пак 10 години, човек се променя), отстоявам повече се е си. Човек не може постоянно да живее с кавги, но и не бива всички компромиси да идват от единия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker