Как се оцелява сред комплексари?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се оцелява сред комплексари?!
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2276 пъти
Както стана ясно от заглавието се намирам в доста сложна ситуация и имам нужда от помощ. С мъжът ми сме 13 г заедно, чакам бебе и се наложи да заживеем с родителите му. Започна строителна дейност по изграждането на детска стая.
Хората не са лоши, но са изключително комплексирани и това си проличава ясно в последно време. В добри отношения сме и аз се старая да не показвам какво съм забелязала. Реално трябва да се изнесен до постъпването на детето в детска градина.
Откакто съм с него са правили много проблеми и към днешна дата продължават да се опитват да се сближат с мен и семейството ни обаче ние поддържаме здравословна дистанция.
Мизериите от тяхна страна съм ги простила, но имам едно на ум вече и само им гледам сеира как се излагат.

Купиха на сина си кола за 25 000 лв. уж да е удобна за деца, но реално те се намесиха и първоначалната уговорка с половинката отпадна и парите не се вложиха по предназначение. Предложих да се вземе нещо не много скъпо и всяка друга сума да се вложи в бъдещия ни дом. В тяхната къща е много тясно и имат една стая която се използва за отдих и аз ходя предимно в нея за да чета и работя. Първоначално с мъжът ми се бяхме разбрали да се разшири помещението и аз се премахнат старите неща в отделна пристройка като продължение на стаята. Обаче родителите му родиха такава велика идея за пореден път......
Дано обясня правилно : d
Те искат вече готовата стая да я бетонират и продължат до края на оградата. Тоест вече готово помещение да затъмнят премахвайки вече готовия прозорец и да продължат стаята по дължина. Изобщо това няма никаква логика. Стаята ( старата) остава без грам въздух и светлина, там се поставя врата и стаята е дълга и тясна. Повикаха майстор ( от селото) човека ги гледа доста ама не посмя нищо да каже. Те толкова убедени и готови пари веднага да дадат. Не знам да плача ли, да се смея ли.... Тази стая ще мухляса от влагата без да се проветрява!

Те вече се надуват и чак ми казват " Какво си недоволна" без изобщо да си дават сметка каква цигания ще направят. Дума не може да става да си признаят грешките. С риск да е тясно смятам да си замълча и да ги оставя да се излагат.

Аз нямам намерение да си хабя нервите с тях и смятам да ги оставя да се излагат :) Мен са ме учили на горделив човек да не помагам. Все някога трябва да си получат заслуженото.
Аз съжалявам, че се омъжих за този човек и щом си стъпя на краката ще променя своите грешки.
Как да оцелея още 3-4 г сред хора които непрекъснато се бъркат и страдат от липса на умствен капацитет.
Много от срама който съм брала с тях съм спестила в публикацията. Преди да бъда оплюта несправедливо за използваните думи ще кажа следното: Искаха да хранят гостите на сватбата ни с кебапчета и картофи при положение че беше закупена торта за 450 лв. Срам ме е да говоря за останалите изпълнения.........
Не съм с него заради пари и дори моето семейство е в пъти по-добре от тях. Родителите ми се държат цивилизовано и не се месят, не съм им казвала за изпълненията им.

Влюбих се в своята половинка заради доброто му отношение към мен и чистотата на отношение ни. Господ ми е свидетел ако знаех в какво се забърквам всичко щеше да приключи в зародиш

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: ce2a969d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   А, защо не живеете отделно или на квартира?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7133f6e582
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   След като къщата е тяхна, те могат да си я преустройват както си искат. Като не ти харесва, изнасяш се и толкова. За 13 години би трябвало да сте си решили жилищните проблеми с мъжа ти, вместо да притеснявате себе си и родителите му, след като къщата им е тясна за 2 семейства. С колата- същата работа. Има една поговорка"който дава парите, той поръчва музиката". Като не искаш такава кола, изкарваш си пари и си купуваш друга по твой вкус. За сватбата- идентично. Като си много изискана, да си нахранила гостите си с омари.
Каквито и да са родителите на мъжа ти, щом не ги харесваш, направи така, че да живеете далеч от тях. Ако и мъжа си не искаш, вместо да правите дете, да си се развела с него. "Ако знаех в какво се забърквам всичко щеше да приключи в зародиш" . Сега нали вече знаеш, да се приключи винаги може.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5c9e5c5074
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти какво помагаш реално? На моя мъж и котка не му купиха за раждането на детето, ние се опитахме да се сближим с техните, което смятаме, че е нормално, а те спазват здравословната дистанция изобщо да си живеят както е било и непрекъснато да им помага у тях. Какво си недоволна, наистина? Стая ще има детска, кола ще има? На моето дете стаята не е правена нова за бебе и като цяло щях да се радвам ако някой беше вложил толкова усилия, пари и труд в моето дете, колкото те са вложили във вашето. Не е хубаво за вас обаче да живеете с техните, със сигурност имате проблеми от това нещо и ще ги имате тепърва. Ако до детската градина не са направили нужното да ви разделят, търсите нови място за тримата и там вложете пари за нова стая.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2dcf12a191
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Значи ти си се влюбила, обаче заради родителите му, ще го оставиш?! Абе, лъха ми на логика в тая история...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 702e7c9b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Какво разбрах аз:
За 13 г не сте успели нито кола да си купите, нито дом поне да започнете да изплащате. Твоите родители са по-добре от неговите, но нито се месят, нито ви помагат за разлика от по простоватита негова фамилия.
13 г не си разбрала в какво се забъркваш с мъжът ти, но сега като сте в домът на неговите родители вече си наясно и ше чакаш 3-4 г за да разрешиш тези "проблеми" защото сега имаш и оправдание - в очакване на дете, което пък после ще чакаш да порасне достатъчно за детска градина.
До тук с което съм разбрала... Нататък нищо не схванах. Обясни защо трябва да "плюем" сега по хората които са ви приютили, са ви дали пари за кола, ще застрояват/разширяват помещение за ваше удобство, но тъй-като все пак в тяхната къща ше е както те намерят за добре?
Обясни ми, моля и като разбера логиката ти, ще се върна тук и яростно ще захапя гадните и прости свекъри!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1b57332f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   До като на малчугана тоест синът им сиреч мъжът и, мама и тате му усигуряват покрива над главата и колите му, майка му и баща му имат пълното право да му се бъркат в личния живот. Мисля, че в случея човека с тежки комплекси си ти, а не родителите му, защото всяка себеуважаваща се жена с минимум самочуствие би зарязала мухльо, който за 13 години е некадърен да усигури две стаи за семейството си.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0479dfe325
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Мила, и ти някой ден ще ожениш син или дъщеря. Ще преглътнеш ли чужд човек да заживее в къщата ти и да те наставлява какво да правиш? Хората може да не са на твоето ниво, но се опитват да се сближите, правят всичко по силите си за вашето удобство и добруване, но ти не си доволна. Утре и децата ти ще гледат, и в домакинството ще помагат ако ти им разрешиш. След като твоето семейство е интелигентно и в пъти по-добре, защо не ви осигури жилище? Не може да се дуеш толкова, и другите са хора! И за справка: несемейна съм и нямам деца, гледам безпристрастно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 02859130cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ами като не ти харесва, какво изобщо правиш там?! Имат си хората къща, правят си ремонти, както на тях им харесва. Ако искат ще ви пригодят една стаичка в мазето или в гаража. Ти си отишла там, не са дошли те в твоята къща. И не разбрах какво общо има тортата за 450 лв. с кебапчетата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9f6b35e719
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Щом твоите родители са по-заможни, да ви бяха осигурили те дом и кола. Въпреки че никой не ви е длъжен. Щом сте заедно от толкова години, сигурно сте на над 30 вече. Защо досега не си намерихте свой дом и не си купихте кола? Мисля, че нямаш право да недоволстваш от това, което те ви дават. Могат да си преустройват къщата както намерят за добре и ти нямаш думата. Само повтаряш как те се излагали. А вие не се ли излагате? Големи хора сте вече, ще ставате родители, а чакате още мама и тате да ви хранят и оправят проблемите. Като не ти изнася да живееш там, изнесете се вие час по-скоро. Голяма грешка е, че сте се набутали при тях и след раждането на детето от отношенията ви ще станат още по-напрегнати.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 00f4acda1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ще ти кажа нещо, но ще съм кратък. Когато с жена ми връзката стана сериозна се изнесохме на квартира още на втория месец, тогава бях на 24. Още преди този момент започнах да спестявам за жилище. Докато не бяхме събрали парите за първите вноски от апартамента които вече изплатихме даже не се и говореше за бебе. Едно младо семейство изгражда дом без другите да се бъркат, никой не ви е длъжен с нищо, не е 1930 година.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4e0ae5568f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много добре си решила. Нека се отърват хората от теб и претенциите ти.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1daad62bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Въпросът е как се оцелява сред комлексари, но ми се струва че свекърите ти е трябвало да го зададат. Щом им се налага да прибират под покрива си сина и снаха си, щом им се налага да харчат 25 хил за да купят кола и щом им се налага да преустроиват дома си и въпреки всичките им усилия пак имат неблагодарница отсреща си.

Какво очакваш авторке?
Очакваше да похарчат техните 25 хил лева както ти им казваш, искаше ти да решиш, тоест ти да ги похарчиш? Защо имаш самочувствието че имаш право ти да решиш каде и как те да похарчат парите си? Осъзнаваш ли въобще че парите са техни и трябва да си благодарна че въобще ги влагат в твоето семейство и ти благодарение на тях се возииш в кола за 25 хил?

С мъжът ти казваш бяхте се разбрали как да преустроите домът на свекърите и да изхвърлите техните вещи в отделна пристройка? Хм направо защо не сте се разбрали да изхвърлите и свекърите от дома им, това не разбирам? Как си мислиш едни хора са те подслонили, а ти започваш да си мислиш че имаш право на думата да преустроиваш дома им и да изхвърляш вещите им?

И са прави да питат какво си недоволна, би трябвало да си доволна само на това че спиш в чужд дом без да плащаш наем. Те имат право да правят в техния си дом каквото решат. А ти нямаш право да работиш и да седиш по цял ден в стаята им за отдих, но те си мълчат за да не те притесняват, би трябвало ти да се стараеш да не ги притесняваш все пак домът е техен.

Колкото до сватбата ви, ключовата дума е "вашата" сватба, следователно вие трябва да си храните гостите, предложили са ви помощ ти пак недоволна. Ми храни си гостите с каквото си искаш.

След като вашите са по-богати, защо досега не са ви купили дом и кола, защо те не са нахранили гостите на сватбата ви а се е налагало свекърите да ви подслоняват да ви предлагат меню за сватбата и т.н.

А вие самите за 13 години какво постигнахте, какви са резултатите от това че работите? Какво сте си купили сами? Каква е причината да чакате още на родителите си?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 59cf958d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, от написаното излиза, че с мъжът ти сте на 100% издръжка от родителите му. Нещата са прости - те дават парите, те определят условията. Може и комплексари да са, ама парите са си техни

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ee3994048b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Много странно. Някои хора отлагат създаването на деца, докато не си стъпят на краката, да имат свой дом, по-сигурно работа и т н., и да, в много случаи им отнема десетина години. При вас обаче са цели 13, а вие тепърва правите стая за бебето в дома на родителите на мъжа ти, които очевидно ти имаш за по-низши от теб, нищо, че живееш под покрива им, нали?! Сега ли разбра какви са и що са? И къде бляхте с мъжа ти 13 години, че не се отделихте от хората, които толкова ти тровят живота?
Съжалявам, но не съм сигурна, че комплексарите са те. Дори не знам дали осъзнаваш реалния смисъл на тази дума. Човек в собствения си дом може да прави каквото реши. Ако иска и в гълъбарник ще го превърне. Пък кой щял да се смее, това ти го казваш. Като имаш един ден свой дом, го направи така, че никой да не се подиграва.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9973fc26ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 12, разсмя ме... Много точно казано и на място! Нали, трябвало е и горките хора да бъдат изхвърлени като всичко ненужно! Така е, не всички сме идеални, някой сме "комплексирани"! Явно авторката няма право на мнение и ги "наказва" с подмолно мълчание. На гърба на родителите и 100 тояги са малко!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker