"Мамино синче" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

"Мамино синче"
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2393 пъти
Здравейте. Аз съм така нареченото "мамино синче" както му викат хората и съм на 21. Исках да ви споделя колко ужасно е да се разбирам и да съм в добри отношения с майка ми. Направо ужас. Какво да ви кажа... Много ми е гадно да работя за 1000 лева без да плащам наем и да спестявам 80% от заплатата си след като дам на майка ми за ток примерно без да ги е искала. Много е кофти. Направо още утре взимам кредит и си купувам апартамент само и само да имам критериите за "истински мъж" и да угодя на жените. Направо незнам що за мъж съм. Направо заслужавам да ме оплюете в коментарите... Срам и позор за такива хора, които жиеят с родителите си и са в добри отношения... Чао.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6ef77e6c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Е поне си само на 21, авторе, ще ти дойде акъла в главата, споко. Ами аз какво да кажа за себе си? На 35 и все още съм в прекрасни отношения и с двамата ми родителя, които наскоро празнуваха 41-тата си годишнина. Безнадежден случай съм. Направо не мога да се гледам в огледалото от срам. А апартаментът който имам го давам под наем, щото съм най-големия балък.

Ти поне имаш време, животът е пред теб и ш'сЪ опра'иш, споко.

Не забравяй да изтеглиш и кредит за кола, с която да возиш жената като личен шофьор. То ако не можеш да я откараш до салона да й направят маникюра, то за какво си й въобще??? Всеизвестен факт е, че тия пари ги изкарваме само за да гледаме жените кат' писани яйца.

:))))

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3403aa8c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Има разлика между това да си обичаш майката и тя да се държи като твоя ревнива съпруга. Да се мръщи на приятелките ти, да ти върви подире като орел, да те претърсва по хиляди пъти за услуги . Да не разбира, че си голям човек, който има свой собствен живот , а не 5-6-годишно дете.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a9a43a9ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   На 21 е логично да живееш при родителите си и да следваш например, освен ако ти не настояваш да се изнесеш, но десет години по-късно, когато минеш 30, нещата ще стоят по-различно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0ccc36bae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Това не е мамино синче... Мамино синче е ако не можеш да вземеш решение без одобрението на майка си или след като създадеш семейство, тя да ти остане приоритет. Това твоето е, защото взимаш малка заплата (и най-вероятно майка ти) и ви е по-изгодно да живеете така.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82806928b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Да бе, много си си добре. Хвани си гадже, заведи я при мама, прави си секс без да се притесняваш, че мама ще те чуе, родете си дете и си го гледайте в една стая. Какво по-хубаво от това? Що за глупости да се изнасяш от при мама и да живееш в собствено жилище? Балъци и само балъци…

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d40eb543cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ох, а мен питате ли ме? Докато майка ми беше жива, се разбирахме идеално. Как пропуснах шанса да стана един нехранимайко, който да не се сеща, че има майка? Баща ми още е жив, ама и с него не съм се залетял да се карам. Не се научих и това си е!

Друго си е да зарежеш хората, с които имаш кръвна връзка, за да си с човек, с когото не ви свързва кръвта и да се надяваш, че когато детекторът ѝ за тестостерон започне да бибитка отново /проверено от учените, а като бонус побойниците и убийците винаги имат ненормално високи нива на тестостерон, ако сте се чудили защо почти никой от серийните килъри не е стар ерген или поне винаги са имали някоя жена в живота си/, няма да те зареже! Какво, като междувременно ще си изтеглил някой кредит, дето няма връщане /да инвестираш в бъдещето, защото милото е държала на това - за децата и за съвместния ви дом, защото е чула по ТВ-то, че младите трябва да си купят собствена къща като западняците, иначе били търтеи, но най-вече мъжа/, ще работиш някоя гнусна работа с отвратителни колеги, защото си угодил на милото, което не се е кефило на предишната ти работа, а като бонус няма да имаш приятели, защото милото се дразни да не ѝ обръщаш внимание, пък никой приятел няма да те остави да седиш прилепен до полата на милото по цяла година, а той да е на заден план?

Много лош човек съм, да знаете - животът с майка ми ме е научил да не пия, да не пуша и да не се дрогирам. Даже не убивам! И по лъжите ме няма особено - става ми гузно даже при мисълта за лъжа. Как да ме вземат госпожиците за съпруг като не покривам задължителните точки:

1. да агресира при вида на малко по-настоятелен поглед от непознат.
2. да ревнува жена си така сякаш има нотариален акт за нея.
3. да я бие като боксова круша, но пък нали обичта на истинския мъжкар минава през юмрука - с толкова много тестостерон няма как да е кротък?
4. като бонус е добре да има пари, за да може милото да ходи на шопинг, а той да е наел домашна помощница, защото милото като изключим секса друго не умее, но пък е модерно жените да не робуват и слугуват, така че не е драма! Да живеят модерните учения, урааааа!
5. да не е наясно как да се държи с хората, а жена му да е алтернативна версия на кърпата, с която си бърше... задните части след баня.
6. книгата "50 нюанса сиво" да е написана за неговия живот като особено стряскащите моменти да са изрязани, за да не плашим възрастните.

Та какъв шанс имам аз пред такива истински мачовци, образци за подражание и хора, които гарантирано ще защитят детето си от опасности /стига опасността да не са те самите, че като им кипне тестостерона който е на пътя, той го отнася/? Срам ме е, даже от срам помолих един приятел да напише това - дори тук не мога да понеса погледите с презрение, напомнящи ми, че не съм достоен за лидер на затвора... , т. е. за съпруг!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 47c84326dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Според мен си си много добре така и не виждам защо нещо трябва да променяш, да си защитаваш позицията или да правиш каквото и да било.
Хората сме различни. Както например не всяка жена става за майка, така и не всеки мъж става за глава на семейство. И това е напълно в реда на нещата. Важното е, авторе, ти да се чувстваш добре в кожата си и да си щастлив със себе си и със изборите си. На хората и на челна стойка да застанеш, няма да угодиш.
Тук проблем не виждам. Щом приемаш себе си и ти е добре така, продължаваш си по същия начин и толкова. Няма какво да се дискутира. Аз не виждам, защо някой би седнал тука да те убеждава, че е загуба за обществото или че трябва нещо да променяш. Твой си е живота, живей си го тъй че да ти е доволно. По-добре и за теб да си там, където си, по-добре и за останалите. Толкова теми за разбити семейства, за скандали, изоставени деца - и защо, само защото някой е направил нещо, не защото сам го иска, а защото така смятат хората, че е правилно. После един куп съсипани животи. Хора, вслушвайте се в себе си - ако не сте готови за някакава стъпка и имате вътрешна съпротива нещо да направите, не го правете заради другите, останете си вярни на себе си. Всичко друго води към нещастие.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 503fb4c876
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И а разлика между това да си само на 21 и от това да си още на 38, да живееш с майка си, която пращаш на майната си и не одобрява всяка твоя приятелка, от такъв кой ще иска дете? На 38 да живее с майка си, да се свива по хотелите с жена, защото дори вкъщи не може да доведе момичето си да преспи, защото са му забранили? Хора, осъзнайте се малко.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8f86ef060e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Е, да, друго си е да плащаш 5-600 лева квартира, да си разорен до мозъка на костите си, но пък поне имаш "собствено жилище". Клоуниииииииии


Ди Ес, 22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ff4acacc13
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, казвай кога е сватбата с №2, че да се намерите взаимно оплювайки се в анонимен форум си е направо турско-индийска ко-продукция на Здрач... Ай, честитооо (на всички останали)!!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82806928b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Да се изнесеш означава да станеш независим и да създадеш собствено семейство някой ден, не че не обичаш родителите си. Много сте болни…

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82806928b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   6, майка ти ли те научи така да мразиш жените? Нали знаеш, че и тя е била “мило” на някого и с баща ти са си осигурили къща. По твоята логик всички трябва да живеете заедно с баби, дядовци, лели, чичовци… Май мама и тате са имали акъл и са разбирали, че младото семейство трябва да е отделно, майка ти е очаквала от баща ти да я обича и уважава, но ти си нехранимайко, ако направиш същото? !? “Милотата” не са едни и същи - 100% съм убедена, че вадя в пъти повече от теб и да ти кажа - не ми тежи, че съм “глупава” да плащам апртамент, вместо да се натискам при тъстове и свекъри. Ти по-добре си стой вкъщи и не се занимавай с жени, че никоя не заслужава мамино синче като теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a023bea0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Изкарай още няколко месеца така и като имаш повече пари отиди на квартира. Не е задължително да мразиш майка си, за да не си мамино синче. Просто не трябва да ти се меси в живота с жените. Не трябва да им казваш "Ама мама така каза"

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2a89ae1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, ти с тази миниатюрна заплатка няма как да покриеш никакви критерии! Обречен си да живуркаш при мама до старост!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c71fccc17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако синът е татин, няма проблеми..

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 736671c015
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 12, къде видя омраза към жените? По-скоро присмех към мераците им да ни командват и да решават как да живеем живота си. Ама това не е нещо, което получавате единствено вие, за да се засягате: същото мисля за онези, които ми разправят, че ще ме учат да пия/пуша/нещо друго там, което е "супер задължително", към тия, дето ми броят жените, парите и каквото още могат да броят, въобще към всеки, който се вживява в ролята на "аз знам какво трябва да правиш, така че само ме слушай".

Ако ви мразех, щях да ви уча, че жената трябва да бъде самостоятелна, да не зависи от мъж и даже въобще да кара без мъже. Щях да разправям, че мъжете са враг, че всеки мъж се опитва да ни подчини и превърне в робини. Също така бих успокоявал мъжете, че не е фатално, ако станат гейове и даже бих им го препоръчвал. Като бонус ще предложа и асексуалността, ако на някой не му се минава на другия бряг. За капак щях да се погрижа изкуственото осеменяване да се обяви за нелегална практика /нещо като клонирането на хора/ и да затегна зверски изискванията за осиновяване на деца /да е по-лесно да започнеш работа в ДАНС да речем, отколкото да си осиновиш дете/. Знаеш ли колко жени щях да прецакам само с тези си действия? Защо ми е да драскам онлайн с цел да ги прецакам? Да не съм на 10 години?

Моля ти се, това оправдание с омразата е смешно - и вие си го знаете! По-добре си помислете защо хората реагират така на "справедливия" ви гняв срещу техния начин на живот и току-виж осъзнаете, че никой не може да командва другия! Пък после ще видиш колко "мразещи жените" ще изчезнат - те не били мразещи, а само защитаващи своето, в случая правото сами да решават как да живеят живота си. Не ми ли вярваш? Пробвай го и ме опровергай с действия, ако не те е страх да разбереш, че си грешала!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82806928b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   17, доста нелогичен коментар, който по никакъв начин не доказва, че не мразиш жените. Продължаваш и да слагаш всички под общ знаменател, което е доста показателно. Истината е, че доста мамини синчета скачат така стешу жените, но истината е, че човекът, който наистина иска да ги контролира и ги е направил такива е само и единствено собствената им майка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c7aef0786d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Има значение дами учиш, примерно. Ако си в университет е напълно естествено да живееш при майка си или на квартира за малко пари. Даже, ако учиш в университет е доста логично да живееш при майка си предвид това, че се предполага, че докато си там ти се подготвяш за бъдещето. Ако пък не си в ункверситет се превръщаш в мамино синче, ако живееш майка ти ти се меси в семейството и ти дава акъл как да си гледаш децата, каквото да правиш в житейски план. В общи линии това тя само да те издържа или да живееш с нея не означава, че си такъв, а по-скоро мързелив. Но повярвай ми мамините синчета са по-зле от теб

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9a8e7b7a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   С толкова ниска заплата нямаш избор, не можеш да си позволиш себе си да издържаш, камо ли дете и дом да поддържаш, нито дори нормални сексуални отношения с жена. Отделно мъжете при мама не придобиват битови умения и стават доста егоистични, може да си по-различен случай, дано поне сам си почистваш и сам се грижиш за храна, гладене и други битовизми.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dafb4188b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз пък имам двама сина, които са по-малки от автора, но не мисля, че като станат на 20 и повече, ще спра да ги гледам. Винаги ще се грижа за тях, ще им готвя, домакинствам и т. н. , освен ако сами не пожелаят да се изнесат. Не виждам нищо лошо в това синовете да са привързани към майките си. Е, ако някога доведат снахи, ще изисквам снахите да се включват в работата.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 82806928b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21, снахи ще ти водят? !? Ти в кой век живееш? Изнасят се, сформират собствено семейство и нямат вече нужда от мама да им домакинства.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 50dc813a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Спокойно, и аз съм така. И аз влизам в тази графа, само където съм с 10 години по-възрастен от теб и със заплата 3 пъти по-висока.
Аз съм много против кредитите, гледам да нямам много общо с банките като цяло. Аз също съм в много добри отношения с родителите си. Живеем в голяма къща и всеки си има стая.
Успявам да събирам доста пари, чрез които си се глезя (да себе си, не някоя жена).
Като цяло имам желанието да се изнеса, но не е на 100% с цената на това да се заробя с кредити, които да връщам до края на живота си, пък нека съм Мамино синче.
Ако трябва да бъда напълно честен ще кажа, че изобщо, ама ни най-малко ми пука за хорското мнение. Никога не ми е и пукало, точно за това винаги съм бил черната овца. :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 01636fdba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз се изнесох на 18 и се оправям сама. Имам мой дом и самостоятелен живот. Независима съм.
Не би ми и хрумнало да погледна мъж, който не може да се грижи за себе и мама му готви, слага масата, чисти след него, пере дрехите и т. н. т.
Мъжът трябва да е доказал, че може да се грижи за себе си, поема 1/2 част от работата в дома, 1/2 от грижата за децата и 1/2 издръжката на семейството. Да докаже, че не е дете, а вече пораснал човек. Аз ако искам дете ще си направят такова - няма да отглеждам на някоя лелка 30-35 годишния некадърен за нищо и мързелив син.
За мен "мамен син" е мъж минал 18 г, който лежи на гърба на мама, не дава пари за храна в къщи, не знае как се пуска печка и пералня. Мама му купува гащи и чорапи, оправя му леглото и му глади дрехите....
Тръгнало ли е така на 35 ситуацията ще е същата.... на 45 пак...
Накрая майка ти те прехвърля на някоя нещастна глупава женица да те отглежда.... евентуално, ако извадиш късмет.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fb756780b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз бих те "оплюла" единствено за това "не знам", направо като видя такъв и бягам с 200!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fe305e6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Приятел, проблемът не е дали живееш с мама или не, а дали си я оставил да ти ръководи живота. ОК, живей си с мама, баба и ако щеш с цялата рода, но се дръж като мъж, със собствено мнение, а не за всяка нещо да се допитваш до мама и да не можеш 1 ден да оцелееш ако мама не ти сготви и не ти изпере дрехите.
От такива мъже бягаме, от мъже негодни да поемат отговорност и да се погрижат за себе си. От мъже, който не взимат и най-елементарно решение без преди това да питат мама.
Тука имаше една тема преди време от мъж на 30, който се оплакваше, че е без работа и без пари и когато хората го посъветваха да иде да работи е някой голям град или сезонно по морето, отговорът беше, че не може защото "мама не го пускала! и му била казала, че е опасно!" Е, кажи ми такъв мъж какво ще предложи на една жена? И после защо има подигравателни истории и вицове за подобни "мъже"!
Ако ти не си от посочения тип, е няма проблем, стига разбира се да не планираш някой ден да си гледаш семейството в бившата си детска стая, докато мама не ходи след жена ти да я поучава как да се грижи за детето и за домакинството. Това никоя жена няма да го ъризтпи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker