Относно темата за раждаемост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Относно темата за раждаемост
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1195 пъти
Защо всички медии тиражират темата за раждаемост. В смисъл такъв, че се говори защо една жена отлага да има дете. Не може ли да разберат, че всеки човек независимо дали мъж или жена има различен късмет в любовта. Майка ми все казваше, че една жена, когато е ранена и свестен да дойде тя не може да го види качествата. Питам се изобщо защо не могат да разберат че всяка жена има различен късмет в любовта. Защо дадена жена като си е видяла късмета и примерно емоциалното в лошия смисъл на думата изживяване от дадена връзка трябва да се набута втори път например съпруга й да я бие. Значи относно такива жени, които след това не искат деца и да останат сами с 10 котки си е тяхно лично право и както се казва въпрос на личен избор. Някои казват тиктака биологичния часовник. И какво? Пълно е със самотни майки или с такива жени подложени на психически или физически тормоз от страна на съпрузите си. Имаше и в този сайт статия защо децата на разделени родители стават лоши. Стават, защото психиката им се осакатява, променя се мирогледа им. Не ги оправдавам просто казвам каква е причината. И такива жени, които не искат деца защо трябва да се нападат. Значи жените не са конвейер всички да раждат само, за да запълнят статистиката и после като я изостави мъжът й да се чуди на кой Господ да се моли с какво да нахрани детето си и психиката й се срива от това, че е сама. Кому е нужно това? Ето този автор дето казва, че искал отказ от бащинство ги приказва без да мисли. За всичко на жената на гърба и тежестите за децата, а мъжа къде в тази роля. Нали уж Бог дал мъжа за подкрепа на жената. Значи мъжа има такива случаи хваща си любовница и децата в десета глуха. Защо медии и общество тиражират тази тема все едно през душата на жената не минава болка, мъка примерно от предишна връзка било то и токсична. Има някои мъже не всички от тях не оценят в добрия смисъл жената до себе си, а тя примерно е примерна съпруга ходи на работа гледа добре децата, уважава съпруга си, а той се чуди с коя да й изневери. З анчи контекста е следния една жена решава да няма деца и мъж, защото е преминала например през лоша връзка с мъж и медиите Бла Бла. Дали една жена ще има мъж или деца си е нейн личен избор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8608e16124
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не си ли разбрал/а още че в това общество на никой не му пука за отделната личност и нейните страдания. Ти си жена длъжна си да раждаш и т. н другото не ни интересува. Обществото го интересува да има раждаемост за да може тези деца, които днес се раждат да работят в бъдеще и да върви икономиката. Затова реват толкова за тази демографска криза, защото няма да има утре кой да им работи. Но те си го направиха така, защото съсипаха отделния индивид и си мислеха, че е като робот и само ще изпълнава и изпълнява, без да има никакви лични нужди. Но това няма как да стане, в един момент всичко ще рухне. Така че не се чуди защо се гледа с лошо око на жени, които нямат деца. Ти си си виновна и ти си длъжна, това ще ти кажат. Пък някакви родили и създали семейства също ще ти се нахвърлят и ще те критикуват защо си такава накадърница, те могли а ти не, значи нещо ти има. Абсолютно никой не си прави труда да види какъв си като човек и какви са ти причините, пък да не говорим да разбере твоята болка. Това е обществото и живота като цяло. Не му пука за твоите душевни мъки и страдания, или се вписваш или не. Ако не се впишеш други ще се впишат на твое място. Пълно е с нещастни и депресирани хора, които не могат и не искат да се впишат в тази пародия на живот, но ако не могат обществото ги отхвърля. Затова доста жени като станат на 30 хващат някой и раждат да се впишат иначе може изобщо да не им е до това, но страхът да не бъдат порицани в по-силен. Виж и тук как някакви мъже започват да си отварят големите усти как бабите ти били перяли на ръка и отгледали 100 деца, демек и ти какво си се заоплаквала. Само критики и никакво уважение и разбирание към личният избор. И да е било така, аз не съм баба ми, аз не съм живяла в ония времена за да ми я даваш за пример. Затова си затваряй голямата уста всезнаеща. Просто накрая или избираш да си вярна на себе си, с всичките негативи от това- като осъждане, пришпорване, критики или си послушната овца изпълнаваща всички обществени изисквания. Но във втория случай пак няма да получиш обобрение, а само безразличие, поне няма да те критикуват но и няма да им пука за теб. Пък ако мъжа ти те остави ти пак сама ще се оправяш, твои са си децата ти си ги гледай. Тогава няма да ти помогнат, нок ато дават акъли и съвети са първи.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f1fd33d7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Жена съм. По телевизията могат да си говорят каквото си искат. Никой не може да ме задължи да имам деца. Няма да ставам поредната самотна майка. Само ако намеря правилният мъж и имаме достатъчно пари да го гледаме тогава. Бебе е лесно да се направи. Трудно е да се отгледа.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bf6040957f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Раждаемостта е статистика, а статистиката не се интересува от чувства.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 47633f0029
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Споко, дори и медиите осъзнават, че проблемът е в голямата емиграция (само да вметна, че аз не обвинявам кой какво прави с живота си), а не в това, че няколко души не искаме деца - такива хора винаги е имало и винаги ще има. Това, което си гледала вероятно е било поредна доза евтин популизъм.
Живей си живота и се научи да не се обясняваш на хората защо това и защо онова. Дали си в добра или в никаква връзка си е само твоя работа, защото това е твоят личен живот. Сякаш човек, ако е в добра връзка, е длъжен да се размножава? Може да звучи за някои странно, нелогично и т. н., но има и такива хора.
Деца трябва да се създават само с огромно желание, а не чрез обществен или друг психологически натиск, защото тези деца като пораснали хора не само, че невинаги са полезни на икономиката, ами и вредят на обществото, извършвайки различна (най-често дребна) престъпна дейност и изобщо разни там други разнообразни простотии...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e2928a672a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И на кой му пука какво говорят? Аз съм жена, която НЕ е родила деца и съм на 39 г. Не смятам да създавам нещастници и това е мое лично ПРАВО. Моето тяло - мой избор! Не ме интересува изчезваме ли или не - все някой ще дойде да живее на територията. Нямам чувство за вина, че не съм си изпълнила " биологичното предопределение".
Деца се гледат трудно и с много пари и време (за да е качесвено). Създаването на индивиди, на които не можеш да осигуриш нужните условия, среда и образование е като да създаваш още роби. Кому е нужно това?! Децата са избор и лукс и в тоя ред на мисли въобще не са задължителни.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 038cdd6896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Раждаемостта се поощрява, защото тя е единственият начин обществото да оцелее и да се развива. Това важи за целият свят. Природата поощрява не най-умните и най-развитите, технологично напреднали общества, а тези, които се размножават най-успешно.
Както всички знаем, в България този показател е ако не най-ниският, то на едно от последните места в света. Ние изчезваме като нация с ужасяващи темпове. Това определено не е проблем на всеки отделен индивид, а на цялата държава. Разбира се, че всеки човек има право да живее както иска, включително и в решението дали да има деца. Едно време хората са имали много деца, защото животът е бил предимно селски, тежък и с висока детска смъртност. Хората са имали нужда от работна сила и затова населението след освобождението ни бързо е достигнало от 3 до 8 милиона. Освен това са били силни патриархалните традиции, влиянието на църквата и уредените бракове. Разводите са били страшна екзотика и обществото като цяло изобщо не е толерирало мъже, които се отнасят безотговорно към семейството си.
В днешно време живеем предимно в градска среда, браковете са ужасно нетрайни, пълно е със самотни майки, доходите за едни са ниски, а за други високи, но като цяло и в двата случая липсва желание за отглеждане на деца. Едните поради финансова несигурност, а другите поради желание "да си живеят живота". Тази тенденция се забелязва във всички развити западни държави с малки изключения на държавите, в които църквата е силна. Можем да и добавим все по-нарастващото влияние на крайния либерализъм, които се очертава да бъде последният пирон в ковчега на т. н "западно общество". Постигнали сме безпрецедентно технологично развитие и качество на живот, непознато на предишните поколения, но проблемът е, че не се размножаваме.
Какво ще се случи с нас вече започва да става видно от последните събития в Афганистан, Сирия, Африка и т. н. Просто ще дойдат нови хора, които ще живеят по нашите земи, а ние ще се претопим в нещо ново.
Изводът е, че живеем в демократични времена и ти имаш пълното право да правиш каквото си искаш с живота си и да не се съобразяваш с мнението на обществото. Никой не може да те накара да имаш деца, освен ако ти не пожелаеш това. И именно в това е красотата, но и донякъде трагедията на времената и обществата, в които живеем. Пълната свобода на индивидите обикновенно се изражда в упадък на нравите на цялото общество, защото напълно свободните индивиди с неохота спазват обществените традиции, губи се усещането за общност. И тук не агитирам за диктатура или тирания. По-скоро мисля, че хората имат нужда от някакви морални и обществени устои и принципи, които да ги поощряват да мислят освен за чисто индивидуалите си нужди, също и за нуждите и развитието на общностите, в които живеят. Това в България е тотално изгубено и затова бързо изчезваме като разпилени от вятъра листа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e460205cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Бог не е създал мъжа, за да е подлога на жената, хаха.
Какви тъпи разсъждения, все едно да кажеш, че жената е създадена заради мъжа, за да има кой да му прислужва и обслужва.
Няма да ти е гот да го чуеш, нали?

Както номер 1 каза, по медиите се говори нон стоп за демографска криза и т. н., не защото много им е запукало за човечеството, за теб или за мен, а чисто и просто, защото някой трябва да работи, да им създава блага и да им бърше гъ*а на старини.
Тези дето го разправят са бъкани с пари, само че тези пари не струват нищо ако с тях не може да си купят нищо (ако няма хора, които да произвеждат и слугуват).

Точно за това икономиката винаги е била на първо място, най-важното нещо за днешното общество е икономиката. Тя е по-важна от човешкото здраве, щастие и живот. Това най-чисто се видя сега покрай короната. Не им пукаше толкова за самите хора, как ще оцелеят, какво ще ядат, а как ще се справи икономиката. Само това се говореше. На бизнесите се раздаваха пари, на хората нищо.
Докато това не се промени, докато хората не станат на първо място, а не тъпите пари - ще страдаме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker