Възможност на мъжа да се откаже от детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възможност на мъжа да се откаже от детето
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 8886 пъти
Надявам се този път темата да бъде одобрена. Нямам идея защо първия път беше отхвърлена, има къде-къде по-скандални такива и се публикуват без проблем.


Както и да е, искам да поговорим за идеята мъжете да имат правото да се откажат от бащинство по сходен на жените начин.

Сега ще обясня, защото ми е интересно да разбера какво мисли българския гражданин относно този въпрос (тъй като изглежда темата не е популярна в България).


Та, още преди години, международни движения за правата на мъжете предложиха да се даде възможност на мъжа да се отказва от това да бъде баща. Имаше доста статии по въпроса (Дания мисля, че първи са го предложили още 2000 година, Швеция преди години и те повдигнаха въпроса). Преди няколко дена пак срещнах подобна статия и се сетих да попитам българските граждани (било и в този сайт) какво мислят по въпроса, а още повече като е анонимен, то те биха били и искрени с отговорите си.

Нека вземем хипотетичната ситуация:
Двама възрастни (или не толкова) индивида правят секс и без значение причината (било то скъсан кондом, невременно прекъсване и т.н.) жената забременявам.
В днескашния свят само жената има думата и избора какво да се случва от тук насетне. Мъжа може изобщо в момента да не е готов за деца, да не иска такива, да е било просто секс, то в крайна сметка жената взема решението - ще се роди ли детето или не.
Мъжа може да иска детето, но ако жената не го иска, никой не може да я спре да направи аборт, но за съжаление обратното не е възможно.
Което поставя мъжа в ужасно неравностойна ситуация.

В случая, че жената реши да роди детето, то мъжа е длъжен да изплаща издръжка, а в някои случаи и страни - издръжка и за самата жена.
Та, значи получава се така, че жената има правото да каже - не аз не желая да съм майка и да пие магическото хапче или да направи аборт и да няма абсолютно никакви законови последици върху нея от това, а мъжа няма тази възможност - доста дискриминиращо, мисля аз, а вие?
Да поясня, аз не казвам, че трябва да се изземат правата на жената да прави аборт, а по-скоро смятам, че трябва и мъжа да има възможността да се откаже от бъдещото им дете.

Това става като примерно писмено в рамките на 1-2 седмици след научаването му, че ще става баща заяви, че не желае да има нищо общо с детето. То в този случай той няма да има никакви права над това дете - няма да може да го вижда, детото няма да носи неговото име, но няма и да има никакви задължения и отговорности спрямо него.


Та, какво е вашето мнение по този въпрос? Смятате ли, че подобно нещо трябва да бъде въведено по целия свят? Смятате ли, че и мъжете имаме правото, така както жените да се откажем от това да сме родители в случай, че детето е станало погрешка и нямаме желание да бъдем такива в дадения момент?

Ако имате интерес, можете да потърсите за Paper abortion в Google. Има цяла статия в Wikipedia и множество статии в различни международни сайтове.
Интересно ще ми бъде да видя какво мислите по въпроса. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 130

преди: 2 години, 9 месеца
hash: e09d18e800
гласове:
1 2 3 4 5
  (79 гласа)

1.   Да сте гледали къде се празните, а? Не, не смятам, че е справедливо, защото жената изтърпява всички последици от бремеността или аборта върху тялото си, а вие хвърляте просто една семка, случайно или не.
И не знам къде ти го роди главата, че в Дания имало такова нещо, живея тук и няма. Поредната провокативна тема, в която след малко ще дойде да си пусне мозъчната дрисня против жените онзи психар с убийствата на жени в Арабия и как изнасилванията над жени били напълно нормални. Очаквам модератор да вземе отношение към този индивид, пускащ подканващи коментари към насилие вече 2 години в сайта.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 12ca1133ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

2.   Да. То и сега, който не иска детето, не го признава и няма ангажименти. И примерите са доста. Повечето жени дори не се занимават да търсят права, а си отглеждат сами децата, когато бащата няма желание да е част от живота им. Би могло и със закон да се регламентира.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0e72d3bff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Виж сега според Закона в България ти можеш да не признаеш детето. Готово, обаче това дете за теб не съществува, ти не можеш да очакваш нищо от него. Няма да го виждаш и то за нищо не ти е длъжно ако ще и да се влачиш в краката му. Това е едно решение на проблема. Освен това и ти носиш отговорност при акта. Няма да купуваш кондоми от левчето, след като не искаш дете. Въпреки че то никоя марка не ти гарантира 100% защита. Тоест трябва да можеш да понесеш последствията от действията си.Другия вариант с аборта. Нали в край на сметка жената поема рисковете не ти. Тоест тя поема риска например смърт при раждане. След като тя носи детето тя трябва да решава това. Например ако трябва да абортира ама ти много искаш дете и е в сила това твое предложение и от теб да зависи аборта? В най-лошия случай жената умира, а за теб какви ще са последствията? Тогава ти би трябвало да бъдеш съден за не предумишлено убийство. Или друг вариант да изплащаш обезщетение на семейството на жената. А преди да се стигне до тези неща би трябвало с жената да се разбирате и заедно да решавате тези важни въпроси. Защо да има законови последици върху жената след като тя решава за себе си не за теб?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 67a916064c
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

4.   Ми то с всяка не се прави секс, миличък.
Какви са тея мъже, като ти се прави секс, взимаш си жена.
Има си последствия.
Вие мъжете сте длъжни само издръжка да дадете, даже много и това не дават. А детето, че има нужда от баща?
За жената са всички негативи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b52a15fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

5.   Та вие ганьовците се отказвате и ги захвърляте и без да ви еня има ли или няма такъв закон, за какво пак ганьо надува гайдата?

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ad7df93654
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

6.   Сори, но съм отвратен от законническия ти начин на мислене. Дано живееш другаде, не и в България, понеже обратно би значело, че положението и тук е станало твърде зле. Децата не са домати, не са решения в главите ни, не са разпоредби. Сексът - това пак не са разпоредби, не е механизъм за разпускане на напрежението, не е утилитарната помия, която бълва културата ни днес. Когато човек изгуби възвишеното в себе си, започва да убива времето с подобен род разсъждения - изчисления. И в крайна сметка - заслужава спохождащата го съдба.

Иначе, дори и да напишеш един документ, като баща, че не щеш да имаш нищо общо с детето си, смешното е, че в теб остава някакво чувство. Което чувство може да речеш да седнеш да убиваш в себе си - "като ще е утилитарна, урболешката утилитарна да [я карам] ..." И ставаш нечовек, Амстердамски чиновник... Напълно самоволно. И нямаш сетива да разбереш колко тъжно е това - нали сам си си ги отсякъл...

Желанието като абсолютно право, което не води до задължения, жертвата - като ненужна отживелица, нищо че дължим цивилизацията си на "културата на жертвата" ... Всъщност, претенцията за живот без задължения, единствено с права...

Мина ми малко. Ся по същество - обикновено всяка ситуация е различна. Но ако бащата не признае детето - не даде името си - няма проблем, няма издръжка, няма гявол - майката сама ще си го гледа, както и става в повечето случаи, а детето носи нейната фамилия. По този повод е редно да кажем - в България имаме майки-героини. А хората са си го измислили механизмите и без нас да ни е имало ( ;

facetious

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0182f1d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

7.   Мисля че не си прав авторе и ще обясня защо. Макар че съм майка на порастнало 22г момче и сме заедно с баща му, категорично съм против такова предложение, да се отнема отговорността на мъжа от действията му. Бих защитила всяка една жена носеща детето на сина ми и ще държа той да поеме отговорност за детето.
Първо щом са възрастни индивиди и двамата носят отговорност за действията си и последствията от тях, следователно носят отговорност за последствието от действието секс. Никой не му пречи на мъжа, да си го държи в гащите или да ползва проститутка "само за секс" която, няма да роди от обикновен клиент или ако роди няма да му търси отговорност, защото няма да знае от кой точно е забременяла, все пак проститутките не записват данните на клиентите си.
Мисля че мъжете трябва да сте благодарни на новите времена, че въобще имате щанс кой да ви даде секс преди брака, за разлика от вашите бащи и дядовци, те са си ги държали в гащите преди брака.
Второ при аборт кой носи последствия за тялото на жената? Колкото и да не ти се вярва аборът е операция и тя има последствия върну женското тяло. Някой жени остават осакатени без възможност да имат някога дете. Мъжът, ако жената абортира, се отървава от отговорност и когато реши може да си направи дете от друга, а абортиралата жена ще понесе доживот последствията за общия "само секс". Пък дори и да не остане ялова, колко аборта според теб може да понесе женското тяло? И защо трябва да ги понася без мъжът причинил нуждата от аборт да понесе отговорност? Тук пак няма равнопоставеност, а жената остава дискриминирана. Ти като мъж ще си продължиш живота ще създадеш свой деца от друга жена, а тази дето по време на аборта заради теб си е повредила матката, какво за нея?
Трето жената няма и как да докаже, кога точно мъжът е узнал за това, че ще става баща. В иска си за отказ от дете, мъжът може да впише всяка удобна за него дата на узнаване, спокойно може да пише, че е узнал че ще има дете в 9 месец, дори се случва и жена да узнае за бременността чак след като влезе в 6 месец, тогава кой носи отговорност? По причина за възможно късно узнаване за бременност в закона е описано всички деца родени по време на брак се вписват на името на съпруга като негови, ако не са негови той трябва да докаже в съда чрез ДНК за да ги отпишат от името му.
Отделно повечето случаи узнаването, че жена носи твое дете не става пред чужди хора, които жената да викне в съда да свидетелстват, че на еди си коя дата тя каза на мъжа, че е бременна. Или може би искаш след приемането на закон за право на отказ от мъжа, всички мъже да научават, че ще стават бащи с нотариална покана, за да може да се доказва датата на която са научили, че ще стават бащи?
Четвърто плащането на издръжка е за детето, не за майка му и обикновенно реално изплатените издръжки от бащите в България не покриват и една трета от разхода на детето им. Начисляват се едни 160-200лв на месец, а децата имат нужда от покрив, който струва наем, имат нужда от електричество, храна, дрехи, играчки, трябва да се плати такса за детска градина, за тренировка за спорт, лекарствата и добавките които се налага да приемат струват пари, децата в днешно време ползват телефон и интернет от много малки, а това струва пари, с размера на тези издръжки, жената е много по дискриминирана, отглеждайки сама ОБЩОТО ДЕТЕ тя влага хем повече пари от мъжа, хем полага много повече труд. Държавата изчислява 1/4 от минималната заплата което е 162лв, ако двамата родители влагат по 162лв в детето се оказва че ще трябва то да оцелее с 324лева, според теб възможно ли е с 324лева да отглеждаш дете?

ПП никаде в света няма издръжка за майката на детето ти, по принцип съществува издръжка за бивш/а съпруг/а, но това не е обвързано с наличие на общо дете и не е обвързано с пол, по същия член от закона и мъж може да поиска издръжка от бившата си съпруга, ако тя е с по големи доходи, а той е останал в затруднение след развода, поиска ли издръжка ще я има, затова няма връзка с темата ти. И в България го има този закон, чух за мъж, който по време на брака останал инвалид и при развода спечелил дело за издръжка от бившата си съпруга. Тоест и в България е възможно, това че не е станало честа практика е защото начислените издръжки са много ниски и в повечето случаи не си струва.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e6efcae571
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Да кажем тогава ,че една жена има 10партньора в живота си и забременява от 3 от тях ,т.е. три деца и никой не иска да поема отговорност за децата ,жената не иска да абортира,защото е против аборта и какво искаш тези "бащи" да продължават да осеменяват наляво и надясно без да им се търси отговорност поне от издръжка ,Еми няма как да стане ,тези деца са техни и ще носят отговорност ,ако не са искали да се случи да слагат презерватив или два един върху друг за по сигурно
М34

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 306aca94db
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

9.   Целия ферман го написа, за да кажеш, че нещеш да плащаш издръжка ли? На въпроса вече са ти отговорили - не припознаваш детето като свое и готово. Няма дете. Даже да ти кажа, понеже много ме трогна с излиянията си, мисля че имам решение относно терзанието ти. Седиш си на порно и чикии. Ръката ти няма да те съди за издръжка, обещавам ти!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2e806fab7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По време на секс и двамата носят отговорност. Има инциденти, но има и жени, които нарочно забременяват, защото си мислят, че ще вържат мъжа по този начин или просто искат дете страшно много и както могат да го получат - така. В тези случаи бащата не е длъжен с нищо, не признава детето и толкова. Да, трудно е, бебето не е виновно, но и мъжът не е. В крайна сметка доста мъже избират този вариант и изобщо не участват в живота на детето. Ако бях мъж в подобна ситуация, сигурно щях да направя същото, разбирам ги. Но никой няма право да налага решение за аборт на жената. В 85% от случаите жените са тези, които отглеждат децата и се грижат за тях, когато бащата го няма. Повечето самотни родители са жени. Отношението е по-различно, връзката майка-дете (ако е нормална) е изключително силна най-вече, защото си го износила и родила. Затова и майките толкова се пазят от закона. Пък щом мъжът не иска, никой не може да го принуди. Светът все още се върти основно около нуждите и вярванията на мъжете, спокойно. Не мисля, че някога това ще се промени... иначе абортите щяха да се позволени навсякъде. Лицемерните феминистки и боркини за свобода могат да пискат и лъжат колкото си искат, особено по белия свят, където им е позволено всичко. Малко се осмеляват да отидат там, където жените наистина имат нужда от помощ и са малко над кокошката.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3722e9e97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

11.   От автора:

Така, първо да поясня. Не съм женомразец, както някои ме изкараха. Не пускам теми от 2 години в сайта, впрочем това ми е първата такава. Повече чета и чат-пат коментирам в някои.

Второ, българин съм, живея в България. Нямам жена, нямам деца, ако изобщо това има някакво значение.

Трето, не съм казал (или може би не съм се изразил правилно), че в Дания или където и да е има подобно нещо, казах само къде се е коментирало това, и че в България изобщо не съществува такова нещо като правата на мъжете.


Сега, да поясня:
Прави сте, че и в момента не е задължително да припознаваш детето. Това е факт. Няма как държавата да почне да прави разследвания на всяко дете, на всяка самотна майка и самостоятелно да прави ДНК тестове на всички мъже, с които дадената жена е или би правила секс. Това е повече от ясно.
Проблемът е, че ако жената си науми и посочи конкретен човек като баща на детето, то той трябва да докаже, че не е такъв. Той няма никакво законно право да се откаже от това дете ако бъде потвърдено, че е чрез съответната ДНК експертиза. Това имам в предвид.

Докато от своя страна, жените имат законното право да направят аборт или да пият магическото хапче и да се отърват от това да бъдат майки. Бащите НЯМАМЕ това право. Ние сме зависими изцяло от решението на майката. Защо? Защо едните имат правото да решават за сметка на другите?

Докато аборта не беше легализиран не ви беше добре, нали? Направихте всичко възможно да се легализира и да имате законно право да решавате дали да родите или не (което впрочем аз подкрепям), но при нас мъжете нищо не се е променило от десетилетия. Ние освен задължения, права никакви.


Сега ми е ясно, че ще кажете, че жената ражда (все пак така природата я е създала), нейно е тялото и тя трябва да може да решава какво да прави. Да, така е, подкрепям.
Но пък не природата е измислила, че мъжете са длъжни да издържат това дете, да дават издръжка, да се разделят с имуществото си и т. н. Това не го е измислила природата, а хората (май по-скоро феминистите).

Не знам, но явно на жените им е огромен проблем и мъжете да имат същите права като тях.
Защото да, аз лично смятам, че след като единия пол има правото да решава дали да бъде родител или не, то трябва и другия да има същото такова право.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d29d291fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами аз като чакам детенце и жена ми реши да замине за друга държава? ! Къде къде по-лесно е и двамата родители да си гледат детенцето, отколкото единия, щото сеш се, скимнало му да изчезне на някъде и да си гледа детето “сама”. Нали се сещате, че това дете рано или късно ще разбере кой е биологичният му татко и ще тръгне да го търси. То е лесно да се лъже началото, обаче после ще се чуди човек как да си шпаклова лъжите, ама няма да успее.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e299b24c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Н 3,
Ти може и да не припознаеш детето, да! Обаче жената има право, ако реши, да те съди за установяване на бащинство. И тогава, ще трябва да плащаш издръжка до пълнолетие на детето. Така че, пак жените решават!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e7711a3947
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

14.   Авторе, не очаквай разбиране от жените тук, а и от жените по принцип по тази тема. Ти говориш за равноправие при вземането на решение, а това за тях означава да им се отнеме едно то най-силните оръжия за изнудване. Не виждаш ли колко от тях в коментарите си изведнъж казват, че ти си отговорен, сякаш си бил сам в това легло и само ти си длъжен да се предпазваш. Затова - просто внимавай! Светът е пълен с жени - готови на какво ли не за да получат това, което мислят за важно, особено деца, или връзка. Според теб как от стотиците грозни или тлъсти жени са се уредили с дете при положение, че мъжът преспал с тях е мислел само как да свърши и да си тръгне?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc5e6a3124
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Ква глупост. Целия тоз цирк е защото един инат не иска да остави друг инат с наследника си. И се почват да се подливат едни води и да се правят мизерии, само и само да са си напук. Тук няма любов или чувства освен злобата и хорското мнение. Жалко ама факт.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a86a9739b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

16.   Че кой те кара да правиш деца, бе авторе? Презервативи има ли? Има и то всякакви. И проститутки има, като искаш секс съвсем без ангажимент. Само едно задължение има- да си платиш. И презервативът там също е задължителен. Като те е страх да не се скъса гумата и да те хванат за издръжка, направи си вазектомия или не прави секс. К*во си взел тука от десет дерета вода да носиш и закони да измисляш?
Апропо, можеш и да минеш и другия бряг, мъжете не забременяват.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e97a77ebf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

17.   Всяко раждане, всяка бременност, всеки аборт, а също и всяко "магическо хапче' носят последствия за тялото на жената, съответно нейното здраве (физическо и психическо) и живот. Отделно от последствията са останалите рискове. За мъжа здравето и животът не са застрашени, нито търпят преки негативи (евентуално непреки). Поради това решението следва да е нейно, а не негово. В същото време сексът е отговорност на всички участници, защото ни е пределно ясно до какво може да доведе. Няма да коментирам, че у нас е пълно със самотни майки, защото на жените им е ясно, че на сила баща не се става.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9844c48c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Затова се казва "Майката е една, бащата може да е всеки" Ами ако това беше възможно и една жена кажеше на мъжа че е бременна и той отиде в полиция или в съда и каже, че не го иска и иска жената да направи аборт, жената ще каже Ама аз не съм бременна от него. Той лъже, друг е бащата. Или пък след първите 3 месеца каже на бащата, че е бременна когато вече абортът е незаконен пак нищо не може да направи. Хитрости колкото си искаш. Затова го правете с презерватив и не с коя да е. Вие можете да го правите секса само за 1 вечер, но после не можете да поемете отговорност за детето, което сте направили.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0182f1d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

19.   До 11
авторе писал си " аз лично смятам, че след като единия пол има правото да решава дали да бъде родител или не, то трябва и другия да има същото такова право."
Господ ти е дал това право, ти решаваш дали ще правиш секс с жена, никоя не може да забременее от теб докато ти не й дадеш достъп до сперматозоидите си.
След като се страхуваш от секс за една нощ не е и задължително да запознаваш партньорката си с истинското си име адрес и други лични данни, отиваш за една вечер на бар в съседен град хващаш секс за една нощ, тя и да забременее не може да те издири кой си от къде си.
Докато при жените е различно Теб никоя не може да те забременее и да избяга от отговорност. Жените могат да забременеят от изнасилване, теб никоя не може да те изнасили и да забременееш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 08e35ed592
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

20.   Мъжете също имат избор: като не искаш деца, направи си вазектомия. Така никога никоя жена няма да може да забременее от теб и ще си живееш спокойно. Относно това да имаш избор какво да направи с детето жената, забременяла от теб - съжалявам, но жената е човешко същество със собствен разум и тяло, над които никой друг индивид няма права. Така че когато ти забременееш, тогава ще имаш право да решаваш какво да правиш с детето.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

21.   Има случаи, в които мъжът е свършил на корема на жената, на гърба ѝ, на гърдите ѝ или дори на пода, след което жената тайно от него си намазва пръстите със семенната му течност и умишлено я пъха във влагалището си, с цел да забременее без неговото знание и против неговата воля. В този случай Законът също е на страната на измамницата и стоварва задължения върху нищо неподозиращия мъж да ѝ плаща пари в продължение на 18 години след това.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a86a9739b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

22.   Кифльо, ако ставаше така, нямаше да има инвитро. Но дори и да допуснем, мъжът да го докаже в съда. Като не иска деца, да е взел мерки- презервативи се продават навсякъде. Струват по-евтино от 18 годишна издръжка.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7342003fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Кифлоприземител бил жена.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7342003fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   До 20
Мислиш на 100% като мен. Тъкмо мислех да напиша същото и се зачетох малко по-нагоре. Жалко, че не те познавам, щеше да си прекрасна приятелка!
Жена Водолей

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7342003fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

25.   Имаш разсъждения на завършен егоист, които са токсични за всяка една връзка. Шансовете ти да задържиш отговорна, красива и интелигентна жена до себе си са нулеви, затова дълго ще трепериш дали някоя глупачка няма да реши скришом да използва семето ти. Интелигентните жени мислят с перспектива и не изгарят от желание да бъдат самотни майки.
По- добре се обърни към клиничен психолог, който да се заеме с болното ти Его.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cc03958ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

27.   Разберете, че мъжът не плаща пари на майката, а плаща издръжка за живот на детето. И, то, в Бг тя е мизерна. Със 150 лв не можеш да гледаш дете, да работиш, да му осигуриш образование и извънкласни дейности, да го лекуваш или, не дай си боже, ако е болно да му осигуряваш специални рехабилитации. Законът защитава детето и се грижи за интересите му. В БГ има безброй бащи, които са си били камшика и децата им дори не ги помнят и знаят кои са. Та, толкова за сбирането на сперма от балатума и оплождането .

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

28.   Аз съм ЗА това бащата да не може да се откаже от детето си, АКО се докаже с ДНК експертиза, че действително той е бащата.

Обаче в същото време следва и издръжката за детето, която при развод почти винаги е плащана от бащата, да бъде не с пари, а под формата на дрехи, храни, принадлежности и всичко останало от първа необходимост за ОБЩОТО дете на мъжа и жената (в зависимост от възрастта на детето: пелени, ученически униформи, детски обувки, детски пюрета, учебни пособия, ученическа раница и т.н.). Така хем отговорността към родителя, на когото НЕ Е присъдено попечителство над собственото му дете, ще си остане в сила, хем и другият родител, получил попечителство над детето, ще получава съответните помощи ЗА ДЕТЕТО, които Законът изрично е отредил да са именно ЗА ДЕТЕТО. И ще се спре с порочната практика единият родител да плаща пари УЖ като помощ за детето, докато другият родител използва тези пари за лични цели. Важи с особена сила за тези, които получават по-високи издръжки за детето/децата и купуващи си с тези пари телефони, коли и всякакви глезотии, нямащи нищо общо с детето.

Гаранция, че тогава ще има 10 пъти по-малко разводи, защото огромна част от жените няма да имат лична парична изгода да се развеждат с цел да цоцат мъжа, докато се клатят с други мъже след това! От всичко това ще спечели обществото ни, защото ще е с по-устойчиви бракове. Факт е, че колкото повече единият пол (без значение кой) бива подпиран с повече права, а другият е утежняван с повече задължения, нещата неизбежно водят до упадък, тъй като едните започват да се чувстват богопомазани и често си позволяват волности за сметка на другия, които изобщо не са етични.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

29.   Номер 27, думите ти...

"В БГ има безброй бащи, които са си били камшика и децата им дори не ги помнят и знаят кои са."

... всъщност се превеждат така:

"В БГ има безброй жени, които сами избират с които мъже да бъдат бащи на децата им, като последните - сигурно защото са толкова "свести" и според вкуса на жената - после са си били камшика и децата им дори не ги помнят и знаят кои са."

Никой друг не ви избира мъжете, освен самите вие! Нали се хвалите във всяка тема как ваш бил изборът и как това ви давало предимство? Което е точно така, съгласен съм. Но се научете и да носите отговорност за последствията от личния си избор, а не да оревавате света какви безотговорни мухльовци са ви зарязали да се оправяте сами с общите ви деца! Че после и се опитвате по най-безогледния начин и да прехвърлите вината за вашия погрешен избор над всички останали мъже, които на младини съвсем съзнателно сте подминавали. Досега не съм виждал или чувал жена да каже "Да, сгреших с избора си на мъж!". Всичките търсят вината непременно в мъжа, някак удобно "забравяйки" кой точно го е избирал в началото, чрез собствените си представи за качествен партньор. Избор, който повечето пъти не е направен с разум и с оглед поведението на мъжа, подсказващ доколко би бил стабилен спътник в живота като грижовност и себеотдаденост, а с треперещите пеперудки в женските гащи и/или с наивно вярващите на сладкодумия женски ушички. И после следва поредното оплакване "Заобичах го още от пръв поглед, а той после се промени...". Това не е обич, не е любов, а обикновено самовтълпяване и прибързано приписване на несъществуващи качества у човек, когото дори още не познавате, само защото сте хлътнали по външността и/или материалното му положение! Унищожителният брой на разделите и разводите, голяма част от които са и с последствия деца без един родител, са прякото следствие от точно този наивен и прибързан избор. Често жените си затварят очите за липсата на семейни качества у своя избраник, защото дават тежест над нещо друго у него, което ги е привлякло първосигнално.
В същото време, обаче, мрънкате, че някой мъж си бил падал по ваша млада и хубава приятелка или съратничка, а не бил оценил вас, позастарялата и недотам красива жена. Е, вие самите избирате мъжете точно по същия начин, но също така и имате с нищо неподплатени изисквания да бъде много повече от вас във всички други отношения: пари, кариера, ум, ръст, имоти, коли, обществено положение, поемане на разходите ви, да ви е личен психолог, да ви успокоява и изслушва, да решава проблемите ви, да ви говори мили думи, да можете да сте слаби и уязвими пред него и какво ли още не. Ако обаче мъжът покаже дори и най-малката наченка на желание да сподели някаква своя тревога с най-близкото си същество (тоест с вас), моментално го набеждавате за слаб и ненадежден и започвате да си задавате хаотични въпроси като "Дали не сбърках? Какво ли ще кажат приятелките ми? Няма ли да ме гледат с насмешка, че моят мъж има душа и сърце, вместо да е безчусвствен и нахален грачещ пън като техните мъже? Не е ли по-добре да започна да се озъртам за по-добър от него и да го заменя в удобен за мен момент, без той да подозира?"...

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

30.   Номер 27, ако издръжката на детето/децата беше толкова мизерна по твоите думи, защо тогава почти всяка жена се натиска НЕ ТЯ да плаща издръжка на таткото, а иска тя да получава от него пари? Не ми излизайте с редовното оправдание, че щом тя го била износила в корема си 7-9 месеца, значи има повече права над него като родител. И защо тогава в такъв случай тя държи бащата да има повече задължения и същевременно по-малко права!? :)
Не съм чувал да има много жени, искащи пред съда при развод или раздяла детето да е 6 месеца при, получавайки тя издръжка от таткото, а следващите 6 месеца детето да е при таткото, като тогава майката да му плаща издръжка. Нещо напъните за равенство, така проглушаващо ушите ни от години насам, точно в такива случаи издишат от женска страна.

И престанете да давате за пример само "гадни татковци" (които жените сами са си ги подбирали) и най-ниската възможна издръжка, защото са много повече жените с провален брак, които получават по-висока издръжка от минималната. Мнозина имат и по две и понякога повече деца, където сумите също скачат заради бройката. Но също и заради доходите на таткото или татковците на нейните деца.

Докато обсъждаме тук темата, вчера се е появило и едно видео точно по нея, онагледяващо вече написаното от няколко човека по-горе. На английски е, но си заслужава да се изгледа, защото в него се казват много верни неща.
https://youtu.be/rFopXUuuevg

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0182f1d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

31.   28 И как ще му платиш тока с който е отоплявана/охлаждана стаята му или водата с която е къпано? Само възрастния, който живее постоянно с детето може да прецени от калво детето се нуждае най много в момента, плюс това дори да купи телефон с издръжката, тази жена пак издържа детето, тя не го оставя гладно, жадно или голо, нито го изхвърля на улицата. Не ни разправяй тези че ти даваш огромна издръжка а детето ти без раница и пособия за училище, докато майка му с издръжката си купила телефон. А в случай че дете остава гладно заради телефона на майка си, то в съд лесно ще докажеш такъв факт и ти ще отглеждаш детето си по правилния начин, а тя ще ти плаща прословутата издръжка.
Никой от половете не е подпиран с повече права, и двата пола са с равни права, само че гопод не закона, е дал право на мъжа да прави секс и да си тръгва без последствия от секса.
Решението обаче дали въобще да правиш секс е в твоите ръце.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ad1127c2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

32.   Виж, авторе, мога да ти кажа, това ми е професията, че никъде в страните от ЕС няма закон, който да дава възможност на бащата да се откаже от бащинството. Издръжка се плаща не само до навършването на 18 години на детето, а (тук в Германия) до завършването на първото професионално образование, или више образование - до 25 години. Издръжка се плаща и на майката в определени случаи, докато детето е малко и тя няма възможност да работи.
Гледа се дохода на бащата и ако той е под един определен минум, не остава нищо за издръжка, т.е. такава няма.
Аз лично напълно разбирам гледната ти точка, въпреки че съм жена, омъжена с две деца. Жената има избор - да, за съжаление точно в този случай мъжът няма никакъв избор. И всички тук, които плюят по автора, са наясно, че 100 % предпазване от бременност не съществува.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ad1127c2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

33.   До номер 7 - направо ми стана гадно, докато те четях. Доста вулгарно, а думата ялова направо не е за коментар. Говориш за жени, не за крави. А въпросната майка-героиня, която си описала, е взела САМА решението да стане майка, нали? Друга беше тезата на автора.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cc03958ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

34.   Кифлоразбирачо, и аз мога да попитам, защо някой мъж прави деца на някоя, с която не иска да има нещо общо? Нали той си я избрал? Когато мъжете започнат да раждат, бременеят, правят аборти, да преживяват по 5-7 дни с кървене и болки, когато дават горчиви антибиотици на малките, когато стоят с децата си в болницата, когато им държат ръката , за да се научат да пишат, когато им треперят колко са изкарали на изпитите и т. н и нататък, тогава мъжете ще избират на кое дете да не са бащи и тия 150 лв могат да си ги слагат където си пожелаят.
До тогава- има презервативи и лимонада. Кеф ти секс, кеф ти- лимонада вместо секс.
А, ти , най-добре изчакай да навършиш 18 или поне, докато някоя ти върже и тогава се изказвай по хипотетични за тебе въпроси. По постовете ти разбирам, че за сега не си се реализирал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f5d2b22e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

35.   Кифла,най-добре първо се информирай за жизнения стандарт в БГ, че думите ти , ако не бяха трагични ще са комични. Информирай се за средните заплати, извън столицата, за това, колко пари трябва да се гледа дете и т.н.
Информирай се как мъжете, умишлено се осигуряват на полови заплата за да не дават нищо на ДЕЦАТА СИ.И не, не ги компенсират с внимание или да им купуват, за да не дават пари кеш.Просто забравят за децата си !
Издръжката се увеличавала, ако са повече деца-аха, а разходите сигурно си седят константа и второто дете е като ваденка и от време на време само праха му бършеш!
Майката не искала да плаща издръжка, абе бунак, майката си иска децата, които определено струват повече(чисто финансово, ако живеят при нея) от една издръжка( конкретно за БГ - факт неоспорим)
Ако бащата си ги иска, може да се бори за тях в съда, или най малкото да ги взема с определеното време, да се договори с майката за по-свободен режим, да купува каквото е необходимо на детето, ако не иска да дава кеш на майката.Въпрос на желание, нали?
И за избора на жената-защо тя, видиш ли, избрала този мъж за баща?
А защо този мъж е избрал да става баща и то от тази жена, е обратната страна на монетата?
Той няма ли отговорност и личен избор, малоумен ли е, невменяем ли е, какъв е, че не може да поеме отговорност за своите действия, забременявайки жената,за която ТОЙ е избрал да се ожени.
И накрая се разлюбили(случват се такива неща, колкото и да е неприятно) и решава, че и за детето отговорност няма да поеме .
Но не,жената е виновна, затова че той не желае да поеме отговорност КЪМ ДЕТЕТО СИ, не към нея!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f5d2b22e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

36.   Кифльо,най-добре първо се информирай за жизнения стандарт в БГ, че думите ти , ако не бяха трагични ще са комични. Информирай се за средните заплати, извън столицата, за това, колко пари трябва да се гледа дете и т.н.
Информирай се как мъжете, умишлено се осигуряват на половин заплата за да не дават нищо на ДЕЦАТА СИ.И не, не ги компенсират с внимание или да им купуват, за да не дават пари кеш.Просто забравят за децата си !
Издръжката се увеличавала, ако са повече деца-аха, а разходите сигурно си седят константа и второто дете е като ваденка и от време на време само праха му бършеш!
Майката не искала да плаща издръжка, абе бунак, майката си иска децата, които определено струват повече(чисто финансово, ако живеят при нея) от една издръжка( конкретно за БГ - факт неоспорим)
Ако бащата си ги иска, може да се бори за тях в съда, или най малкото да ги взема с определеното време, да се договори с майката за по-свободен режим, да купува каквото е необходимо на детето, ако не иска да дава кеш на майката.Въпрос на желание, нали?
И за избора на жената-защо тя, видиш ли, избрала този мъж за баща?
А защо този мъж е избрал да става баща и то от тази жена, е обратната страна на монетата?
Той няма ли отговорност и личен избор, малоумен ли е, невменяем ли е, какъв е? Защо не може да поеме отговорност за своите действия, забременявайки жената,за която ТОЙ е избрал да се ожени.
И накрая се разлюбили(случват се такива неща, колкото и да е неприятно) и решава, че и за детето отговорност няма да поеме .
Но не,жената е виновна, затова че той не желае да поеме отговорност КЪМ ДЕТЕТО СИ, не към нея!
Логика, да видиш!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3dddf2f9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

38.   Хубава дискусия се е заформила.
Жените обясняват как мъжете трябва да си го държат в гащите, но в същото време те имат също толкова право да не си свалят техните и да откажат секс! Не съм чувал в България да е прието мъжете да спят с която си искат без нейното съгласие. Така че отговорност носят и двамата! Ако жената не иска дете - отказва секс. След като риска за нея е по-голям, би следвало да подхожда по-сериозно по въпроса. Презервативите са доста добро решение и в огромна част от случаите си вършат работата. Проблема е че не се ползват!!!

Относно отглеждането на детето - има страшно много мъже които искат да си отглеждат децата, но не могат, защото са присъдени на майките си. Това че детето не можело без майка си е пълна глупост, в съвременния свят няма нещо което бащата да не може да осигури за отглеждането на едно дете.
Драги "самотни" майки, не използвайте децата си като оръжие с което да наказвате бащите за нещо което смятате че са виновни. Ако ви е тегаво отглеждането - оставете децата на бащите им! Няма да останат нито гладни нито без покрив.

Естествено, най-добрата ситуация е когато няма такива проблеми и децата се гледат от двама родители. Това е много важно за тяхното развитие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

39.   Номер 31, като настояваш да е детето при теб, ще поемаш отговорност за него и това неминуемо върви с разходи! Ако не искаш да плащаш за собственото си дете и да ти покачва разходите за отопление и храна, просто не настоявай в съда непременно ти да вземеш детето, а мъжът да ти плаща издръжка! Ти пък съвсем искаш да не полагаш грижи и да плащаш дори и малко повече за собственото си дете (може и не ти, но така е изразът, защото така се изказваш застъпнически)!

Освен това, отопление така или иначе се плаща, храна така или иначе се плаща, така че дали ще има И дете в жилището, това не добавя кой знае колко пари към цялостните разходи, които и без това си вървят всеки месец. Като готвиш манджа, печката няма да потребява повече ток, ако в тенджерата има още една порция. Като плащаш ток за отопление, разходите са почти същите, ако има ОТДЕЛНА детска стая с ОТДЕЛЕН климатик. А досега не съм чувал за детска стая с ОТДЕЛНА камина! Ако пък се отопляваш с централно парно, дали в жилището ще живее само майката, тя и детето или 10 човека от цялата ѝ рода, сметката за парно е една и съща! Ти така или иначе плащаш една голяма сума за ток, вода, телевизия, интернет, входни такси, такса смет и т. н! Иначе е много лесно да мрънкаш "О, ама ЗАРАДИ ДЕТЕТО трябва да плащам 100 лева на месец ток, 20 лева за вода, 30-36 лева за телевизия и интернет, 20-40 лева за телефона МИ, 10 лева входна такса, такса смет, данък имоти и т. н.. Наличието на дете няма да ти покачи сметката за ток и вода с повече от 5% (основната сума не е от пряк потребителски разход, а поради многото измислени такси за пренос на електричество и вода), а сметките за интернет, телевизия и други си остават същите. Ако пък искаш да плащаш по 2-6 лева за допълнителни детски канали (отгоре на 30-те лева за другите канали, които си ги гледкаш ти), чак пък толкова ли ти се свиди, че не искаш да дадеш тези пари за собственото си дете, което ти си настоявала да е при теб и точно заради това тези канали искаш да са налични у вас, а не у таткото!? Абонаментът за телефона на детето също може да го има, а може и да го няма.
Детето на мой роднина е на почти 10 години и родителите му нарочно не му купуват телефон преди навършване на 10 години, като още отсега са му взели абонамент за 9 лева на месец с отстъпка и в скоро време ще започне да си използва телефона, който аз му купих за подарък този месец. С включени 200 минути на месец и интернет с няколко Гигабайта, които са предостатъчно за едно дете (а от вкъщи се използва Wi-Fi). И не съм му взел гъзарски телефон, с който да се фука и да свиква да е презадоволено, а такъв от среден клас, за да му е практичен. Самото хлапе пожела възможно по-издръжлива батерия и каза, че не го интересуват толкова марка, цена и камера, макар че в неговия клас повечето деца гъзареят с телефони за по 1000-1500 лева. Досега периодично използва един от телефоните на майка си, но е възпитано, че на ден може да го ползва за малко и не е като много други съвременни деца, които са зомбирани по цял с впит в телефона си поглед. Просто родителите му са достатъчно разумни да му отделят внимание още от най-ранна възраст, да го извеждат редовно навън и да си има разнообразни занимания, включително и посещения на курсове по танци. Между другото, родителите са разделени по приятелски, но не разведени и никога не са си помисляли за съдилища и детска издръжка. Напротив, разходите за детето ги поема изцяло таткото, но по собствено желание!!! Прочети много добре това изречение! И са се разбрали по съвсем цивилизован начин кога таткото да е с него. Няма ограничения, омраза, забрани, въртене на номерца или изнудване тип "Ако не платиш еди колко си, няма да ти дам да го видиш! ".
Ще те открехна с една майка тайна (някои от по-хитрите жени са наясно с нея и я използват в своя полза): Колкото по-малко жената е нагла неблагодарница към мъжа, а вместо това е разбрана и скромна, толкова той изявява по-силно желание да се раздава за нея!

И ако чак толкова те утежнява парично това, че детето има нужда от храни, ученически пособия и дрехи, решението вече го споменах горе в мнение 28. :) Таткото ще дава каквото майката му е дала като списък с необходими неща, но не пари. Той ще използва парите, за да ги закупи, като по този начин ЩЕ ОБЛЕКЧИ жената, защото няма да се налага тя да се разкарва и да плаща за тях из магазините. Ето, че дори и второ предимство за жената има в това издръжката да е материална.

Преди няколко години управата в Пловдив стори същото и по отношение на раздаваните за зимата парични помощи за отопление и храна, тъй като имаше доста злоупотреби с тези средства. Вместо пари, решиха да раздават дърва, въглища, консерви и други храни. Но не пари. Моментално се оказа, че желаещите да се редят за безплатни помощи са станали в пъти по-малко, а дори се стигаше и до кадри, в които се виждаше как нагли и ядосани цигани псуват и недоволни хвърлят на земята помощите или просто отказват да ги вземат, защото НЕ СА ПАРИ, които да харчат за алкохол, цигари, телефони или други лични прищевки!!! Е, същото би се случило и с издръжката при попечителство на единия родител, ако помощта се изразява не в пари, а в необходимите ЗА ДЕТЕТО дрехи, храни и пособия! Тогава почти всички жени, получаващи пари от мъжете, с които не желаят да са, ще ореват света! Дрехите на детето струват 150 лева? Добре - таткото осигурява дрехите и готово. Защо майката да е против това детето ѝ да е облечено с нужните дрехи? Има нужда от учебници? Няма грижи - таткото осигурява учебници, но не плаща тяхната себестойност в пари на майката. Дори ѝ прави услуга той да набави учебниците вместо нея. Така и детето пряко ще усети бащината грижа, ще се вижда в него в тези важни за него моменти на родителско внимание, а не да израства и запомня баща си като "Онзи, който години наред ти плаща пари всеки месец и когото не допускаш да ме вижда за повече от 2-4 пъти месечно, мамо! ".

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0182f1d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

40.   До 32
100 процентовото предпазване от бременност е два вида. Първият се нарича въздържание, вторият вазектомия и двата работят безотказно на 100%

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0a7822ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

41.   Оскар Уайлд: "Майчинството е факт. Бащинството е мнение".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

43.   Номер 40, прекъсването на тръбите на тестисите не предпазва жената от забременяване! За да не забременява жената, трябва да се прекъснат НЕЙНИТЕ тръби на яйчниците!

Освен това, жена е тази, които възможност да прекъсне бременността веднага след възникването ѝ, чрез предвидените за целта хапчета. А мъжът не може, защото жената е тази, която си е разтворила краката, за да бъде напълнена! И действието на тези хапчета далеч не са така пагубни за възпроизводителните органи на жената, както някоя жена по-горе се беше изказала преувеличаващо. Това се практикува от стотици хиляди момичета и жени в България, които в по-късно години си раждат нормално.

Много висока степен на защита (макар и не 100% - една на хиляда жени забременява въпреки това) предлага и поставянето на спирала във влагалището на жената. И това се прави от стотици хиляди жени, барабар и от много вече раждали такива, които по този начин се предпазват от бъдещо забременяване, защото искат мъжът до тях да може да се празни вътре.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f5d2b22e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

44.   Номер 43, ти лекар ли си?
Въпросът е риторичен, знам, че не си, защото никой лекар няма да напише такива глупости!
Презервативът, всъщност е с най-голяма степен на защита и най-безвреден от всички познати днес контрацептиви!
Хапчетата, за които говориш, за прекъсване на евентуална бременност в самото начало, са всъщност хормонална бомба и са вредни за здравето на жената. Могат да се пият от немай-къде, но в наистина редки случаи. Това не са ти шоколадови бонбони!
Спирала се слага предимно от вече раждали жени, за нераждалите е противопоказна и гинеколозите не я препоръчват, има голям риск да нямат после жените деца!
Тя също е на база хормони, които се отделят в тялото на жената и пречат за оволация на яйцелетката!
С други думи, тялото ти да е подложено на непрекъснато хормонално облъчавне, което да пречи на нормалното функциониране на организма. Защото оволацията на яйцеклетката е нормално функциониране на женския организъм.
Противозачатчните хапчета също са на хормонална база. Затова се пият на периоди. Примерно 3 месеца пиеш, 3 месеца почивка и т. н.
Няма нормален лекар и гинеколог, който да препоръча на жената, когато й дойде цилълът да е подложена на непрекъснато хормолално облъчване, докато не реши да роди!
И защо, по дяволите, жената трябва да се подлага на всичко това, което е опасно за здравето й, след като могат просто да ползват презерватив???

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

45.   Номер 44, отговарям на догадките ти с лекота:
За тези хапчета първо са ми разказвали жени, които след обстойни съветвания със съответните лекари са решавали да ги употребяват. Не става въпрос за хапчетата, които се пият редовно с цел да се потиска забременяването постоянно, а тези за след случайно осеменяване, повечето от които се пият еднократно, а други само няколко пъти в рамките на дни или седмици. Аз също съм присъствал в лекарския кабинет при един от тези случаи заедно с тогавашната ми приятелка. И точно две от тези жени се оплакваха, че преди това са разчитали на обичайните гумички, но при скъсването им се е налагало да пият такива хапчета.
В две от свръзките ми с обща продължителност над 6 години не сме имали нито един случай на случайно забременяване, просто защото винаги съм знаел кога да го извадя, усещайки, че наближава моментът на изпразване. Затова и жените са се чувствали спокойни с мен, знаейки, че няма да се възползвам от доверието им, за разлика от някои други мъже в предишни техни връзки, които не са се интересували от последствията за жената и най-безотговорно са се празнели в тях за собствено удоволствие.
За спиралите също се е касаело за жени, които сами са предпочитали да изберат този способ за предпазване от бременност и са ги имали поставени още преди да се запознаем. Една от тези жени години по-късно реши да премахне спиралата си и да роди от тогавашния си приятел.

Бидейки жена, няма как да разбереш какви неудобства създава слагането на една обтягаща гума около най-чувствителната част на мъжкото тяло. Това многократно намалява и самото удоволствие за мъжа. Иначе е лесно да кажеш "Мъже, просто си слагате една гумичка и готово!". Защото не твоето влагалище ще бъде притискано от гума и не ти ще си тази със сериозно намалената чувствителност от половия акт. Дали ще те ръга надървена пишка с гума или не, ти тези тласъци ги усещаш така или иначе. И триенето със стените на влагалището ти дори е малко по-силно с гума, отколкото без нея, поради начина, по който кожичката под главичката се движи напред и назад. Отделно, че много моделите на пазара са с всевъзможни пъпчици за по-голямо доставяне на удоволствие на жената, докато мъжът все така не може да усети почти нищо с такава гума, стягаща кожата му. Нещо много си се смълчала, когато се отнася до това да говорим за себичност и гледане на собственото удоволствие, а някак удобно забравяш, че точно по отношение на гумичките жените са тези, които са облагодетелствани от получаването на по-голямо удоволствие за сметка на многократно по-малкото такова за мъже. Още повече, че вие жените можете да получавате физическо удоволствие от няколко ключови чувствителни области между краката ви, а мъжете само по един начин.

Като си такава защитничка и притеснена да не би някоя жена да няма дете после, прочети няколкото женски мнения в темата, които призовават мъже да си правят вазектомия (хирургично отрязване на каналите на тестисите). И после си добре дошла отново да си говорим за рискове. Дали си способна да бъдеш обективна спрямо тези жени? Нещо не те виждам да обсъждаш тези им злобни включвания. Дано ти не си една от тях!
Между другото, виж и злобният киселяшки език на номер 35/36. Чудесно показва нейната истинска същност. Радващо е, че ти не си като нея!

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8d2ab82700
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

46.   36, няма смисъл да спориш с този стар ерген, който буквално живее в интернет.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: db42ea5bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

47.   До Кифлоприземител
По-горе твърдиш, че само ние жените избираме кой да бъде баща на детето ни, ако наистина изборът беше само наш, тогава ще те попитам нещо.
Задавал ли си си някога въпроса, защо теб никоя все още не те е избрала за осеменител?
Отговор, че ти все още не си избрал майката на детето си, няма да приема, защото ще бъде опровержение на написаното от теб в предишен коментар.
Вече си минал 45 г. и изборът става все по-ограничен. Всяка интелигентна жена си дава сметка, че мъж, който до 40 г. не е създал семейство или е заклет женкар или нещо друго му има?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f5d2b22e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

48.   45, включвам се отново, защото темата е важна, а ти пишеш глупости както обикновено.
Коментара ми не е "догадки",а факти! Вземи прочети,вместо да словоблувстваш!
"Хапчето на следващия ден", след полов акт ,е точно хормонална бомба!
И се взема рядко, при непредвидени обстоятелства , както са са го пили и познатите ти!СЛЕД КАТО СЕ Е СКЪСАЛ ПРЕЗЕРВАТИВЪТ!
И не виждам причина единият да се трови, да си обърква хормоните, да си вреди на здравето, защото, видиш ли, другият искал да има по-голямо удоволствие!!!
А за удоволствието на мъжа- ами не може хем х*я до края, хем душата в рая!
И нали точно ти говориш за отговорности! Къде е отговорността на мъжа в случая? Нали ТОЙ иска да се предпази от нежелано бащинство?
Това става(както са писали и в другите коментари)или с въздържание, или с вазектоямия, или с ползване на презерватив, или с правене на секс с жени, които не са във фертилна възраст!
Няма други начини-обективно погледнато!
Попадне ли веднъж семето ви в жената -от тук нататък тя решава!Факт!
И пак питам:защо, по дяволите, жената трябва да се подлага на всичко това, което е опасно за здравето й, след като могат просто да ползват презерватив???

Ако трябва да избирам между моето здраве и удоволствието на мъжа, определено залагам на здравето!
Да не говорим ,че презервативът предпазва и от венерически заболявания, както и гъбички, течения, на които мъжът може да е само преносител!

В клипчето, което си пуснал, между другото, момчето пак говори мъжете ДА БЪДАТ ОТГОВОРНИ към спермата и подписа си(когато решат да се оженят)!
Е, как си отговорен към спермата си , когато ТИ не ползваш предпазни средства, а очакваш партньорката ти да се тъпче с хормони, и ако въпреки това стане белята да ходи да абортира и да имаш право да се отказваш от бащинство(такава е темата), ама да не ползваш презерватив, че нарушава великия ти кеф????!!!!!???????
Да, много "отговорно"поведение!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0182f1d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

49.   39 дано поне подействаш положително на раждаемостта, като лъжеш младите родители че издръжката на дете струвала 5-6 лева на месец. Вижда се че дете не си гледал, нито сметки си плащал някога, но пък си мислиш че разбираш и от гледане на деца.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0279d8eb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

50.   Тук на запад и по точно в Канада , много жени забременяват предимно по икономически причини и за да се вържи някой мъж. Жената взема помощи до 18 година на детето от държавата и издръжка от бащата ( според доходите , таван няма) , може да се стигне до 28 години ако детето учи . Много женои се разжеждат за да вземат всичко това и да са свободни от мъжа , както и за да го съсипят. Има и такова правило да се осигурява нивото на живот както преди развода , което значи че мъжът пичели не пичели , трябва да плаща на макс докато съда не реши друго . Така че сами си правете изводите . Тук мъжете избягват да се женят , но така или иначе издръжките на детето отиват за жената , а те могата да сса баснословни ...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b8d9dbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

51.   До невероятно учтивите номера 47 и 48, в чиито мнения изобщо не прозира злоба:

В мнение 21 с основание писах следното:

"Има случаи, в които мъжът е свършил на корема на жената, на гърба ѝ, на гърдите ѝ или дори на пода, след което жената тайно от него си намазва пръстите със семенната му течност и умишлено я пъха във влагалището си, с цел да забременее без неговото знание и против неговата воля. В този случай Законът също е на страната на измамницата и стоварва задължения върху нищо неподозиращия мъж да ѝ плаща пари в продължение на 18 години след това."

С това предварително съм отговорил на твърдението на номер 48, което гласи:

"Попадне ли веднъж семето ви в жената -от тук нататък тя решава!Факт!"

Точно така! Реши ли жената умишлено семето на мъжа да попадне в нея, отговорността е нейна! И вината за това, че против знанието и волята на мъжа е решила да го "върже", възползвайки се по най-долен начин по гореописания способ, който е доста чест, между другото.
Други жени, които са мааалко по-малко долни, целенасочено забременяват и лъжат мъжа, че уж не са забременели, че си пиели хапчетата против забременяване редовно и всичко било наред. Докато след някой и друг месец не изтърсят на мъжа, че са бременни и той научава това последен в квартала, както има една дума. Темата е пусната точно за това и е добре да прочетете отново какво пише автора най-отгоре.

Номер 47, наскоро на морето празнувах 41-вия си рожден ден, така че явно ме бъркаш с друг човек във форума. Никакви 45 години. :)

Ти и сама можеш да си отговориш защо при почти всички жени любовта е строго условна, т.е. само ако мъжът отговаря на един дълъг списък от изисквания, на които обикновено жената не може да отвърне със съответните качества. Неведнъж е разисквано, че много от жените се хващат с даден мъж, колкото да има кой да ги издържа, а не е рядкост една такава жена в това време да се оглежда за други мъже (по-перспективни; поне по нейната моментна преценка) и по някое време зарязва дотогавашния мъж в живота си, за да се метне на следващия клон... аааъъъ, на следващия мъж.
С три жени съм имал връзки по над 2-4 години и при трите се развиваше един и същи сценарий накрая: Опознали сме се достатъчно задълбочено във времето, свикнали сме си на добрите и чепатите черти (при всички хора има такива), правим планове за семейство и дете, чакаме удобен момент, но по някое време самоволно решават, че нещо май не съм много постигнал в живота (разбирай високи доходи, коли, жилища) и са си казвали "Абе, мога и по-добре!", съответно са се хващали с някакви уж по-напреднали с парите мъже. И какво се оказваше накрая? Една от тези жени ме напусна, след като загубих работата си и ѝ бях споделил, че за месец-два трябва малко да понамалим харчовете, докато си стъпя на краката. Някак много бързо си намери друг мъж, а след още две седмици вече търсеше съчувствие и ревеше да се съберем, след като се оплака как онзи я набил и същевременно пък при запитването ѝ как я карам ѝ отвърнах, че съм намерил нова поръчка и вече имам в пъти по-високи доходи отпреди. Другите две пък се върнаха при бившите си "приятели" батки-тежкарчета с ланци и татуировки, за които в началото ми бяха надули главата как им изневерявали, биели ги, ревнували ги безпричинно и ги обиждали, докато ме хвалеха как съм се отнасял с тях като с дама и съм се раздавал във всяко отношение, за да им е добре на тях (голяма грешка, която много мъже правят, отдавайки се с готовност на жената и забравяйки да угаждат и на себе си). И после след седмици или месеци двете идваха с престорени крокодилски сълзи да ми се молят да се съберем отново, кълняйки се колко били сгрешили и как ме обичали. Само че, за какво ми е на мен жена-предателка, която на всичко отгоре е доказала недвусмислено, че е и глупачка наред с всичко останало!? :)
А с други жени в по-краткосрочни отношения от по няколко месеца дори не сме стигали до мислене за дете, защото сме се разделяли поради силно противоречие между техните думи и дела. Плюс факта, че в последните почти 7 години работех усърдно в чужбина, за да подсигуря бъдещето си и да не разчитам след две десетилетия на пенсия да ме храни. При някои от връщанията ми в България за по месец-два също съм започвал някакви отношения, но ако ще ме питаш "А защо не покани жената с теб в чужбина?", ще ти отговоря, че действително съм го правел и дори едната беше изразила готовност да сме заедно навън за 3 месеца, след които да заживеем за постоянно в България, но точно в деня преди заминаването при закупени самолетни билети и вече наета квартира в чужбина тя се извъртя на 180 градуса и каза, че тям нямало какво да прави, било студено, нямало кафенета като в България, приятелките ѝ били тук и т.н.. Поне да беше го заявила по-рано или да не беше давала заявка за сериозност, че да не си губя времето с нея. Не ми е за парите.
Имал съм и връзка с две жени, които по месец или повече са криели, че всъщност вече имат дете и научавах това "на патерица". Едната дори не беше разведена, но тръгнала на пазара на любовта и представяйки се за свободна мома (един вид, бил съм любовник без мое знание и заради лъжите ѝ неволно съм слагал рога на мъжа ѝ). А при последната ми по-дълга връзка миналата година жената просто си плю на петите, когато постъпих в болница и каза, че била млада, искала да се наживее и не си представяла да прекара живота си с инвалид. Хубаво, но след два месеца се възстанових и тя ме търсеше многократно да се събираме, с уверения колко ѝ пукало за мен и ме ценяла. Няма кой да вярва на крокодилски сълзи. Човек трябва да мисли, преди да действа. Толкова за семената. :)

И въобще не си мисли, че можеш да ме засегнеш, ако повтаряш като латерна, че на някаква възраст все още нямам дете. При нас мъжете обикновено въпросът с имането на дете не е така отчаяно на дневен ред, както е при жените. Повечето жени всъщност раждат заради желанието да подсигурят живота си, чрез грижите на мъжа за тях. Тяхната цел номер едно в живота е да се продадат на възможно по-добрия - според разбиранията и нуждите им - мъж. Много жени нямат никаква друга цел, освен тази да са "професия майка". Ако може и после да си подсигурят да не ходят на работа години наред и друг да плаща за масрафа. И ако такива жени са сами и без дете/деца и семейство, са вечно вкиснати и недоволни (всъщност вкиснати и недоволни са и много от вече родилите и омъжени жени). А относно тези, които не искат "да се мъчат" да раждат, ще пиша в по-долните редове.

Последното ти изречение е многозначително, защото веднага изниква въпросът: Много ли е наред всяка жена, която в най-плодовитата си, здравословна за раждане и привлекателна възраст (16-25 години) НЕ Е родила? Ще ти напомня, че наред с мъжете на 35-45 години без деца, има и жени на по 35-45 години без деца. И повечето от тези нераждали стари моми по собствено желание отлагат бременността, докато не станат на около 40 години или малко повече и едва тогава "се сещат" да не изтърват последния влак. Дотогава използват цели две десетилетия не с цел да създадат и да отглеждат потомство, за каквото природата ги е дарила с възпроизводителни органи, а за купони, кафенца, излизания по магазини, пътешествия, и всичко това - докато същевременно са в една въртележка от безбройни провалени връзки и чукания за по една нощ с разни ебачи или бидейки държанки на плащачи. Дребна подробност е, че една друга немалка част от лутащи се в живота жени на всякаква възраст са самотни майки, като повечето от тях отчаяно са се хващали с няколко или с няколко десетки некачествени мъже (много от тях - обиграни играчи, разчитащи на женската наивност), които им разбиват психиката за цял живот след това.

Проблемът на много жени е, че те се "влюбват от пръв поглед" в някой мъж с определено излъчване, което е близко до това на бляновете им за "идеалния принц" и оттам се започва с всичките им драми след това. Те се поддават на прибързани импулсивни решения, без да се стремят да опознаят мъжа задълбочено и едва тогава да си изграждат мнение за него дали биха могли да се получат нещата помежду им по един двустранен и зрял начин. Самовтълпяват си, че мъжът притежава всевъзможни (несъществуващи) качества; приписват му добродетели, които изобщо не е показвал дори; а най-много си го вкарват сами с това, че заради розовите очила, с които гледат на обекта на захласването им, те си затварят очите за какви ли не противопоказни лоши деяния на този мъж и търпят до откат, мислейки си, че ще успеят да превъзпитат "лошото момче". Грешка, защото нито една жена в историята на човечеството не е успявала да промени един свободолюбив мъж, който не иска да е никакъв друг, освен да си прави, каквото си е наумил и да не му мели на главата някаква жена. И част от тези жени, с цел да вържат мъжа, нарочно забременяват от него, но сметките им излизат криви, защото обикновено в такива случаи той или ги зарязва (преди или след раждането), или ги бие и заплашва, че ще последва и нещо по-лошо, ако жената не пометне възможно по-скоро.

И макар "влюбването от пръв поглед" да е повсеместно самобичуване при много жени, които по-късно си патят от своя начин на подбор на мъже в кревата и в живота си, в същото време точно жените са тези, които сочат с пръст мъжете и намилат: "Вие само външността гледате и не ви интересува какви качества на личността имаме ние, жените!". Е, ако изключим това да разчитате на влагалището си да си намерите мъже, то с какви качества на личността допринасяте в живота на един мъж? По-малко драми ли носите, по-малко грижи, по малко разходи, по малко-ревност, по-малко оплаквания? И кой е полът, почти всички от чиито представителки си подбират половинка изрично според външността и още от пръв поглед решават дали някой е "годен" или "негоден" за семейство, без дори да са разменили и една дума? Сред мъжете също има такива, които се интересуват как да вкарат някоя по-лековерна в леглото, но те са в пъти по-малко от прибързано "влюбващите" се в погрешни мъже жени.

Номер 48, не е вярно, че хапчетата за прекъсване на бременност се пият само след скъсване на гумичката. Много жени ги приемат и при забавяне на цикъла, дори и тестът за бременност да е отчел отрицателно. Бил съм с такива жени, които са се шашкали излишно и са приемали хапчета, само защото цикълът им не в норма. Гумичка пък никога не съм ползвал и не зная защо така натъртваш нейната употреба с големи букви.
В една от връзките ми 4 години съм го вадил точно преди свършване и жената до мен е била спокойна, че съм отговорен и няма да извърша някоя глупост заради моето удоволствие, за сметка на нея. Но ми е разказвала как няколко други мъже преди мен са се възползвали от доверието ѝ и са свършвали вътре и после или са си плюли на петите, или са искали да вържат нея с бебе.

А българките имат сериозни проблеми с половия си орган, защото още от малки наблягат на много цигари и кафета (кафето е силен окислител и крайно вредно при продължително гладуване с цел отслабване) и затова кистите и всевъзможни болести съпътстват живота им през целия им живот. Недейте непременно да търсите вината за вашите проблеми у мъжете! Следва да поемате лична отговорност за своите решения и действия.
А фактът, че в България има 400 000 деца на самотни майки, красноречиво говори доколко правилна е била преценката им при избор на "идеалния мъж". И това - в допълнение на нещастно съжителстващите жени редом до мъже, с които не се разбират, а някои са дори и тормозени (по неофициална статистика на организации за закрила на жените, това са над 100 000 обвързани или омъжени българки). Но за сметка на това, много жени се хвалят "Шестото ми чувство е непогрешимо!". За кое? Та много жени дори си позволяват по зодията да си съставят предубедени изводи за това какъв е мъжът, когото дори не познават!

- Кифлоприземител

п.п.: Пресичам всякакви бъдещи нелепи опити за подмятания от страна на отегчени от живота си форумни обаждачки, че уж по цял ден си клатя краката зад клавиатурата, като подчертавам, че за разлика от вас, някои други в 6 сутринта са тичали 2 км, после са работили и вечерта отново ще излизат с приятели.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a86a9739b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

52.   Кифльо, има 101 % сигурни начини за предпазване от забременяване- единият е да чукаш мъже, другият- да ти резнат топките..

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 866330480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

53.   Ми то и тука е така. Не си чел семейния кодекс.
Най-як е чл.63 .Точно заради него аз еба само омъжени жени. Забременее ли, бащата е автоматично съпругът й.
Идеално. Така аз никога няма плащам за издръжка.

 
  ...

1-50 от 130
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker