Да си гледам детето или да се върна на работа? За и против? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да си гледам детето или да се върна на работа? За и против?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2748 пъти
Здравейте, драги читатели! Пише ви майка с дете на близо 2г. В момента съм втора година майчинство, което изтича след няколко месеца. Предложиха ми добра доходоносна работа и трябва да дам отговор съвсем скоро. Ситуацията е следната. За детето се грижа само аз, нямам баби на помощ, мъжът ми работи постоянно. И двамата сме на мнение, че детската ясла не е вариант, защото, ако се разболее детето, реално няма кой да вземе болничен да го гледа. Също така детето се чувства добре с нас в семейна среда. Бяхме решили да го гледам до 3г. и да го дадем директно на градина и аз да започна тогава работа. Сега пред нас стои въпросът - да започна ли тази работа и да търсим жена да го гледа или аз да си го гледам и да разчитам на късмет, че ще намеря нова работа като навърши 3г. и тръгне на градина. Вярвам, че за едно дете до 3г. най-благоприятна е семейната среда. Заплатата от новата работа ще ни е в плюс, но не е определяща за семейния бюджет в момента и мога да я откажа. Мъжът ми смята, че е добре да бъда до детето, и аз така мисля по принцип, но ме терзае въпроса, дали не изпускам шанса си за добър собствен доход. Съвети? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ed0f25574a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Като майка, която си е гледала децата, моето мнение е да тръгнеш на работа. Болнични ще вземаш, както другите майки. дори и да има нужда от детегледачка за някои кратки периоди, ползата за теб ще е по-голяма- няма да губиш една година трудов стаж, ще имаш доходи, ще се квалифицираш в това време, не се знае дали след година ще си намериш добра работа. Ако го дадеш на 3 години, разликата не е голяма-пак ще имаш същите проблеми. За всяка майка е трудно да се раздели с малкото си дете, а за бащите е най-добре, те да не са ангажирани и да си работят спокойно. Негативите са изцяло за теб.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bc2f925b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И на грдина също боледуват, моята дъщеря ще стане на 5 г Ходи от две годишна и почти няма пълни месеци . Ти трябва да решиш и да видите кой да я гледа като е болна. Може да наемеш а да я гледа някой.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 39167d3864
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз лично бих се върнала на работа. Дали на 2 или 3 години, пуснете ли го на ясла/градина, ще се разболява и ще трябва да си взимате болнични. Не е катожда няма кой. Това са глупости. Като се налага, взимате и толкова. Колко майки работят без проблем?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b27cfc9389
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Щом заплатата не е определяща толкова за бюджета, стой при детенцето. Цял живот имаш да работиш, ама тея годинки с детето са най-важни. Да го нагушкаш и нацелуваш!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7b3bceb5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Детето трябва да се социализира. Ако можеш да рабатиш и да си гледаш4зетито е най-добре според мен. Живея в чужбина и тук жените работят 4-5 часа дневно и си гледат и децата. Баланс.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aa51ddd04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Бъди с детето си, от това по-важно няма!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 57508fd053
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Говори с работодателя за това. Кажи му направо, че искаш да знаеш, дали можеш да си гледаш болното дете, без да има фасони и проблеми. Ако ти каже не, върпосът е решен, ако ти каже да, то пробвай и при първия проблем, си подай молбата за напускане.
Да има човек, който се грижи за детето е супер, но проблемът е, дали въпросният гледач ще може да се отзовава на повиквания, дали ще иска да работи с болни деца и прочие.
А после остава и проблема с това, дали ще има детска градина за през лятото.

Моят съвет е, ако имате финансовата възможност, да намерите човек, който да гледа детето (или няколко човека, за по-сигурно), да говориш с работодателя, да пробваш и да видш как ще е. Ако не ти хареса, просто се върни. Позицията ти е много благоприятна, зщаото можеш да избираш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 235343d08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Това решение трябва да го вземете ти и мъжът ти, а не да търсиш мнения в интернет. Според мен темата е с цел проучване.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8351427b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Приеми работата и вземете детегледачка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 651c0377bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разведи се и си намери богат мъж с който няма да трябва да се чудиш да работиш или не.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: be3f0994ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Ужас мила проблема е по генерален от колкото си мислиш!
Твоят мъж те иска да те държи вкъщи манипулирате, чрез вашето дете! Аз на твое място ще избягам с писациии, защото съм свободна чучулига!
А, защо мъжОти не излезе в бащенство, а е трябвало ти да го правиш??? Типичен Ганьо с напукани пети!
На запад много мъже те се грижат за новородените си рожби!
Избери работа и пусни детето на ясла да свиква, че няма винаги да си до него, защото после в детската градина ще му е много трудно да се откаже от твоята грижа.
Чела ли си книгата Оковите на майчината любов????
Я вземи да я прочетеш и не бъди обикновена средностатистическа българска домакиня, защо, ако си такава майка много малко може да дадеш на детето ти!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a5d5e737ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   Гледай си детето до 18-тата му година и чааак тогава работи. Сега имаш възможност, и то добра, каква е гаранцията, че след 1-2-3 години ще имаш такава?
Просто не ти се работи, това е цялата далавера. Какви са тия майки, които до петата и седмата година зорлем си правят децата отшелници, затварят ги вкъщи? Мама по моловете, по кафенцата с другите мами, а детето залепено до нея, сакън да не настине в яслата или градината.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bf35ccc0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Странно е как мнението на мъжа ти няма значение и се допитваш до онлайн форум за мнение. Освен това собствен доход? Тоест дохода на мъжа ти е общ а твоя собствен.
И не на последно място помисли дали детето ти иска да бъде оставено, при положение, че баща му почти няма втеме за него и сега, а майка му се е поблазнила от собствения си доход.
За мен децата на тази възраст не са готови за оставяне.
Ако знаеш как реват и колко трудно свикват, ще ти се скъса сърцето. Някои се примиряват и спрират да реват, но ако ги попиташ ще ти кажат, че искат при мама.
Отделно отношението и цялата услуга са на супер ниско ниво.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7d6a705bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Моето лично мнение е, че и за детето, и за майката, и за семейството изобщо е добре до 3 години да детето да го гледа майката, като го събира с други деца по площадки и т. н., разбира се. Но понякога човек е притиснат чисто финансово и тогава се налага да се върне на работа. Всеки си знае ситуацията, детето, себе си и т. н., според които си преценява най-добре. Какъвто и да е изборът - най-важното е във времето заедно детето да получава пълноценни моменти с родителите си. Успех!
Ж33

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a4e20d8786
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Авторке, кажи ми как така стоиш 2 години в къщи и ти предлагат не лоша работа по твоите думи??? Аз сега не мога да си намеря работа с дете на година и половина. Само да ти кажа детето ти ще се разболява и когато стане на 3, и наш, И на 5, и на 6, и като тръгне и на училище. Живееш в някаква заблуда, че като го пуснеш на 3 години, нещата ще са много добре. Пак ще трябва да излизате в болнични и това си е. Лично моя съвет като туко що пуснала детето на ясла е да си търсиш детегледачка, която ще се навие дори и болно да ти го гледа и кажи речи 800 лв ще си отиват за нея. На детето ти 1000000 пъти ще му е по-добре на детска с връстниците, отколкото да виси с теб още 1 година. И още един път как при положение че си висяла 2 години вкъщи, някой ти предлага работа дори при положение, че имаш и малко дете.???? Масово работодателите ное бичат майки с деца.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f8674f0a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Ясла и детегледачка (ако изобщо се намери някоя съгласна да гледа болно малко дете, да не говорим пък на фона на пандемията). Останеш ли в къщи, не очаквай някой да го оцени, даже при първата трудност ще се обърнат и настроят всички срещу теб и ще почне да ти се натяква.

Не познавам жена, която да е спряла да работи, за да гледа жена и след време да не се чувства комплексирана от това, че не работи, че няма собствен доход или че не може да си намери хубава работа.

Колкото по дълго стоиш в майчински, толкова по-малък е шанса после някой да ти предложи хубава позиция. Майките с малки деца и без това не са топ избора на работодателите - всички знаят, че често ще отсъстват. Почни работа и вижте, ако не намерите жена, да се редувате за болничните с бащата, за да не се натрупва прекалено много само на единия. Мъжете от криворазбрана гордост като се обсъжда темата винаги казват, че по-добре да гледаш по-дълго детето, но ако нямат наистина стабилни доходи, имат нужда и от твоя принос и е въпрос на време да почне да се натяква, че ви издържа сам и да ти се набива вина. Хубаво е да имаш предвид и че в момента почват да се покачват масово цените и предстои инфлация и криза. Втора заплата ще ви е необходима. А и резервен вариант, ако таткото остане без работа.

В България масово не се оценява труда на жената по отглеждането на деца и се приема за даденост. Отчасти това е така, защото повечето жени сами не ценят труда и времето си. Не бъди от тях. Използвай шанса да се върнеш на работа. Заради себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 01a7698236
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз също имам дете на почти 2 години и бяхме решили да го гледам поне до 3-3 и половина, докато тръгне на детска. Друг е въпросът, че пак съм бременна и работата ще почака още доста. Щом твоите доходи не биха били определящи, на твое място не бих работила засега. И по-натам ще получаваш добри предложения за работа, но детството на детето няма да се върне. С мама си е най-добре, а не с непозната жена, дори и бавачка на годината да е. Това е моето мнение, въпреки че много модерни жени не са на него.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3e5c230229
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Аз дадох детето си на година на ясла. Не печеля много, но за мен е важно детето да порасне и да играе с деца, а аз да имам среда и живот различен от чистене, готвене и пране.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e6e9c4c246
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Оф, то пък много им пречи на децата да са с мама. То голяма игра с връстници пада, особено на две. Детето е най-добре да е с майка си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dc17d8a01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   15, какво толкова странно има? Някои хора имат квалификация и умения, ценни за работодателите и затова ги търсят, други са лесно заменими. Явно авторката е от първите, затова й предлагат добра работа. Вместо да се чудиш, помисли как можеш да повишиш своята квалификация и да станеш ценна за работодателите.
Авторке, като жена, започнала работа на непълен ден когато и двете деца бяха на месеци, мога да те посъветвам да започнеш и да дадеш детето на ясла. Както правилно са ти написали, то така или иначе може да боледува независимо на колко е. Щом е стояло вкъщи, и на 2, и на 3 няма да изгради имунитет. Синът ми тръгна направо на детска градина на 4 и половина и пак боледува доста 2 години. Неизбежно е, от това трудно ще избягаш. Работата обаче едва ли ще те чака, в криза сме и няма никаква гаранция, че догодина нещата ще са по-добре.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a3d5a9bc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Като жена избрала да гледам децата си вместо кариерата, те съветвам да избереш кариерата, детето му намерете детска ясла, а като се разболее детегледачка. Научи и мъжа си да поема отговорност за децата му, работата му не трябва да извинява задължението му на баща. Независимо какво работи и по колко работи той като родител е длъжен да отделя поне по 1 час на ден за неговото дете.
Съвсем не говоря за финанси, просто всеки от вас тримата трябва хем да осъзнае че сте три отделни индивида, хем всеки от вас трябва да осъзнае, че си има семейни задължения. Така като поемаш задълженията на баща и на майка правиш лоша услуга и на детето, и на баща му, и на себе си.
Не прави моята грешка да поемеш всички задължения в семейството за да работи той.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a4e20d8786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До 20 от 15. Само да ти кажа, че съм с доста добра квалификация и съм учила 6 години, за да я придобия, при мен е друг проблема, а като сложиш и дете, повярвай ми не им е много готино на работодателите. Така че, авторке, щом някой ти предлага шанс, приемай, защото ти дори и да си добър кадър, както всеки работодател чака такива, така и всеки гледа да те прецака със заплащането. Да не говорим в каква криза сме и как още повече ще се задълбочават нещата. Но явно както хората са ти написали, не ти се работи и това си е.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f09e0408ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Зависи само от теб. За мен най-голямото щастие е да си гледам детето, да му давам цялата си обич и да наблюдавам как открива света всеки ден. Тези моменти няма да се върнат. Мили бъдещи и настоящи родители, детето няма да е залепено за вас во веки, нито ако гледате означава, че то стои изолирано от света до полата ви. Няма да стане по-самостоятелно, ако го хвърлите на ясла на 1 г. До 4тата си година децата имат нужда от цялата обич и подкрепа, за да израстнат спокойни и уверени млади хора. Нямате представа какви незначими неща могат да се привърнат в център на целия им детски свят..
Та, ако авторката има възможност и подчертавам желание.. изборът е ясен.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 66cf1c5505
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Ако нямаш много големи финансови затруднения, не започвай работа. Поне не на пълен работен ден. Мога да ти го кажа от гледна точка на човек, работил с малки деца, от човек работил с майки с малки деца и от гледна точка на човек, който не е имал късмет да има деца. Аргументи:
Миговете с детето ти са безценни и нищо не може да ги замени.
Малките деца не се чувстват добре в ясли. Боледуват често, налага се да стоят вкъщи отново. И трябва някой да се грижи за тях.
Майка с толкова малко дете в повечето случаи не е пълноценен работник. Обикновено заради честите отсъствия се товарят другите колеги. От това страда и работата, влошават се отношенията между колегите. Майката е уморена, изнервена, притеснена...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7b6a9176e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Към авторката, както и към другите-работата може да се върши и от дома, стига да имаш компютър и добра мрежова скорост! Нали всички все с това се хвалите, че сте независими, че нямате шефове над главите си, сами разполагате с времето си, имате време и за телевизия и за разходки и за време със семействата си-ами тогава подкрепете тази майка, а не дали да ходи или не на работа, защото това е и стрес, който никой не иска! Все пак сме в 21 век и всеки може да работи от дома си, стига да има желание! Много хора вече така работят и си изкарват парите, не се отделят от семействата си и са си винаги заедно, а и кой не би искал това?

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 05c6753e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Пробламът е, че си мързелива и не щеш да работиш. Нали е по-лесно да се кибичи по кафенцата с другите мами, да се обикаляват моловете, салони за красота, да се глезиш с парите на мъжа. Българската жена като роди и става страшно мързелива.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 39167d3864
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   23, имам наблюдения и върху деца, които са на ясла, и върху такива, които си ги гледа майка им по 4-5 години. Има огромна разлика в полза на първата група. Да, гадно е да оставиш детето си. Да, по-хубаво е да прекарваш време с него, отколкото да работиш. Но децата се развиват много по-бързо сред връстници и след като тръгнат на ясла. Много често на “домакините” домовете им са най-мръсни, а храната - най-вредната. Наблюдението ми е, че и на “майките”, посветени на отглеждането на децата, всъщност децата им са най-разглезени и ретардирани спрямо връстниците си. Ясно е, че е по-лесно вкъщи. Илюзия е, че работа винаги ще има и, че някой работодател би ви взел след 5-6 години отсъствие от пазара на труда и всички го знаят. Просто някои жени са си нързеливи и това е. Жалкото е, че използват децата си като оправдание.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 77bbe513a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   До 26 - Ужансо е да обиждаш хорта така!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1bd0c802b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не четох коментарите, долу-горе имам представа в какъв дух ще са. Имам две деца с година и нещо разлика, почти като близнаци. големият беше на ясла, но боледуваше толкова, че не дадохме малкия. Не сме богати, но предпочетохме да изкарам 3 години с децата. И не съжалявам- децата веднъж са малки, а се работи до старини.
На твое място не бих искала съвети от анонимни в нета, а бих взела решение с мъжа си- това си е вашият живот.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: da05ba6402
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   26, тоя па... когато българската жена иска да работи и да остави детето си на ясла, е феминистка и кариеристка, неинтересуваща се от детето си. Когато иска да си гледа детето, е мързелива и иска да се глези с парите на мъжа си. После защо жените не искат да раждат - защото мъжете нямат угодия, особено българските такива.
26, ти ако си мислиш, че гледането на дете е само ходене по молове и салони за красота, жестоко си се объркал. А и ако една жена не ходи по салоните, ще писнеш, че е неподдържана.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 360107598f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Виж сега детето ти щв боледува и на 3 и на 4 години, така че това няма как да е определящо. Много по - важно е как ти ще си ок, защото и да си останеш вкъщи, амо през цялото време си нещастна, че си изпуснала мечтаната работа, никой няма да е ок. Децата имат нужда от щастлива майка, не от нервна такава! И обратно, ако почнеш работа, но през цялото време се обвиняваш, че си "изостасила" детето си, работа ти ще страда и пак ще си нервна.
За това няма еднозначно решение. Важното е ти и семейството ти да сте доволни от избора ти.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 05c6753e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   30 от 26
Ако на авторката и се работеше, изобщо нямаше да пуска теми. Дава си отсрочки във времето, защото просто я мързи. Има явно възможност за добра работа, и то във времена, когато тя е рядкост. Е, не е ли глупаво да я отказва?
Повечето българските жени са еднакви в това отношение. Родят и не ги търси 7-8 години за работа. Гледат детето. Ако има късмета да роди второ, може да откара и 10 години. А междувременно харчат пари за дрехи, обувки, висят по кафенетата и други глезотии. За които плаща мъжът. После се чудят защо мъжете изневеряват.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1c662abdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   30, в моята работа всички се връщат след 1 година - не съм чула някой да им казва феминистки и кариеристки, не говори глупости. Естествено, че е по-лесно да си седиш вкъщи отколкото да работиш, да се прибираш след работа и тепърва да започваш да готвиш, чистиш и да се занимаваш с детето. Но първо, финансите са важни и деца без тях се обричат на мизерия. Второ, майката, която си седи вкъши затъпява и не учи децата си на най-доброто.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1c662abdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

34.   29, ти чакай да си седиш вкъщи 10 години и после някой да те наеме на добре платена работа. Жените, които се седят вкъщи са мързеливи, нивото им на интелегентност пада и губят всякакви работни навици. Колкото и да не ви харесва 26/33 ви каза истината в очите. Аз съм жена и съм майка. Не смятам, че всички са такива, но масово виждам жени, които използват децата си като оправдание да си мързелуват и да чакат на мъжете си. Едно време е било така, но бабите ни са имали много повече задължения покрай децата и къщата отколкото ние днес. Признавам си, трудно ми е да работя и да гледам детето, но обичам мъжа си и не мога да го гледам как се мъчи сам докато аз си седя вкъщи. Това е егоизъм, не любов.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6ab16d4dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Коментар 34 надмина всички. Аз си гледах детето до 3 години, после бях на частично работно време, както и останалите ми съседки германки. И представи си, номер 34, кариера направих едва, когато детето ми стана на 14 години! Наистина ли смяташ, че гледането на дете е мързел?! А към аворката, гледай си детето, наслаждавай се на тези мигове, защото те никога няма да се повторят.
В момента дъщеря ни е студентка, живее в друг град и ние с баща и сме горди какъв самостоятелен и качествен човек сме отгледали. Едва ли щеше да е съшото, ако я бях захвърлила на детегледачки и ясли.
Всеки решава за себе си. Аз никога не съм съжалява за времето с детето си. А кариера си имам, и то доста добра. Преподавам до обяд, имам време за себе си, за домакинството и ми е готино, когато мъжът ми се прибере от работа, да му е чисто, приятно, да имаме време един за друг, а не да се караме, и двамата скапани от работа, кой да сготви и да сложи чиниите в машината.И повярвай ми, никак не съм ограничена и мързелива, имам докторска степен, придобита в България.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1c20e1cbc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   26 Кой е тоя дето жена му се глези, те мъжете един парцал не могат да ти купят и да те осигурят поне докато детето е малко, а трябва да ходим на работа, вкъщи също да работим. Българския мъж иска да не дава пукната пара, но да има красавица, работеща и вкъщи да блести. А иначе едно кафе от кафе машина му се свиди...
Ама кво да правим, ниски са заплатите.
Не дай си боже и да си купи нещо със заплатата тая жена, страшно става.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 05c6753e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   37, повечето жени харчат като разпрани. Едно дете родят и не ги търси 4-5 години за помощ и част от семейния бюджет. Повечято мами цъфтят в майчинство, услажда им се и искат да са така цял живот-сериалчета, клюки, кафенца, шопинг.Едно време жените са имали 10 деца, и на полето са работили, и са помагали. Сега със сто уреда вкъщи припадат, ако сготвят една манджа.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 744b25e324
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   До 37,

Някак си не се ли чувстваш гадно като трябва да чакаш сутрин да ти оставят 10-50 лева? Честно ми кажи?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cfdc7f34cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

40.   35, ти на това кариера ли му викаш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3b2ff387f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

41.   от 35 до 40 - да, кариера му викам. Обичам си преподавателската работа и доход 4. 500 евро ми е достатьчен.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1c662abdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   41, бруто или нето?

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   това е супер номер 40.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз за себе си не мога да отговаря защото не съм много добър родител признавам.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Е сега номер 26 и да ходи по моловете и в салони за красота какво лошо има. Всеки е свободен да прави това. което иска.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Но номер 26 на мен ако ми се работи въпреки че имам дете ще направя всичко възможно да започна тази работа. Щом някой ми предлага такава работа това е златен шанс. Не мога да я откажа.
Може би затова си прав.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   За детето е по-добре да е сред връстници отколкот вкъщи. Така се социализира и се научава да спазва правила. Има майки. които много разглезват децата си и в такъв случай е по-добре детето да е на градина или ясла за за се научи да спазва правила.
Колкото по-голямо е толкова е по-трудно детето да започне да посещава детска градина. ясла или училище.
Една позната не пускаше детето си до първи клас на детска градина и като почна първи клас ревеше не искаше да стои в училище. бягаше от училище.
Затова дори и да реве колкото по-рано се социализира толкова по-добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0cfc7d8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Номер 10 те имат възможности не са закъсали за пари но все пак жената иска да работи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker