Пълен абсурд семейна идилия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пълен абсурд семейна идилия
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1636 пъти
Мъжът ми поиска да се върнем да живеем при майка му вече семейни, с която не се харесваме от самото начало. Съгласих се, без да помисля какво ни очаква. Била съм в тях на гости и винаги изпитвах дискомфорт след всяко посещение, защото се влизаше в неговата стая без почукване независимо кое време на денонощието е, дали се спи или правим нещо и други подобни случки. Разговори между нас двете никога не е имало, нито сме били на една маса. Всеки си ядеше в стаята или пред хладилника.
Заживяхме отскоро при нея, имаме дете на 4 и съм бременна. То било лигаво, не смееше да го пипне и щеше да го оправя. Казах й погледни първо сина си. Много ме беше ядосала. Оставихме й детето за няколко часа през деня, а тя го оставила само пред телевизора и излязла за час. След месец отново се наложи да оставим детето за час и тя го зарязала навън по тъмно с друго дете на 5, без да предупреди родителите му, за да отиде до магазина за половин час. Случайно се прибрах рано и детето ми беше навън играеше, а другото дете тъкмо го прибираха и моето щеше да остане само още половин час. Давала е млечни продукти с изминал срок на годност на внучето си. Дава на детето да си играе с ножове. Ако трябва да се нахрани, казва майка му да го нахрани. Ако трябва да се изкъпе детето, отново майка му трябва да го къпе. Учи го на лоши думи, а в последствие аз трябва да го отучвам, защото ме е срам когато ги произнася пред други деца. Може би очаквам някакво по- различно отношение към мен, защото съм бременна, но единствено получавам заядливи забележки през 2 минути, дори за солта трябвало да ползвам от пакета, защото тази в солницата била суха, напътствия и още куп задачи с домашни задължения само защото аз съм вкъщи, а другите ходят на работа и отглеждам и своето дете.
Мъжът ми заедно с майка си реши да прави ремонт на стаята за нас със децата, като аз не желаех да се прави този ремонт, който продължава месеци наред, не е спестил нищо за бъдещите си деца, аз пълня всеки ден хладилника и върша всичко вкъщи, грижа се за него и детето ни и ако аз не го изведа и нахраня и изкъпя, то никой не го прави. След работа свекърва ми излиза, а после спи. Мъжът ми прави ремонт и стои на телефона си. Вече съм в деветия месец и никога не съм си почивала въпреки болките, предупрежденията на лекарите и контракциите. Пия шепа хапчета и продължавам. Багажа ни е в кашони, ако търся нещо сама се справям с тежестите. Наскоро мъжа ми ми каза, че майка му мислела за всичко, а аз не съм си правела особено труда. При положение, че аз му готвя 3 ястия, пазарувам им, пера му дрехите и отглеждам детето му, нося и другите му деца, а те след работа са много уморени. Мен никой не ме пита. Имахме спестени пари, с които той подмени много неща в апартамента на мама и тя е много щастлива. Имахме и други пари, от които все липсват, но се премълчава. Тя била взела, после била върнала, после пак взела, какво връща само той знае, от него иска постоянно дребни суми. Той на мен не ми дава, а на нея помага. Когато не ми достигат средства моите родители ми помагат с прегледи и консултации и консумативи.
А вчера свекърва ми решила вече какво легло и гардероб да си купим на децата след време и се меси във всеки разговор между мен и сина й.
И трябва да се унижавам и да търпя нападки и мизерия, за да може децата ми да растат с баща. Никой не се интересува добре ли съм или не, а дали е свършено поредното задължение. Защо щом сме временно в този малък апартамент и ще сме 3 деца и двама възрастни в една стая се влагат всички спестявания за да се подменя всичко? Няма нищо подготвено за малчуганите, а всеки момент ще се появят. Моля ви за съвети, защото може би аз греша от бушуващите хормони. Как е възможно мъжът ми да слуша майка си, а в моите думи не се вслушва. Дори му заръчвам да купи продукти... а той пропуска половината, защото го обсъжда с майка си. Веднъж не можех да стана от леглото и детето си легна гладно и мърляво. И ме накараха да стана да чистя, защото някаква кофа се беше изляла, аз не го направих и започнаха викове, че ни се робувало. Въпреки болките и умората винаги мия чинии и гледам да е чисто, пропуснах същата вечер и отново викове и мърморене. Винаги се прибирам с тежките покупки след поредния преглед и игри на детето навън и никой не прави нищо, освен да се коментира защо е купено, като някъде имало промоция. Това не е семейство, а натрапване от моя страна и безотговорност към децата ми. Имам жилище в друг град, но мъжа ми не иска да живее там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: bbdf72c071
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Защо се съгласи да живееш със свекървата? Може би сте имали трудности… Но при първа възможност, дори и на квартира да е… изчезвайте! Ще ти отрови живота. Всяко семейство трябва да си живее отделно. В днешно време тея свекърви всички са чалнати…. и ние живяхме на квартира… бях твърда и настоях всеки да си живее отделно. Сега вместо да се радваш на бременността и децата си… ще се съобразяваш с нея… Аре да си гледа работата! Ей, тея МЪЖЕ все за полата на мама бе….

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f3653b0088
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Защо им е на децата ти такъв баща? Вместо да слугуваш на 2, в момента слугуваш и на него, и на майка му, че и те тровят. Нагли тъпанари! Бягай далеч и повече не се хващай с такива.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4697edc593
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Само жена с психични отклонения би оставила дете на тази възраст само вкъщи или да играе само пред блока.
Що се отнася до къпането, дете на тази възраст може да се научи да се къпе само, но в присъствието на възрсстен, а когато се налага с малка помощ от възрастен.
Не бих се съгласила за нищо на света да живея със свекърва, свекър или с моите родители. Младо семейство, което живее с някои от възрастните е обречено на проблеми.
В България много баби отглеждат внуците си, но аз съм против това. Детето си го отгледах без никаква помощ от баби, беше ми трудно, но нямам вмешателства във възпитанието, нямам настройване срещу мен. Така исках и не съжалявам за избора си.
Отглеждането на едно дете е задължение на родителите, а не на бабите и на дядовците.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1004b6501d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Иди си в твоето жилище да ти е спокойно, а хубостника да плаща издръжка за трите деца. За какво ти е такъв баща, като така или иначе само ти се грижиш за нуждите на децата? Че и в добавка слугуваш на него и на майка му. Да си живее с майка си - очевидно това иска и от това е доволен. Като не заслужава да има семейство, нека да го загуби. Голяма грешка, че след първото дете пак си решила да забременееш от него, след като знаеш колко е зависим от майка си. Не си им домашната помощница, нито куче, което да ритат. Ако мъжът ти не те уважава и роднините му публично те унижават, то в един момент така ще започнат да се отнасят към теб и синовете ти. Още ли си сигурна, че искаш този човек да им е пример в живота?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1ec92405fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нима очакваш някой друг, а не ти и мъжа ти, да носите отговорност за децата си?
Всичките ти оплаквания са следствие на твое решение да спестиш пари от наем и да се натресеш в чуждия дом. Ти сама си си избрала мъжа, сама си взела решение не едно, а с три деца да го наградиш. Сякъш до вчера е бил най-свестния съпруг и баща та реши втори път да забременееш?
Детето на 4 въобще не е толкова малко че да не може баба му да иде до магазина, докато то гледа детски. Баща му е жив и здрав и той на 4г е играл на същата улица, твоето дете не е различно. А и щом веднъж не си доволна от това как ти гледа детето, защо я задължаваш отново и отново да го гледа?

Не разбирам какви са изискванията ти към свекърва ти, и защо тя трябва да изпълнява твоите изисквания, особенно щом ти си в дома й, а не тя в твоя дом. Не забравяй че ползвате почти целия дом на жената в едната стая правите желания от вас ремонт, друга ползвате в момента а жената заради вас се е свила в дома си.

Ще шеташ разбира се, трима сте, цапате повече, ще готвиш- ядете повече, повече чинии ползвате ще миеш разбира се, а жената и на работа ходи, нима очакваш тя да ви сготви и тя да ви измие чиниите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 594a049dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ма ти си като пепеляшка там. Какво е това робство. Звучиш сякаш живееш в малък град. Стига с тия мъки. Убеди го да се изнесете. Той е мамино синче и слуша маминка, а тая те мразу до мозъка на костите. Той не го усеща, защоти тя с него се държи мило.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 1f99f96e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чакай аз не разбрах колко са децата две или три.
Защо се съгласявате да живеете при свекървата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 1f99f96e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти живееш в някакъв ад. Вярно е че трябва да помагаш в домакинството но все пак си бременна а и никой няма право да се държи лошо с теб.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 1ec92405fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Повечето от нещата от които се оплакваш са неща които би вършила дори да живеете другаде. Където и да живеете ще трябва да чистиш и готвиш и носиш покупки, особенно щом имаш три деца и си си избрала техен баща да бъде мъж който не помага в домакинството. Сега живеете в една стая чистиш само една стая и готвиш на мъжа и децата си, а си написала роман от оплаквания все едно чистиш дворец с 200 стаи и готвиш за 50 човека, или може би и свекърва ти яде по 20 порции дневно сготвени от тебе?
Оплакванията ти че свекървата не гледала и не къпела детето не смятам за правилни, нима тя е длъжна да гледа децата ви, когато на вас ви е удобно??? И въпреки че не го е гледала преди и ти едва ли не се страхуваш за детето си, след месец отново го оставяш? Това адекватно ли е, как да го разбираме?

Решила си да раждаш още деца от мъж с който от преди това нямате разбирателство и общи виждания за бъдещето. Той вижда живота по един начин, ти по друг, ти мърмориш но и продължаваш да живееш по начина по който той разбира живота. Ти си го свикнала така мъжа си че той трябва да поема сам отговорност за семейството затова и си в положение да се съгласяваш с това което ти се предложи. Все пак той прави усилия да обнови за теб и за децата да ви е удобно колкото са му възможностите, не прави стая за свекърва ти а за теб и децата, това че не се включваш в избора на легло кара мъжа ти да даде шанс на друга близка за него жена да даде женско мнение и тя избрала легло за децата, нима очакваше те да те умоляват да ти доиде музата да избереш легло и гардероб на цени които мъжът ти може да си позволи?
Разбирам че четеш в интернет за живота на бременните как биват глезени и как мъжете носят покупките, но това са животите на жени които имат друг тип мъже, няма как с твоя мъж който сама си избрала да имаш техния живот

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 128ef00f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, ти сигурно си бременна с близнаци, нали?
Защо отивате при свеки?
Тя казала майката да храни и къпе детето - да, за това е права, но аз ще добавя и на бащата е задължение.
Яко са те оплели, знаят че с 3 деца няма мърдане, за това си позволяват това отноление. Грешка си допуснала фатална. Не знам къде сте живели преди, но наистина да ходите при свеки, да търпиш всичките и фасони с идеята да живвете 2 възрастни и 3 деца в една стая не е рентабилно. Че и да си хвърляте парите за ремонти.
Готвя му 3 яденета-сериозно ли? Ами сега е видиш една закономерност, колкото повече даваш, толкова повече ище искат. Още в началото като си се втуркала да правиш всичко, тала ще е.
Мъжът ти нр става. С 3 деца едва ще смогваш на мъж да готвиш. Поне на свеки може да избегнеш да слугуваш. Това не е човешко. Всички на теб чакат. Че и забележки да прави дъртата за солта-явно е дребнава и злобна.
Много си си в ред. Те не са.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: b22452b8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Глупости. Аз като бях бременна никой не ме е карал да слугувам. Мъжът ми се държеше с мен като с принцеса. Глезеше ме.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: b22452b8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да попринцип е така. Трябва да си готви и чисти но ако е в свой дом ще го прави когато тя иска и ще прави това, което тя иска. Ясно е че свекито я ползва за слугиня. При това се държи и ужасно. А тя е бременна.
За нея сега е най-важно да почива. Толкова ли няма кой да й помогне.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: a1602aecbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката. Една приказка ме е учил баща ми " Викай неволята ". Сега когато съм във върхова форма, разбира се не се оплаквам. И разбира се изнесохме се след потресаващото почти раждане вкъщи и молих за помощ, а жената щеше да ме остави да родя вкъщи с изречението "оправяй се сама, на мен наготово никой не ми е давал ", не помръдна. Мога да коментирам що за човек е това или да се чудя, но се радвам че не живеем под един покрив. Очевидно ме мрази и очевидно ревнува сина си, защото веднъж аз се оплаках с болки в корема и тя същата вечер започна да стене и да вика сина си да остава покрай нея, а мимолетно на другия ден й нямаше нищо. Някак ми се е искало да ме възприема като своя дъщеря, да си говорим и да се грижим заедно за дома и семейството, но явно се е очаквало всичко да падне на моя гръб. Бременността не беше лека, възстановяването също, дори тогава не е помагала, а даже говореше, че от лошо отглеждане съм болнава жена и никой не ми е обръщал внимание. Как да съжителстваш с такъв индивид? ! Беше ми давала чай с билки, които предизвикват преждевременно раждане и аз разбира се не го изпих. Да е жива и здрава и да си гледа спокойно старините по надалеч.
Отидохме при свекървата за да не бъде сама, а и да не плащаме наем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker