Търся сестра/брат от Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Търся сестра/брат от Варна
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1766 пъти
Здравейте, аз съм млада жена на 23 години. Когато бях на 14 разбрах, че съм осиновена, когато съм била на 4 месеца. От град Варна съм.
Обичам осиновителката си. Не се интересувам от това кои са биологичните ми родители, но мисля, че е логично да имам и сестра, или брат. Някак си не ми се връзва да съм едно единствено дете на хора, които са ме оставили. Все трябва да има и друго преди, или след мен. А и просто го усещам.
Нямам никаква информация относно имена, или каквото и да е. Дори не знам от кой дом съм осиновена, но не искам и да питам майка ми, за да не подхващам тази чувствителна тема.
Дори да е възможно да намеря нещо чрез адвокат, или както си му е реда, просто нямам финансовата възможност за това.
Но и не знам как да действам. Ако някой има идея как да намеря роднините си онлайн, нека да коментира.
И ако някой осиновен във Варна, близо до моите години чете това да остави някакъв имейл.
Но знам, че тук не се разменят координати.
Някои знае ли приложения, или някакъв друг начин? 21 век сме, хората се запознават вече главно онлайн..това е тъжно, но пък може и да е в плюс за мен и хора в моята ситуация! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: da8c49b078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Направи група във фейсбук, но не се ограничавай само с Варна, защото няма да има достатъчно интерес. После помоли приятелите си да я споделят. Мисля, че ще има успех.

Аз имам колега в САЩ, който е заченат чрез донор. До момента мисля, че е открил над 30 братя и сестри из цялата страна. Имат си група, срещат се - помагат си.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: af070a3b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Във фейсбук има разни групи, където биха те насочили. Все пак, информацията ти е недостатъчна. Може би, да потърсиш допълнителна сред роднини.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fe813e640c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е и какво ще стане като разбереш дали имаш брат или сестра. Или пък нямаш? Гледай си живота и не се задълбочавай. Имала си късмет явно с добра осиновителка, вместо да станеш проститутка или наркоманка, както често е съдбата на изоставените деца у нас.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: daf6cd8220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Защо пък да е логично да имаш брат или сестра? Най-вече оставят децата си хора, които не са семейство, а сама майката няма възможност да ги гледа. В 99% от случаите истинските ти родители изобщо не са заедно, баща ти най-вероятно си е бил шута, а за майка ти е било късно за аборт, затова те е родила и оставила.
Просто ти се иска да имаш брат или сестра, затова разсъждаваш така. Освен това търсенето евентуално би трябвало да се насочи към майка ти, но както чета, нямаш никакви следи към нея.
Най-добре остави нещата както са и си живей живота. Аз също нямам братя и сестри, макар че съм израснала с биологичните си родители. Някои хора имат голямо семейство, други - не, такъв е животът.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dfcc4a11bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   То вярно България стана един средно голям град по международните стандарти, но ти хептен на село го удари. Без да знаеш дома и да си потърсиш правата да ти дадат информация, не виждам как ще стане...

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 34326c5ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Във фейсбук има група, "ТЪРСИМ СЕ". Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 34c3486caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Виж в Търси се във фейсбук. И не знаеш, защо са те оставили. Гледах подобна история, млада жена намери майка си, майка й години наред я е търсила, обстоятелствата бяха, че биологичната й майка в онези диви години е принудена от родители, лекари да изостави детето си, защото обществото е било такова. Бремеността се е криела. Така, че не казвай с лека ръка, не ме интересува. В главата ти има рамка на една твоя си история, ограничаващи вярвания,
но каква е реалността и дали някоя жена не заспива всеки ден с мисълта за теб. Разговора с твоите родители не трябва да се приема, като чувствителна тема, а като част от живота и реалността. И да срещнеш биологичната си майка, тази жена която те е отгледала ще бъде в сърцето ти винаги, ако е била добра и човек с теб.
Надрасни предрасъдъци и тесногръдие.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: be51082d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Видях, че има такива групи във Фейсбук. Има доста такива групи. Една се казва "Търсим се"друга "Търся те къде си". Има и други, които започват с търся. Пишеш в търсачката от собствения си профил и излизат. Може да пробваш и с ключова дума осиновени и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: be51082d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има група "Търсим се" във Фейсбук. Пусни ключови думи осиновени и биологични

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2ded2f76b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може да пишеш на "Българска асоциация осиновени и осиновители" да ти помогнат с това как може да се действа, нали се занимават точно с такива случаи. Имаше и някаква група във фейсбук "Търсим се" или нещо подобно. Също може да разбереш в коя болница си родена и да се опиташ да ти дадат информация за датата, на която си родена, колко момичета са родени и има ли такова, което майката се е отказала. Оттам имената на жената. По-вероятно е да имаш полу- брат/сестра, т. е. само майка ви да е една и съща. Другият вариант е, майка ти и баща ти да са били заедно/женени, но да са нямали финансови възможности /много малко вероятно/. И след теб да са имали други деца /тогава със сигурност са те търсили, но щом си била осиновена всякаква информация им е била отказана/.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: afaa16336c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Много благодаря на всички ви за съветите. Колкото до групите във фейсбук - постоянно ги следя, но не намирам нищо, което да съответства на моят случай. Не смея да публикувам нищо там, защото хората около мен не знаят, че съм осиновена. Днес разбрах кой е домът от който са ме осиновили. Това е единствената ми информация. Мога ли да се възползвам от това?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2ded2f76b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По принцип това е затворена група и само ако някой от познатите ти също членува в нея може да види, че и ти си там и какво си публикувала. Което не е невъзможно.
В дома може да питаш. Нямат право да ти дават информация, но нищо не пречи да отидеш и да помолиш за каквато и да е информация. Едва ли ще ти дадат 3 имена на майка ти, но поне може да ти кажат на колко години е била майка ти, какво е казала като причина за оставянето ти там или каквото и да е, което не разкрива самоличността й, но за теб може да е важно като информация. Представи си, че са те взели, без родителите ти да са искали да те дават, но социалните да са решили, че условията за отглеждане на дете не са подходящи.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 37f20af092
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Защо пък да е задължително да имаш брат или сестра.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 часа
hash: d5609ed366
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Трябва да събереш повече информация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker