Травма от детството и терапия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Травма от детството и терапия
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1611 пъти
Здравейте,
Аз съм младеж на 22г. Израстнал съм в "семейство" на разведени родители с всички обичайни съпътстващи проблеми като скандали, живеене от роднина на роднина, станал съм свидетел на грозни и травмиращи сцени. Всичко започна по обичайния начин - майка ни замина за да "имаме възможности" уж само за няколко месеца. Е да, ама не. Замина през 2007ма година и я видяхме пак чак през 2009г. като се прибра....за да се разведе с татко. Е...вече ми е безразлично, никога не споделям с нея нещата, които ме вълнуват и тн. Просто съм свикнал без нея и ми е чужда, но въпреки това поддържаме отношения.

Като резултат винаги съм имал проблеми със самооценка, изразяване на мнение, самочувствие, тревожност и тн. С любовния живот също не са розови нещата. За срам, с момиче не ми се е случвало нищо повече от приятелство. Като цяло се разбирам с момичетата и съм доволен от приятелствата, които имам с тях, но също така трябва и нещо повече, но имам някакъв блокаж. Абсолютно неспособен съм да си създам по-интимни отношения с момиче. Дори не мога да опитам.

От няколко седмици, все по-известен ми става факта, че съм за психолог/психотерапевт. Положението ми се подобрява в последно време, защото чета много по темата и вече съм наясно с тези проблеми, но ми се струва, че за да се преодолее това ще трябва и помощта на квалифициран човек.

Ако някой е минал през подобни неща и има опит, ще се радвам да сподели.
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: a3ce9e1e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Статистиката показва, че 70 % от хората ка имали тежко детство. Аз също, травми, които осъзнавам, разбирам, но оказват влияние върху настоящия ми живот. Срам, отстояване на мнение, позиция, мачкане от околните.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4c14fe52b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз също имам травма от детството, на 29 години съм. И съм обвинявала вътрешно и родители, и себе си. Обаче като погледнеш отстрани една такава история като твоята и си даваш сметка как всичко е в главата на човек. Човек сам си гради живота и това зависи от него. Живота е такъв, какъвто сам си направиш и никой не ти е длъжен. Разбира се, не казвам това, за да бъда безчувствена, но просто си е безспорен факт.
Да, травмата от детинство и не само е реално нещо и може да афектира ужасно човек, но е негова лична отговорност да се отърве от нея и да продължи напред.
Или си жертва на обстоятелствата, или си създател на живота си. Всичко е в главата. И колкото по-рано осъзнаеш това и не се изживяваш като жертва, толкова по-добре за теб. На мен ми отне доста време.Но по-добре късно.. :)
Медитирай, тренирай, намери си цели, в които да вярваш и не се отказвай. Цаката на това да успееш в нещо е просто да не се отказваш и да вярваш дори и да има неуспехи.

22 е супер възраст, не я губи в негативизъм :))))

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 805139bd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Добре е, само дано попаднеш на добър. Случват се такива неща, няма човек с идеално детство. Имал си баща, като момче това е важно, не смея да кажа по-важно, понеже е тъпо, когато нямаш и двамата родители...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: ee1ac7e78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вече си твърде голям за да се оправдаваш с детството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker