Майка ми е алкохоличка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е алкохоличка
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 10604 пъти
Майка ми пие всяка вечер. Това нормално ли е? Аз и казвам че не е, опитвам се да и помогна, но единствоното което повтаря от близо година насам е че всички правели.
Как да и помогна? Виждам че това не и помага а я съсипва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: cacfd3d431
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам опит в тази област, но моя съвет е да се разровиш в интернет и да прочетеш нещо повече как се лекува алкохолизъм. Наскоро ми попадна една статия за едно лекарство, което се казва Алкостоп. Изпиши го в търсачката и ще прочетеш повече за него. Не зная на колко години си, имаш ли баща, но майка ти за да стигне до това състояние има според мен сериозна причина, която да я кара да посяга към чашката. Може и да не я осъзнава, но не ми се вярва, че ако всичко й е наред ще й доставя удоволствие самия алкохол. Тя просто иска по този начин да забрави нещо, но това не е решение.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 948bb72d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята майка също пие всяка вечер. И аз много се претиснявам от това да не стане алкохоличка, а може вече да е. Досега си мислех че само моята пие ама явно това е проблем на много жени. Питала съм я много пъти защо пие, дали няма проблем, а ти ми отговаря че няма а това и е станало лош навик от който не може да се откаже. Много добре разбирам твоите тревоги и ми се иска да ти помогна. За това може да казваш по често на майка ти колко мого я обичаш и че винаги ще я подкрепяш. Поне аз така правя и да ти кажа понякога помага и така не всяка вечер пие. Другия начен е твоята маика и моята да потърсят сериозна помощ. Аз моета не мога да я навия. Дано ти успееш да на виеш твоята.

 
  ...
преди: 15 години, 12 дни
hash: 8a5962b669
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всяка круша си има опашка , всяка постъпка има прозводно , всяко действие има прочина .Не е от хубаво.Тя няма да спре никога .Самотна е.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 12 дни
hash: 028ba43f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер три - не бъди сигурна, че причината, която майката дави в алкохола, е самота...
Мисля, че... ти си самотна. Никога няма да забравиш онова момче, нали? Онзи много раняващ финал - винаги ще те преследва...
Можеш да го промениш... вярвай ми - можеш.

До авторката:
Има причина за дайствията на майка ти - трябва да я разбереш. Когато човек е подпийнал можеш да изкопчиш почти всичко от него (личен опит). Седни някоя вечер до майка си, говорете си, сигурна съм, че с чашката ще потръгне и разговора... задълбочавай се - търси. Бъди подготвена за всичко. Когато аз разбрах причината, поради която баща ми е алкохолик, бях съсипана. Остана ми белег за цял живот, дано при теб нещата да не са толкова сериозни. Подкрепяй я... нека знае, че има човек, който е готов да й помогне...
Успех!
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: a106943b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей те! Аз съм момиче на 19 години и моята майка е алкохоличка. Мойте родители са разведени вече от година и наскоро майка ми доиде да се моли да я приберем. Казваше, че се е променила, че вече непие и иска да си върне загубеното време. Баща ми ми вика да променила се е. А аз му казах нея пребирай всяко чудо за три дни. И пак започнаха нейните пиянски истории.
Навремето е лейала в най скъпите клиники. Накрая баща ми отива да я прибере и отива при лекаря да изпише хапчета за майка ми за да спре да пие. И лекаря му казва така, че тя самата неискали сама да спре да пие никакви хапчета няма да и помогнат и лекаря е бил прав. Чесно казано те незаслуйават нащо съжаление. Няма смисал да си сасипваш живота с алкохолик.

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: ee7fe1a0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте ! Аз съм момиче на 17 години и майка ми е алкохоличка от както се помня. Казвам ви страшно е който не го е преживял нищо не знае .Постоянно мъчение ,постоянно нерви и тревоги. Майка ми пиешее лекарсва ходи няколко пъти в болница, оправяше се и пак започваше. Казвам ви това няма оправия.Незнам вече какво да правя преди се отчайвах сега вече знам че тя никога няма да се оправи и живея винаги с тая мисъл. Това за мене е наказание от Господ и няма лек за него.Съжалявам всички които са като мене .Успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 2412733014
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей .Видях че и ти имаш същия проблем като моя.Не си съсипвай нервите с нея. Отличен опит да ти го казвам. Тя самата не се ли осъзнае не можеш да и помогнеш. Аз съм го преживяла и знам какво е. Оправи си твоя живот нея я зарежи. Ако имаш въпроси пиши. Със судоволствие ще ти давам съвети.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a1b7ac8063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Откакто се помня, тя все пие. Станаха вече повече от 20 години. Многократно съм се опитвала да и' помогна, но без резултат. Дори хапчета, които нямат регистрация в България и' намерих. Пи ги известно време, после реши, че я боли стомаха от тях и ги спря. Ходи из квартала пияна-заляна. Срамувам се от хората... Ката че ли можем да избираме родителите си... Ако започна да разказва патилата си с нея, една седмица няма да ми стигне. Дори крадеше от моите пари, за да си купува алкохол. Съкрати ми живота. Преместихме се с моето семейство в друг град. Не поддържам никаква връзка с нея. И не искам да я виждам и чувам. Такива хора не заслужават да имат деца. Но най-тъпото е, че хората я съжаляват, защото си мислят, че пие от мъка по баща ми, който почина преди 5 години. А пък аз съм лошата, че не поглеждам майка си и съм я оставила на произвола на съдбата. Яд ме е само, че се оставих да ми провали /буквално/ живота. Защото и' вярвах безпрекословно /както повечето деца вярват на родителите си/, а тя го навигира само в своя полза. Така ме подреди, че да не взема да отида да живея другаде, че да няма кой да я гледа. Ама аз пък взех, че се усетих. Малко късничко, но все пак е нещо. Не искам да я виждам.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: dc67b823c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм момиче на 19 години. Моята майка също е алкохоличка. Няколко пъти влиза в болница, след което беше добре за около 5-6-7 месеца. И после пак... Много е тежко. Тя е прекрасен човек, но не си дава сметка, че съсипва както своя, така и моя живот. Разбирам всички, които са като мен. Тъжното е, че знам, че за това наитина няма лек и тя никога няма да сложи край на алкохола завинаги.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ae38af8d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте аз съм на момче на 19 моята майка също пие и не знам как да и помогна докторите и изписаха някакви хапчета но тя почна да ги пие по 2 по 3 ужас ако може да ми дадете някакъв съвет как да и помогна

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b3d3368cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не се опитвай да и помагаш, защото алкохолизма е нелечима болест и само, ако тя самата има желание и воля ще спре да пие.. само ще си скъсаш нервите повярвай имам опит а й се пак и у нас е така. :( Дано всичко при вас се оправи, но пак ти казвам, че всичко зависи от нея.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1135147f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Причината, поради която човек започва да пие е от любопитство, да види какъв вкус и аромат има алкохола. (Същото се отнася и за цигарите). После опитва и от друг вид алкохол, друго питие, за да види и опита, и неговия вкус. Да, ама алкохолните напитки са много видове. Докато опита от всичките, той вече свиква с алкохола, свиква да пие. Иска да пробва отново, за да се наслади отново и отново на вкусовите и ароматните качества на питиетата. После пак отново, след време започва по-често да го прави, увеличава малко дозите, по-късно започва редовно да пие, всеки ден, всяка вечер, започва да му харесва този вкус, да му се услажда, увеличава дозите и така един ден разбира, че без алкохол не може, че има алкохолна зависимост.
Вече е алкохолик!
Системната употреба на алкохол съответно започва да му руши здравето и човекът бавно, но сигурно, започва да деградира и да върви към дъното. Загубва приятелите си, после работата си, разрушава семейството си, загубва имота си, после парите си, остава сам със любимото си питие, с което не може да се раздели, докато накрая се превърне в развалина и жалка утрепка. Картината става тъжна, жалка, мизерна и отвратителна.
Да разделиш вече един такъв човек с алкохола е много, много трудна задача. Това може да стане единствено, ако той прояви много силно желае и воля, за да се пребори със своя порок.
Такъв човек наистина се нуждае от лечение от алкохолната зависимост. Определено, това лечение може да има резултат само, и ако самият човек прояви воля и желание да се освободи от алкохола.
Дори съществува в България едно такова общество, наречено "Анонимните алкохолици". Това е общество, където хората които са били бивши алкохолици са се излекуват от тази си зависимост и заедно са поели пътя на трезвеността. Най-смелите, най-убедените и най-волевите от тях, за пожънали успех и са се избавили от алкохола, връщайки се към щастието на трезвеността. Те се опитват да помогнат и на другите.

Надявам се тези страници да предизвикат твоя интерес.

http://arka.bulboard.com/
http://arka.bulboard.com/vf8.html
http://arka.bulboard.com/vf19.html
http://arka.bulboard.com/vt91.html

http://arka.bulboard.com/vt87.html
Какво е АА
"Анонимни Алкохолици" е общество на мъже и жени от цял свят, които споделят един с друг своя опит, сила и надежда за да преодолеят техния общ проблем с алкохола и да помогнат на другите да се възстановят от алкохолизъм.

http://arka.bulboard.com/vt91.html
Лични истории

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ae55db1358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Надявам се да ме извините за дългите изречения и не свързания много много текст, но наистина ми е много трудно да го споделя.

Моя брат преди доста години беше се пропил, но за щастие с общи усилия в къщи се преборихме и спря тогава имаше някакви хапчета който като се смесят с алкохол започват да повръщат докато не се изчисти алкохола в тях. Съответно те не искат да ги пият тъй като отричат че имат проблем и се налага или да ги накарате да ги изпият дори и да ги и да ги изпият след това ги пазете да не ги повърнат или да им ги натрошите в храна без да знаят.

За щастие брат ми вече от поне 10 години, но мисля че са много повече не близва и грам алкохол. За съжаление преди близо 5 години майка ми започна и тя да пие лека полека положението стана много зле. И ако се намерят и "приятели" който да вместо да помагат да дават лоши съвети и да сядат на чашка с тях проблема става още по голям.

За жалост тези хапчета за който споменах тогава не ги внасяха в България. В един момент положението стана неспасяемо. Тогава бях аз срещу алкохола и семейните скандали между майка и татко, а брат ми доста далеко от вкъщи да работи. Твърде късно разбрах от къде мога да намеря хапчетата тъй като с тези алкостоп или нещо подобно който се предлагат в България не помогнаха не знам дали и тези който ги предлагат в Турция щяха няма и да разбера никога.

Отделяйте им колкото можете повече време всяка свободна секунда бъдете до тях, потърсете дори и лекарска помощ търсете всякакви варианти да им помогнете защото идва момент в който положението става все по зле и по зле и по зле .......
От тук на татък не мога да продължа да пиша нямам силите. В момента за първи път споделям толкова много.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2f2a7b1c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей! И моята майка е алкохоличка. Разведоха се с баща ми и сега аз съм принудена да живея с нея, но естествено посещавам баща си. Преди да се разделят баща ми я водеше по болници и й исписваха най различни лекарства, но уви нищо. За да се оправи си и нужна ти, да точно ти. Баба и дядо си мисляч че тя ще влезне в пътя ако я бият, но аз не йм позволявам. Когато не е в трезво състояние много ме плаши аз лично й забранявам да излиза, да кара или изобщо да ходи някаде когато е пияна. Единственото нещо което й трябва е да седнеш и да си поговориш, но когато е в добро състояние тоест трезвена :). Надявам се че съм помогнала :) :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 250f77426c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей мило момиче. Това че майка ти си пийва всяка вечер по 100, 200грама алкохол като седнете да вечеряте, дали ще е с една хубава салата да пие ракия или две чаши бира не я прави алкохоличка. Повечето хора в днешно време си хапват и си пийват по време на вечеря. аз съм на 23 и помня майка си от 5 годишна как пие. минали са вече 18 години, не искам да се оплаквам но живях във ад докато бях при родителите си. Алкохолизъм се нарича когато човек пие без значение дали ще е ден или нощ. миналата година я уволниха от работа точно поради тази причина. Беше се алкохолизирала до такава степен че пиеше даже и на работа. Хванаха я, изгониха я, стана година и повече си е вкъщи, никой не я вика на работа, защото се знае за какво са я изгонили. С всеки изминал ден става все по зле. Крие се тайно от баща ми, възползвайки се че е на работа през повечето време тя продължава да пие. Молила съм я, плакала съм като магаре, карали сме се е няма оправия. когато се преместих да живея при приятеля си на доста километри от дома, тя се напива постоянно. Баща ми ходи на работа сестра ми е на училище до обяд за нея това е златната възможност, има време да отиде да си купи алкохол, да се напие, да легне да изтрезнее, и все едно не се е случило нищо. Баща ми ми спестява много често, че е пияна все по често по всяко едно време за да не ме притеснява. Преди няколко месеца се случил един инцидент, напила се в движение на път към вкъщи и припаднала. оттам се предприеха мерки, пиеше хапчета до скоро, но след като ти самият нямаш воля, няма как да стане. днес като говорих със сестра ми ми каза че вече трети ден не изтрезнява. Ето това е алкохолик. много пъти ме е било страх да не тръгна по нейния път. като бях ученичка, дори след това изпивах количество алкохол над нормата като се събера с хубава компания. дори и сега си пия но много по малко от преди. по 100грама алкохол когато съм си вкъщи а не на работа, но алкохола не ми е приоритет. виждам какво причинява. а колкото до майка ми, не знам какво ще става, най вероятно ще бъде в клиника на лечение много скоро

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fb9c87b1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И моята майка е така от както съм се родила .
Много мъки изживяхме сами сега аз съм на 28 г. И тя продължава с кражби на пари алкохол , лъжи , измисля и интриги .
Положението е трагично аз нямам сили .
Имам две малки деца и прекрасен съпруг който рърпи мойте белези и нервни изблици всеки ден след като и видя пияната физиономия.
Скандали цял живот , глад измами , лъжи и много срамни моменти .
Какво да сторя незная но имам само едно желание и то е да я пребия а знам че и на нея не и е лесно и тя не иска да е така сама ми казва не мога изкушавам се не мога и плаче .
Дайте ми съвет докато не съм превъртяла.
Аз живея във австрия и ако я върна във бг ще страда много и гладува.
А тук където и да наместя на работа я изгонват всеки път.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f14deb3ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте! И моята майка е алкахоличка... плюс шизофрения!!! Като се напие започва да ме обижда и да ме съди за нейното нещастие. Аз съм щастливо омъжена с две прекрасни деца. Но тя непрекъснато ме занимава с нейните глупости и изблици на лудост

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4d0677e9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 19 и мойта майка е със шизофрения от много години... много е страшно...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3fd86e5a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не е алкохолизъм да се пие по 50 гр. вечер. Има разлика в това да пиеш по 50 гр. всяка вечер и цяла бутилка.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0317cabb0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Имаше една актриса от Теленовелата Заложница на съдбата, която имаше проблеми с алкохола след изчезването на една от дъщерите й. Твоята майка е копие на нея а с това пиене прекалява. Заведи я в изтрезвителното за да й помогнат, не чакай.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae206ce58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Съжалявам за всички, чиито майки са алкохолички.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 50ac61b2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 22, противно на мнението ти, алкохолизъм се води да се пие дори и по 5 гр, щом е ВСЯКА ВЕЧЕР. Защото тялото свиква и си иска петте грама за вечерта, а с годините се увеличава и “дозата”. Точно както при наркоманията и цигарите. Между другото, цигарите и алкохолът също са наркотици, разликата е, че са легални, за разлика от тревата, хероина и т. н. Пристрастяваш се и не ти е “готино” без дозичката ти, колкото и миниатюрна да е.
Питай някой лекар, ако не вярваш, ще ти каже абсолютно същото.
Към Авторката - Алкохолизъм се лекува само в клиника и с Изключително твърда ръка от роднините. Ако я няма твърдата ръка, следенето и т. н, ако ще и на 10 клиника да я пратите, все тая.
Ако не вземете мерки обаче навреме, положението само по-зле ще става. *Сам с воля* никой не се е върнал от този път.
Дано още майка ти да е на фазата с леката и средна алкохолна абстиненция (на 1000% ще има такава), защото не искаш да виждаш тежката алкохолна абстиненция за какво става дума - припадъци и гърчове, имитиращи епилептични такива, потене, треперене, халюцинации и т. н.
От личен опит говоря с различни близки.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1d88239d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Разбрах номер 25. Вярвам ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker