Приятелят ми е женски полов орган и аз трябва да поема нещата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приятелят ми е женски полов орган и аз трябва да поема нещата
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 3108 пъти
Здравейте, момиче на 21 съм и от година и половина съм обвързана. Приятелят ми също е на толкова, но двамата имаме много различно разбиране относно разходите ни.
Не е оставал без работа досега.. но все няма пари. Когато излизаме повечето пъти аз плащам сметки и т.н. Не го обвинявам в безпаричие, негова работа, но малко или много си е натоварващо постоянно да чуваш “нямам пари”. Мълчах си доста време и все чаках да каже “имам спестени пари, хайде да излезем”. Така и не се случи. Напротив - преди няколко месеца твърдо заяви, че ще си купува мотор. (Все още нямаше спестявания за него). Първата му цяла заплата + изтеглен кредит заминаха за мотор, въпреки че не бях съгласна. Баща му също му беше казал, че трябват пари за парното. Приятелят ми обаче напук си го взе.. и познайте какво! Пак нямаше 2 лева в джоба.. Няма да крия бях му супер много ядосана, не защото не можем да отидем на кафе (аз пари си имам и мога да отида и без него) , яд ме беше на безотговорността му, яд ме беше, че аз - момиче и от 18 годишна не съм искала от баща ми пари, а напротив - аз му давам, а приятелят ми ме води на кафе с пари от техните. Как да му се доверя, че той може след време да се грижи за мен , а не аз за него? Ядосах се и на родителите му задето не го спряха. И да признавам, че в гняв може да съм казала нещо за родителите му като например “вашите те научиха така, че каквото лети се яде, те са свикнали да живеят живот на кредит сега и ти така правиш, не успя ли да им дадеш парите за парното, защо си такъв егоист, те нека работят, за да те гледат, нищо че си вече мъж и т.н. - поне това помня)… и така нашият господин им разказва нашите кавги ( няма да коментирам детинското му поведение). Но е факт, че родителите му вече не искат да ме погледнат, което само по себе си вреди на отношенията ни. Какво им е казал точно, пооцветил ли е историята, че техните така да ме замразят - със сигурност, но аз като съвестна млада девойка искам това да се разясни и ако трябва да се извиня. Милион пъти повторих на приятеля ми да оправи нещата, така както ги е развалил, нооо от него подкрепа никакава - недорасъл е още. Аз все пак с или без него искам да изчистя недоразуменията между нас. Въпроса ми е как да действам - да пиша ли на майка му да се видим, да изчакам ли приятеля ми да ме повика у тях, или просто да си мълча и да търпя грозните погледи като се разминаваме (от едно село сме, че даже и съседи - няма как да ги отбягвам вечно). Моля за съвееет и благодаря на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9452ef4a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Права си авторке, аз съм на 23 години, но въпреки всичко, успявам да спестя пари. Това е качество, което не всеки има, то е вродено. Не съм скръндза, но умея да пестя. А за твоя приятел, не знам какво да те посъветвам, има много такива хора в България, не са само мъжете.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8d4dd50cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Човека му се живее, нормално е да не му стигат парите. Мотора си е пичеловка, няма само тебе да те ебе, с матора и други ще му връзват. Ако го и черпят още по добре

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2e5e9a544e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е моя работа, но тази връзка няма да я бъде. Приятелят ти е паразит и егоист. Няма за какво да се извиняваш. Той трябва да ти се извини, както и семейството му, поради факта, че се държат като деца. Но щом те са го научили, значи и те са същите. Дори и да изгладите отношенията, как си представящ бъдещето с него? Очевидно въобще не му пука за твоите чувства, човекът си прави каквото си знае. Вероятно има неизвестни, които не знаем, приятелят ти сигурно има други качества, които уважаваш. Но, мъж да се държи по този начин и да мрънка пред техните какво казала приятелката му, е смешно.

Ти си знаеш, естествено. Обаче, в момента, в който приятелката ти спре да те уважава като мъж, свършено е.

Иначе мотор си купило момчето. Голям мъж, голям моторджия. Пет лева в джоба няма, но яхнат на мотор.


Edit:
В captcha кода ми излязоха мотори. Случайност? Едва ли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a491d25146
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Има нещо съмнително в тази история — вероятно крие за какво точно харчи парите си или целенасочено спестява само за себе си и за своите нужди.

Замисли се дали не става дума за прикрита хазартна зависимост — в такива случаи обикновено накрая това излиза наяве.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 739919e587
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не е виновен той, а ти, ти и само Ти. Сама го искаш, обиждаш, навираш се в проблемите, правиш се на много умна и знаеща, но само заглавието ти показва, каква си. Просто си тръгваш от тази връзка и си търсиш мъж. И двамата сте детска градина, оплакал се на тати и ти сърдита, типична селска идилия. Младите хора в нормалния свят се борят, работят и мама и тати не им дават пари за кафе, не мрънкат не се оплакват на ниво 6 ти клас.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1cdecabb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Искаш съвет, ето ти - търси си друг. Да разполага с пари и да те черпи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cfd4b0b3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Избери си мъж на твоето равнище, а не много над теб, чиито издънки и безотговорност търпиш само и единствено заради външния му вид и "тръпката", която ти създава. Вземай решение с разума си, а не с половия си орган! Ти хубаво си изтръпнала сега и още повече ще тръпнеш занапред, ако имаш склонност да си все с подобен род мъже. Понятието "Мъж" е също и състояние на духа, обхващащо качества, като: поемане на отговорност, чест, целеустременост, добре премислени решения и постоянство в действията! Ако ти избираш да си с някакви образи, които са обратното на това, следва да се замислиш относно последствията от тази ти преценка.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8a49ae7d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мислиш ли, че е за хвалене, че някой те използва, а ти си въобразяваш, че си поела нещата в свои ръце.
Тръгнала си по грешен път и ако не се осъзнаеш навреме, един ден ще се събудиш ужасно нещастна.
А ако ти си написала това заглавие, трябва да посетиш психолог...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2c4444b181
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   То, че тоя твоя е женски полов орган е очевадно. Ама и ти, колко си смачкана горката не е истина………








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5c841bbe3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке - заеби го тоя 21 годишния. Той още не знае какво иска от живота и не може да си нареди приоритетите. Аз съм на 32 години и желая да създам сериозна връзка и семейство. Просто до сега не съм имал късмет, защото повечето жени са сериозни само на думи а като стане въпрос за реално опознаване и изчезват. А по това което пишеш ми изглеждаш, че си момиче което има акъл в главата и мислиш сравнително разумно. Хайде зарязвай го тоя и да се намерим (макар че тук едва ли ще ни позволят да си разменим координати)

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 02ae23e5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Такива са те, такива са и все повече ще стават... Днешните мъже са адски страхливи, лигави и безотговорни мамини синчета и при всяка трудност търчат да се крият под полите на мамите си. А твоят приятел е п*тка и половина и си търси някоя спонсорка, която да му е като втора майка, и очаква вместо той да те издържа ти него да го дундуркаш. Вместо да влага пари само в най наложимото, той безотговорно ги пръска по мотори и глупости. Е тоя мотор сега какво ще го прави, ще го яде ли, ще го пие ли, ще го облече ли, той ли ще го топли през зимата? !?
Не очаквай никакво семейство, деца и изобщо съвместен живот с такова непораснало дете, на което не можеш да разчиташ за нищо. Родителите му са гадни токсични енергийни вампири които не искат да го пуснат да стане самостоятелен за да го държат винаги зависим от тях и така като виждам досега се справят брилянтно с тази задача. Не се разправяй с тях няма смисъл. Те вече са го настроили срещу теб и сигурно са му наговорили куп глупости за теб зад гърба ти, без ти дори да знаеш. Остави ги сами да си тънат заедно във мизерията и нищетата и си гледай кефа, нали си казала, че ти си имаш работа. Ж18

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bf96a626c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Връщай го на родителите му за "ремонт". После пробвай с определен срок на годност... бързо ще си проличи.
Но не вярвам да му се налее някак отговорност вече, чак около 30- те може би от насетне да ако сам си натроши главата и вземе доброволни решения за себе си поне. За друг човек... е, нали сама виждаш, от мама и тате скача и увисва на твоята пола.
За какво ти е? ! Да робуваш на нечие пораснало дете вместо да си се наслаждаваш на собствената си младост и живот? !

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 29c17cbf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Няма за какво да сеч извиняваш, роднините на мъжа ми пак по някакви негови си разкази нямат желание да общуват с мен и за нищо нямам намерение да се извинявам пред тях тъй като разговори с тях сме имали два пъти и нищо не съм им направила, за да им се извинявам. Питах го преди, търсех контакт, но с времето осъзнах, че не съм виновна за тази ситуация и не бива да се чувствам гузна, че някой се доокрасил наше скарване или те по някаква странна приумица така си се държат с хората. Въобще не се извинявай и за думите си си права, за кое има да се извиняваш, нека си го хранят или искат сега ти да го храниш той докато си пести за нещо друго.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3d42d20357
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Сами се хващате с някви лиглювци и после ревете какви са били недорасли. Ти за година и половина не видя ли какъв е? Цъкайте си на кредити и тва е.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d4389d1920
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Как може да си обвързана с такъв и да го наричаш приятел? Кое му е приятелското на тоя към теб? Използва те, има широки пръсти и никаква отговорност към нищо.
Оттървала си се, драга, не се занимавай повече с тоя. Какво ти дреме какво мислели родителите му? Не си ли знаят синчето или вярват, че е ангел и никоя не го заслужава? Нека да си мислят, каквото искат. Да видим коя ще го вземе тоя хубавец.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 08cbadfa33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Имах подобно гадже и го разкарах. Определено не съжалявам. За мен отношенията не трябва да са кой кого ще гледа, а да са взаимни - и двамата да работите, и двамата да поделяте разходите, а на по-късен етап - и домакинските задължения и грижите за детето. Честно казано, не мисля че трябва да плаща и парното на родителите си - по-добре да спестява за квартира. Цял живот ли мислят да живеят заедно?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0c184838f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Едва ли това ще е мъжа на живота ти. Не се занимавай, а защо трябва да казва на техните. Млади сте още.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cd1355d16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Няма за какво да се извиняваш. Бягай, докато е време.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 98648ec7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Момиче, ти как си представяш бъдещето с това момче? Луда ли си? Той е пълен егоист, харчи си парите за мотора и изобщо не го интересува дали ще има пари да ходите на кафе. За мен той те използва и си вика леле тая колко е глупава, че ми плаща по заведенията и аз си гледам кефа. Според мен този трябва да го разкараш от живота си възможно най-бързо и нито да контактуваш с него, нито с родителите му. Ти след 2-3 години ще трябва да ставаш майка и ако си с този индивид, мислиш ли си че той ще дава пари за детето? Аз ще ти отговоря- НЕ. Ще си го гледаш сама, той ще си ходи по мотори. Не знам какви сте такива глупави жени да давате пари за сметки. Аз съм малко по-голяма от теб и цял живот като съм имала връзки, мъжете са плащали сметките по заведенията, моите пари отиват за дрехи, гримове, косметични процедури. Само с един тъпак си деляхме сметката, но след третата среща му бих шута. Как ще се оставяте да плащате вие, а не мъжете? Боже, какви мъже намирате не знам. Щом имате сериозна връзка се очаква той да покрива сметките в заведенията било то кафе или храна. Щом не сте женени за дрехи, обувки и чанти не е длъжен, а е от добра воля, но да плащаш ти сметката е пълна глупост от твоя страна, страшно наивна си, честно ти го казвам. Ела в големия град да се отракаш и да попаднеш на истински мъже, този е поредния сельо!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dee9bdaf6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Какъв приятел, какви 5 лева? Ти имаш паразит и нищо повече. Нито връзка, нито отношение, нито грижа не личи от негова страна. На твое място повече нито лев не бих дал. Събирай си багажа и бягай.

А с родителите му се разбери лично. Отиваш и им се извиняваш очи в очи, за нещата които си казала в пристъп на ярост. Това че имат вина за възпитанието на сина си е едно, но едва ли са го направили с такава умисъл.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1c78bb7561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Защо не си намериш мъж?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5480a364b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Защо изобщо се срещаш с такъв безотговорен човек? Трябва да си намериш някой с които да се гордееш, а не да се чудиш защо си с такъв лигльо...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 74445f526e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Сега сте на 21.. Кажи речи още сте деца, макар че сте пълнолетни, но да речем родителите ви все още ви помагат за някои неща (финансово). Представи си след 5 години да речем, когато вдигате сватба. Какво ти ли ще плащаш за сватбата. Ами като имате дете? Ами 2? Как си представяш бъдещето с такъв човек? Не е въпроса в това колко пари изкарва. Въпросът е, че той не се грижи за теб. И това до някаква степен е и от възпитанието. По-добре си намери грижовен мъж. Не визирам някакъв чичко паричко, а мъж, който дори и с малка заплата ще покаже, че го е грижа за теб.

Не се занимавай с тоя.
Любовта е до време.
Казва ти го жена на 27.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1f67e4ac41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Момиче, моля те, чуй ме. Прекрати тази връзка.
Той никога няма да... порасне. Все още живее с родителите си? !? !?
Той мисли само за себе си и ще продължи да е така!
Не си трови нервите и времето!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a66d8c74ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Значи по принцип си права, само за едно нещо не те подкрепям, а именно за "Как да му се доверя, че той може след време да се грижи за мен , а не аз за него?". Мъжете не сме длъжни да се грижим за половинките си. И двамата сте големи и възрастни и всеки трябва да може да се грижи сам за себе си, никой нокому не е длъжен.

Това го казвам, защото из жените витае мнението, че вече сте силни и независими, но все пак мъжете били длъжни да се грижат за вас и да ви подпомагат финансово. Не, това отдавна не е така. Всеки трябва да се грижи сам за себе си. Ако мъжа иска мотор - бачка и си го купува, ако жената иска някоя дрешка или обувки - прави същото.

Накратко, не се занимавай, хвани си някой, който може сам да се издържа и си поемайте разходите поравно. Така и двамата ще сте щастливи.
Сегашния ти най-вероятно е безотговорен, но не се мъчи да го променяш. Остави го да бъде щастлив такъв, какъвто е. Просто не сте един за друг.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: d2e505bb5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Съгласна съм номер 28. Това. че да заедно не означава. че само той трябва да се грижи за нея. Двамата трябва да си помагат но само мъжът са дава. Всеки трябва да може сам да се грижи за себе си.

Да. авторката е права но не мога да разбера как отговорно и разумно момиче се изказва по този начин. Не ми харесва темата в заглавието написана по този начин.
Не е редно авторката е права но все пак думите не ми харесват.

А по отношение на майка му не е длъжна да се извинява казала е истината. Не са възпитали добре синът си.

Но вече се и замислям щом авторката е написала такова заглавие и е изказала остро мнение за родителите му дали авторката не трябва да си мери по-добре думите. които използва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker