Мъжът ми е 120 кг и не спира да яде... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми е 120 кг и не спира да яде...
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1322 пъти
Здравейте,пиша ви тук,за да споделя проблемът си. Моят мъж,е близо 120 кг,118 и половина,ако трябва да съм честна и не спира да се тъпче и да яде...Когато се запознахме,беше 89 кг,185 висок е. Сега ,за две години стана 120 кг, боя се,че ще качи и повече и ще се разболее. Яде постоянно сладко,тестено ,мазно и всичко вредно. Аз съм жена,която се чувства щастлива,след работа или преди работа,в почивен ден да намирам време за готвене и домакинска работа. Но не мога да смогна,да готвя по два пъти на ден и всичко да се изяжда на същата дата... Не е добре за него ,кръста го боли и става все по-обездвижен и озлобен. Когато се запознахме,беше в депресия,защото беше безработен и не си намираше лесно свястна работа. Откакто откри късмета си,започна нова, бих казала добре заплатена работа ,се отпусна и все повече и повече се тъпче , това го разболява, кръвното му е високо доста често,не може да изкача стълби,лятото му ставаше много зле в големите жеги,дори и когато излезе на терасата,не може да се навежда лесно и постепенно намразва движението. Отделно пуши по две кутии цигари на ден. Опитах се много пъти,да говоря приятелски с него,да променим заедно нездравословния му начин на хранене и да се постарае така ,хем да яде здравословно,хем както му харесва и както и каквото мога,да помогна. И накрая нищо. Вчера е изял две опаковки с по десет единично опаковани мъфини в тях,един шоколад, почти цял хляб,една кутия нарязана луканка, голяма бутилка Фанта и четири кафета с по четири пакетчета захар в тях... Без значение , дали готвя,дали пазарувам за вкъщи или не,той не е малко дете,за да не си набави исканото количество храна от някъде,дори двойно... Много се притеснявам един ден,да не стане 150-200 кг и да е болен и затлъстял,с много болести и здравословни проблеми,недай Боже. Млад е ,на 32 години,сравнително млад човек... Кажете ми,как да му помогна,какво да сторя ? И коя е експресна и ефикасна диета,за светкавично отслабване ? В случай,че не пожелае изобщо да посети диетолог?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1a33558be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Експресна диета няма. Ако той не се вземе в ръце и не пожелае да спре да се тъпче, няма да има изход.
Решението според мен е психолог. И му пусни уж случайно "Моето 300 килограмово тяло" или някое подобно предаване, малко да се стресне.
Възможно е и да има много стрес в работата и да се опитва да компенсира един вид, да се успокои с много храна и цигари.
Освен това може да е развил заболявяне, което да му повишава апетита и да го кара да се тъпче.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9c4c72bb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Имам приятел, който живее по подобен начин.
Не пуши,пие малко,но се тъпче,яде на корем всичко.
Работата му е физически лека, няма стрес,разбира се с колегите си,доколкото знам.
Засега е към 120-130 кила и не мисли да спира.На туй отгоре наближава 50 и нищо добро не очаквам...
Човек ако сам не си помогне...няма кой друг..

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 530fc392b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитвай да готвиш здравословно, само с полезни мазнини, без пържено и т. н. Не знам обаче дали това ще има ефект, щом той яде всякакви боклуци в пакетчета. Поговори с него сериозно, наблегни на това, че се притесняваш за здравето му. Той няма да промени навиците си, ако не се убеди сам, че трябва. Следващата стъпка е да намерите добър диетолог, може и онлайн, който да му изготви някаква диета, включваща любимите му храни. Може да започне и някакъв лек спорт, например велоергометър вкъщи за начало, ако не иска да ходи на фитнес, въпреки че с треньор е най-добре. Не споменаваш дали имате деца, но ако имате или планирате, това също е много основателна причина да се вземе в ръце. Води го нс разходки по-често и не го оставяй да се залежава. Останалото си зависи от неговата мотивация.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3c3878294e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма радост в душата му . Депресия , трудност , умора . Няма сили да обича себе си . Не сте на една енергийна вълна. Ти нямаш вина за това . И той няма.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9415fcccfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Сам трябва да се усети накъде е тръгнал. Както е писал 1, пусни му Моето 300 кг тяло по TLC, по брутално предаване за дебели хора няма, това са истински истории на хора, получили последен шанс чрез това предаване, за да отслабнат и да ЖИВЕЯТ - а това не е никак евтино, защото се налагат не просто тренировки и усилия, а и хирургически интервенции, когато човек е вече свръхдебел. Стресът е оправдание, но пред кого, ако си се запътил към пропастта?

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e38f11b787
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   С това темпо диабета, кръвното, сърдечните проблеми са мув кърпа вързани. Да се взима в ръце, че иначе бая ще страда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 299e79fb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Щом не става с разговори, едната ти опция е психолог, другата - да ми обянсиш, че не те привлича вече и че не искаш да се грижиш за болен човек на 30 години и, ако продължава така, ще се разделите. Третата е вече наистина да си събереш багажа и да се изнесеш. Ако държи на теб, ще се стегне.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 299e79fb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като не става с добро, давай с лошо - заплаши го, че ще го зарежеш и наистина го направи. Много е нагло да си мислиш, че другият е длъжен да те търпи каквато и свиня да станеш (и буквално, и преносно). В крайна сметка ти си лягаш с този мъж. Излишните килограми са и предпоставка за един куп болести. Да не говорим за огромното количество цигари. Вие сте двойка, за да бъдете партньори или единия да се тъпче, другият да се грижи за него цял живот? Не споменаваш имате ли деца, но килиграмите създават проблеми и с това. Личи си, че го обичаш, но на него явно не му пука толкова за теб. Може да звучи грубо, но това е самата истина. Ако му пукаше, щеше да се стегне.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3561d16d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първо трябва да открие защо го прави, най-вероятно от стрес и това е един вид утеха. След това трябва сам да реши да се заеме с решаването на проблема, първо психологическия, а едва след това и физическия. Никоя диета или програма за отслабване няма да има дълготраен ефект докато той сам не се вземе в ръце. И да знаеш чудодейни диети и хапчета няма, всичко става с много труд, спорт и балансирано хранене, а и с търпение. Лесно се качва, трудно се сваля, за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 32345cf504
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най тежко е да гледаш как близък човек се саморазрушава. Опитва се да замести нещо друго с храненето. Може би трябва да изясните какво. Най елементарният съвет, който знам, че работи е, като знаете, че каквото се купи и сготви, това ще се яде. Не купувайте вредна храна, гответе здравословни засищащи ястия. Аз така дори да ми се дояде вредна храна в момента, като знам, че в кухнята няма да открия такава, просто накрая се получава така, че не ям вредна храна. За цигарите даже не мога да си го представя това чудо 2 кутии на ден, също коментирайте защо има чак такава огромна нужда, с какво му помагат, защо не е в по нормално количество като например 5 цигари на ден. Той с тази работа колкото и да е платена, не ми се смята колко пари дава на месец за цигари. Разпитай го работата ли е проблемът, ако не е за него, да я сменя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker