Тормоз от баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормоз от баща
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1675 пъти
На 21 години съм.
Баща ми винаги е бил строг с нас, никога не ни похвали. (За хубава оценка, за добра свършена работа и т.н.) Като по малки 6-7 годишна възраст ни посягаше. Не с шамари и подобни, а ни хващаше за ръка, обръщаше ни (с гръб към него) и ни риташе като футболни топки. И затова от малки имаме страх от него. След години когато сестра ми трябаше да се премести в ново училище получи страх и изпадна в депресия. За баща ми това означаваше ‘глезотия’. Тя плачеше и седеше по цял ден в стаята си, дори не искаше да празнува рождения си ден. Когато трябваше да си направим снимки за бележника, тя съответно не искаше той я преби и я изпрати за снимка. Майка ми в началото помисли, че тя не иска да ходи на училище, затова си измисля, но малко след това се усъмни и ѝ записа час при педагод.
Това премина. След година два се преместихме в чужбина. Баща ми беше на моменти ту ни въздигаше, ту ни сравняваше със земята. Отношенията им с мама никак не бяха добри, държеше се с нея както с нас. Тя постоянно повтаряше ‘Заради вас го търпя’ ‘Нямам финансова възможност’ ‘Има по-лоши’ ‘Ще се промени’
Тъй като ние научихме езика а те двамата не можаха. Това за мен означаваше, че всичко зависи от мен ( Плащания, превеждане на писма, попълвания и т.н.) Не се оплаквам, знам че трябва да помагам. Обаче ми дойде прекалено. За най-малкото нещо ме викаше, искаше веднага това да се направи, независимо аз каква работа имам, дали уча или нещо важно - това не го вълнува. Никога благодарен и ако направя малка поправима грешка - ‘Ти две стотинки не струваш’.
И днес аз на 21 години прекъсвам обучението си, за да работя и изкарвам пари, защото според него ние нищо не правим, не струваме и винаги ни сравняше с децата на другите. След всяко негово прибиране вкъщи се усещаше лошата енергия и напрежението, както и страха в нас дали сега е в настроение или не. Тази сутрин ми каза аз да си търся работа да остана тук, а те да си ходят на почивка в България. Неговото оправдание е ‘Всичко правя за вас’ ‘Искам да ви науча на труд’ ‘Искам да сте щастливи’.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: e392cd1d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Наистина голям тормоз. Малък само на 21г да те кара да си търсиш работа, то неговото не се издържа, аз ако съм на твое място ще избягам от такъв тормоз.Оф не то пък ако избягаш трябва наистина да работиш че и квартира да плащаш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fd46f15253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Моля те, продължи образованието си. Понякога вярността към бащата е лошо нещо, той може би очаква подсъзнателно да направиш нещо, сравнимо с неговото малтретиране, дори се чуди защо не му се случва, кара го да се чувства значим, по-велик, по-шмекер от другите. Обективно си прав, щади майка си само, помисли доколко тя ще успее да го издържи. Но непременно учи, това ще ти даде възможност 1. ако един ден се върнеш в БГ да имаш много по-добра експертиза от връстниците си , съответно по-добра работа, 2. Ще можеш да помогне, на майка си много по-добре ако си станилен, цениш постиженията си, и 3. баща ти има нужда от това, ти си вече голям! Прецени имаш ли сили, ако не - събери малко, и го направи. Какво искаш да учиш?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c544f84133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо, родители не се избират... Избират се само бъдеща майка/баща за собствените ти деца. Та като тръгнеш ти да правиш деца, освен за собственият ти кеф, е добре да помислиш какви са и като хора...

Второ, вече си над 21, и каквото било - било. Като цяло сам/а трябва да се оправяш в живота. Да не говорим какво е "обучението" в днешно време в България, и общо взето ако не мислиш да ставаш доктор или адвокат, по-добре не си губи времето с глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3bb93b94b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Имаш лоши родители. Съветът ми е да отидеш на психолог и да споделиш това, което те мъчи. Живееш в чужбина, заради което предполагам, че психолозите са добри, а не като тук в България. В ходенето при такива специалисти няма нищо лошо, те най-често се занимават с такива случаи като твоя.



Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d590c35dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напусни ги,ти си пълнолетен.Ще се справиш сам.Успех.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2db5d26677
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така както го описваш имам чуството че баща ти посяга и към чашката. Бегай далече от него и майка ти тя го е избрала да си го търпи вие със сестра ти не сте длъжни. Като пoчнете работа нема нищо да се промени пак ще ви използва и сравнява с други. Проблема му е че никъде не го бръснат за две стотинки и си го изкарва на вас. Много семейства са така, не си давай парите по разни психолози единствения шанс да сте щасливи е да напуснете тоя токсичен човек

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: e0e221caa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не е добре това, което прави баща ти.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 49fde539fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Баща ти е лош човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker