Как да се справя с малко дете без никаква помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя с малко дете без никаква помощ
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1214 пъти
Здравейте, детето му е на 1г. и половина и го гледам сама. Бащата помага, когато не е на работа. Не мога да разчитам на помощта на баби. Отказахме се да го пуснем на ясла на този етап, защото е малък и много боледуват там. Детето не е от най-буйните, но е активно и аз съм меко казано скапана. Чувствам се на ръба на силите си. Нямаме възможност да плащаме на жена да помага. Иска ми се да намирам поне малко време за мен, дори нямам време да се нахраня спокойно. Домакинскатя работа я върша из между другото. Бих искала да помоля за съвети, как да организирам отглеждането без да съм скапана като куче. С времето става ли по-лесно? Ще го пуснем директно на градинн на 3г. и има доста време до тогава. Не знам как ще оцелея психически. Просто толкова много часове сам - самичка с детето, ме изтощават. Някакви идеи за оцеляване. Ще се радвам да споделите личен опит или наблюдения. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 73eeb543cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Това е възрастта, в която е необходима най много енергия за отглеждането му. Работила съм по 10 часа с такива деца. И то по 7-8 накуп. Но...
Ти най-добре го познаваш, знаеш си нещата вкъщи. Мисли за такава организация на ежедневието, която би те улеснила максимално. И най-важното за изграждане на правилен режим на детето. Хубаво е, ако спи на обяд. Използвай това време да си почиваш и ти.
Сближи се с друга жена, която има дете на сходна възраст и се разбирайте да си помагате взаимно. Да може да го оставяш при нея да ги гледа заедно за Час-два, когато се наложи. Някоя приятелка, близка без деца също би могла да ти помага.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 54ca821d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пускай го сега на ясла. Що за предразсъдъци?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7adfe503fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имам три, най-малкото е на 1 година. Трудно е, като порасне малко е по-лесно. И аз съм като пребито куче, разбирам те. Почнах даже една работа, но май тя ме разнообразява. Вечер като всички деца заспят започва моят рай! Гледай да го научиш да ляга рано. Ще имаш повече време. Лягай следобед с детето, дори за 10 минути. Може непосредствено преди това да изпиеш едно кафе и като се събудиш ще си още по-бодра.
Грижи се за външния си вид и прави любов с мъжа си. Ако нямаш време за спорт се разхождай на чист въздух. Помоли мъжа си да те отмени, за да можеш да излезеш без детето. Виж се с приятелка и ако можете не си говорете за децата. Отпусни душата, пий една бира, ако не кърмиш, може и две:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fd1004bde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не мога да дам съввт. В същата ситуажия съм и аз, само дето мъжътми не ми помага. То това е проблемът. Направо съм и аз като парцал. Не си сама.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e7183544a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Приятелка, роднина, съседка със свободно време, която може да те отменя за няколко часа. Бъди креативна и все ще стигнеш до решение.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: caef97c83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, аз съм по същия начин, имам дете на 1 година и половина. Нямам помощ от баби, писна ми да гледам по площадките как баби и дядовци отменят за някой час родителите. Най-много ме натежава, че мъжа ми не оценява колко усилия полагам, да дете ми е, но дори до магазина не мога да отида с него. Правихме го на ясла, ами писна ми да ти кажа, една седмица там, 2 вкъщи. Просто не знам вече, не издържав психически и най-вероятно ще се ходи на психолог.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker