Проблемен тийнейджър?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемен тийнейджър??
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1701 пъти
Здравейте, на 13 съм от Бургас. Имам огромен проблем с моето семейство, майка ми си има нов мъж и от него дете, сестра ми която е на 4, аз не го харесвам много, постоянно се заяжда и ми се кара дори за паднал косъм на Земята. Баща ми е в Пловдив, той няма жена, там съм родена и сме живяли две години там. Та проблема е че майка ми и мъжът й са много строги с мен, какво имам в предвид? Нямам телефон от година сигурно, никога не съм имала инстаграм или която и да е друга социална мрежа(без вайбър), следят ме нонстоп, дори сложиха камера в стаята ми, заплашват за всякакви неща.... мразели ме, щяло да стане боклук от мен, нямало никога да говоря а други хора, ще си стоя по цял ден в къщи в една стая заключена, най ме изуми изказването на майка ми:Ако трябва ще те убия, но боклук няма да станеш
Като това е всеки божи ден от няколко години, понякога имам чувството че психиката ми е срината тотално.
Аз съм наистина добра ученичка основно имам петици и шестици рядко се случва да имам 4. Пропуснах да кажа че ми е казвала че ще ме прати да живея при баща ми, нещо което много искам, тя го споменава във всеки разговор и все ми повтаря че съм негово копие и това я вбесява... Наистина не знам какво да правя, все пак на мен не ми е ок като ми се говорят такива неща, въпреки че от година насам не показвам че ми пука какво ми говорят просто защото знам всяка една дума която ще кажа и още от началото ми е ясно какво ще случи.. Много искам да живея при баща ми! Майка ми каза че след 18. Наистина помагайте, спешно е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6b6a74c74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Хей, съвета което може би бих ти дала е да споделиш на някой твой близък(баща ти, леля/чичо, , баба.... ) или да споделиш на училищния психолог (ако имате в училище). Той според мен може да поднесе как се чувстваш на майка ти. Само недей да се самонараняваш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c13d39bd31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:Благодаря, за съвета, но ако кажа на психоложката ще каже на майка ми и ще ме убие ако разбере че изнасям такава информация извън вкъщи!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1b3b6e5905
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторке, и какво ще стане, ако изнесеш такава информация? Бори се за правата си, ако си слабохарактерна няма да влияеш на хората. Характер се създава чрез множество препядствия, затова се изправи срещу тях. Такива хора само се опитват да те смачкат, защото виждат, че имаш потенциал. Дори го правят подсъзнателно. Третират отрочето си с респект, а теб правят затворник на мисълта си, дори от гледна точка на денотацията ти отново не си свободна. Те само ще ти пречат. Ден след ден самочувствието ти ще пада, в резултат на което ще изпускаш страхотни възможности заради комплекси за малоценност. Ще си провалиш живота, ако продължаваш така. Плюс това не знаеш за какво съпругът на майка ти ползва тази камера. Ако не вземеш мерки ще си поредното безхарактерно същество, от което ние обществото ще страним. Но ти си интелигентна. Личи си по писането. В този живот успяват умните и смели личности. Ричард Брансън напуска родителите си на 15. Не казвам, че и ти трябва да постъпиш така, а че не бива да рискуваш бъдещето си заради настойниците ти с видими психични отклонения. Разкажеш ли това на психолог, шансовете да заживееш с баща си се увеличават драстично. Все пак са потъпкани елементарни човешки права.
Момиче 14

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 56acb545da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 4, от авторката... Благодаря наистина за съвета, обмисляла съм да отида и да разкажа всичко на психолог, но сякаш ме е страх да поема такъв риск, но ще направя всичко по силите си! И отново, благодаря!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7f174670a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Говори с баща си и намерете начин, ако трябва и чрез съда, да получи родителските права. Доколкото знам, над определена възраст, можеш сама да решиш при кой родител искаш да живееш. Така, че има начин! Не се отчайвай, просто помоли някой възрастен за съдействие и мисля, че нещата ще се оправят.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1b3b6e5905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторке, как се развиват нещата?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: fab296d4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отивай да живееш при баща ти.

Ужас.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: c1bd6b2c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До всички от авторката... Мина бая време, и честно казано нищо не се е променило

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 84ae4c2248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте,

Странни са ми съветите, които подтикват едно 13-14 годишно момиче да се бунтува и да се бори за свободата си. Имаш още време да се изградиш като личност, но сега ти трябва помощ. Къде са баба ти и дядо ти (родители на майка ти)? Все с някой трябва да можеш да споделиш и да ти подаде ръка. Не е нормално да се държат толкова зле с теб. Това за социалните мрежи не е нещо нечувано, но заплахите им и отношението им към теб е просто ужасно.

Баща ти какво казва по въпроса? Защо не се разберат като големи хора? Баща ти способен ли е да те гледа? Има ли си дом, работа? Има ли други проблеми, които да му пречат да те отглежда? Прекарваш ли време при него през лятото или кога се виждате/чувате? Споделяш ли му и той комуникира ли понякакъв начин с майка ти и участва ли във взимането на решения за теб?

Има ли някакви проблясъци, когато майка ти се държи нормално и можеш да говориш с нея приятелски?

Имаш ли вече телефон - моят съвет към теб е, щом се случва ежедновно е да ги записваш с телефона си или друго устройство. По този начин ще докажеш пред баба си или баща си какво се случва вътре. Ще им обясниш, че живееш в ужас и не искаш повече. Може и на училищния психолог, но с изричното условие да ти осигурят защита.

Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker