Разочарована съм от съпруга ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разочарована съм от съпруга ми
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2457 пъти
Здравейте!
Жена на 38 години съм, омъжена от 12 години, с две деца на 11 и 2 години.
Напоследък се чувствам много самотна, ето защо пиша тук. Нямам никой на който мога да кажа, че страшно много се разочаровах от съпруга си и не съм щастлива в този брак. Казах му, че искам развод, но той се прави, че не чува. Изобщо не иска да говорим по темата, нито казва че е съгласен, нито че не е.
Между нас вече няма нищо, мисля че не се съгласява на развод заради децата. От различни градове сме и ако се разведем, аз ще отида при родителите си и той ще трябва да пътува за да ги вижда.
Няма да се впускам в подробности, но наистина се чувствам адски самотна. Не говорим, освен когато се караме. Случва се доста често. Аз го обичах много, но сега мисля че не е така. Малко по малко изстинах към него, той ме отблъсна от себе си с грубото си държание към мен. Не мога да отрека, че е добър баща и децата са мн привързани към него. Колкото да се опитвам да търпя заради тях, усещам че не мога. Постоянно съм тъжна, изнервена. Нямам и приятелки на които да споделя. Всеки се обажда, когато има някаква изгода, но да се поинтересува аз как съм, не се случва. Затова се дистанцирах. Преди време реших да работя за себе си и направих първата крачка. Когато казах на приятелките си, някак заглъхнаха. Повечето от тях спряха да ме търсят, другите които се обаждат да ми говорят за себе си не се сещат даже да попитат потръгнало ли е, как се справям. Най- лошото е че и съоругът ми е в тази Графа. Вместо да ми е подкрепа, той ме дърпа надолу. Подиграва ми се, че нищо нямало да стане, работела съм за без пари, обвинява ме че влагам много време. Започнах да ставам мн рано за да си свърша работата, той пак недоволства.
Преди време закупихме готов бизнес с мисълта да си го работим двамата. Подведе ме с тези думи и ме остави сама да се оправям, като отново не спираше с подигравките. А и не искаше и пари да влагаме, остави ме Ей така от нищо нещо да правя и накрая аз се отказах.
Това беше момента в който аз разбрах, че нямам съпруг до себе си, дори не приятел, а един студен човек.
Преди 6 години ми изневери с негова колежка. Когато искам да си говорим, ми заявявя че не му се слуша. Всяка тема която подхвана го дразни. Когато имам нужда от морална подкрепа- никакъв го няма. Да не говорим как ме обижда, не се чувствам красива заради него. Говори ми за външния вид и то пред децата. Супер егоист е, много си угажда. А когато аз платя за нещо, ми се натяква по няколко пъти. Като цяло установявам, че не е мъжът когото искам. Аз искам да сме близки с мъжа, не само физически. То и там нещата не вървят. Нямам никакво желание вече. Нямаме еднакви разбирания за възпитание на децата, прави ми напук постоянно, дразни ме нарочно и си го казва. Отдавна си свалихме халките.
Иронията е, че казва че ме обича. Много често си сменя настроенията. Както ми казва , че ме обича, след 20 минути може да ми каже тъпак. Да, тъпак в мъжки род. Както ме е обидил и аз се натъжа след малко идва да ме целува и пита какво ми има.
Само заради децата се чудя какво да правя. Искам да изпитам пак любов и близост с мъж, но не желая да имат втори баща. Чувствам се в безисходица и адски самотна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: a36b09efc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма какво да чакаш и да обсъждаш. Ако наистина има проблем с настроенията, може да е психично заболяване. Но подобен тип човек едва ли ще повярва че проблема е в него. Може да опиташ все пак.

Иначе решението е развод - директно си намираш адвокат и подаваш документи. Той както не иска да обсъжда изведнъж ще стане много словоохотлив. Между другото е хубаво да запишеш някои от тирадите му, за да имаш доказателства за отношението му. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ce6fe0be54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нали четеш какво става в България с жените, по-добре развод докато не е станало късно и не очаквай да се промени. Другия вариант е да му натякваш непрекъснато и да реагираш на обидите и на неподкрепата. Няма да си траеш - натиряне, досаждане и чупиш когато те издразни. И стига си се самосъжалявала, разбери, че докато му позволяваш ще се държи така с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 173fff2c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Децата доста често взимат пример от взаимоотношенията между родителите, и спрямо тях изграждат бъдещи очаквания за техните връзки. Още са малки, но ще пораснат. Казвам го от гледна точка на дете, чиито родители нямат дори уважение един към друг. Към ден днешен създавам семейство, а най-важната ми цел е бъдещите ми деца да израснат в здравословна и пълноценна среда. Благодарение на родителите ми знам какво не е здравословно и пълноценно.
Животът е много динамичен и за съжаление кратът. Вие сте силна и борбена жена, не го забравяйте.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e98efcf791
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Събери смелост и го напусни. Аз имах смелостта да се разделя с човек, който ме обиждаше, беше много трудно, но се справих! Сега съм щастлива с друг мъж, с който се уважаваме и имаме еднакви разбирания за възпитанието на децата. Ти е трябвало да го напуснеш още преди 6 години. За мен изневярата е предателство. Този човек не те уважава и ще става все по-зле. Не се обричай на нещастен живот! Сега не можеш да видиш бъдещето, затова те е страх да предприемеш нещо. Но бъдещето ти зависи от твоето категорично решение: да го напуснеш или да продължаваш да си нещастна!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 88ffba8df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съгласна съм с всички коментари. Истината е, че щях да го напусна когато ми изневери, но не мога да разчитам на родителите си и да се върна с дете беше по- зле отколкото да остана с него. А и към децата не се държи лошо. Сега ситуацията е същата, но вече с две деца. Винаги преди да забременея имаме щастлив период и след това край. А когато родя става трагедия. Ето вчера пак ми напомни, че ме издържал. Моето майчинство нищо не било, да съм си търсила работа. Изхранвал ме и плащал сметките. Аз като си дава пари за да си развивам заниманието, вече трябвало да имам поръчки и да изкарвам пари. Аз повече от 100 лв не влагам. Не си купувам нищо откакто съм в майчинство. Ставам сутринта рано да си върша работат и пак недоволства. Нямам късмет, че и родителите ми са калпави. Просто няма къде да отида. Няма измъкване от тази ситуация. Поне на този етап. Поне ми олекна малко, като споделих.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a36b09efc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторке, колкото и да се вайкаш или надяваш на позитивна промяна, няма да стане. Време е да приемеш че си сама в тази връзка. Като започне да ти опява му кажи да спре да ти мрънка като госпожица и изобщо започни да го избягваш. Намери си приятелки с които да разговаряш, но внимавай колко споделяш с тях. За заниманието/бизнеса, ако не смяташ че ще се справиш абсолютно сама, или се преориентирай, или помисли кой друг може да ти помогне. От съпруга си спри да очакваш каквото и да е, защото той очевидно няма намерение да те подкрепя. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 21e2290d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към авторката и аз се намирам в доста сходно положение винаги имаш вариант потърси подкрепа от звено майка и бебе те може да ти предоставят покрив и да те защитят от него аз лично имам финасова възможност и за това мога да се справя сама търси помощ пропиляваш живота си и този на децата вземи се в ръце и започни да мислиш в тази посока успях.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 91e6984005
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом си успяла да простиш изневяра и да радиш от този мъж след въпросната изневяра ще успееш и да си щастлива. Щастието сами си го град им. Моят съвет е да се бориш за семейството ти. Това е добре, че идва при теб и те гушка можеби има някаква надежда. Някой хора не знаят как да показват любов (аз съм същата) Изгради себе си на първо място духовно. Знаеш как да усвойш времето си щом имаш малко дете и работиш. Аз не знам как да се справя с това. (имам 2 малки деца и не работя и не мога да намеря време за себе си и някакво хоби. Някакъв тунел съм в момента и за бивам на едно място). Работи имай време за себе си за децата и не се дистанцира от хората. Ако имаш познати "приятелки" излизай с тях смей се, разнообразява се говори хубави работи за себе си, семейството си дори и за работата си. На строй се мисловно към победа и тя ще дойде.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 88ffba8df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря на всички за съветите. За сега приемам, че съм сама., гледам да се справя със ситуацията. Започнах да го игнорирам когато ме обижда. Много скоро малката ще тръгне на ясла и аз ще имам повече време за себе си. Ще си доразвия хобито, ще започна работа, надявам се и приятелки да си намеря. Тези, които имам в момента не са точно приятелки. Търсят ме само когато имат да се оплачат нещо или за услуга. Докато не се извини и не разбере, че така не се говори на жена, аз няма да предприема крачка към сдобряване. Вече не знам колко време не сме се прегръщали, целували, никаква интимност няма. Общо взето съм си сама отвсякъде, но това ме прави по- силна и се наядвам някой ден да бъда щастлива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c4bc3fb7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ами най-реалистичния вариант, щом няма къде да отидеш и нямаш доходи, е да се опиташ да направиш този брак поносим. Но дори да се беше развела, това да дойде някой мъж и да те вземе с две деца - забрави. Пак ще си сама, най-много някоя неангажираща връзка отвреме-навреме и толкова. Това ти го казвам, защото в сериалите по Диема фемили е друго и не е вярно. В този живот е няй-добре да си реалист. Ако ти беше, сега щеше да си поне материално независима. При тая патова ситуация,в която си, грубо казано - натискай си парцалите. Има и по-лошо. В крайна сметка, фокусирай се върху децата, ангажирай го с тях да правите нещо всичко заедно. Това ще ви сбилижи. Вие не сте ти и той, а едно цяло с децата. Погледни така на проблема и ще видиш изход.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a36b09efc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До №11/авторката.

Това е добро като за начало, и може да го накара да се замисли в някаква степен. Но ако не предприеме стъпки към подобряване на отношенията ви, започни да се ориентираш към развод. Предполагам ще ти е трудно, но в крайна сметка не заслужаваш да губиш времето и живота си в подобна връзка.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2e5ae0a9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Как ги намирате тия мъже, че и деца им раждате??? Ти си с него повече от 12 години, и сега се сещаш, че нямаш партньор или приятел насреща. Още по-лошото в цялата история е, че децата се учат, че това поведение в семейството е нормално и ще го прилагат в своето. Ако правилно съм разбрала имате малко момиченце. Помисли за нея: ще порасне, ще търси партньор, ще го намери и ще се оставя той да се държи по същия нащин с нея, както твоят съпруг с теб, защото в нейната глава това означава, че той я обича.

Лола

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 164a38e792
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Защо се събираш с него след като виждаш, че той не става за баща или съпруг. Щом имате дете трябва да се опитате да си оправите отношенията заради детето. Все пак то има нужда от баща. А и го търси. Може би не е толкова лош. Оправдавах го докато не прочетох, че ти е изневерил.
Дори и да не се обичате мисля, че е добре да си оправите отношенията заради детето. Добре е и да отидете на психолог.
Може би се дразни от хобито ти. Може би не получаваш добър доход от него а той все пак те издържа. Все пак ако влагате и пари. Може би е изнервен защото ви издържа.
Но все пак ако те обичаше нямаше да ти изневери. Но трябва да оправите отношенията си. Поне да се разбирате.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 303de013b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм в сходна ситуация.
Няма обиди и т. н, но има едно ужасно студено отношение.
Чувствам се самотна, некрасива. А съм, по дяволите. Непознати ме заглеждат, моят мъж един комплимент не ми прави.
Понякога имам чувство, че живея с обигран манипулатор, който малко по малко ме обезценява в собствените ми очи.

Два пъти твърдо и ясно съм казвала, че искам развод. Но той започва да плаче, какво ще правя без теб, проблемите се решавали. Няколко месеца после е хубаво и пак наново.

Даже напоследък се надявам да си намери някоя, за да имам причина да го оставя. И да мога да съм твърда. Или съм мислела какво да правя, че той да ме остави.

Аз нямам нужда от друг мъж. Нито ще домъкна друг при детето. Имам нужда да съм сама, да върна силата си, мотивацията. Да се почувствам пак ценна за себе си и свободна да не се съобразявам с нечии комплекси

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker