Да се омъжа ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да се омъжа ли?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2840 пъти
Здравейте.
Аз съм жена на 39 години.
Няма да си развявам биографията, само ще споделя, че съм сама, с дъщеря на 20 години, която вече е поела своя път, живее отделно от мен и аз съм сама.
От две години се срещам с един мъж, нещата между нас вървят много добре, той е вдовец, децата му са големи и той няма ангажименти към тях.
Преди броени дни, на рождения ми ден, той ми направи предложение за брак - с хубав пръстен, с цветя, романтична разходка на морския бряг, вечеря - всичко, както си му е редът.
Когато обаче дойде време за заветното "да" - аз не знаех, какво да кажа. Успях да смотолевя само "Трябва да помисля", от което той остана видимо разочарован.
Истината е, че този мъж е всичко, което може да поиска една жена - добре изглеждащ, атлетичен, интелигентен, образован, с доста добри финансови възможности. И най-важното - човек, с главно "Ч".
Аз в никакъв случай не бих желала да го изгубя, но истината е и, че не искам да се омъжвам - не желая да сключвам брак. А се оказа, че той не е склонен. Иска да има до себе си съпруга, а не просто приятелка.
Аз, обаче, никога не съм се омъжвала и мисълта за брак страшно ме плаши, чувствам го като някакъв капан, който ще отнеме свободата ми, ще залее ежедневието ми с битовизми и ще убие любовта.
Не искам да изгубя този страхотен мъж, но и не искам да се омъжвам. Трябва да избера...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 60c988e273
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Това за капана са пълни глупости - един подпис не променя връзката и не я пълни магически с битовизми. Каквато е била преди това, такава си остава. Аз съм омъжена жена. Няма какво да крия. Не си правя тънки финансови сметки. Не изневерявам. Бракът за мен беше логична стъпка. След него се чувствам просто по-добре. Официално си свързан с този човек. Ако не дай си Боже му се сличи нещо, ще извикат мен. Ако си му гадже, даже няма да те пуснат да го видиш. Готино ми е да казвам, че е мъжът ми. Забелязала съм, че и той се кефи, когато говори за мен и казва “жена ми”. С гордост си носи халката. Зависи как го усещаш, но, ако нямаш задни мисли, просто го направи. Не си заслужава да изгубиш такъв мъж заради глупостите, които си мислиш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a23f5f93c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Омъжи се и те благославям ,да бъдеш много щастлива с него!!!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3c76121aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не се плаши толкова, бракът не е затвор, в никакъв случай няма да ти ограничи свободата. Има толкова жени, които си мечтаят това да им се случи, включително и аз, а ти се самонавиваш, че бракът е нещо ужасно. Ако ви се променят толкова много взаимоотношенията след брака, винаги може да се разведете. Според мен ако не приемеш предложението му, ще си изпуснеш късмета и може никога да не срещнеш подобен мъж. Да, важно е и двете страни да правят компромиси, сега изглежда, че ти си тази, която ще направи такъв, но замисли се - ако не приемеш предложението му, можеш да го изгубиш, ако любовта ви утихне след брака, също можеш да го изгубиш, така че изходът е еднакъв. А сега може само да спечелиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 52ab8488ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Трагично, но ако това не показва състоянието на днешните жени в България...
На 40 години, с "дете" на 20, пита в случаен сайт, дали да се омъжи. Не знае... Виж, дали да роди - така се случило... Демек, правила секс, и то станало. Но ако трябва да вземе съзнателно решение за живота си... Не знае, може би на 60 ще е готова?

Аз лично съжалявам всички мъже, които налитат на "самотни майки" яно без да разбират психиката им. И че те никога не са били типа жена която може да живее с мъж и създаде семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4dccab89d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Извинявайте госпожо,но на 39 години се предполага че отдавна вече сте зряла и можете самостоятелно да вземате решенията си,а пък ако толкова се колебаете споделете колебанията си с близките и роднините си например с дъщеря а не с анонимници тук,струва ми се безмислено,бъдете здрава и щастлива ;)

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e2efd68b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това, че първият ти ужким мъж те е забременил на 18-19, не сложил пръстен, не значи че този е същият. Явно този е много по-качествен като човек. Тогава какъв е проблемът?!
Жените си искат гадняри, това е. Проблемът не са бракът и пръстенът, а това, че не е лошо момче, не те унижава,не те обижда, няма интрига и пеперудки в стомаха. Не си дозряла за него. Щял да ти отнеме свободата и битовизми ще има?! Та ти си отгледала дъщеря, не си на 18 отдавна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 61f5cc2813
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както искаш, така да е. Изборът е твой, но да знаеш "Птиченцето веднъж каца на рамото"!
Отговорът: "Трябва да помисля", не означава "ДА". По-скоро означава "НЕ".

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cd55afa1c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Какъв страх, какво искаш, ако те биеше и унижаваше щеше ли да си щастлива? На тази възраст имаш и шанс не само за брак, но може и шанс още едно дете да имаш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e5ab2045f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако това те напряга още от сега, не го прави. Според мен е най-добре да поговорите сериозно и да му обясниш как се чувстваш, да опиташ да разбереш и той защо толкова държи да се ожените. Ако връзката ви е здрава, би те разбрал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a96deab1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Страх те е да сключиш брак, а не те ли беше страх да родиш без да имаш брак?
Аз никога не бих приела да родя дете без да имам сключен брак и не разбирам жените, които се решават на тази стъпка. Е, щом връзките без брак поддържат пламъка на любовта, ти защо си останала сама преди да го срещнещ? Помисли си, не ти ли се къса логиката някъде?
Бракът е поемане на отговорност! Този мъж ти гласува доверие и поема отговорност като ти предлага брак. Свестните мъже винаги са били кът, а и ти не си във възраст, в която всеки ден да валят предложения.
Ако искаш, да не го изгубиш, приеми предложението. Не бягай от късмета си.
Птичето каца само веднъж на рамото.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ee86453901
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Малко ми е странно, защото съм доста по-малка от теб с цели 9 години, омъжена съм с две деца и да ти давам съвет ноо извинявай??? За каква свобода говорим???? Човека както го описваш не изглежда като да те затвори и да чистиш и переш по цял ден. Бебета също може би няма да му раждаш. Хем не искаш да го изгубиш, хем не искаш и да го задържиш. Да знаеш, че този мъж ще има доста кандидатки.
Ако го обичаш се омъжи за него, ако не го обичаш, не се омъжвай. Но това за свободата е смешно просто. В днешно време съвременните, интелигентни и образовани жени не си губят свободата като се омъжат.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fe51667468
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Забелязал съм, че някои хора много мислят нещата. Най-добре живеят тея които го играят директно. В края на краищата какво толкова може да стане. Дори да не потръгне се развеждате. На 40г колко още шанса за брак ще има?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f7c3de1ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Вариантите да не искаш да сключиш брак са няколко според мен:
-Категорично си против брака.
-Не обичаш/не обичаш достатъчно човека до теб и не искаш да се омъжиш точно за него.
-Имаш някакви финансови или материални интереси или зависимости.
-Някой около теб е против този брак, а ти се влияе от мнението му и не искаш да си развали отношенията с него.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2dad7fb1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ти не знаеш какво искаш, а питаш хора в анонимен сайт какво да правиш. Казваш, че си на 39, но разсъждаваш като 14 годишна.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a60c5dc02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм жена и те разбирам адски добре. Обясни му и той трябва да те разбере и да приеме обстоятелствата. Ако не го направи не е човекът за теб. Мъжът трябва да прави всичко за теб, дори когато не му изнася

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1f7122760a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ти си трагичен случай, съжалявам.

На 40 години, а се държиш като абсолютно всяка 20 годишна парцалетина. Човекът с право иска жена.

Аз ако бях на негово място щях да си взема парцалките и да ми видиш стоповете на колата последно.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 84b5f0ce06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Защо упреквате жената? И аз се чувствах като в капан, когато съпругът ми ми предложи брак - мислех, че идва край на свободата ми, че съвместното съжителство ще убие любовта ни, че той ще се промени към по-лошо, когато съм му в "кърпа вързана" и др.
Авторке, за протокола, да не би да сте зодия Водолей?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d8aabb1bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   На 39 стана и не разбра, че всеки е най- най-... докато не си свърши работата и след това си показва истинската природа. Особено в мишкарска България. Не разбирам и какъв ви е тоя зор пред пенсия за романтика? От краткото написано ми става ясно, че сама си я отгледала сама и когато се е отделила си намерила друг субект за внимание. Ако ти трябваше толкова тая романтика, щеше да си вече 15 години или там колко с някой...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 60c988e273
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   19, много точно казано.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b8ba71b2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 23

Щото вие не се пеоменяте след брака и раждането? Даже ставате тотално непоносими. Почвате да се държите като някакви принцеси раздаващи команди, само щото е родила и са и паднали на колене

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 75060986d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Омъжи се, и аз те благославям.
Важното е да сте щастливи,не си мисли за женитбата като капан и аз преди си мислех така но изобщо не е така

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 80e9e72d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз те разбирам много добре. На 39г съм и съм "стара мома". Нямам деца и никога не съм се омъжвала (а съм имала шансове за това). Никога не съм имала желание да се омъжа или да отглеждам деца.
Самата идея да се съобразявам с някого, да деля личното си пространство, времето и парите ме плаши. Харесвам живота си, и не искам да слугувам и угаждам на някого.
Ако обичаш твоя човек се омъжи за него, макар, че един подпис едва ли промени нещо в отношенията ви. Ако ли не, той ще трябва да се съобрази с теб и да спре да припира за брак.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 6a6d778be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Омъжи се. Дано да бъдеш много щастлива. Благославям те.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: ae55c725b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Отгледала си си детето, свободна жена си. За какво ти е да се загробваш? Ще му готвиш, переш и ще ми се кланяш. Вече семейства няма. Най-много жената да пррглъща няколко години, ако р с малко дете. При вас такова нещо няма. За какво? В днешно време за жената е много по-тежко да е в брак. Много повече негативи носи. 2/3 от българските мъже са насилници. Най-добре е ако имаш собствено жилище да си се срещате, приемай го там, детето ти голямо, предполагам и сама се издържаш.
Този като ти се пльосне, ще ти хърка, ще ти изисква да му слугуваш. Ще спре да полага старание. Не ти трябват такива глупостим

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 5d80d93617
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Номер 36, що не си спестиш феминистичните изблици и мъжемразието? Не всички са нещастни, злобни и незадоволени като тебе. Има и жени, които искат да са щастливи, а не злобни пачаври, скачали от креват на креват и накрая пишейки от анонимни сайтове колко лоши са мъжете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker