Родителите му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите му
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1093 пъти
Здравейте! От известно време нервите ми са доста опънати спрямо една ситуация и наистина не знам как да постъпя. Естествено в гняв си казвам, че ще вдигна скандал и ще си излея всичко, което ми тежи, защото наистина вече не ми се търпи. Момиче на 19г. съм, бременна с пътвото ми дете, сгодена за човека, когото обичам и смятам, че ме допълва. Вече живеем заедно от 1г. И 6 м. заедно с родителите му в чужбина поради 2 причини :
1: Квартирите в страната, която живеем са твърде скъпи за сам човек(имайки впредвид, че само той работи ) и затова техните му помагат с наема ;
2: Нашата “традиция” повелява, че момчето не трябва да оставя родителите си, а трябва да живее с тях в една къща ;
В началото нямах проблем с това, нооо нещата вече започнаха да излизат извън контрол и на мен вече не ми останаха нерви да ги търпя. Свекърва ми изобщо не я бива в хигиената и рядко ми помага в домакинските задължения, но пък за сметка на това поне готви (като включим и това, че те са хора, които обичат да си хапват по цял ден ) и имайки се впредвид, че съм бременна вече в 9-ия месец, не се чувствам добре покрай миризми, манджи, меса и тн., затова аз страня от кухнята иначе много обичам да готвя и да пробвам да правя нови и различни гозби. Другото, което е, че никак не е къщовна и съм я забелязала, че не обича да купува нови работи в дома, да го прави уютен и красив, както би трябвало една жена да прави. За, което аз супер много се дразня, защото повярвайте, ако не съм аз този дом по цял ден ще мирише само на скара и цигари, ще бъде мръсно и въобще няма да си личи, че има жена вътре, която да го прави хубав. Усещам я как се дразни понякога, когато купя нещо ново и хвърля старите неща, за което аз не разбирам защо трябва да го прави.
Свекъра ми пък има проблем с алкохола. Откакто сме женени с мъжа ми, нямаме мира петък, събота или неделя. То не са крясъци, викове , усилена музика, пиянско пеене и особено ругатни и псувни. Наистина вече не мога да го търпя тоя човек, особено вечерно време, когато мъжа ми си почива изморен от работа и аз се опитвам да си поспя или полежа. Бебето започва да ме тита по цяла вечер и не може да си намери място заради крясъците, силната музика и викането. Няколко пъти говоря с мъжа си, казвам му, че това не е редно и какво ли още не, но той продължава нищо да не им казва и просто не говори с тях ( не знам дали според него това е решението, тъй като видимо изобщо няма ефект). Вече година и половина търпя немърливост и пиянство и просто не се чувствам щастлива с тези хора в тази среда. Доста се отчуждих от тях последните 2-3 месеца, защото грубо казано не ги понасям вече не само заради това, но и по ред други причини. Вече е наближило да раждам и нито майка му се интересува дали имам нужда от нещо за болницата, за мен или бебето, нито ми дава съвети, нито каквото и да е било, пък какво остава за баща му. Вярно помагат ни с квартирата(за което постоянно натякват), но квартирата не ми струва спокойствието и желанието да живея в хубава, чистаи красива среда. Отделно е, че обичат да прибират и използвани и зхвърлени вещи на съвсем непознати, което за мен вече е съвсем върха на черешката. Не знам какво да направя, не искам да ги обиждам и да се караме, не искам да поставям и мъжа ми в такава ситуация, но мисля, че в скоро време скандала ще избухне от само себе си и ще кажа всичко, което ми е на сърце. Най-вече заради детето ми защото не искам да расте в такава среда, не искам да расте невъзпитано, мърляво и не знаещо нищо както трябва, нито пък да е неспокойно и постоянно ревящо заради тези хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 846c6a47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Кой те кара да си семейна от 17-18 годишна, че и бебе?! Това е характерно за един етнос. Или си наивна.
Ти мъж нямаш, който да те защитава. Имаш осеменител. Животът ти ще е като робство на мъж, свекъри и т.н. Страшно щастие! Ако имаш родители, отивай при тях.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: f0f727d9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Проблема ти е в самата теб!
Първо никой не ти е длъжен с нищо! Това че си решила да се размножаваш не задължава свекърите ти да се грижат за нуждите на теб или детето ти.
Второ живеейки в дом който е чужда собственост, или за който друг плаща наема, нямаш права да изискваш на какво ще мирише. Нямаш право да изхвърляш чужди вещи пък били те и стара домашна украса, нямаш право да изискваш кой да пиел и какво да правел. Талива неща можеш да си позволиш само в твоята къща, за която ти лично с твои доходи плащаш наема.
Ако съм на мястото на свекърва ти натирвам те на улицата да си търсиш квартира да си я плащаш и там да си раздаваш командите. Въобще няма да ми пука че си в размножителен период, защото не осъзнаваш че бебето е твое а не на свекъра и свекървата.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 63e5cbf7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравейте! Аз съм авторката на поста, който написах :)! Понеже виждам, че на коментар номер 2 много не му /й стана ясно за какво имам предвид. Та да поясня! Как очаквате от мен да накарам половинката си да избира между мен или родителите му, та това си е абсурдно по всякакви принципи! Второ - АЗ НЕ ИЗХЪРЛЯМ ТЕХНИ НЕЩА, А НЕЩАТА НА ПРЕДИШНИТЕ НАЕМАТЕЛИ, КОИТО СА ИЗПОЛЗВАНИ И МРЪСНИ, я кажете вие ако сте ще ги ползвате ли тези неща или ще си купите нови от магазина, които и без това не струват кой знае какво??? Трето - квартирата не е само тяхна, А ОБЩА, смисъл, че всеки си плаща дяла за нея и всеки има права да прави каквото си иска!!! Четвърто - ако за вас не е проблем детето ви да расте в пиянска среда, да се излагате пред хората или да не може да поспите на спокойствие, е ами супер, аплодирам ви, но аз изобщо не го одобрявам това! И да стане ясно, аз детето си не съм го направила за тях или някой друг и не очаквам от никой нищо, просто искам разбирателство, спокойствие и уютна среда, абсолютно нищо повече! А, с това изказване, че ако сте на тяхно място ще ме натирите бременна на пътя да си търся жилище, това говори достатъчно за това какъв човек сте! Аз съм от хората, които са с мечти да постигнат всичко сами за да не са длъжни на никой за нищо. Нито ме познавате като човек, нито знаете какви ценности имам и какъв качествен човек съм за да ме заклеймите по този начин и все пак бъдете здрави! За пореден пут се убеждавам, че хората които искат да си осигурят само хубави и стойностни неща не се оценяват...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e2dc235167
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Колкото и да обясняваш, решението е едно - изнасяне/отделяне от свекървите. Тях няма как да ги промениш. Трябвало е да поработиш малко в чужбина, за да взимаш майчинство. Сега изходът е мъжът ти да си намери по-добре платена работа и да си наемете квартира. Всичко друго са празни приказки, които няма да ти помогнат. От разказа ти става ясно, че тези хора са невъзпитани и простовати, дано синът им да е различен.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1d3fe5f638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Затова първо се учи и работи, а след това се правят деца. Ти си забременяла на 18-19 години, навряла си се да живееш при свекъри, мъжът ти те издържа. Какво очакваш? След раждането се вземи в ръце, учи и работи, за да имате пари да се изнесете в самостоятелна квартира. Сега никой не е длъжен да се съобразява с теб, а какво е най-добро за детето ти е трябвало да мислиш преди да го направиш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3ecfd3fe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   3, затова преди да имаш дете с някого хубаво се мисли. Не му гледай само очите, парите, уменията в леглото, ами и каква е родата и какви условия за съвместен живот може да ти осигури тоя хубостник. Ти си майка на детето му, отделно семейство сте, следователно тоя не е мамино детенце вече, а вече семеен мъж. Мнението на мама и тати остава на по заден план. Явно тоя е поредния келеш, направил бебе. Или се изнасяйте или сама ще си гледаш детето.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b4d3522356
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Имаш големи претенции, но не знам как не си се сетила, че на 16 да ставаш малката булка, завряна при свекъри, не е много добра идея. Второ, ти тези хора и като си знаеш етноса, не си ли ги видяла по-рано? ! Както виждаш, хубави-лоши, мъжът ти не им казва нищо. Реално, мислиш ли, че ще ги превъзпиташ? Свекърва ти, ако се интересуваше от бременността ти, даваше ти акъл и пазаруваше за бебето, дали щеше да ти е драго? Аз, поне, не съм чувала за такава млада майка.
Какво очакваш от нас- да превъзпитаме свекърите ти, да сменим мъжа ти, етноса ви или какво?
Много е просто- това, което не можеш да промениш, го приемаш, а това, което можеш да промениш, действаш за промяната.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 25d45fee2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Като написа, че е традиция момчето да живее с родителите си когато се ожени, помислих, че сте цигани, но размислих, защото пишеш прекалено грамотно за циганка. Само че момчето вече е мъж, щом работи и има собствено семейство и като такъв следва да мисли за жена си и бъдещото си дете на първо място.
Номер 4 го е написал най-точно: решението е да се отделите и да живеете самостоятелно. Нищо друго няма да промени свекърите, те са си такива, каквито са.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker