Да живея с дете и мъж, в който не съм сигурна или да остана при семейството си, което ме мисли да некадърна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да живея с дете и мъж, в който не съм сигурна или да остана при семейството си, което ме мисли да некадърна?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2947 пъти
До преди година живота ми беше чудесен или да кажем подреден по някакъв начин. Всичко започна когато изгубих брат си преди година. Брат ми беше на 24 години и го обичах твърде много. Загубата му ме разтресе до степен каквато не бях очаквала. Сякаш всичко изгуби смисъл! Казаха, че е самоубийство, което и до ден днешен не знам дали е вярно.

Аз се почувствах отговорна за смъртта му понеже бях последния човек, който беше разговарял с него, а и разговора ни не беше от най- добрите. Той имаше проблеми с наркотоци, ходеше на психолог, а аз го засяках, че е взимал и се ядосах...

А и за мен не беше най- идеалния период в живота ми, бях много притеснена финансово и чаках пари, които мислеха дали да ми дадат или не и все нещо се отлагаше. Кошмарно беше! Не искам да се оправдавам за нищо, не знам дали е моя вината, а и вече не ми остава много време да мисля

Малко след смъртта на брат ми ми се стори, че тогавашния ми приятел се държи така все едно, че нищо не се е случило, почувствах го така поне. Чужд човек да, няма как да изпита моята болка и все пак бях много убидена. И до ден днешен ако стане въпрос той твърди, че много тежко му е било, но не сме го разбрали правилно и не е искал да показва емоции когато всички са депресирани.. До колко това е вярно също не знам.

Родителите ми възстанаха срещу приятеля ми, а и по мое мнение той също не се държа много добре с тях. Той е от друг град и аз се принудих да го отпратя да си ходи. По късно отидох при него за известно време. След това се върнах при родителите ми защото ми беше тежко да ги оставям в такова състояние- те бяха съсипани буквално.

Започнах да посещавам психолог за да изясня вината си по отношение на смъртта на брат ми, а и друго- бях се запознала, или по- точно познавах, но бях започнала да се виждам с един мъж, който имаше подобна трагедия в семейството си- загуба на брат.

В началото на една връзка, особено такава, в която споделяте трагедии и се чувствате разбрани, винаги е като нещо специално. Вярно имаше проблеми в старата ми връзка, но с чувството, че новото е страхотно само това ти трябва за да направиш от мухата слон и да оставиш човека.

Да, зарязах старата си връзка и се хвърлих с главата напред в нещо, което не разбирах тогава, а и не предполагах че ще доведе до такива последици, каквито са сега. С психолога ми стигнахме до някои изводи за старата ми любов, колко истински и колко изманипулирани от мен, не знам... че е мързелив, че е финансово нестабилен, че е егоист. Когато му казах, че не искам да сме заедно, той превъртя и искаше да направи и непостижимото да ме върне, докато не се отказа в един момент.

Аз размислих дали съм направила правилния избор, когато нещата с новия започнаха да отиват на много зле. Той говореше за 3ки с други жени и мъже, за секс партита, за проститутки. Разбрах, че съм бременна от него и го извиках да си поговорим. Казах му, че не искам да задържам детето, защото той явно не е с ясни намерения към мен, иначе не би искал да се виждаме и с други хора.

Само че той тогава беше толкова доволен и щастлив че ще си имаме дете, каза, че не е мислил сериозно тези неща които ми наговори, всичко щяло да е добре и да сме щастливи и доволни и да живеем заедно и да си гледаме детето както трябва- да се оженим и т.н.

Накратко- аз запазих детето, но се оказа, че секс забежките са последното, което е трябвало да ме притеснява- затвор, убийства, заплахи, схема за разпространение на наркотици.. всичко това за него.

Как не съм разбрала по- рано? Благодарна съм, че изобщо разбрах. Той изглеждаше като най- добрия мъж, който може да съществува, но е било маска, а всъщност му е трябвало прикритие и алиби за пред света и властите.

Родителите ми от друга страна бяха очаровани от него, защото изглежда добре, НЕ Е бившия ми, има пари и т.н. Даже не ме чуваха като им говорих какво съм разбрала за него и как това е притеснително- не. Съвсем наскоро им стана ясно. Те бяха доволни, че ще си имат внуче или по- скоро заместител на тяхното мъртво дете. Сега им е ясно за какъв човек става дума или поне така твърдят, но и да не е точно така са доволни че няма да има никой който евентуално да отнеме от тях дъщеря им и детето.

Аз сега съм в капан. В 6тия месец съм вече. С бившия ми приятел се свързахме и се разбрахме, обичаме се още, не е същото обаче и никога няма да е. Той твърди че няма проблем за детето и ще го гледа като свое, ще заминем и ще бъдем щастливи.

Аз до голяма степен го обичам още, приятно ми е да съм с него, но той е избухлив, прекалено обяснителен и финансово не знам дали ще се справи. От друга страна какви са ми опциите? Бащата на бебето ще плаща добре, но малкото няма да е на сигурно място и като порасне ще бъде замесено в техния бизнес, което аз не мога да позволя при положение, че изгубих брат си заради наркотици.

Да остана при родителите ми, да но те не искат мен, а детето, за да го гледат като свое, а и няма да внимават за бащата достатъчно защото не искат да осъзнаят какъв човек е, а аз се страхувам да не поиска да краде сина ми.

Защо мисля че родителите ми мислят така? В 3тия месец казах на майка ми, че мисля за аборт- тя се разрева като дете и каза да го направя, ако искам да я убия. Баща ми също. Забога разбирам че децата са дар от Бог и ще обичам моето с цялото си сърце, просто искам най- доброто за него! И искам наистина да съм родител, а не мама и тати да ми извземат тези функции. Объркана съм до степен на полудяване. Ако някой има някакъв съвет- моля ви пишете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 39b2665d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас. Какъв съвет, та то при теб е минало.
И двамата мъже не са толкова читави, но последният е върхът! И не казвай, че не си знаела - България е малка страна, всички се знаем, а преди да забременееш от него, няма начин да не си знаела.
Както и да е.
Не разчитай на парите му, едва ли ще плаща, дори да не е в затвора в момента. Бившият ти пък само иска да бъде отново с теб, като почнат да го подиграват хората, че гледа жена с кукувиче бебе във фурната... Съвсем ще го избие на агресия.
Но поне си струва да се опита, ти нищо нямаш за губене. Винаги можешд а се върнеш при родителите си, а за мафиота забрави. Аз обаче на всяка цена бих държала детето си надалеч от тях. Съжалявам, но те са причината за вашите неодачи. Моята 22-годишна дъщеря, ако забременее от някакъв бунак, аз не бих ревала като бебе, а бих стояла зад решението ? да не го ражда това дете без бъдеще. Не мога да кажа за брат ти, но няма начин и в родителите ти да не е вината - ти също си нестабилна и не получаваш утеха и подкрепа в тяхно лице, какво остава за един наркоман.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bad6faf8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали е удачно и какъв съвет бих могла да ти дам. В никакъв случай не се обвинявай за нищо - в това поне съм на 100%! Това е пагубно. Съжалявам за положението ти.

Моят съвет, все пак е - отдръпни се и от двамата, роди си детето при родителите си, като налагаш законното си мнение на майка и не им позволяваш да ти изземват функциите, намери си работа после и мисля, че нещата ще се наредят.

Не убивай малкото създание! А тези двамата Убавци - зарежи ги! Не гледай назад, а само напред и съм сигурна, че ти предстоят много щастливи моменти - повярвай ми!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8872e0d288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти си човека дето решава какво ще става в живота ти. не маика ти или баща ти или някои от тич двама красавци. маика ти и баща ти са загубили син но тва не им дава право да се хващат за твоя като за спасителен пояс.

А ти мила си помисли ако тва момче те обича още имате шанс. детето ще го изгледате и друго ще си имате. за биологичния баща не ти трябват парите му по добре сама отколкото да си замесена в тези истории. тъи че размисли и постъпи така както ще е наи добре за теб и детето не мисли за никои друг, живота е твои

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6818444cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сапунените сериали ряпа да ядат пред твоя живот!
Аз не знам какво да те посъветвам, ако имаш работа събери пари, махни се от вашите и от 2мата мъже. Нито криминално проявян нито пък избухлив ще са добри бащи според мен. Ако имате 2ро дете с приятеля ти, при който мислиш да отидеш, той как ще се отнася към чуждото?
Събирай пари, не знам, ако си при родителите ти, няма ти да си майката, а по скоро сестра...
(запознай се с трети )

А този който е баща на детето, ще бъде ли достатъчно грижовен, може да останеш първите няколко години при него, докато детето почне да разбира, а после да търсиш изход. Мисля все пак че ще ти е най тежко при твоите родители...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: be81202581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aз пък мисля че родителите са родители, и все пак са по-предсказуеми от тия двамата...

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7c0e9d635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако не можеш да управляваш постъпките си, други ще те управляват. За теб остава да се примириш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c944232349
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Минали са три месеца. Авторката може би е родила или съвсем скоро ще ражда. Много ми е интересно какво решение е взела?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker