Спешно дайте съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Спешно дайте съвет
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1915 пъти
Здравейте, историята ми е отегчителна затова карам направо без много да се впускам в подробности. На 26 години съм и имам дете от мъж на който тотално не му пука за нея, разбрах че съм бременна едва когато се разделихме и така и не събрах смелост за аборт макар да знам на какво подлагам себе си, детето и хората около мен. Бащата е на 40г. разведен с 1 или 2 деца и аз вече не знам разбрах го това впоследствие. Миналата година когато детето ни се появи на бял свят той дойде и я припозна... Аз най - идиотски и наивно мислех, че всичко ще се оправи, но точно тогава всичко се обърна и промени тотално. Моите родители не го харесват и отказаха да помагат по какъвто и да било начин за детето, неговите също не бяха на ръба от щастие и също не помогнаха с нищо, той от своя страна пък не пипваше да работи в България му се виждаха малки заплатите и понеже преди това беше в чужбина (там се запознахме) реши пак да пробва... Един ден разбрах всичките му лоши намерения и че той въобще не се интересува от детето ми най - малко от мен реших да сложа край на всичко за което естествено си го получих... Нямам брак с него, но детето носи неговите имена, сега в момента съм с друг човек въпроса ми е след като той свали пълномощното, което ми беше дал, за да напуснем с детето България ако пусна дело и докажа какъв е всъщност, а именно безотговорен родител ще му взема ли правата и издръжката за година назад и ако с човека с който сме в момента подпишем брак детето ще получи ли неговите имена. Моля ако някой скоро е минал През това изпитание да ми отговори за критика вече е късно детето е в живота ми и радва всички ни, но баща и упорито отказва да даде да я изведем извън страната. Дайте съвет моля! Не съм от ромски произход, нито някаква пуйка която не мисли какво прави просто допуснах грешка и си плащам сега за нея...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: b8cb2b63db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Трябва ти консултация с адвокат по семейно право, а не някакви анонимни съвети. Тук всеки може да ти каже всичко, но теб те интересува правната страна на нещата, затова потърси специалист.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7dfbb016a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Завеждаш дело за издръжка на детето, като посочваш от какъв минал период искаш да се присъди и че в този период той не е полагал грижи за детето. Искаш и родителските права и местоживеенето на детето да е при теб, за да не ти се налага да се разправяш с пълномощни и съгласия за пътуване на детето. Поискай съдът да изслуша и свидетел от твоя страна, че оня хубостник не е полагал грижи за целия този период за вас. След това ако той се укрива и не плаща присъдената издръжка ще се налага ваденето на изпълнителен лист и ако има тук работодател е по-лесно, защото се изпраща на работодателя директно да се удържа при него дължимата сума за издръжката. Ако е в чужбина - за публичните вземания има ред... обаче при издръжките - нямам представа, но сигурно някой ще ти даде съвет, как. А и тук, ако има банкова сметка, като стигне до събиране със съдебен изпълнител, то ще блокират сметките и ще му вземат парите за дължимите издръжки така или иначе. Новият ти мъж, ако иска може да започне процедура за осиновяване, но в този случай бившият ти няма да дължи издръжка! Отделно не е сигурно, дали трябва да се иска и съгласие от загубилия родителските права към момента. Осиновяванията са дълги и тежки процедури... така че трябва наистина да сте сигурни, дали го желаете. Може би по-скоро на един по-късен етап...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 098404c6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом го е припознал няма връщане назад ,той ще и е баща завинаги и ако бащата не се съгласи детето да му е в чужбина няма как да я изнесеш без негово съгласие .
За издръжката можеш да го съдиш за 1 г назад

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0b539afad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Вместо да търсиш съвети на анонимни в интернет, иди си плати една консултация при адвокат. Ако ти се развали колата не търсиш помощ по сайтовете, а я караш на сервиз, нали? За всяка работа си има специалисти. Адвокатите са за това, те познават законите и могат са ти напишат молба до съда и каквито там документи са нужни и ако се заведе дело да ти защитават интересите.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b29fcb5552
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не виждам смисъл да доказваш пред съд колко бил безотговорен, ти правата над детето така или иначе ги ползваш, бащата така или иначе нито иска срещи с детето, нито му дава издръжка. Можеш да го съдиш за издръжка. Лишаване от права не означава лишаване от родителски задължения, дори да успееш да го лишиш от правата му, той ще продължи да бъде баща и ще е задължен да плаща издръжка.
Колкото до декларацията за чужбина, можеш да вземеш такава от съда, адвокатът ти ще ти разясни как става.
Името на детето обаче не можеш да промениш. Има само два начина ако бащата да даде съгласието си пред съд да разсинови дъщеря си в полза на новия ти мъж, или ако бащата почине детето може да бъде осиновено от новия мъж. Трети вариант за смяна на бащини имена няма.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9c8bd048ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбира се, че не. Пълномощното за извеждане в чужбина няма нищо общо с родителството по принцип. Ето чети в какви случаи могат да се отнемат родителски права: https://petkovalegal.com/лишаване-от-родителски-права/
И само да задам въпрос: ако се разделиш и с настоящия мъж и намериш нов, пак ли ще отнемаш родителски права и ще сменяш бащата на детето? Мисля, че подхождаш твърде лекомислено към темата, скачаш от мъж на мъж без особено много да мислиш как това ще се отрази на детето.
Съветът ми е да поживееш със сегашния, да го опознаеш като човек и да видиш как ще свикне детето с него.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6d06efe0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Мила в България за съжаление повечето мъже са Ганьовци и не стават за нищо освен да псуват и физиологични процеси да извършват.Хващай западняк,аз вече се ориентирам към някой западен мъж, че за мен да тръгна с Ганьо е много под нивото ми,аз съм велика това е факт.Много хора го твърдя и това доказва думите ми!
Момиче хващай западняк това ще те спаси живота!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 829efa9dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не,няма да получи неговите имена.Съветвай се с адвокат.Не е толкова лесно,колкото си мислишМного си неграмотна по темата.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ec4fbffcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Докога жените ще наричате безотговорен родител всеки?
Скъпа, безотговорно е да си отваряш краката на всеки срешнат и да обвиняваш деугите за собствените си грешки.
На 26 години хванала 40 годишен с 2 деца. Наивна като за световно. И после питате защо мъжете не искат майки с деца.
Как да искаме, като миналите ви връзки са потресаващо гнусни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6d1fdcc3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Грешката ти ще я плати най-вече детето ти (така стават нещата). Иначе като не си пуйка която не знае какво прави, сама трябва да се сетиш, че се ходи при адвокат, даваш му ЦЯЛАТА информацията която ти поиска, и ти казва има ли основа да се съдите.

"ако с човека с който сме в момента подпишем брак детето ще получи ли неговите имен"

Какви са тези глупави въпроси... Детето ти си има баща и име.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2a0e18e3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да беше мислила преди да се хващаш с чичовци, и са им даваш да свършват без презерватив! Нормално е вашите да са против, сигурно баща ти му е почти набор. Пък никоя майка не милее дъщеря и да забременее от някакъв чичо без брак.
Детето май е средство за пари , много студено звучи това прехвърляне на имена. И да промениш хиляда документа, пак той е биологическият баща и има права над това дете. Гените не се менят с едно подписче. Трябва май новият ти да го осинови, как брака ви ще промени имената на детето?! Фамилията ти ще е на новият ти, ама детето се води с друга май. Как ще получи имената на съпругът ти без да го осиновил?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: eb0080758c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не можеш да му вземеш правата, ако си ги търси. Но, ако не се появява на делата, доколкото знам има начин. Имам приятелка, бившият й мъж е бил в затвора, по време на делата беше с отнета книжка за алкохол и с условна присъда и не му взеха правата, защото плащал издръжка и ходил да взима децата през уикенд. Не вярвам и да получиш издръжка назад, при положение, че не си завела дело за издръжка. Когато съда отсъди такава и той не я плаща няколко месеца, можеш да го съдиш за тези месеци назад и ако работи на трудов договор да му направят запор за тази сума. Името на детето няма как да се промени, без баща й да разреши. Новият съпруг няма никакви права и задължения към детето. Ако свали пълномощното няма как да излезеш от страната с детето. При различни ситуации свързани със званието на детето също трябва решение и от баща си. За участие в някои спортни мероприятия. Изобщо, ако не го беше припознавал, щеше да ти е по-добре.
Този човек сигурно работи в чужбина на черно, тук не работи, вее сигурно дължи пари на бившите си жени и изобщо, ако детето ти получава каквато и да е грижа, тя ще е на добра воля.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c8f6e16b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката: Забравих да вметна, че съм се допитала до 3 адвоката и те са с 3 мнения, затова писах и тук. Благодаря за коментарите (а и за упреците някои от които са супер грозни, но... ) дело за издръжка не мисля да пускам то неговите пари до сега не ми трябваха та от сега ли ще ме оправят, живи и здрави сме с детето и имаме всичко от което се нуждаем, но за момента просто не мога да я изведа в чужбина и това е което ми се иска най - много...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 62a6974608
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Заместващо съгласие се нарича това което ви трябва, завеждат дело и ще го получите за период от 3 години, минал съм през дело и съм наясно за какво става на въпрос..

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 0c3efc138f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Консултирай се с адвокат.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: bc257f8b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   не може да се променят имената щом бившия ти я е припознал.

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 161c707385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря на всички за съветите и критиките по темата, намерих удачно решение на проблема си. Обръщам се към безгрешните дали своя коментар милички запазете си злобата за вас, никой не ви я иска, да дадеш съвет на човек който не знае как да постъпи е едно, да обиждаш без реално да знаеш какво се е случило е друго. Пожелавам ви здраве, за да продължавате с "добрите съвети" към други хора. На останалите с добронамерени коментари и съвети Благодаря за информацията и времето, което сте отделили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker