Проблем с детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с детето
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1319 пъти
Здравейте,
ще започна с това, че живеем в чужбина и нямаме никаква помощ. Детето ни е 2г и 6м. Като изключим, че не сме имали никога проблем със спането всичко друго е ужасно.
Психически не се чувствам добре, чувствам психически тормоз върху себе си от детето ми. Финансово сме задоволени, но до там. Това дете не играе с играчки, не се интересува от книжки нищо едва от 2, 3 месеца гледа едни деца в you tube. Постоянно е едно мрънкяне, хленчене, рев без причина. Не мога да й привлека вниманието с абсолютно нищо. В градината е със съвсем друго поведение там дори я обожават, носят я на ръце като я взимам целуват я, казват ми едва ли не, че е най - доброто дете, а аз мисля тези шегуват ли се с мен казвам им Ок и само аз си знам какво ми е. Не мога да се справям вкъщи с нея не я издържам, не съм от майките който са обсебени от децата си. Имам хубава работа, имам приятелки, както имам и нужда да прекарвам време с тях. С мъжа ми живеехме в хармония ходехме къде ли не, а сега не по далеч от 30 мин с кола, защото почва едно пищене един рев. Общо взето не знам вече какво да направя, чувствам се ужасно изтормозена. Много я обичам, но наистина полудявам вече. Исках просто да си излея мъката тъй като, много ясно, че пред другите не искам да се оплаквам въпреки, че най - добрата ми приятелка вижда и знае. Нейният съвет е да съм по твърда, по корава, по строга към детето, но аз не мога тъй като имахме много трудности с нейното появяване на бял свят!
Н. Я

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8e1250fa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Бебешки пубертет, може към 3 да мине, а може и да е по-дълъг. Не мисля, че има много какво да направиш, освен да стискаш зъби и да чакаш. Дъщеря ми е почти на 2 и е същата история. Да не говорим, че скоро ще имаме и ново бебе. Децата в този период си тестват границите. Не позволявай да ви се качва на главата.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b5f3011ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Нали разбираш, че детето не е проблем, а вие. Щом в градината всичко е наред, значи вие грешите някъде. Срещнете се със спициалист, ще ги отвори очите за много неща и ще се изненадаш как не се се справила и не си виждала проблема. Като цяло в чужбина хората масово си гледат децата сами. Грижата, отговорността и пътя да се справите е в твоите ръце. И аз живея в чужбина и моята приятелка е наистина сама с 2 малки деца и без мъж. Имат малък двор и децата са почти постоянно навън, за разлика от българите при нея няма постоянно мрънкане, забележки, стани ще се изцапаш, измий си ръцете, децата са волни и свободни. Прочети книги за справяне с такива ситуации, гледай супер бавачки и прилагай това, което те правят, потърси почасово някой да я гледа за да може да имаш време за себе си и за мъжа ти и нещата ще се наредят. Моята приятелка с двете деца ми ги оставя често, малкото още беше на 20ина дни, друга моя приятелка българка не дава да го пипнеш бебето, то една хигиена, да не го целува баща му, глупости на търкалета и после на ръба съм. Не търси вината в детето си търси причината в теб И защо така се държи. Много е лесно електрония бейбиситър да я "гледа", с нарастването това ще става все по-често. Винаги можеш да и привличаш вниманието с нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8755370c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Лигави се и ви се е качила на главата.
Вижте, всички искаме да сме добри родители, да дадем най-доброто за децата си, да ги възпитаме по най-добрия начин, но това не се постига с "моля те, спри да викаш" и "хайде още една хапчица".
Истината е, че за децата трябва да има ясно изразени правила. Например в градината, в общия случай, правилата са, че децата трябва да се хранят, когато всички се хранят; трябва да споделят играчките с останалите; не трябва да използват вулгарни думи; не трябва да противоречат на госпожите; трябва да спят, когато всички други спят и пр. и пр. на пръв поглед прости неща, но ако се замислите изключително важни, тъй като едно-две деца ако излязат от строя, ще развалят дисциплината на всички останали.
Сега си отговорете на въпроса: имате ли вкъщи такива ясно изразени правила?
Щом детето е перфектно в градината, значи проблемът е във вашата къща. Детето трябва да има страхопочитание към вас - трябва да ви уважава и думата ви да е закон за него. За да се постигне това то трябва да ви има пълно доверие и да не се съмнява в преценката ви.
Пример: иска сладолед. Отказвате. Иска втори път, започва да се тръшка - съгласявате се, само и само да млъкне.
Това е голяма грешка, тъй като по този начин показвате, че преценката ви може би е не винаги правилна; че ако се поинати - ще стане на неговото. По този начин не само спира да ви уважава, по този начин губите и доверието му, тъй като следващия път, в който започнете да му се карате за нещо на това дете, то ще си каже - мама сега така казва, но ако се разрева може би ще размисли и ще е на моето; ще размисли и аз няма да съм виновна; тати ще ме защити.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a5021ab97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбирам те, просто си се претоварила, работа, дете, за съжаление разбираш нещата късно и не осъзнаваш детето каква отговорност е преди появата му. Трябва ти почивка. Аз също се изнервя.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7413e1387e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "живеем в чужбина и нямаме никаква помощ. "
Къде е това "чужбина"? Сибир? На запад има много повече места от които да получиш професионална помощ след като не се справяте като родители. Щом детето ти се чувства по-добре извън дома ти, това говори много... За съжаление, повечето родители възприемат себе си като жертви, като реално детето им е жертвата. След като сте финансово обезпечени, хванете и си наемете консултант който да ви види какво правите и да ви обясни грешките... Забрави тия "приятелки", осъзнай че имаш проблем и се обърни към специалист.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 937d96f0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Mного добре си спомням, че децата ми не се заглеждаха по ТВ преди 3 годишни, не разбираха какво става там. За играчки и книжки също не са се заигравали, както като по- големи. Но на тази възраст играчки могат да им бъдат най-различни други неща, например, да вадят вещи, тенджери и други от чекмеджета. Може би, твоите очаквания са, детето да седне някъде като посадено цвете, да си ровичка нещо и да те остави да си почиваш или да си вършиш домакинството.
Първо, опитай да си спокойна, второ опитай да разбереш защо е истерична. Може да е преуморена от детската или да не може да изрази вербално какво иска. Можеш да направиш консултация със специалист- педиатъра й, психолог и подобни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 933e929fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма не мога, има не искам! Научи се да изискваш респект от детето си! Сега е само на две години, после ще става още по-трудно! Дъщеря ти ти прави номера, играе си с теб, не го позволявай! Никаква телевизия! Доброто възпитанието се постига с постоянство и дисциплина. Още докато са бебета, най добре, но при теб не е късно!

Имам три деца и те все опитват да, , играят'' с мен, но аз не го позволявам. При мен номерата просто не минават! Бъди родител и ще успееш, чети книги, говори с други родители и не се предавай.

Жена на 32 години

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7f09af6fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какъв респект на 2-3 години, бе? - това към номер 7.
Авторке, а да ти е хрумвало, че този рев е заради липсата на майка? Майка в истинския смисъл? Явно толкова му липсва връзка с теб, че дори играчки не иска вече. А тези деца в youtube сигурно изглеждат щастливи, а това не й е познато на нея и гледа с интерес. Щом си в чужбина - вземи пример от майките там. Дали децата им пречат да се радват на живота? Ок, материално сте презадоволени, това за българина е на 1-во място. Ето, вече имаш това условие за щастие и нищо не ти пречи да обърнеш внимание и на други неща.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 775531139b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И при нас беше същото положение. Постоянно мрънкане, нямаше интерес към нищо освен към телефон, youtube. Нито искаше да играе с играчки, нито да рисува. Включително и не искаше да говори, а е на 4г.
След като махнах всички телефони, телевизори, лаптоп и т. н. Стана друго дете буквално. Слуша, говори, яжа и заспива без проблем.. а преди това я приспивах с часове. Вижте дали и при вас не е това проблема.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 727d8d4340
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не й пускай клипове в ютуб. Нека се занимава с други неща.
Поговори със специалист. Другите коментиращи са прави щом в детската градина няма проблем значи ти бъркаш някъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker