Всички ли семейни мъже се отпускат с годините? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всички ли семейни мъже се отпускат с годините?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2924 пъти
И не, не питам за физическо запускане, а за старанието в отношенията. Защо твърдите, че обичате жена си, че сте и верни, а в същото време не се стараете с нищо за нея? Няма никакво внимание към нея като към личност - без цветя, без целувки и нежни погледи, без никакви грижи, без грам инициативност да я зарадвате с нещо, дори и желанието да си говорите изчезва...
И един ден, когато тя се умори от самотата и реши сама да се погрижи за себе си, когато реши да си тръгне, тогава се сещате, колко е красива и прекрасна, тогава се почват едни обещания, лъжи и само временно старание (докато тя се смили и се върне, или докато премине опасността да я изгубите). И после пак всичко постарому.
Защо трябва да чакате да изгубите жена си, някой друг да ви я открадне, да я оцени, за да се сетите изобщо за нея????
Има ли изобщо мъже, които никога не я приемат за даденост и всеки ден оценяват какво имат до себе си????

Да подчертая - говоря за свестните и добри жени, които си гледат децата и домакинството, ходят на работа, не са мързеливи, глупави или грозни, не са меркантилни и зли! Жени, които са харесвани и сваляни от други мъже, но са верни на своя си мъж! А дали той го заслужава е друг въпрос...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: e49c7e889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Еми, може и да има.
Аз също усещам, че има липси в това отношение.
Мъжа почти не седи при нас, играе на компютъра.
За жестове да не говорим.
Иначе предполагам, че няма много други мъже...
Усещам че нещо отпреди ми липсва, но може би е не толкова безгрижния живот.
Като гледам сам е най-добре, мъжа само дразни.
Особено, ако е някакъв дето и пари не взима много, се налага жената да се справя с много неща.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6614b40a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За мен лично би било интересно да чуя и мъжката гледна точка по този въпрос. Да не се изказвам тендециозно ама лично аз познавам доста мъже които след като се оженят, и жена им се "поотпусне" (ама отпускане та пушек се вдига, във всеки един аспект ) да видиш как почват да си търсят отдушник другаде. И като се поотпуснат малко на маса и започнат да си говорят честно, си признават, че преди са си живели по добре.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 03d785ae30
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Тц тц поредната тема за мъжете. То щото само мъжете спират да се стараят. жените викаш нон стоп полагате усилия през целия си живот.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3cdf6ea6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Поотпускат се, но не чак толкова.
Моят мъж всеки ден ме прегръща и то по няколко пъти, а вчера докато ме прегръщаше очите му се напълниха със сълзи и изведнъж изръси: "Аз много те обичам, нищо, че не ми личи. " После добави:" Скоро не съм ти подарявал цветя" Стана ми токова мило и толкова смешно от това внезапно откровение.
Никога за всичките тези години заедно не е пропускал за празник да ми подари цветя, но рядко ми купува цветя спонтанно, въпреки че преди години често се случваше. Причината за това е и у мен, защото отглеждам много цъфтящи цветя и почти никога не се случва у дома да няма пълна ваза с цветя, а ако ако реша, че искам букет или саксийно цвете, си го купувам сама и някак си се обезмисля той да ми купува още цветя.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 46fb7093a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Може би има, но са малцина. Моят се отпусна още като забременях и се оказа, че е давал ласки и пари на платена жена, а тук лъжеше, че няма 5 пари за нищо. Лъжеше семейството си, че ми дава пари по това време. Настрои ги срещу мен. Когато родих непрекъснато им изникваше някаква работа в почивните му дни, тази лудост се продължи и дори платената сама го потърси (трябвали й пари). Така научих за нея. Хитричко се измъкна той като си смени телефонния номер. За отношенията - без изненади, без цветя, без общи занимания в свободното му време. От мил и обичащ преди забременяването се превърна в мрънкащ чичко с милион забележки и изисквания към мен. Детето си обича, милее за него

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 969aaa2e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Защото много мъже приемат жените си за даденост, както го има и обратното. И обикновено човек оценява нещо, едва когато го загуби. Просто много хора живеят неосъзнато и не се замислят за тези неща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 879ad5e619
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Нека ти отговоря, проблема не е само в нас, а и във вас. То хубаво казваш, лоялни, добрички, работливи, немързеливи, гледат си домакинството и т. н., и т. н. И тогава идва момента, в който всяка една жена, всяка една започва първо да съди мъже си, ама защо направи това така, онова така, после се почват мислите с "Как да го променя", започват се едни цупения, сърдения за глупости, ама наистина глупости, които поне мен лично много ме натоварват и последната фаза е спиране на секса, особено след раждане (ако има такова). Та, да.. основния проблем е в това. Тъй, че недей си мисли, че ей така всичко ни привключва и си казваме "Повече няма да се грижа".

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 01b24ce49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Напусни мъжа си и пробвай да хванеш друг (особено ако си с деца) и виж в какъв филм ще се набуташ. Шанса да започнеш връзка по-дълга от месец вероятно е под 10%. Ебачи много, готови да се обържат малко.

Погледни другите теми в които жени се оплакват от тормоз, побоои и подобни и си помисли дали ти е толкова зле с мъжа ти.

Вероятно мъжа ти не е идеален, вероятно искрата се е позагубила ама с мрънкане няма да постигнеш много. Вероятно не го привличаш толкова физически и вероятно и той си има проблеми. Оплакването тук не е решението. Решението е да поговориш с него и да помислите как да си подобрите семейният живот.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dd42896cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Aз, пък, не мога да разбера, до кога ще се одобряват теми с упреци и обобщения, адресирани към четящите? ! Алоууу, да сме се виждали срещали някъде?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e5ed27d942
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Привет!

Замени думата жена с думата мъж и анализирай с коментар тук.

Всичко трябва да е двустранно не мислиш ли?

М33

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bd06a3e473
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Виж, мила мъжете са крайно изплашени и подтиснати. Тяхното его лесно се засяга, те искат винаги да са най- добрите и усещат вътрешно, че жената е по- уравновесена и наясно с емоциите си и за това се опитват да я стъпчат. Повечето токсични мъже си изливат яростта в този сайт. Не те съветвам да ги слушаш или да търсиш съвет от тях... Ще започнат пак да си говорят за парите и това колко жените все искали пари... Друг довод нямат.

Съветвам те мъж, който не те уважава или цени, ДА ГО НАПУСНЕШ, защото мъжете в момента искат само домакини и нищо друго. Ако не можеш да го напуснеш заради децата, тогава СПРИ да му обръщаш внимание и прави себе си щастлива!

Спри да базираш щастието си на неговото и да мислиш, че ще се промени. Той НЕ ИСКА да се промени! Прави се сама щастлива и не му обръщай внимание! Добрият мъж заслужава топло ядене, а лошият- нищо!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 99bea0d822
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Жестовете и отношението са двустранни. Не може жената да претендира за отношение, ако тя не проявява такова. Колкото до верността, това си е първо уважение към себе си и после към партньора. Никой изневеряващ не е прокопсал. Дори и онези, които уж се правят, че не разбират какво става и за пред хората всичко им е наред. У тях не могат да се гледат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3d0fa15912
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   А всички ли семейни жени се отпускате с годините? Защо задавате толкова тъпи въпроси... Сериозно, на 5 години ли си?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7eb623008b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Защото е минал периода на зарибяването и размножаването. Същото важи и за жените - много усмихната, вярна и влюбена, а след това подлости и претенции.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2a6fc10cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Както е написано излиза, че жената е перфектна във всяко отношение, обаче мъжът ѝ бил такова говедо, че не оценил какъв диамант блести до него и цял живот не я затрупва с цветя и подаръци, комплименти и грижи и не превръща живота във вечен меден месец. С други думи не показва ежедневно колко е задължен и вечно благодарен, че въпросната е благоволила да се събере с него. Ако е така, това говори, че жената е направила лош избор на партньор, което си е нейна грешка.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 92f740a3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Жена съм и мога да ти кажа само едно Старанието се подбужда, то не е даденост, това е нещо като домашен любимец, който трябва да се храни всеки ден. Аз получавам вече 25 години, това което липсва на описаните от теб жени, защото се старая да си храня чувствата у моя мъж. Няма как да си намръщена или да стоиш като керамична кукла и да чакаш целувките и нежните погледи да не избледнеят с времето. Ако обаче си закачлива с игрив полглед който търси целувките и нежните му погледи ще ги имаш редовно. За 25 год нито веднъж не сме се возили в асансьор без аз да наклоня глава за да бъда целуната и винаги получавам целувка, не е минало ден в който да не го погледна с поглед, който да му покаже че е желан, съответно получавам много повече от нежни погледи и ухажване, макар да не съм от много красивите и слаби жени, аз получавам любов, защото давам любов.
Мъжете мила моя също са хора и те имат нужда от ухажване, не е нужно да му подаряваш цветя, но си имат други мъжки нужди, мъжът има нужда да чуе че е твоят герой, че имаш нужда от неговата грижа и т. н.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a0affce302
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   "Да подчертая - говоря за свестните и добри жени, които си гледат децата и домакинството, ходят на работа, не са мързеливи, глупави или грозни, не са меркантилни и зли! " Къде такива жени в тая кочина България? Или са страшно зли, или страшно плиткоумни, или и двете! За външността нищо няма да казвам, там е субективно, въпреки че средностатистическата бг патка не ми е по вкуса. Аз съм отвратен от българката, по бруталност и жестокост нямат равни. А и по курвалък гонят челните места. Обаче за всички добри качества са на дъното.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9bf339a803
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Майка ми и баща ми бяха женени 12 години и въпреки че баща ми беше душичка и буквално правеше какво ли не за нея и постоянно и ходеше по г*за тя му изневеряваше и то не веднъж.
Аз лично съм забелязала че с всяка изминала година отношенията между двойките стават все по-като консуматорски - заедно са няколко години и след това си омръзват и търсят нови партньори. Доста съм чела и тук как мъжете изневеряват или просто вече не са същите към приятелките си/жените си ии тъжно е

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 63d50ad705
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Така става, когато жените слугуват на мъжете си - готвене, манджички, чистене, гладене, пране. Бъди кучка с един мъж, не му слугувай като на принц и поставяй винаги себе си (и децата, ако имаш такива) на първо място! Да видим как ще те приема за даденост. Дори и в книгата "Защо мъжете си падат по кучки? " На Шери Аргов пише тези неща.
Мъжът не е принц, а простосмъртно животно! Запомни го! Мъж и куче са както ги научиш! И аз така се грижех за моя и накрая не получих елементарно съобразяване от негова страна за елементарни ежедневни неща!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bcbb2e140a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Това важи за всички по-дълги връзки. Просто приоритетите се променят с времето - деца, кариера, проблеми със здравето, проблеми с родители.
Това, което си написала е двупосочно - не са само мъжете.

Ако си стигнала до там да си тръгваш - хубаво е да си отговориш честно на въпроса дали все още обичаш мъжа си и ако не го обичаш - от колко време. Хората усещат разликата в отношението и подсъзнателно си променят поведението също.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ca7480ff04
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   При жените положението е още по-зле. Депресии, ранни менопаузи, стават злобни и заядливи и мъжа трябва да търси ласки на друго място. Проблема е, че жените се запускат и физически и вече ти става и нелициприятна да се будиш до нея или да я разкараваш по улиците. Няма и 35г. , а вече в зъбите като чичо Фестът от семейство Адамс, гушата увиснала до цицките, а цицките от своя страна до коленете. Е как да се стараеш за такава, то те е срам да я представиш на приятели, ка моли цветя да и подаряваш или да я водиш по почивки. Намираш си някоя свеже младо гадже на 19, 20г. години и старата маря я държиш колкото само заради децата в най-добрия скучен разбира се.










Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a03135f38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Във всички връзки с времето приоритетите се променят - появяват се деца, всеки преследва кариера, родителите остаряват… никой на 40 няма приоритетите на 20 годишен.

Ако някой не го разбира - значи е или бавно развиващ се, или просто самия той(тя) вече на обича съпруга си.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5d272ed711
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Не всички. Баща ми е на 57 и почти има плочки още. Може би е заради стари навици. Дълги години беше барета, заради работата си поддържаше топ форма и още пази тези си навици.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c41b53279d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   Ми тръгвай си, кой те е спрял. Защо се чувстваш много специална не мога да разбера? И не само ти...
И при кого ще отидеш? Следващия ще е същия буклук.

Ти си тази която има нужда, не е мъжа който не ти дава!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 539761d4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   17, твоето поведение не гарантира, че мъжът би бил мил и нежен с теб. Ако се паднеш на психопат ще се присмее на желанието ти да бъдеш целувана в асансьора и реакцията му ще бъде най-много прозявка. Колкото и да се стараеш, зависи на какъв човек ще случиш. Важи както за мъже, така и за жени.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1b65062b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Скъпа, слушай какво ще ти кажа.
Женена съм от 25 години. Имам 3 деца. Моят съпруг работи по 12-14 часа, за да може да има за всички. Нежност ми показва рядко, защото през седмицата е уморен. Но за 25 години, никога не е свалил златната си халка. Даже тайничко го подслушвах и гледах как гали халката си и си каза "Това беше най - умното нещо, което направих в този живот". Мъжът ми е мъж на място - прекрасен съпруг, чудесен баща (строг, но справедлив) и прекрасен човек като цяло. Защо ти го казвам? Защото масово негови и мои приятели са разведени - къде по тяхна вина, къде по вина на половинките. Просто отношенията се променят. Не може да си все на 20. Когато си на 47, като мен, приоритетите се променят. Знаеш ли защо бракът ни се задържа 25 години? Защото не му мрънкам постоянно. Защото когато поиска да излезе с приятели на по бира, не му се муся, че не ми обръща внимание. Защото когато иска да остане сам за известно време, аз му давам това пространство.
Мили млади жени, научете се, че мъжете не са някаква вещ, с която да се хвалите пред приятелки и роднини.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 285287203a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Ами да си призная в един момент установих, че няма какво да си кажа с жена ми. Тя разбира, знае, критикува и може всичко. Даже разбира повече и от мен електротехниката. С годините мъжете установяват че няма смисъл да се спори и говори. Просто слушаш и кимаш. За какво ти е да си хващаш любовница след като и тя ще е същата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: eb44b55e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Значи, какво следва? да си живуркаш ей така ден за ден с човек, с когото няма какво да си кажеш, към който и от който няма никакво уважение, желание, грижа, интерес, никакъв спомен за топли чувства... И Така докато смъртта ви раздели! Какъв прекрасен и пълноценен живот! Живот, който е минал покрай теб, в очакване на чудо, което така и никога няма да стане... Защо и в името на какво?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 216b7f4389
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Трябва да има уважение и старание и от двете страни. Да се полагат грижи за връзката. За съжаление аз след 12 годишен брак се чувствам нещастна. Отчитам като своя грешка, чистенето, готвенето, отдадеността ми към дома и децата, изплацията от социален живот, занемарен външен вид. Имало е интерес към мен в работата, но никога не съм отвръщала. Резултат: мъжът ми ми изневери с негова колежка, нарича ме джангал, гърбава съм била, виждала ли съм се в огледалото. Цветя и романтика съм забравила отдавна какво е. Секс вече не правим. Халките отдавна са свалени. Единствено заради децата сме още заедно. Дори когато го хванах в изневяра, аз говорех повече.
За мен един истински мъж, интелигентен и джентълмен не би си позволил подобно поведение. Има свободата и излиза с негови приятели, винаги неговите хобита са на първо място, аз гледам децата за да може той да се разтовари. Има свободата във всяко отношение, но на мен това ми изяде главата.
Сега започвам да гледам себе си и децата разбира се и ако срещна друг мъж няма да се замисля.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3d7ee1ad02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Дядо ми и баба ми имаха щастлив брак в течение на повече от 50 години. На 70 все още правеха секс. Веднъж реших без да им се обадя да отида с колелото до вилата... и ги хванах. Живяха до 89 и починаха с 4 месеца разлика. Имали са три деца, от които едното е починало като бебе. БАба ми специално го е преживяла много трудно. Дядо ми е казвал, че това е бил най-трудния момент с баба. Депресия, отчаяние, почти са се били разделили.
Преживели са заедно война.
До последния ден, в който можеше да ходи, дядо ми излизаше до магазина за хляб с риза и вратовръзка, а баба ми си боядисваше косата и си слагаше лек грим.
Преди да се оженят, и двамата не са водили особено скромен откъм бройки живот. Срещат се в някакъв влак, химията сработва и от тогава си бяха все заедно. Вкъщи баба ми беше господар, тип тиранин. Но пък перфектна домакиня. Дядо ми се грижеше за мъжката част от работата по един дом. Излязат ли от къщи- ролите моментално се разменяха. Бяха намерили баланса в отношенията си.
Дали са имали проблеми... Пффффф.... колкото искаш! Почти нямаха общи интереси. Дядо ми луд ловец и рибар, баба ми пък обичаше да чете книги и да шие. Никога не го е спряла да излезе с приятели или на лов, но пък ако тя иска да отиде някъде и държи дядо да бъде с нея-той зарязва всичко и отиват. Караха се за разни неща, не си говорят по няколко дена примерно.... ама после се разбират някак.... и това до другата година, когато пак се скарат за нещо.

Майка ми и сестра и рано са направили свои семейства. За съжаление мъжът на леля ми почина млад и тя така и не сключи друг брак. Бракът на майка ми с баща ми не беше успешен. Това по вина на баща ми. Алкохол и пълно нежелание да живее като нормален човек. Така си остана сам. Имаше няколко приятелки... една го изтърпя най-дълго - около две години. Не можех да я понасям. Пълна повлекана. Освен пиенето, не знам какво друго може да ги е свързвало.

Като кой искам да бъда... и то е ясно-като дядо ми. Като им отидех на гости, винаги на масата имаше букет с цветя в една голяма ваза. И баба все усмихната-гледай дядо ти какви цветя ми купи...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker