Редно ли е? Моята семейна история. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Редно ли е? Моята семейна история.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 3418 пъти
Здравейте, казвам се Кристиан и съм на 24 години.
Искам да споделя моята история и да чуя дали някои се е сблъсквал и как е редно да постъпя в тази ситуация.
В семейството ми сме 3 деца, с моята сестра вече сме големи и се издържаме сами, двамата не живеем в къщи от около 3 години. Най-голямата ни сестра живее в Германия.
Родителите ми са разведени и изобщо не се понасят.
С майка ми остана да живее нашата по-малка сестра, която сега е на 13 години.
Точно тук идва проблемът, че никой не желае да се грижи за нея.
Майка ми си купи вила в село на 2-3 часа път от София и през по-голямата част от времето живее сама там, работи home-office.
Сестра ми поседя с нея известно време и се върна да живее в София с баща ни, защото какво ще прави в едно малко село едно 13 годишно дете.
Баща ми живее с втората си жена, но често си правят планове без сестра ми, пътуват си или той си пътува някъде. Втората жена на баща ни се отнася добре с нея, но сестра ми сама казва, че не и е конфортно да живее там и да иска неща от нея.
Общо взето тя сама си се отглежда, сама се оправя, ходи си навън, готви си. Прави каквото смете за добре и вече няма никакъв авторитет от никого.
Когато майка ми се връща в София, двете изобщо не се разбират и не се понасят. Няколко пъти се опитах да обесня на майка ни, че няма как да я оставя по 20-30 дни сама и като се върне за 1 седмица или за месец да се опитва да я контролира или възпитава.
Сестра ми се страхува да каже на родителите ни, че и трябват пари за учебници, униформа, защото и двамата все нямат, въпреки че са образовани хора и имат хубави професии. Постояно се карат помежду си, а тя е в средата като посредник.
Имам чувството, че навсякъде се чувства като натрапник и само се разнася с багажите от апартамент в апартамент.
Сега живее при мен, защото е болна, а родителите ни отново ги няма. Нямам нищо против да е при мен и квартирата ни е отворена винаги за нея, но аз също не мога да се грижа пълноценно за нея.
Ходя всеки ден на работа до 9 часа, нама нищо хранително за ядене, дори нямам време да пазарувам.
Мъчно ми е много за нея и съм ядосан на безотговорните си родители, които са си направили трето дете , а сега вече не им се занимава да го гледат. Тя колкото и да е голяма има нужда от майка, която е там, а не и пише само съобщения в Месинджър.
Страхувам се, че това би повлияло на цялостното и ментално развитие и какви биха били последствията като стане по-голяма, по-смела в действията си и решенията, които взима.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: e5163c3d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Заслужават като порасне сестра ти, да се изнесе и да не си комуникира изобщо с тях. Както и ти и другата ти сестра. Аман от такива родители!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fb528d2995
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Първо майката не би трябвало да я нападаш да живеела където вие с 13 годишното момиче й кажете. 13 годишното трябва да живее там където настойника й е сметнал, че е правилно, дори това да е малко село. Децата трябва да се съобразяват с решенията и работното място на родителите, имаш ли си на представа колко деца по света живеят местейки се от град в град или от държава в друга заради това че родителите му са си сменили работата? Семейството на моя приятелка имат две деца се местиха първо в Дубай за две години, после Япония още 6 години сега са в Америка, заради работата на бащата и никой не пита децата кефи ли ги местенето, дали ги кефи да учат нов език, научава езика и ходи на местното училище. Налага се и толкова! Какви са тези глезотии нямала какво да прави в малко село?
Второ почти всички деца от села и малки градове живеят на квартира или общежитие докато учат гимназия, от 8 клас, което е и възрастта на момичето за което говориш, тези деца се справят по общежития и квартири сами, защо сестра ти да не може? Например повечето деца от Царево, Китен са на квартира в Бургас още от 13 годишни за да учат в бургаските гимназии. Да не говорим че над 20% от учениците от пловдивските и варненските гимназии са на квартира или общежитие, защото родителите са от областта.

Трето на 13г човек може да си пазарува и дори да си готви лесни ястия, колко му е да свари ориз или картофи или да изпържи яйца, картофи, някакъв салам, салата може да си нареже? Това обаче е до желание, а извинение нежелаещия винаги може да намери. Да не говорим че в днешно време продават готово сготвено в хипермаркета, а разнос предлагат всички заведения за хранене, с добро желание може да се намери евтина храна с разнос.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 816de9382d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е редно, но е факт!
Говори с другата сестра да се включи с финансова помощ за малката. Няма кой друг, а със сигурност и ти няма да се чувстваш добре като знаеш какви са и другите опции, ясно е, пе имаш съвест.
Подгответе я за училише, тя инапе си е достадъчно самостоятелна.
От теб се иска да и осигуриш покрив, храна и все пак някакъв контрол- вечерен час, соц. среда, интернет контакти...
Но опитай да балансираш от позицията на брат и приятел, тя сега е в тойн възраст освен, че вече е свикнала никой да не се интересува от нея. Майка си я "клъцни" съвсем сериозно, да не се меси в твоят начин на комуникация със сестра ти, без това тя не може да има права на майка. Единствено могат (тя и баща ви) вече да подпомагат финансово поне.
Не оставяй сестра си, в момента си единствената опора в живота и, единственият възрастен на който да може да разчита! Времето до пълнолетие ще мине толковс бързо, че когато навърши пълнолетие ще бъдеш по изненадан и от нея.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d768e7e0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Чукни една обща среща на майка си и баща си и питай как я мислят, кажи им, че ще сигнализираш когото трябва, че детето е оставено на самотек. Ако трябва да се редуват, но родител при нея трябва да има вкъщи. Абсурдно е, да оставят 13-годишна сама да се оправя в това пълно с рискове за тийнеджърите време. Отделно им обърни внимание, че това дете има нужда от пари да съществува и да не си ги стискат. Не ти е работа да поемаш тяхната функция, при живи и здрави родители! Питай ги, като тръгне през просото, и си намери компании с лошо влияние, заради нуждата от внимание /това е 90% сигурно, че ще стане/, кой тогава ще е крив. Като знам аз, на 14-15 какво ни беше мисленето и какви ги вършехме .... ако нямаше родителски контрол, не ми се мисли.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c5ebf1d081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това се наблюдава в много семейства за съжаление. Родителите им се живее и не им се занимава с изтърсаците и те са оставени да се се отглеждат както сметнат за добре.
Това са онези ,,лошите,, деца, а те самите нямат вина.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c5ebf1d081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
На мен също ми е много трудно да я контролим вече, както споменах няма авторитет от никого.
Помолих я да не се гримира чак толкова много, особено за училище, получавам отговор мама ми позволява. А мама дори не я е видяла. Сега майка ми отново щяла да заминава на едни си каква почивка, а сестра ми вече ходи на училище и отново поставяме въпорса тя къде ще живее, кой ще я контролира?
Опитвам съм много пъти да водя разговор с майка си, всеки път казва, че тя била родотели, тя си я възпитавала според нейните си вътрешни усещания.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 165a15f043
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Нямала какво да прави на село? ! Ами например да учи, не да се задява с батки и по чалготечки. Основният проблем и е, че на село няма толкова нощен живот, няма толкова гаджета, няма молове. Ама щом поколения са оцелели, значи не е невъзможно.
Майката явно не я вълнува, което не е добре, ама щерката понеже иска живот, я е зарязала и тя. От това няма как майчиното сърце да е пълно с любов.
Откъде взима пари на 13 години? Фантастика. Такива уж отракани лапета, сами скитащи се, страдат, защото са мечтата на всякакви извратеняци.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 33ccfaefd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Коментарът на н. 2 е напълно неадекватен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3867002cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пичага, има много "трябва" и "не трябва" в тоя живот, обаче не винаги става както трябва или е редно или ни се иска. Аз доста време съм изкарал сам, щото нашите се биеха само, пиянстваха и т.н. мизерии и не можех да ги издържам. Сестра ми да не говорим после колко тормоз заради тия тъпотии, не към нея конкретно. И тя в последствие от около 13 е почти сама, няма да описвам подробности къде и как. Сега записва в университет, не се продруса, пропи и проеба на поразия, с извинение за изразите. Та, гаранция никога няма, но ти ако можеш, грижи се за нея и живейте заедно, един ден ще ти е благодарна, а и ти ще си благодарен на себе си, че си направил това за нея. Правилно ти казват, че не трябва да е сама на тия години, както номер 4 ти казва, ама ако "чукнеш" една среща и кажеш на вашите, че ще сезираш не знам си кой, пък после някое приемно семейство шемети(в добрия случай) вземе да отглежда сестра ти, не мисли, че е много по-добре. И не е нужно да се стига до там, а теб за настойник надали ще те определят. Мъж, на 24 и т.н. Така че, предлагам ти да поговориш със сестра ти. Не е нужно ти да се грижиш напълно за нея, може да е взаимно. Както казваш, тя е самичка през повечето време, така и така е свикнала. Може да се научи да готви, да пазарува, да помага вкъщи. Така хем на теб ще помага, хем ти на нея, хем ще се научи да прави тия неща за себе си най-вече, а някой ден може би и за децата си и т.н. Така че помисли над това. Тия 3-4 години са супер важни за формирането на личността, да не се забърка в кофти неща, въпреки че никога гаранция няма. Можете да си помагате един на друг. Но да, отговорност е, но тази отговорност и теб ще научи на много неща. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7e14a21ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2, то бива фунционална неграмотност, бива, ама твоето никъде го няма! Нищо не си разбрал от историята и затова коментарът ти е не само неполезен, а и безсмислен, че и назидателен отгоре на всичко! Яяяяя, се...

Авторе, ами сестра ти да пазарува, за другото - бъди й подкрепа и напомни на вашите да си гледат детето!!!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5ce4d931fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Май сестра ти не знае какво иска. При майка ти е скучно, при баща ти некомфортно, при теб нездравословно. Освен майка ти да зареже къщата, баща ти жена си, ти да й станеш един личен готвач.
Като дете на разведени ми е смешно, но и аз бях добре дошла навсякъде, а го играех горкичка. На възрастта на сестра ти ходих, където си искам, защото родителите ми също не се чуваха. Казвам, че отивам у баща ми, а отивам на море, на клуб, у приятели. На 16 отидох така и до токсикология. Нашите се видяха в болницата и машинациите ми секнаха. Включително разбраха, че харча парите от баща си, за които майка ми не подозираше.
Станаха близки, започнаха да родителстват в екип. Да са живи и здрави, накараха ме да работя това лято, да поживея сама. Точните думи бяха "Да видиш как почиват хората с пари и как работят хората без образование. ". Видях, бая ми се отвориха очите. Започнах да уча и да работя всяко лято. Както не стъпвах на училище, стигнах до стипендия, влязох в университет. и т. н.
С две думи, проблемът на сестра ти не е, че никой не я иска, а че родителите й нямат комуникация.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b7ad23cf5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Сестра ти не е малка, не е проблем да стои някои друг час сама. Аз от 14 годишна съм по квартири с 2 лв джобни на ден, а хляба беше левче. Съберете се с родителите и решете кой е настойник, приемете че ако е майката - сестра ти отива на село и другите помагате, ако това си ти - те ти дават пари, а ти можеш да слагап ограничения. Като цяло най-добре е да отиде при майка ти на село за още 1-2 години и .. като провенциално момиче, знам колко е тъпо на село, но поне няма да роди на 15 години. Нищо няма да ѝ стане от скука още 2-3 години.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 45938446dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съгласна съм с номер 2. Едно дете не се пита къде да живее а живее там където решат родителите му или в случая майката.
Няма некомфортно няма скучно ще живее на село при майка си. Няма притеснява се в дома на баща си а живее там. ако е определено по закон.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker