Най-близките ми хора ме предадоха... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Най-близките ми хора ме предадоха...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4394 пъти
Не мога повече, дори не мога да намеря думи, да опиша отвратителното си положение. Родителите ми ме излъгаха и си съсипвам живота заради тях! Обещаха ми, че ще заминем за чужбина и отчаяно търся някаква помощ, но никой не може да го направи. Обещаваха, защото едва свързваме двата края, но след като кандидатсвах всичко свърши.

За мен това заминаване беше мечта, крепеше ме, защото тук не мога да се оправя. Не се вписвам в картинката, страх ме е да се сближа с хората и си имам причини. Винаги майка ми ми повтаря колко по-зле сме от другите като финансово състояние и същевременно иска да ходя с високо вдигната глава. Как да го направя, като знам, че нямам причнина. Нито приличам на човек, нито се отнасят с мен като такъв. На прага на анорексия съм.
От притеснение като си помисля за храна и ми се повдига.

Майка ми ме изгони от вкъщи по сред нощите и ми каза да отивам при баба си, била съм нещастница. На 14 години какво мога да направя? И най-голямата ми грешка до тук- има предмет по който всичко е свършено, не знам идйот ли съм, тъпа ли съм, но едва завърших с 3 по математика и сега се нахаках в такава "елитна" гимназия, че от другата година ще имам по 10000000 часа, а от 10-11 клас започвам да я уча висша.
Само като си помисля и не искам да стъпвам в училище.

Искам да се махнем от България, но нашите не си мръдват пръста. Баща ми го мързи и казва, че няма да стане, а майка ми крещи истерично, обижда ме и казва ако стане-стане. Ами как като нищо не правят?!? Не мога повече, не искам да се показвам на улицата. Все трябва да познавате хора, които живеят в Западна Европа- толкова ли е трудно да замине човек, толкова ли е невъзможно?

Толкова съм разочерована, не искам да ходя на училище, не искам да се занимавам. Само да остана сама някъде и това е, мога ли да направя нещо да оправя нещата??? Оххх не искам да ходя никъде, ще ме скъсат от учене, а аз нямам цел. Целта ми беше да заминем всички заедно, а явно няма. Не знам дали някой може да си представи колко гадно се чувствам.

От години искам да отида в чужбина. Не, не мразя страната си, но това ми е мечта. Защо всички успяват, все на мен не ми се получава. Нито ми се яде, не ми се живее вече. Толкова пъти са ме залъгвали и са ми хвърляли прах в очите, но това ме довърши. И родителите ми не млъкнаха, те съжелявам, но не са постигнали нищо, нищо! Поне в тази гледна точка живота ми върви добре, но и това ще рухне.

Знам добре 2 чужди езика, искам да почна 3, но защо?!? Не знам дали някой ще може да ми помогне като изписах толкова много, не знам дори защо го правя, но ако имате някакво решение. Постоянно ме подценяват, обиждат, майка ми по цял ден ми крещи. Нетърпимо е! От приятелките ми за момента съм постигнало най-доброто в отношение на образование, за всичко друго съм на светлинни години от живота им, но както и да е.

Дори не знам какво мога да направя, но дали няма някакви социални групи, не мога ли да отида някъде далеч от България по възможност, да уча, не знам, не знам просто не издържам тук. А сега 8 клас някак ще го избутам, имаме много часове с английски, а аз там се справям, но за 9 клас просто ще се гръмна. Заради проклетата математика, ненавиждам я. Опитвах всичко, учих, но просто не ми влиза в главата. Моля за някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6ad34e818e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си малка още. Наблягай над учебниците докато завършиш средно образование. И тогава ти си на линия. Щом имаш желание и воля ще се справиш. И няма да очакваш някой си, че той да те заведе и т. н. И там не е лесно но с упоритост всичко се постига.
И вземи се в ръце - започвай да се храниш, че иначе незнам как ще си постигнеш мечтите.
По- спокойно и успех :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ee1e35947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се залъгвай че в чужда държава е големият келепир и там си е мизерия.Успокой се и си гледай учението,че без средно образование дори никакъв шанс.За математиката не знам,занималня няма ли след часовете,питай какво не ти е ясно учителката с тетрадката и до нея да ти обяснява.аз така се справих с алгебрата.Да е жива и здрава госпожата по математика която ми беше,обясняваше ясно и точно

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2a97c3caa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   На 14 ти виждаш само твоята гледна точка. Родителите ти имат живот, работа, роднини може би и дом тук. Как да оставят всичко и да заминат в неизвестното. Ти не може само да изискваш, трябва и да даваш. Ето ти цел, учи, завърши с отличен и ше може да следваш в която си страна поискаш.
Първо погледни и другите гледни точки, не бъди егоист, всеки тийнейджър си има проблеми, ти не си единствена. Ако искат родителите ти да те слушат, трябва и ти да послушаш тях.
Успех в ученето, то е достатъчно голяма цел... :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 92ae7948de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да не мислиш, че навън ще те посрещнат с разтеглен червен килим и ще получаваш всичко, което искаш, или пък, че няма да те скъсат от учене? Ще те скъсат, че ти пишат даже по-ниски оценки, защото си чужденка, а за работа ще препочитат да наемат собствените си кадри и ще ти казват негласно, че не знаеш езика, защото не ти е майчин, дори и да доказваш, че не е така. Стой си на д/то, учи, като станеш на 18, тегли заем и замини. Много правят така, съответно следват и работят едновременно, за да успеят да свържат двата края и да връщат заема. Като има желание има и начини.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: adac2b8513
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти български не знаеш.... За какви чужди езици говориш? Пълна фантазия си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2a1e2bf753
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако тази история е наистина вярна, мога само да кажа: Момиче ти добре ли си? Какво означава предадена от близките хора? Ти въобще не знаеш какво е да те предадат? А като отидеш в чужбина там няма да учиш ли? Проблемът ти е такъв, че не ти се учи и търсиш вината в другите, но не и в теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 50e45eada1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смени училището с Езикова гимназия. Това е което, ще върне усмивката ти.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 96ab32c598
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И какво си мислиш - в Западна Европа ще те носят на ръце. Че там знаеш ли как се учи и каква борба е за добро образование и добра работа. Нищо не ти влизало в главата, пък два чужди езика знаеш. И какво от това?

Имах позната навремето, която знаеше перфектно английски. На въпроса ми защо не е останала в Англия /живяла е там/ като знае така добре езика тя ми отговори, че там всички знаят езика, а го знаят и по-добре, защото им е роден.

Не е достатъчно това, а трябва стабилна работа за родителите /как си представяш, че ще заминат и ще останат там/ и трябва ти да учиш и се справяш. Изобщо писмото звучи доста наивно. Естествено е, че без работа, без познати, без квартира и пр. не се тръгва ей така на Запад.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9ef7621427
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Модератор - не публикуваме коментари на латиница, телефони, както и всякакви други контактни данни

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker