Всеки проблем има своето име - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (114704)
 Любов и изневяра (27794)
 Секс и интимност (13610)
 Тинейджърски (21509)
 Семейство (6002)
 Здраве (9077)
 Спорт и красота (4568)
 На работното място (2871)
 Образование (7024)
 В чужбина (1540)
 Наркотици и алкохол (1055)
 Измислени истории (784)
 Проза, литература (1673)
 Други (17046)
 Избор на редактора (151)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всеки проблем има своето име
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1296 пъти
Здравейте, скъпи читатели.

Ще запазя анонимност и ще разкажа своята история. На 25 години съм. Нямах проблемно детство, но пък пубертетът беше труден. Темата "Секс" беше табу за родителите ми или по-точно забранена за мен от майка ми. Направих грешката да спя с тогавашния ми приятел, а бях почти на 15. Оттам нататък всичко тръгна надолу и до 19 годишна възраст бях спала с около 13 момчета - избиване на комплекси, простотия - не знам. Смятам, че съм интелигентен човек, при това дори успял в професионален план към момента.
До днес хората, с които съм спала са 18 - не мога да опиша колко ме е срам от себе си. Минават ми всякакви сценарии през главата, дори е имало моменти, в които съм искала да сложа край на живота си.

Даже не знам защо пиша това, сигурно, защото се надявам, че ако дори един родител бъде по-открит към детето си дори на такива теми, то съм допринесла с нещо. Детската психика е изключително деликатна. Бъдете внимателни.

Каквото и да чуя за себе си - няма проблем. Дори и един коментар, все ще е от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: bcab146f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Това което виждам в историята ти е че всъщност хвърляш вината за собствените си решения върху майка си. Все пак решението кога с кого да спиш си взела сама и тук майка ти не само не е имала право да решава, но и каквото и да ти беше казала надали би имало положително влияние върху решенията на тийнежърка.
Иначе бройката ти не е чак плашещо голяма. е не е за хвалба, но ако си подредиш мислите и приемеш фактите ткива каквито са ще го преживееш

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b6810eb060
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ти нямаш вина! Не се обвинявай! Да, могат да те нарекат с всякакви имена и да те обвинят в много неща, но реално само ти си знаеш какво ти е.. Точно в тази възраст ако нещо е забранено е още по-сладко, така че според мен родителите ти имат най-голяма вина.. И да някой тук може би ще каже "да не би те да са я накарали да преспи с толкова хора", ами на тези хора ще кажа, че това, с което емоционално и психически можел да нараниш един човек, е много по-силно дори и от най-силният шамар!
Дано повече родители прочетат историята ти, за да си вземат поука! А ти, ти не се притеснявай от нищо.. Не ти го пише на челото, а и не държиш обяснения на никого!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dc7083e043
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти в кой век живееш и какви комплекси избиваш. Децата почват на 13-14 да правят секс, имат много партньори и никой не се тръшка. Зад този проблем се криеш за за бягаш он реалността, защото така е по-лесно, с кой, колко си спала и единствено твоя работа. Първа брачна нощ ли очакваш. Успокой се, гони си целите и не се обясвявай на никого. По-добре на 15, отколкото на 30 и да си дивствена комплексарка. Жена отраснала с такова майка пък е в другата крайност. Нещата не са толкова зле,всъщност са нормални. Няма място за срам, камоли за самоубийствени мисли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 50fce3cb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Добре си направила, сега е времето да се наживееш, да пробваш всичко, че като се омъжиш само мисионерска ще има, когато не те боли глава

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3d062dabd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Явно родителите ти са го провокирали, но ти си на 25 вече и взимаш сама решенията си. Не можеш да продължаваш да се оправдаваш с тях. Спри да спиш тези мъже - това е наистина голяма бройка, която те прави лека, а не привлекателна жена.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c679ff3344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти добре ли си? Очаквах да прочета кой знае каква потресаваща история, а ти си била спала с 20-тина мъже.
Защо обвиняваш майка си? Добре, на 15 си спала с приятеля си, може би по-рано, отколкото са повечето, но не е нещо съвсем извън нормалните граници. За следващите как точно майка ти е виновна?
В крайна сметка нищо лошо не е станало, никой не е пострадал, никой не е умрял. Сложи ги в графа "опит" и толкова. Няма от какво да се срамуваш, пък да си слагаш край на живота, изобщо не го проумявам. Живей си, радвай се на живота и това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1fdc46b744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От Авторката:
Не обвинявам никого. Споделям. Не прехвърлям вината - това са мои решения и действия. Искам да кажа на родителите да говорят открито за всичко с децата си, защото е важно - "тинейджърската/детската" психика е нещо много необятно. Особено в днешни дни, в които всеки има достъп до всичко. Ако нещо се забранява, то със сигурност ще се опита, просто защото е "непозволено".
Лично аз смятам, че тръгнах по този път, защото вкъщи не се позволяваше да се обели и дума за това - всичко беше стопирано. Беше "срамно", "позорно" и куп още епитети, които мога да изредя. Обясняваше се, че ако правиш секс си като "опетнен", колкото и странно да звучи.
За разлика от темата наркотици и цигари, която се развиваше - нито едното съм употребявала, нито другото, и до днес.
Дори да повлияя на един човек, съм постигнала много.
Благодаря на всички за отзивите.
Надявам се я карате добре в тази кофти пандемична обстановка!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 34983740f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това надявам се те е научило, как да цениш себе си повече, това дали си заслужава секс с човека също. Ето, от 13-19г. са 15 мъже, но до 25 са само 3, което показва, че има градация в поведението и отношението ти.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d4a8f9f9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   "но пък пубертетът беше труден"

Егати трудният пубертет... Родителите ти са искали от теб просто да не спиш с мъже, докато не навършиш пълнолетие... Не си виждала труден пубертет скъпа, в семейство на разведени родители, постоянна липса на пари, останалите те гледат като второ качество, а ти трябва да си скъсаш задника от учене, защото знаеш че си на нулата, и само това ти е сламката да излезеш от мизерията... На твоите години, нямах даже време да мисля за секс...

Реалността е, че растат много разглезени деца. Моето поколение бяхме разглезени спрямо предното, Твоето е още по-зле, това което идва е даже по-зле. Ако това ще те успокои, както и други пишат, тези неща днес са напълно нормални... Както навремето е било нормално хората да остаряват заедно, сега е нормално всяко дете от различен мъж, а жената накрая сама... В крайна сметка всеки сам за себе си преценява, но за мен е факт, че докато не навършиш 18, слушаш и правиш каквото ти казват родителите. От там насетне, като искаш и през футболен отбор мини, твоя си работа...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 533b83f657
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки прави глупости като тийнейджър. Имам приятелка, която на тези години е спала с доста повече, но това не я прави лош човек. Днес е интелигентна и успяла млада жена, а бройките в миналото не са й се отразили негативно. Така че не се обвинявай за глупости, а гледай напред с гордо вдигната глава.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4f05416a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И после ме питат защо не искам жена. Та тя само до 18 годишна е натрупала 20 бройки, та аз ли да съм будалата който ще дундурка деца.
Пичове, опичайте си акъла с избора на жена. Естествено винаги ще ви излъжат за бройката, но понякога се познава отдалече.
Авторката е решила да курвее още на 15 и техните и били виновни.
Не че нещо, ама ти на 16-17 си си млада жена, която взима сама решения, никой нв ти е виновен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker