Отделяне от дома и родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отделяне от дома и родителите
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2163 пъти
Здравейте! На 18 години съм и темата, която отварям е свързана с това, че след 6 месеца ми предстои да се отделя от вкъщи, от родителите ми и да се преместя в Търново, за да уча там. И като се сетя-всяка вечер плача. Майка ми вчера говори с човек, с който имат симпатии , че искала като замина аз, тя да се раздели с баща ми.Някакви неща, които не ме касаят, защото тя не ми обръща внимание, а и това са отношения между родителите ми. Просто съм много привързана към баща ми и всяка вечер като си прекарваме време заедно и изведнъж започвам да плача и на него сигурно му става мъчно. Това е всичко.. нищо друго не ми е толкова тъжно отколкото това как ще се отделя от вкъщи…и най-вече, че баща ми ще остане сам, а с него имаме много силна връзка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: e5a1a35a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ти като дете не си длъжна да правиш компания на баща си, както и да се притесняваш, че ще остане сам. Той е възрастен човек и може сам да се оправя. За останалото - сега може да ти е мъчно, но после ще свикнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b3a7926cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   На 18 г. е най-правилното постъпка да се отделиш. Място за плач няма, напротив ставаш и вървиш напред. Баща ти е баща, той си има свой живот, той ще реши какво ще прави. Нама как да си вечно до баща ти. Силната ви връзка е чудесно нещо, но идва момент в който и за него и за теб е по-добре да се отделите един от друг. Сепариранито от родителите е много важно за да вървиш напред и да се развиваш. Знаеш ли колко млади хора остават с родитилите си и във времето деградират. Уж това съжителство за добро, маскирано зад куп добри намерения съсипва живота им. Плача ти е страх да поемеш отговорност, да се отделиш и да излезеш от зоната си на комфорт.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b610f15fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз имах по-силна връзка с татко. Родителите ми не са имали подобни драми по между си като твоите, но пак си беше преломен момент, който тежеше.
Ревях в началото и аз, аз като ревнех и татко ревеше (а всички го познаваха като огромният, силен мъжкар) той пък като ревнеше и майка зяпочваше да приглася, драма хахха
Заради него най-вече спрях да ревтуня, беше много мъчно да го виждам така и започнах да планирам как да се виждаме по-често и да прекарваме повече време заедно.
Ходех си при тях често, канех ги в квартирата ми, излизахме и заедно и поотделно. Така минахме в нов етап на отношенията ни родители- дете
В началото често се редуваха да идват без предупреждение, уж да ме видят набързо и да ми донесат някоя вкусотийка, беше повече да ме проверяват дали не съм като "отвързана" :)))
Любящите родители са така.
Всичко ще е наред! Но спри да цивриш и товариш така повече, планирай позитивните неща които тепърва ще се случват!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 15a103ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Вземи баща си с теб в Търново,хем няма да си сама,хем ще си помагате.Нашият татко почина от ковид преди една година и не знаеш как липсва на мен ,на децата ни и тримата ни внука.Майка ти да прави каквото иска.Ти се дръж за баща ти.Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fde49d8676
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е споко де, все пак не сме средновековието, че като е заминал някой в друг град и да му се налага да пътува 2 седмици с карета когато поиска да си дойде до родното си градче. Хващаш рейс, влак и за няколко часа си си у вас за уикенда. А и винаги можете да си говорите и на видео чат.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 07dd32e209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нормално е да си леко уплашена, но в същото време няма как вечно да си малко дете и да си залепена за вашите.
Успокой се! Не знам от кой град си, но като цяло България е с малка територия и не е проблем в началото всеки уикенд да се прибираш вкъщи. Точно 5 дни ще си натрупала нови впечатления и ще има с какво да забавляваш баща си. Сигурно ще му е приятно да слуша за университета, за новите хора, които ще стещнеш и т. н. А и ще бъде много, много горд с теб!
Така, че не приемай нещата толкова трагично, не отиваш на друг континент, че да трябва да си купиш самолетен билет 1 месец предварително.
Освен това има чатове, телефони, лаптопи... когато ти стане мъчно, набираш номера и ако искаш цял час можеш да си говориш с баща си или с приятелка.
Бях малко по-голяма от теб, когато заминах да уча в чужбина. Не познавах никого, не знаех езика, роумингът беше скъп, а интернетът не беше навсякъде като сега. В началото правех огромни сметки за телефон, буквално половината си стипендия давах за предплатената карта. И да, беше тежко, но... ако знаеш колко ме промени това и то в положителна посока. Ставаш самостоятелна, учиш се на куп нови неща, а в същото време любовта към семейството ти не се е променила, напротив, цениш всеки един момент прекаран с тях. А те са толкова горди с теб!
Така, че не го приемай толкова драматично, по-скоро го приеми като интересно приключение. А после, като завършиш, винаги можеш да се върнеш вкъщи, въпреки че едва ли ще имаш желание.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5eebc29bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Предполагам, че родното ти място е близо до Търново, защото повечето студенти предпочитат да учат в по-големите градове като София и Варна. Можеш да пътуваш събота и неделя и пак да се виждаш с баща си. Освен това вече има и мобилни телефони и можеш да се чуваш с баща ти всеки ден. След като вече си пълнолетна семейното жилище се надявам да остане на баща ти, защото майка ти е невярната половинка, която го напуска заради друг.
Повярвай ми, ако майка ти неглижира баща ти по същия начин, както теб, то е по-добре той да живее сам , отколкото с жена, която му изневерява. Може и той да срещне жена, която го уважава и цени, вместо да живее до човек, който не го зачита и не го обича.
Не се безпокой напразно.
Връзката между дъщеря и баща е толкова силна, че не може да бъде разрушена, а дори някои майки ревнуват мъжете си от дъщерите си.
Обичай баща си и не прекъсвай връзката си с него. Очевидно е, че проблемът е в майка ти, а не в баща ти.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a42e2ed61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се притеснявай за баща си. Да си с човке с когото вече не се обичате е нещо добро. Ще може, да си намери щастието другаде. Вважното е, че родители са проявили търпение и уважение, не са се раделили с някакви конфликти и проблеми, дали са ти обич и комфорт, а това е може би най-важното.
И да, трудно е. Но виж - нито баща ти, ще спре да ти е баща, нито майка ти, ще спре да ти е майка. Това няма да промени добрите мигове, котио сте имали заедно. Сега имаш за задача, да намериш пътя си. Живеем в ера, в моято може д асе чуваме бепзланто всяка вечер, да си пращаме снимки, да си говорим с часове, а Бългаиря не е чак толкова голям. Ако има нещо, винаги може бързо да се срещнеш с родителите си.

Засега те съветвам, да гледаш напред, а не да търсиш път назад.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8dae751796
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Кажи му. Заслужава да знае.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7ae8188592
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Всяко ново начало започва с несигурност, не знаеш какво ти предстои, дали ще успееш да се справиш и т.н. Така се чувствах и аз, когато се преместих в друг град, за да уча. Първоначално ми беше много трудно, понеже освен новата среда в университета, трябваше тотално да променя начина си на живот, изнасяйки се от вкъщи. Естествено, беше ми много мъчно за всички. Но с времето всичко се подрежда. Бих казала, че това беше най-доброто решение в живота ми. Запознах се с толкова много хора, научих толкова много неща. А относно семейството ми - както са споменали и по-горе, всеки си има негов живот. Не може винаги да бъдеш до родителите си, в един момент трябва да поемеш по своя път и да се развиваш, да следваш мечтите си. Пожелавам ти успех и вярвам, че ще се справиш! Смело напред!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 20 часа
hash: 6b28b622c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Знам мъчно ти е сега но след време ще разбереш. че си постъпила правилно. Всеки човек е добре да се отдели от родителите си щом стане пълнолетен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker