Решили сме да нямаме деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Решили сме да нямаме деца
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2590 пъти
Здравейте, с жена ми сме заедно от 12г. И двамата с нея решихме да нямаме деца и си имаме лични причини за това. Можем да имаме без проблем, но имаме други здравословни проблеми и неща, които не бихме искали да се наследят от нашите деца и те да страдат. Смятаме че това е отговорно решение.

То обаче предизвиква неразбирането у хората. Освен това недоброжелатели са започнали да пускат какви ли не слухове и за мен и за нея, че тя не може да забременее и т.н., а пък роднините ни отправят пожелания да сме станели родители, вече време било, децата били смисъла на живота и подобни...И какво толкова, всеки може да направи дете, това е най-лесната работа, защо ни се бъркат? Децата са радост, но защо живота да е безсмислен без тях, много от хората оставили следа в историята и човешкото развитие например не са оставили наследници...А ние се обичаме и смятаме че ще изживеем живота си пълноценно, дори да не отгледаме деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7ce2719895
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   На хората устите не можете да затворите. Научете се на най-нахалните да им се подхилквате подигравателно без да казвате нищо- бъди сигурен, че от параноя сами ше си измислят какво искате да им кажете с това и накрая ще спрат.
А на по-близките веднъж "мъжката" ако трябва им заявяваш, че това си е ваш живот и решение и да не се месят където не им е работа, а да си гледат техните си.
Показвайте малко зъби, иначе ще ви тровят до дупка!
Винаги можете да връщате въпрос с неприятна за тях тема "а ти кога...?" Ей така без да отговаряш, а направо да забиваш съвсем личен и неприятен въпрос.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ae024e4245
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако сте решили да нямате деца, само заради лоши гени, винаги можете да си осиновите. Защо не обясните причините на най-близките си? Нормално е хората да се интересуват, не го приемайте като обида и месене. Може някой ден да съжалявате за решението си. Само хората, които не искат деца, са в мир със себе си. Но при вас е по-скоро "не бива", което е почти като да не може. Според мен осиновяването е най-удачният вариант в случая. А и зависи какви са тези генетично предавани болести. Ако е нещо, което може да се открие по време на бременността, може да опитате и после да направите всички изследвания преди да е станало късно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2b1da5e479
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Тогава си осиновете или станете приемно семейство

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2efd61ed1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Аз напълно ви подкрепям, въпреки че имам деца. Човек не е длъжен да се размножава, а и имам много примери около себе си, които по-добре да не го бяха правили! Лесно е да забременееш, трудно е да се грижиш и да възпитаваш. Някои хора обричат децата си на мизерия, други ги тормозят и обиждат. Какво като са послушали мама и баба? Това е личен избор. Хората, които не го разбират са прости и ограничени. В България всъщност за повечето неща са такива. Не им обръщайте внимание, живейте си живота и си подбирайте обкръжението. А на роднините им кажете да спрат с подмятанията, а ако не го направят - няма да ви виждат и точка.
Ние също не искахме да имаме деца и чакахме доста години след сватбата. Какво ли не чух за себе си - безплодна, кариеристка и тн. Собствената ми майка я беше срам да каже, че не искаме и ни оправдаваше, че сме болни, че не може заради работата и всякакви такива. Все едно не е нормално да не искаш? Всъщност си бяхме много добре и просто не ни беше дошло времето. Изключително се радвам, че не родих преди да го искам. Сега сигурно щях да мразя децата си. Вие може и никога да не искате такива, което също е нормално. Жалко е да нямаш за какво да живееш на този свят освен за децата. А за мен тези, които се раждат програмирани и драпат за бебенца от 15-годишни не са наред.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2efd61ed1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бъркат се, защото са с балкански манталитет. Изобщо не им е работа да ви месят, а още по-малко - да разнасят клюки зад гърба ви. Срам ме е, че живеем в такава държава. Това си е лично решение и наистина е много по-отговорно и добре за децата, ако не ги искаш, да не ги правиш. Аз също недоумявам какво толкова пречи на някакви роднини, приятели или просто съседи, че няма да имате деца, но в същото време се сещам с какво на мен ми пречат родителите, които си зарязват децата да крещят и трошат вътрешния двор на комплекса по цял ден. Майната им на всички.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 70853de350
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Същата работа е и при нас. Не искаме деца и сме щастливи така, обаче иди го обясни. Добре, че сестра ми роди, та сега родата е спокойна, че има наследник. Иначе си беше малък ад.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 312cb0975c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом и двамата искате това, няма проблем. А за хората-не сте длъжни да давате обяснения. Не е приятно да те гледат като извънземно, но се преживява. Аз също нямам деца и знам какво е отношението на обществото но...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 842568d19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами и ние така решихме - не искаме и толкова. Не ме интересува какво си мислят хората наоколо - ние си казваме директно, как стоят нещата, който толкова му се нищи и го вълнува, нека се вълнува. Роднините в някакъв момент започнаха да прекаляват с намеци, но като им скръцнеш по-рязко и обясниш че не щете и толкова и да си гледат работата и спират да се занимават с теб. Бъдете по-категорични и резки, вместо да мрънкате и ще се научат да се държат уважително.
В момента виждат, че поддавате и затова продължават с простотиите. Животът ви е толкова пълноценен, колкото си го направите. Няма как да е пълноценен живот, който живеете, заради какво ще кажат хората - на хората и на челна стойка да застанете няма да угодите. Вижте какво искате вие и какво вас ви кара да се чувствате добре и щастливи - другото няма значение. Ние 10 години сме заедно и не сме си омръзнали - край нас се разпаднаха междувременно и семейства с деца и такива без.

Гледайте си живота и семейството, обичайте се, разбирайте се двамата и така. Няма нужда от теми, няма нужда от оправдания или обяснения, нито да убеждавате, когото и да било, че сте прави. Това си е ваш избор и вие поемате отговорност за него - другите нека си живеят със своите избори.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fb8c79ab24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Не робувайте на общественото мнение, щом сте щастливи и без деца. Мои приятели също са взели това решение, защото смятат, че светът е и ще бъде разтърсван от много природни, геополитически и икономически катаклизми. Преди пет години ме беше странно тяхното решение, но наблюдавайки какво се случва около нас, приех техния избор.
Ж

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f14a0a45f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, щом сте избрали така, правилно е. А хората, които не разбират, са често прекалено прости за да разбират.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c5993968c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Живейте си както ви харесва. Оставете ги хората. Ще има и такива, които ви подкрепят и разбират. Но ми се струва, че просто изпитваш вина? За какво? Отговори си сам.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5b58925974
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   "много от хората оставили следа в историята и човешкото развитие например не са оставили наследници"

Мда, така е! Но ВИЕ с жена ти какви следи по-точно сте оставили!??

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5b58925974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "Можем да имаме без проблем, "
А ти откъде знаеш? Имате ли деца от други връзки? Не, че и това е гаранция, че двамата заедно може да имате...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 236819ffb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Главният проблем е, че хората обичат да се бъркат в живота на другите.
Вие не искате деца, те като искат да си създават поколение.

Аз съм студентка в частен университет, където таксата е по-висока, но и стипендията. Буквално съм намразила да общувам с някои хора, само защото ме питат какво става със стипендията, щяла ли съм да я взема и подобни. Все едно че те ще вземат парите, така се месят. И при вас така, все едно, че те ще раждат и отглеждат децата. Особено по- възрастните си мислят, че като са възрастни знаят най много, обаче новото поколение може по добре да преценява какво е подходящо да се направи в новото време. Не на автопилот сватба и деца. Добре че има протекция в днешно време и хора, които осъзнават, че не е задължително да се възпроизвеждат. Адмирации, че предпочитате да не създавате деца, които да се мъчат. Аз като дете, което също се е мъчило, също се замислям дали да оставя поколение на този все по ужасяващ свят

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 06be524be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Винаги съм казвал, може да ми държи сметка само този, който внася пари по нея, точка!




Темата с децата е много деликатна. Това е личен избор донякъде, донякъде съдба. Никой няма право да се бърка на друг и да му държи сметка защо няма деца? Чувал съм как хората грозно коментират хора, които нямат деца. Че били скотове, егоисти и прочие. Абе таранколу опознай първо тези хора, после давай определения за тях.









Чингис Хан

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3b03341494
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Подкрепям мнението на Чингис Хан.
Но мисля, че по - големи драми и главоболия, създават роднините и родителите. Те, драпат за внуци, защото за тях това е нормалното в живота, човек да продължи рода. Но наиситна е много лична тема и никой няма право да се рови там, ама наистина никой.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 592585d5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Няма спасение по нашите ширини, никакъв такт и усет. Хайде вие сте решили да нямате деца, но съм виждала такива коментари към хора с проблеми, че ти идва да им биеш два шамара на многознайковците.
Приемете, че така ще е още няколко години и ще спрат някога, но ако обичате деца осиновете си поне едничко. Има толкова малки душички, които се нуждаят от любов.
Аз съм голямо перде и директно бих им казала, че не искам деца и да си гледат работата. Които иска да си роди...много лесно се дава акъл, ама после всеки се прибира вкъщи...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0ec32a1c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мога единствено да съжалявам индивиди, които вместо да си гледат работата и собствената паничка са решили да си врат носа в чуждите работи. За такива пълен игнор - ако пък държите да бъдете учтиви просто се усмихвате и отминавате въпроса. А роднините ги съберете и им обяснете с твърд тон, че нямате намерение да имате деца и ако имат въпроси да ги отправят на момента и да се свърши с тази драма. От личен опит знам, че ако заявиш нещо твърдо те оставят на мира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: eecdf6e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   И ние не искаме да имае деца, а хората постоянно питат няма ли да правим бебе. Стига с тези бебета. Който жела нека си има по 2-3. Който не желае да го оставят на мира... Ама хората все чуждата паница гледат.
Ж32

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: b4fcfa3a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   От 10г сме заедно, нямаме и нямахме никакви намерения за деца. Винаги съм си мислела, че тези които досаждат с въпроси за деца са се прецакали вече с такива и .. защо пък ти да си живееш живота на спокойствие - я и ти у кюпа.
Рев, сополи, неспане, детски градини, училища .. Не, благодаря!
Ж45

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: ad3112593a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Разбира се, че е ваше право. И не е работа на никого другиго. Единственият потенциален проблем, и то е сериозен, е ако и двамата или единият от вас съжали за решението си. Зашото времето няма да се върне. Дано да не стане така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 22d33f06db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Вече има начини определени заболявания да бъдат изолирани чрез инвитро, ако все пак решите.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d7e7341a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Що не си признаеш направо, че само ТЯ не иска деца, а ти си обратен чехлю и се съобразяваш с нея, защото не ти стигат топките и куража, за да й се опълчиш!? Всеки нормален мъж на твое място би й бил шута не на 12 година, а на 12 секунда, от която каже, че не иска деца.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b130705d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Щом и двамата така сте решили, няма проблем. На тази земя всеки сам си носи кръста.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f6a57c89b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   До 25

Е що да е чехльо бе?
И аз не искам деца, да не е нещо нечувано и мъжете да не искат. Голям капацитет си и ти. Не се изказвай, не ти се отдава

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 200153299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   "много от хората оставили следа в историята и човешкото развитие например не са оставили наследници. "
Така е. Но какво ВИЕ сте оставили?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 25a053943e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Авторе, знам за какво говориш. При мен беше голям тормоз от страна на родата, но като наближих 40-те вече не ме закачат ;))))
Не разбирам защо всички трябва задължително да се размножат? ! Нито защо хората си мислят, че е нормално да се бъркат в чужди избори.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3391e61d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ама разбира се, че общственото мнение ще се включи в действие. Хората така и не разбраха, че всеки има право на избор.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ae5fc225c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ако проблема е в предаването на някакво заболяване, не се правите на много вещи. Отива се на лекар, правят се изследвания генетични и на тази база взимате решение, ако разбира се причината всъщност не е друга.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3391e61d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Като гледам колко ниски гласове са получили повечето коментари, май има един и същи индивид, който е решил да "бойкотира" хората, нежелаещи да се размножават.
Еми хора, това е положението! Както не можеш да спреш някой да има деца, така и не можеш (а и не трябва) да го караш насила.
Обществото така и не го разбра. Вярно, че понякога е божа работа, но зависи и от нашите избори.
Иронично ми е, понеже хората все говорят "как трябва да се запазват рода и семейството и да се правят нови поколения, за да има общество от хора", а после... същото това общество не може нито да изхрани, нито да възпита младите поколения и се възмущава от тях, колко били егоистични и меркантилни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f71186cedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Разбира се, че е отговорно решение, що се касае до гените. Познавам жена с шизофрения, иска да има деца и това според мен е супер безотговорно решение, като се знае, че дори децата й да не наследят, може да наследят внуците. За познати и дори приятели вече не влизам в обяснение как протича личният ми живот , забелязвам, че са искрено щастливи когато нещо не ми върви, защо да им се обяснявам? Ако вървят клюки по дире ми, дори не ги оборвам, излишна загуба на време и енергия.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 611ff782cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   25, хайде не се пени толкова. И аз не исках деца, но мъжът ми нито дума не изкоментира по въпроса. Тогава ми беше гадже, а след като се оженихме си мислех, че и той не иска. Живяхме 4 години заедно без брак и още три с брак преди да намери начин да ме убеди да му родя деца, нищо че аз изпитвах панически страх да бъда майка. Просто ми трябваше повече време да порасна.
Когато един мъж обича една жена, е склонен да чака.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: d2a5982b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Щом сте решили добре. И ние с моя мъж си живеем заедно въпреки. че имаме дете.
Какво ви интересува мнението на другите.
То въпроса не е само да се създаде детето. Нали трябва да се гледа.
Раждането е лесно но грижите после за детето са много. За съжаление го разбрах късно.
Насила не става дори да имам дете не мога да се грижа добре за него.
Така че щом сте решили по$добре да нямате.

Няма тези. които ви дават акъл да имате дете да дойдат и да ви гледат детето. Вие ще сте тези. които ще се сблъскате с трудностите.
Може би предпочитате безгрижният живот.
Ние също го предпочитаме.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 30f30ffd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   И аз се чудя какво толкова ще стане ако нямам деца. Чудо голямо!
Освен да мизерувам и да не мога да отида където ми се ходи, да не мога да си купя каквото си искам, не виждам какво друго може да стане. Да не говорим, че докато пораснат няколко години трябва всеки ден да се ровиш в лайна, да ти гръмва главата от денонощно реване за няма нищо, тръшкане, глезене и т. н. Като пораснат пък все трябва да купуваш от скъпи по-скъпи боклуци, защото на някое идиотпе от другия клас му купили не знам си какво си и твоето и то иска ама не от 500лв ами от 2500 и тем подобни глупости.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 75428be512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Всеки сам си преценява какво да прави с живота си и никой няма правото да му се бърка в избора и да му чете морал, обаче са ми меко казано абсурдни някои от изтъкнатите по-горе причини да не се раждат деца - видите ли, да не им предадем лоша генетика или да не се мъчат в предстоящите геополитически катаклизми. Кажете си, че искате да си се носите безметежно през живота без особени грижи и тегоби с разни дечища, няма нужда от морално валидни оправдания. С вас или без вас съответната душа ще си се инкарнира в дадено семейство, а в алтернативното семейство условията може да са чувствително по-лоши, отколкото във вашето, тъй че е много спорно доколко правите добро на "нероден Петко".

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: e1479f07aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Има си скрининг и всякакви тестове. Може да се разбере още в ранните месеци дали бебето е болно. Нв е като едно време-каквото стане.
Въпреки че здравната ни система е колабирала ако развържете кесията няма проблеми.
Ако е болест, която се проявява по-късно, пак не е фактор. След 20-30 години ще е по-напреднала медицината.
Вече ако една двойка мр желае, насила хубост не става.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: f6e7c9ef8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Привет,

Всъщност без значение дали обстоятелствата го налагат или е въпрос на личен избор, това не касае околните, в това число роднините. При мен пък е болезнено, защото опитваме, но срещаме трудности (имам и 2 спонтанни аборта), а хората като ме видят "какво става, нямаш ли добри новини", "а вие кога най-накрая ще направите едно бебе", "айде бе, до кога ще чакате" и т. н.

Знам, че хората ни мислят доброто, но все пак не разбират колко вредят с тези приказки. Не вярвам някой да е намерил рецептата, с която да спре околните да коментират. Ще следя темата, ако все пак чудото съществува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker