Как да защитя мама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да защитя мама?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1209 пъти
Здравейте, пиша тук с надеждата, че може да ми дадете идеи и варианти как да помогна на мама с мъжа й.
От известно време той се държи отвратително с мама. Когато не е пил, като се ядоса и се издразни, вика по мама, ако тя започне да му говори и да му обяснява нещо (дори нормално и спокойно да му говори). А когато е пил повече и е пиян и нещо се издразни, започва да дразни мама нарочно, да й говори простотии и гнусотии, после започва да я обижда, псува и нарича с гнусни думи, като курва и други, които ме е срам да напиша тук.
Много ме е страх за мама, защото я заплашва понякога и всеки път, когато се карат ме е страх да не й направи нещо. Яд ме е, че не мога да й помогна с друго освен с някакви съвети. Стоя в стаята си, започвам да треперя ( сигурно е от нерви и гняв) и само слушам със свито сърце и се моля всичко да е наред. Много съм му насъбрала през годините и от всички неща, които съм чула от него към мама, но тая всичко в себе си ( той не ми е истински баща, а доведен и не го приемам за никакъв; мразя го с право). Никога не съм му се противопоставила както трябва и да защитя майка си, защото ако започна да му казвам всичко и какъв е и започна да защитавам мама, той ще започне да ме обижда със думата "сопол", после мама ще ме защити (разбира се) и той ще започне да я псува. А аз не искам това да става, затова си мълча. Виждам колко много й е писнало на мама и нея също я е страх вече, защото не се знае ако се разведат, тоя какво ще направи.
Моля ви да ми дадете някакъв съвет как да защитя мама! Тя ми е всичко, страшно много я обичам и не искам да я загубя! Ако имате номер на много добър адвокат, който да ни даде съвети и какво да правим, пишете ми или да пуснем жалба и ограничителна заповед за психически тормоз.
Единственото, което искам е да помогна на мама, да я защитя и да я измъкна от този тормоз завинаги. И тя, както всяка жена заслужава да бъде щастлива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: b97f0705f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Съжалявам, че преживяваш това. Моят баща също беше алкохолик и те разбирам. Не можеш да помогнеш на майка ти, ако тя не реши сама да престане да живее с него. Ако тя реши да се разведе, може да поиска ограничителна заповед, за да не се доближава той до Вас. Тя може да си намери и сама адвокат.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4690c24aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако майка ти САМА не пожелае да се отърве, нищо не можеш да направиш. Говори с нея сериозно и след това се свържете с адвокат.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 702259912b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мило момиче, виждаш сама до какво води изборът на лош мъж. Майка ти не е знаела, че е такъв задник ли? Та то си е личало по безкрайно много признаци. Но обикновено жените си мислят, че лошото отношение ще е само към другите, а не и към самите тях. И всичко това трябва да го търпиш и ти, само защото майка ти харесва само боклуци. Когато имаш възможност да избираш, не харесвай такива като него, защото децата ти ще живеят в същият кошмар. Знам, че няма да те послуша, но говори с майка си много сериозно и й кажи, че така повече не може да живее нито тя, нито ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8a6e7c36ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Надявам се да не почне и да ви посяга. Както си го описала наистина тоя е безволеви боклук без извинение.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 2be4f1df63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма да му се давате.Заставаш зад майка си плътно.Пълна съпротива срещу него.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1836a7c388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никак. Тя си е избрала тоя индивид, не ти. Лошото е, че и ти го е натресла. До това води страхът на жените да не са сами-събират се с някакви отрепки, колкото да се каже, че има някакъв там мъж. А може да живеят супер зле, ама нали не са сами.
Мила родна картинка. Като дойде твоя ред да избираш мъж, глидай супер внимателно. Не се води от пеперудки, пожари и прочие заблуди. Не се води от страха да не си сама. Гледай характера му, за да не страдаш ти и децата ти.
Кажи всичко, което си написала на майка си. Ако не е пълна егоистка и мазохистка, ще го разкара. Ако иска да си търпи от страх да не е самичка и го хвали колко е добричък, няма спасение за нея. Почне ли да се вайка какво ще прави сама, знай, че няма да си тръгне. Жертва до гроб, Стокхолмски синдром. С такива заблуди живеят много български жени.
Жал ми е за теб като пряк свидетел, яд ме е на майка ти, че те подлага и теб на тоя страх и травма. Ако тоя ти беше баща, нещата са малко по-различни. Ама като не ти се пада никакъв, няма нужда да го търпиш и да живееш така. Някои майки са тотални егоисти и страхливки. Не бъди такава и ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ac61ddd87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз съм авторката. Той в началото не беше такъв, беше коренно различен. Помагаше вкъщи, готвеше. Беше спокоен и не пиеше толкова. А защо се промени, не знам. Мама не е виновна, защото той в началото и след това беше по-добър и по-спокоен човек. И нямахме такива караници.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1836a7c388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, повечето насилници не се проявяват отначало. Той си е бил такъв, ама се е криел. Нарича се преструване.
Майка ти няма да го напусне, не искам да съм лош пророк, но май е така. Ще си живее с представата за него отпреди години, когато е бил добричък, а не какъвто е сега. Такива жени ще повтарят как бил друг и това е. Вайка ли се майка ти, че няма са се оправи сами, че ще и трудно , самосъжалява ли се-няма да си тръгне. Майки егоистки и многострадални мъченици. Не бъди такава. Не знам на колко си години, но те съжалявам. Ако ти беше мъж, тоя нямяше да си отвори устата, нито да си прави такива своеволия. Друго си е, ако жената има син.
Седни и поговори с майка си.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1836a7c388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Майка ти е виновна, защото травмира теб заради собствения си егоизъм. Някакъв си е и по-скъп от детето и. Това е.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: bf8fd27fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Няма как да й помогнеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker