Не издържам повече! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не издържам повече!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3460 пъти
Писна ми вече да бъда душевното кошче на семейството!! Не издържам. Майка ми и баща ми са женени вече 29 години, аз съм на 26 е та за тия 26 години аз миг спокойствие не съм видяла. То скандали през ден за какво ли не, пиянски истории, побоища. И накрая аз го отнасях. Всеки си изкарваше яда на мен.

Станах на 25 и се изнесох на квартира, поддържах връзка с тях по телефона, ходих си през седмица, уж се гледаха мама и тате, скандалите се бяха разредели даже започнах да си мисля, че преди са се карали заради мен, щом като се изнесох и нещата по-утихнаха. Но то това само затишие пред буря било, урагана на скандала връхлетя с нова сила.

През февруари баща ми го оперираха заради запушени артерии, излезе в болнични и съответно досещате заплата няма, кретаха на пенсията му от 240 лв и аз им помагам къде ток им плащам, къде булсаткома, и с пари като закъсат. Досещате се по цял ден вкъщи двамата, не могат да се търпят, дъртата вещица (майката на баща ми) по цял ден трови нервите на майка ми, тя си го изкарва на баща ми, той кряка, тя звъни после и ми реве.

И така татко се възстановяваше бавно уж всичко беше наред до преди 2 седмици когато се влоши, болките се засилиха, вливаха му някакво лекарство за 600 лв, което да разреди кръвта в продължение на 7 дни и го изписаха. Аз ходих в болницата и гледах как се мъчеше и слушах как повтаряше че щели да му отрежат крака да не съм казвала на майка да не се притеснявала, да не съм казвала на кака, по-добре да умрял...
Изнервих се много, работя с пари от заплеснатост така се бях нахендрила с 50 лв, че ревах от яд.
Както и да е.

Сега си е у дома и само развърта майка ми, тропа по среднощ със все сила с бастуна на вратата на стаята и да става да му разтрива крака, отива уж да го разтрива той не искал вече иди легни си след малко пак тропал и така по цели нощи майка ми не спяла и нали знаете когато човек е недоспал колко му е нервно и крещи а щяло и нещяло. И познайте на кой се крещи по телефона на мен и то за нищо.

Хубаво разбирам, но и аз имам нерви, на работата трупам негативи, сестра ми която е бременна в 7 месец само реве, че майка и татко не искат да се запознаят с мъжа и, че и той само и го натяквал, че майка и татко не са се интересували от нея.. реве ми и тя и ме кара да ги убедя да се запознаят с него. А как да и кажа аз на нея че сега е невъзможно защото татко е много зле, майка е съсипана психически.

Днес беше върха направо, звъни ми майка ми в 7 часа сутринта да ми се оплаква че татко я напсувал в знак на благодарност и че по-голям мързел от него нямало и щяла да го зареже. Как да е изтраях я. Беше 3 следобед вече пак ми звъни да ми се оплаква от дъртата вещица, каза нещо за татко и той побесня и ги слушах половин час как се карат по телефона накрая майка ми се разрева и на мен ми се прирева и за капак ми вика "ти ся да не се притесниш за нас" и аз се изтървах и изръсих, че аз не съм спирала да се притеснявам заради вашите истории.

Тя се нацупи, разрева се, затвори ми и не ми вдига телефона като и звъня. И понеже я познавам много добре утре ще започне три дневният психически тормоз над мен колко съм некадърна, че съм една въшла и крака ми повече да не е стъпил вкъщи, да забравя че имам майка и баща че от глезотия не мога да гледам (а кълна се изобщо не е така, никога не са ни глезели мен и сестра ми, нито телефони последен модел са ни купували, нито пък скъпи дрънкулки докато сме били ученички).

Разбирам, че им е тежко но и на мен никак не ми е лесно-задръстена съм, глупава съм, не мога да си оправя лафа, гаджето ми не ме обича, хабя много нерви и на работата си, сестра ми ме натоварва като ми реве, майка ми и баща ми с техните караници са ми дошли бактън..
Избиха ми бушоните, нараних майка ми съзнавам го, сега ми се сърди и на мен ми е гадно, но и аз понякога имам нужда от спокойствие. Ще полудея изглежда в скоро време, ще ви пиша от лудницата до седмица-две

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5138f5f5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А аз си мислех, че само в нашата къща е така...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0571adfdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам думи. Игнорирай ги всичките! Време е да живееш за себе си и може би да създадеш свое, нормално семейство!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b9288a8c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мило момиче, дано да имаш голям късмет в любовта и да живееш живота си така, да отгледаш децата си така, обратно на всичко това. За съжаление не ние избираме родителите си. Но ако след време срещнеш други хора и друга среда просто не се замисляй. Каквото почукало-такова се обадило. Разбирам и майка ти... горката тя няма сили, не издържа... но защо е чакала до сега? И пак я разбирам - морал, семейство, отговорност и така до края на света.
Пожелавам ти по хубави и слънчеви дни :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 80b73ce7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остави ги за известно време пък да видим как ще се оправят сами... Родители са, обичаш ги, ама всичко си има граници. Майка ми беше горе долу в твоята роля - бъхтеше се за вуйчо ми и баба ми, а в отплата получаваше побои и скандали. Не прави тази грешка, не пропилявай живота си за неблагодарни същества и не имай големи очаквания от хората, защото разочароват, независимо колко са ти близки. Щом не те оценяват, нека се оправят сами.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0f80e9e240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да 2 е напълно прав.
Не и се обаждай да видим като ти е сърдита до кога ще е.
Откажи се от тях, мисли за здравето си, защото всички болести идват от мозъка...
Успех и повече усмивки :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7b1a92c6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3 дена не и вдигаи телефона. наранила си я дрънголи. те че те натоварват с глупостите си да не е нищо. ха бъди егоистка и си живеи живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b3c0b75a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, момиче... , откъде да започна? Първо - нито си тъпа, нито си некадърна. Това, което мислиш за себе си, се дължи на ниското ти самочувствие. А това ниско самочувствие ти е било съзнателно насаждано цели 26 години от родителите ти. Знам, че ще ти е трудно да повярваш, защото за теб са мама и тати, но тези хора са изключитлно манипулативни енергийни вампири. Те са ниско интелигентни, емоционално ощетени индивиди. И не те обичат - да точно така НЕ ТЕ ОБИЧАТ. Може би само си мислят, че те обичат. Когато обичаш детето си, ти не го тормозиш, не го обиждаш, не му тъпчеш самочувствието, не го товариш с проблемите си, само и само на теб да ти олекне на мизерната душица.
Погледни живота си в момента, погледни самооценката която имаш за себе си - та ти самата не се обичаш, защото за 26 години ти не си почувствала истинска обич, не си почувствала семейна подкрепа и разбиране. Затова гледаш на себе си като на човек втора ръка, затова сама не се уважаваш. Та те направо са ти промили мозъка. Това тяхното е гаден егоизъм. Повярвай ми знам за какаво говоря, изпитала съм го същото на гърба си. Тези хора са егоисти, за тях са важни само техните проблеми, за тях е важно да "изповръщат" негативните си емоции върху някой друг и така на тях им олеква, не им пука, че обременяват другия с отрицателната си енергия. Освен това си мислят, че по този начин като ти мачкат самочувствието, ще те вържат за тях - просто за да има кой да ги гледа, да им прислугва, да дава пари и слуша мрънканиците им.
ЗАРЕЖИ ГИ!
Вероятно няма да го направиш, защото мозъкът ти е промит до такава степен, че не вярваш на нито дума от това, което ти написах по-горе.
Започни поне да работиш върху себе си - купи си някоя книга със съвети за себеизграждане, има много такива, започни да четеш. Започни да разширяваш кръгозора си, измъкни се от този порочен кръг - луди родители- работа- вкъщи.
Работи върху самочувствието си - започни от външния вид - спорт, диета, ако има нужда, някоя нова дрешка, обувчици, аксесоар. Понякога е достатъчно малко нещо, и не е задължително да е скъпо, за да се почувстваш привлекателна.
Започни да учиш чужд език - това също повлиява върху самочувствието. Намери си приятелки и излизайте с тях на заведения, идете на почивка за една седмица някъде - не е задължително да се скъпо - хората и на палатка си прекарват чудесно.
За гаджето - мислиш, че не те обича. Защо тогава си с него - по навик, нали? Ако тази връзка те натоварва повече, отколкото ти носи позитиви - по-добре я прекрати.

Сега най-важното е да работиш върху себе си. Бъди егоист, по дяволите, егоизмът е този, който ще те издърпа на повърхността от това блато, в което си се насадила. Живей за себе си, доставяй си всеки ден по едно малко удоволствие - било то спа-процедура, хубаво цвете или парче неустоим сладкиш в някоя сладкарница. Обичай себе си. Когато ти сама се заобичаш, тогава и другите ще те обичат.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5781c49733
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Как да ги зарежа-те са моето семейство, може да са тралала, но все пак са ми майка и баща. Отгледа ли са ме, изучили са ме, хранили са ме. Сега става още по-тежко и тъжно на баща ми ще му отрежат крака-нищо не помогна нито лекарството, нито нищо. Повдига ми се като си го помисля как ще се мъчи, майка как ще плаче, как ще се преструвам пред сестра ми и ще я лъжа в очите че всичко е наред...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7393c4a8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като за начало се успокой, гаджето като не те обича и ако не те подкрепя- пътя, чантата и да се маха. Сестра ти не я притеснявай много щом е бременна, ама и на нея не й е леко смятай същото като твоето, само че чака бебе и никой не го интересува кой е бащата.

С майка ти и баща ти, хващаш си ги под ръчичка и им казваш с 2 думи да теглят чертата и веднъж за винаги да решат заедно ли са- не са ли, ще си направят ли труда да пренебрегнат самочувствието си и да се запознаят с мъжа на сестра ти и дали евентуално ще се усетят че от цялата работа ти ставаш душевно кошче.

Отгледали са те, чудесно-браво на тях, обаче това на което са те подлагали е ужасно, при това и сега ниско самочувствие, понеже всички изливат всичко на теб.

При мен също е така, всеки към мен се обръща, ако аз посмея да кажа на мен кво ми е, около тестове и подреждане на нова стая, с всичките му задължения и дребни "подаръци" от съдбата, излиза че съм мрънкала много че съм някаква слаба личност, която само се оплаква и не действа.

Миналата година си мълчах- тогава пък бях накадърна, мързелива, неспособна да се оправя сама, при тва ме водеха и зависима от тях.

Угодия няма, ама съм си решила- гледам моя си живот- те да си говорят, последната дума е само и лично моя. Отпусни се, релаксирай, гледай си живота, обаче им обясни че няма да се получи на тяхната.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1471a12f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам защо си мислиш, че там ще бъдеш по-различен, от колкото си тук. Да, вярно, къде повече възможности има в чужбина, но... Какъвто си си тук, такъв си оставаш форевър. И ние Българите сме хора, бе. Къде някъде идиоти, къде всякфи. Има и нормални, интелигентни. Ти прости си си втълпил да заминеш, и че там някъде има нещо по-добро от тук...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d143200f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, много добре казано! Аз забелязах едно в чужбина - успелите хора в България, успяват и там - неуспелите у нас, се провалят и в чужбина. Виждала съм ги как си взимат нарочно скъпи телефони на изплащане, преди да посетят роднините си в Бг-то, от чист срам, че не се е потвърдила теорията им, че държавата ни е виновна за всяко зло в живота, дори личния живот.
Аз се изучих в чужбина и се завърнах в България. Не сама, разбира се, а с чудесен мъж, който сега си блъска главата да учи български. Страшно ни харесва да си живеем в България - и климатът е супер, и хората. Само улиците са лоши, но такова е положението. Спокойно е, храната е чудесна, има възможности за бизнес. Какво му трябва на човек повече! (много бебчета са народили, докато ме е нямало, навън е пълно с деца, които играят на воля, а на Запад това не е възможно вече)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 87e08901b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 и 11 нещо сте объркали рейса, тука не пише нищо за чужбина. Но нищо не се сърдя имах нужда от малко разбиране и го получих. благодаря ви много за коментарите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ac028c2437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравейте,

Към Авторката>

Не искам де те обезкуражавам. Шансове има да живееш един по разлицен живот след време. Ако срещеш подходящ човек от такова, който има спокойствието от дете отгледан с търпение, разбиране, подкрепа, мотивиран, в една различна от твоята и моята атмосфера. Хората са били прави на времето като са одобрявали половинки за децата си според това от какво семейство идват. НЕ казвам да ти търсят родителите мъж като преди време.
Сега съм вече на 30. И все още не ми се получава. Нито в личен нито в служебен план на 100%, по простата причина че сме раълични от децата отраснали в нормална атмосфера, просто са по тактични, по сдържани. На моменти сигурно си забелязала, колко по вярна преценка имаш за много неща от живота, в работата и т. н. , а някак си някакви не толкова с пъргав ум хора успяват на края. Дано имаш повече късмет от мен, аз някак все недокарвам нещата до край, много е важно в последните крачки някой да те подкрепи. Много хора ще кажат че мен кой ме е подкрепял. Ами единици са. Повярвайте, че една толко изхабена психика и то в продължение на години, след това дори в страни и на далеч е много трудно да потдаржаш нормални отношения и нормална вразка. На моменти ставаш точно това, което си мразил. ( аз избягах на далеч в чужбина и там ще те тормозят)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker