Уморена,наранена и безпомощна се чуствам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Уморена,наранена и безпомощна се чуствам
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 2008 пъти
Здравейте.. Аз съм момиче на 20 години. Търпелива, енергична и много общителна.
Имам приятели, работа, студентка съм.
Нещата в семейството ми не са никак розови, обаче..
Историята започна от ранното ми дество, когато бях на около 7-8 годинки. Баба тогава беше жива и тя се грижеше за мен, а аз започнах да осъзнавам как родителите ми са егоисти. Малко детенце, знаеше значението на думата егоист.. Не се грижеха за мен, не ме търсеха, виждаха, а да не говорим за обич. Годините минаваха и аз осъзнавах колко пусто е да няма как да звъннеш и да кажеш “Мамо, днес имам шестица в училище”.. Е, така мина време и баба почина. Сестра ми се омъжи, а аз заживях с родителите ми.. Нещата излезнаха извън контрол. Бях на 14 години, когато се запознах с първото ми гадже, една наивна глупачка бягах от час заради него.. Малко дете бях все още. Родителите ми разбраха и ме подстригаха. Да, точно така имах дълга коса до кръста, а те ме подстригаха като момче. Тогава настоях да ходя на психолог, отведоха ме точно два пъти и решиха, че нямам нужда и съм добре. Следва опит за самоубийство, който не беше успешен, защото не знаех как да си срежа вените правилно. Живота продължи, а те ме затвориха от външният Свят. Не ми даваха да излизам, не ми даваха пари и техният метод на възпитание беше да ме карат да ям нон-стоп. Да, точно така поглъщах храна в огромни количества, защото според тях бях прекалено слаба. Мина и този период, започнах работа, пораснах, намерих си друго гадже. Мислех, че всичко е наред, няма да има скандали, бой, наказания.. Лъгала съм се. Ето днес аз съм на 20 години, а се чуствам по-зле от колкото, когато бях на 14. Нещата стоят по абсолютно същия начин, с изключение, че всеки ден ми се обеснява как сама няма да мога да се оправя в живота. Започнах да им вярвам, че без тях няма да мога да се справя. Стоя само вкъщи, на работа и това е. Не са доволни, когато излизам, а метода с храната е същия. Не мога да създадам здравословни отношения с никое момче, защото живея с такива хора и мозъка ми се пълни постоянно с глупости.. Моля ви от цялото ми сърце, да ми дадете адекватен съвет как да се справя с тези сериозни проблеми. (Сама съм, сестра ми или други роднини не могат и не искат да ми помогнат). Благодаря ви за вниманието и пожелавам здраве на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 079078e82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Махай се от къщи, защо живееш с тях? Като заживееш сама няма и да ядеш много, защото ще си правиш сметка на парите. Иди на психолог, намери си гадже.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 038b50f15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако не си в провинцията, а в голям град... Си намери някаква работа, изгради покрай нея някакви контакти и излез на квартира пък те да ти се сърдят колкото искат.

Историята ти е жив пример за това как едно дете може да бъде съсипано. Извинявай че ти го казвам, но родителите ти са тези, които са ти развалили живота и не е ясно дали травмите ти може да бъдат излекувани. Може би с правилният мъж и далеч от вашите, ще е най-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 16776ee463
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Според мен е време дарсе изнесеш сама или със съквартирантки на квартира.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: f3a4f4be9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Единствения начин е да се изнесеш и да станеш независима от тях. Междувременно може да се опиташ да защитаваш себе си вербално, но ако се стига и до физическа разправа от тяхна страна, не съм сигурен че има какво да направиш.

Предполагам все още не можеш да си позволиш самостоятелна квартира. Говори с приятелка или дори сестра си, да сте заедно, за да делите наема.

В крайна сметка най-важното е да не вземаш присърце думите на родителите ти. Насилниците правят и говорят каквото и да е, само и само за унищожат самочувствието ти. Дори да не можеш да им се опълчиш, прави се че ги слушаш, а междувременно работи по това да си независима.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3d1cedb57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си ПЪЛНОЛЕТНА, знаеш ли какви права имаш, излез на квартира, работиш, тръгни на фитнес, храни се здравословно, излез от тази отровна среда и ще видиш, сама си подреди живота.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7ff491e957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Отрежи вашите от живота си. Не е нормално да те манипулират и да те карат да преяждаш. Най-добре си наеми някой едностаен апартамен и живей самостоятелно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1c5d1f6355
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Излез да живееш под наем. Намери си съквартирантка ако трябва. Животът с родителите е труден и без да са проблемни хора. Да станеш по-самостоятела ще е добре и за тях и за теб.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: d5635adeb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Изнеси се, събери си пари, ако трябва тайно, не се подлагай на това, ще те превърнат в стара мома. Колкото по-рано, по-добре, кураж и смело напред!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 14f5fdd5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кофти е, че родителите ти имат такова отношение към теб, но изцяло от теб зависи да промениш това. Не мога да се поставя на твое място, но моя съвет е ако работата ти е стабилна и имаш средно голям доход, да се изнесеш на квартира. Така вече от там нататък може да градиш и взаимоотношения с даден човек. Интересно гаджето ти не взема ли отношение по този въпрос или те търси само за единя секс?

>М. 35г. <

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 2e1eeb8169
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ачи сама го осъзнанаш влиаят ти, събират пари и се изнесе. Знаеш ли колко хора са осакатени от любимите си родители. Прочети книгата в оковите на майчината любов и не дной в позиция жертва. На 20 просто се махни. И от тук нататък само общи разговори, за вримето как си и 8о там. Токсичните родители това целят, прочете в нета всичко по темата токсични родители.. Те не искат детето им да е самостоятелно, а искат да е в зависимост. Но каквото и да ти кажем, ти си в тази позиция и само Ти можеш са я промениш преди да си станала инфантилна и да пропилени живота си.
Прочети книгата, всичко по темата токсични родители, видеата на Академия Щастлив живот и Ваня Павлов и си води една тетрадка записки и почти да се осъзнаваш.
Бягала заради момче, какво от това, детска работа и минало. Тъпотията с прическата без коментар, отнашен3ето им също. Махни ке от тази среда. На 20 никой за нищо няма право да ти се меси, търси помощ от близки хора, сестра ти, да си самостоятелна.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7b33a7a001
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или стискаш зъби да си изкараш висшето... от което не е ясно каква полза ще имаш. Или се хващаш на работа и се изнасяш. Изборът ти не е сложен, просто е неприятен, но няма как иначе. С токсични родители няма оправия. Само по-зле става.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 899839c170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Добре че опитът ти зя самоубийство не е успешен. Слава Богу че не си знаела как да си срежеш вените.

Тези хора са психопати. Трябва да посетиш психолог.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 899839c170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Попринцип са прави. че трябва да се изнесеш но мен ме дразнят някакви си лекции по психология.

Не може ли нещата да се казват на разбираем език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker