Сестрата на майка ми иска да съм мъртва. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестрата на майка ми иска да съм мъртва.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1754 пъти
Здравейте, тук е мястото, което предпочитам, когато нещо ми тежи. В интерес на истината за едни съм плюта, за други разбирана, но света е шарен и всеки има право да мисли каквото пожелае.
Да започна темата по същество. Всичко започна през месец юли. Откриха тумор в главата на дядо ми (грижа стом) след множество консултации се установи, че такъв вид тумор е с лоша прогноза, дори ако се стигне до оперативна намеса. Дядо ми е на 80 години все пак, решихме да не се оперира, за да не се мъчи повече и да не си отиде по-бързо. Майка ми винаги се е грижела за родителите си, винаги след работа ходеше да ги вижда, пренебрегваше собствените си нужди, за да бъдат добре. Моята “ леля” сестра и живее в друг град и работи като медицинска сестра, през почивните дни винаги е идвала при баба ми и дядо ми, но за кратко, не оставаше дори да спи там. Винаги се е държала добре с мен, помагала ми е много, преди време взе присърце болестта на майка ми, помогна за намирането на добри специалисти и майка ми слава на Бога е здрава. Тук обаче, ще отворя големи скоби ( МОЖЕ БИ ВСИЧКО Е БИЛО С ЦЕЛ). От своя страна баба ми, от известно време, започна да говори глупости, измисляше си, че съседите над нас, искат да и вземат апартамента, тъй като единият от тях, преди 30 години, се хвалел, че цялата кооперация ще бъде негова. Хиляди пъти я убеждавах, че това няма как да се случи, без тяхното знание и съгласие, дадохме и дума с майка ми, че дори и ние няма да се съгласим, съседите да го купят. Целя ме единствено и само да я успокоим. Този психически терор от страна на баба ми, не спря, постоянно повтаряше как ще и вземат апартамента, как те са виновни за състоянието на дядо ми. ( С майка ми сме живяли във въхросния апартамент 3 г. и се разбирахме отлично със съседите)
В стремежа си, майка ми да я успокои е казала, че ако сестра и е съгласна, той като живее далеч от нашия град и многократно е казвала, че няма да живее тук, ние ще и предложим да и платим нейния дял и да живеем там. ( П. С имам триетажна къща с огромен двор и там е последното място, където ще отида. ) Леля ми винаги е казвала, че иска да се продаде, това беше страха на баба ми, другите съсобственици да не пожелаят да го купят, именно за това, майка ми изтъкна този вариант, в който не е вложила никакви сериозни намерения. Оттам насетне адът започна, сестра и разбрала и в един прекрасен ден, пореден, когато майка ми отишла да види баба ми и дядо ми, да им занесе закуски, тя започнала да и крещи “ Ти, на кой ще плащаш дела, а? “ в отговор, майка ми се засмяла, защото не очаквала такава реакция, сестра и винаги е била кротка и хрисима жена” Какъв дял, всичко казах, за да успокоя майка, знаеш, че тук няма да живее никой от нас”. Баба ми, която първоначално реагирала напълно нормално, на предложението на майка ми, подкладила огъня “ Така каза, ти дойде с предложение, ти, дъщеря ти (аз) и зет ти, искате да ми вземете апартамента” Майка ми останала онемяла, казала, че не иска никакъв апартамент и отстъпва дела на леля ми, но тормоза не спрял, започнала да и крещи “ Аз ти спасих живота, ще ме слушаш какво ти казвам и ще си тръгнеш оттук, когато аз реша, ясна ли съм” Майка ми тръгнала да си върви, след което, сестра и я бутнала и паднала на земята, оттам успяла да се отскубне и да си тръгне. Аз, обаче нищо не подозираща в същият час звъннах на майка си, да я попитам, дали да сляза и аз да се видя с баба и дядо, дори се зарадвах, че леля ми е там. Майка ми, каза, че си е тръгнала, защото се “спречкали “ попитах я какво е станало, но тя не ми отговори, заплака и затвори телефона. Реших да позвъня на леля ми, но ответната реакция беше потресаваща “ Кажи, бе миличка моя? Виж какво боклук долен, или се отказвате от апартамента или ми триеш номера, в противен случай, ще те стъпча където те видя, майка ти ми дължи 12 години от живота си, задето я спасих, алчни тъпи п*тки”. Казвам ви, бях като ударена, имах чувството, че разговарям с някой демон, тези словоизлияния са чужди за мен, успях да запазя самообладание и да я попитам защо говори така, тя ми каза “ Защото така искам, отдавна искам да прекратя всякаква връзка с вас” Изтрих и номера, блокирах я, без да ми трепне нищо. Опитвах се от време на време да ходя да виждам дядо ми, той вече беше зле, но баба ми ме атакуваше с думите, че аз и мъжа ми искаме да им отнемем всичко. Спрях да ходя известно време, но вчера усетих, че трябва да направя последен опит, да разговарям с тях, да им обясня, че не искаме нищо, дори убедих майка ми да се откаже от наследство.
На вратата ме посрещна “ лелята “ Разговорът започна така:
- Добър ден, лельо, може ли да вляза?
- Може, разбира се. Заповядай в моя дом( с цялата злоба на лицето си)
- Виж, не искам да се караме, не и докато дядо си отива.
- С кой да се карам с вас ли? Вие сте нищожества, с вас няма да се карам.
Дядо ми лежеше и вече нищо не разбираше, отидох прегърнах го и заплаках, след което тя започна да ме дърпа за косата и да ме удря, каза ми че иска да умра. Казах и да престане, отдръпнах се от нея, казах и, че не искам нищо от апартамента, а какъв отговор получих” И от всичко да се откажеш, боклук ще те съсипя, мразя те и теб и майка ти” да пукнете дано.
Имам чувството, че сънувам кошмар. Дайте съвет, моля ви. Не искам тази жена близо до мен и близките ми, тя е била дявол, яд ме е, че дядо не мога да видя в последните му дни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 209ad9a8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Това можеше да го напишеш сс 10 изречения. И вместо да влизаш в тъпизми, ясно ще ти кажа, че има закони и когаго си отидат баба ти и дядо ти, си делят двете 50 на 50, драма няма, само простотия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a073c0ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Поредният пример как “кръвта вода не става” и уж роднините са най-близките. Щом бабата и дядото са на нейна страна, не ги посещавайте. Не заслужават! Прекъснете всякакъв контакт с лелята - тя очевидно е много злобна и завистлива жена. След като баба ти и дядо ти починат обаче, си искайте дела по съдебен ред. Наследство ви се полага. Не се отказвайте от него заради една болна лицемерка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 52c238a3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Явно отдавна си прави сметки за този апартамент... или за парите от него! И какво като има "триетажна къща с голям двор"? Едни 50 000 - 100 000 лева няма да и дойдат добре ли? Всичко е за пари каквото и да ти говорят!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 52da352b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   агресията разбира само от агресия, намери някой страшничък да и обясни нещата и че нито ще си се откажеш от законовия дял, нито я очаква добро бъдеще ако се доближи отново до теб или майка ти, да видиш колко кротка ще стане при бъдещи случайни срещи

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f6d6e16575
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Монетата винаги има две страни.
Ще си позволя да споделя какви усещания остави у мен споделената история:
От една страна имаме възрастни хора (трето поколение): баба и дядо. Бабата очевидно се е фиксирала върху имоти, отнемане на дом. Явно се чувства самотна, изоставена и осъзнавайки че съпругът й си отива, става още по-нерационална в момента. Заплаха са всички, а и аналитичните й умения вече са на ниво малко дете. Склонност за лесно заблуждение, приемане нещата буквално.
От друга страна са техните дъщери (майка Ви и леля Ми): лелята е здравен работник. Точно в този момент е на правилното място в правилното време. Поела е всичките грижи и вярвай ми последните дни са най-критични и не се свеждат до това само храната. Струва ми се, че също и психически тежко го изживява и може и по-рядко и изнервена да е. Въпреки, че в работата си медицинските лица си мислим, че са претръпнали. Истината е друга. Никога не се свиква със смъртта. А когато е на близък, няма значение каква диплома имаш в джоба. Майка Ви от друга страна също изглежда да е добра и грижовна сестра, както и леля Ви. И няма нужда от подробности "ама тя идваше през почивните си дни, ама не спеше там". И едната и другата са се интересували и са помагали. Няма напълно еднакви неща в тоя живот. Даже и медицински погледнато и чифтните ни органи са с една идея по-различни помежду си. (медицински факт, за който не знае. ) Та и в живота: един помага малко повече, друг малко по-малко.... трети пък не може и да оцени приноса и помощта.
От трета страна: едната внучка (Вие). Афектирана и огорчена.

В крайна сметка имаме едни влошени отношения и по трите Оси. Баба Ви в момента приема всичко за заплаха. Навярно от неправилното отношение към нея и подхода Ви, са допринесли и към влошаване на отношенията между дъщерите й.
Бабата споделя, че има страхове, че ще й вземат жилището (приживе или след смъртта й не става ясно). Вие голямо успокоение сте й направили, няма що. После не се сърдете от развоя на събитията. Сега ще Ви обясня, какво имам предвид. Трябвало е при подобно параноично поведение стил всички са против мен и всички ме крадат, мразят, нанасят вреди директно на здравето и живота ми и на мъжа ми, едната дъщеря е трябвало да се обади на другата. Да поговорят. Още повече едно медицинско лице може и да забележи някакви други необичайни поведения. Да помогнат на бабата, а не да подхранват страховете й с лъжи, колкото и благородни и безобидни да са за вас. В главата й и светът й е пълна каша. Навярно сега се притеснява, че само на вас ще разчита, че вие може да вземете всички дялове за апартамента и да я изгоните, тя да остане на улицата (рационалният човек мисли от юридическата страна на нещата, обаче баба Ви мисля, че не е особено рационална и няма как да няма възрастови изменения вече. ) Та, хипотетично, ако двете сестри си бяха поговорили какво и как да се случва оттук нататък и след което отиват двете при родителите си и им кажат какво и как са се разбрали, как ще продължи живота на всеки един член от семейството след кончината на дядото. А не Вие с мъжа Ви място на този разговор нямате. Вие може да помагате всички като внуци, но не може да влияете и настройвате везните в една или друга посока. Сега се намирате в състояние на развален телефон. Бабата споделя нещо, което й е представено като абсолютна истина и което я притеснява (той сега ще си отиде, децата ще дойдат.... ще правят ремонти, ще трябва да се съобразяват с мен и моите ежедневни ограничения, ще им пречи, ще ме изхвърлят.... ей, такива мисли се въртят в главите на възрастните ни баби и дядовци. Всичко ги тласка натам. Дори коментар от рода, ей тоя шкаф се е разкърцал, кранът тече ( и в главата им е.... сега си мисли, че аз съм го счупил, иска да го изхвърли, иска да прави ремонт, аз вече съм стар и не мога... значи съм излишен. ) Подобни са мисловните връзки, които правят
Отстрани са нелогични на фона на любовта и подкрепата, която имат от най-близките си; но за възрастният човек това е най-големият ад - психо-соматичните необратими възрастови изменения ).
Та, завъртете монетата сега. Вашата майка е на възрастта на баба Ви и скоро ще остане сама и Ви обяснява как въображаемата Ви сестра е направила план с младите(вашето пораснало дете и неговото семейство) да вземе дома на майка Ви. И тя е притеснена и не се знае още какво Ви е наговорила и внушила за сестра Ви. Ще скочите за защитавате майка Ви от сестра Ви, нали? Ще вземете страна. И колкото и да знаем, че със старостта хората се променят драматично, не може да го приемем за родителите ни. И не ни се вярва... така и леля Ви навярно не може още да приеме промените у баба Ви и безрезервно й вярва. Пример баба ми започна да забравя. Казвах и на нея и на себе си, нормално е и аз забравям, всеки забравя.... ама като започна да не разпознава дядо беше шок. Как от един ден се влоши. Ми, не. Това е вървяло на заден фон ден след ден, години след години. Днес една дума, утре друго забрави. А не живеехме заедно и някак в началните форми не го усещаш или се утешаваш, че то е нормално. Докато един ден не се събудиш и не осъзнаеш, че човекът наистина се е променил необратимо. И боли, много боли, защото любовта към него е още по-силна.

Та, кой е виновен и кой не, е без значение.
Това не е спортен резултат.
Надявам се просто скоро двете сестри да седнат една до друга и да се разберат. Те са сестри. Какво и как ще се случва с баба Ви и да не се поддават на афекти емоции.
А Вие не се бъркайте, не коментирайте пред едната и пред другата, каквото и да било. Не наливайте масло в огъня. Ако пък не се разберат, живи и здрави. Няма да са първите, няма и да са последните, които няма да се погледнат.
Щом е безнадеждно състоянието, желая на дядо Ви да си отиде спокойно и без болка.
Дано тя и леля Ви се разберат за грижите за баба Ви. Вие с майка Ви имате силна връзка помежду си. Нова е важното. Не къщата, не апартамента. Не си вгорчавайте живота с негативизъм.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 320b02fdd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Невероятно е какво прави алчността с хората. Сестри ще се избият за някакъв насран апартамент, който дори никой не иска. Съветвам те да не общуваш с леля си повече. Ходи да виждаш дядо ти, но най-добре в присъствието на мъжа ти или някой друг, пред който змията няма да може да се заяжда, поне физически. Явно тази леля винаги ви е мразила, по-скоро майка ти, но чак сега си е показала истинското лице.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7abf76c623
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Разбрах само че леля ти и баба ти се нуждаят от психолог или психиатър или и двете.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 20da0860a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Леля ти е имала още от преди негативно отношение към вас, сама ти го е казала.
Ако можете да говорите още веднъж с нея, за да се увери, че не сте примряли за апартамента, а бабата ви тормози с глупостите си.
Второ-бабата няма да си ги избие тия мисли от главата и ще продължи да ви тормози.
Трето, евентуално, би могла да принуди бабата и дядото да направят завещание в нейна полза, но те не могат 100% да припишат проклетия апартамент на лелята, защото вие имате запазени части. Могат да направят и фиктивна продажба, но тя е атакуема в съда, ако ви се занимава.
Аз бих ги оставила барабар с апартамента.
Леля ти, като цяло, е много лош човек и е по-добре да не се занимаваш с тая простакеса.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd5af34fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И баба ти, и леля ти имат психично заболяване, вероятно една и съща диагноза. Дано не го развиете и вие с майка ти. Могат обаче да се вземат мерки. Направи си консулт с психиатър. Опиши поведението и попитай каква профилактика може да се прави, за да не развиете и вие заболяването.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f400b76616
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Пълен боклук! Такива същества незнайно защо вярват, че те имат право да решават нещо в този свят, та какво остава за това кой да мре и кой не? Да си гледа "живота" и да не се бута в Божиите работи!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7dabceafa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 5. Майка ми многократно се опитваше,преди създалата се ситуация,да разговаря със сестра си,като всеки път отговорът беше един и същ “ Писна ми от вас двете”
П.с къщата с двор я имам аз и не съм алчна,дадох част от апартамент на братовчедка си от бащина линия.
Грижила съм се за баба ми и дядо ми всеки Божи ден. Те мразеха приживе баща ми,мразят и мен. Не тая злоба в себе си и съм благодарна на Бога. Ако мога,помагам,ако ли не стоя на страна и не преча. Знам,че майка ми има право и има как да оспорва в краен случай,но няма да го направи,защото здравето и достойнството и не струват,нито 50000 нито 100000 лева. Затова ще се откаже от наследство!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 024789816b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Аз се съгласявам с номер 1. Как може авторката да пише такива дълги истории относно жилищни проблеми, наследства и тем подобни. За тези неща си има адвокати, които знаят законите и авторката е трябвало да се отнеси към тях. А вие останалите коментатори, след номер 1, просто нямате разум да разсъждавате и вярвате на измислената история на авторката.
Номер 5 и ти ли приемаш историята за меродавна та си написал такъв дълъг коментар, подобен на авторската история. Вие не можете да различите лъжата (измислицата) от истината. От сега нататък когато усетя, че дадена история е абсолютна измислица ще ви цитирам една мъдрост на Великия Соломон от Библията в "Притчи Соломонови", където той казва в 14:15 "Простият вярва всяка дума, а благоразумният внимава добре в стъпките си". Вие как мислите, има ли мъдрост в това негово изказване? Аз мисля, че има. Следя ви коментарите от известно време и се учудвам как вярвате на всяка история. Ако се замислите внимателно върху текста на всяка история, ако имате разсъдлив разум, ще разберете кое е истина и кое е глупава измислица. Само от време на време ще каже някой, че дадена история е фалшива, а всички останали вярват на измислицата, особенно пък жените. Четете с разум драги.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 765c88688e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Та това е посегателство. Как може да ти посягат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: cb9f36e658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Някак ми се струва измислена/украсена тази история. Това излишно многословие и множество изключително точни цитати са ми съмнителни за подобен разказ. На моменти направо се изгубих в сюжетната линия. Чак такава промяна да има "добрата и хрисима" леля, която от грижовната медицинска сестра се превръща в краен вербален и физически насилник... В крайна сметка от както си жива я познаваш, голяма актриса ще да е да не се издаде толкова години, че изпитва такава омраза към теб и майка ти.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 13a19946b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Привет,

Прочетох историята. Според мен има нещо, което авторката не знае. Няма как да има такава рязка промяна. Или майка ѝ нещо е направила и не ѝ казва, или има някаква друга интрига.

Пример - баба ми. Възрастна е, на 85 години, в последно време не е много добре с главата. Една съседка (дори не ѝ знаем името, само в лице я познаваме) ѝ казала, че сестра ми я чака да умре за да ѝ вземе апартамента. От тогава, баба е твърдо убедена в нейните думи и каквото и да ѝ кажем нещо от типа "как може да слушаш не непознати хора глупостите, та ти познаваш собствената си внучка" и др. такива, тя просто се съгласява, но не вярва и след месец пак го казва... Жал ми е за нея, тя много ни е гледала, но вече е това положението...

Та така, според мен, има нещо неясно в цялата история. Майката на вторката нещо е направила или се е намесил трети човек, че така рязко да се озлобят всички.

Виждам, че историята е стара и се надявам се нещата да са се оправили.

Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker